Vilken valröra!

Efter lite tv-tittande känner jag en ovanligt stor trötthet över att se hur våra högt betalda politiker håller sig på en sandlådenivå som tycks mig strax under de svenska dagisbarnens.

De blå tycks vara överens om att Stygge Löfvén till varje pris ska hindras att bli statsminister, lite oklart varför.

löfven foto magnus länje

 

 

Löfvén. En riktig stygging. Foto: Magnus Länje

De rödgröna tycks vara överens om att Stygge Reinfeldt till varje pris ska hindras att bli statsminister, lite oklart varför.

Fredrik Reinfeldt

 

Reinfeldt. En riktig stygging. Foto: Martina Huber.

Det enda alla tycks vara överens om är följande:

Viktigare än miljöfrågor, försvarsfrågor, skolfrågor, äldrevårdsfrågor, infrastruktur, sjukvård, finansiering och utrikespolitik är att frysa ut ett av de åtta demokratiskt valda partierna, ett parti som dessutom enligt de senaste mätningarna har stöd av drygt tio procent av de tillfrågade svenskarna.

jimmie

Jimmie. Styggast av alla, om man får tro de andra.

Det känns ju riktigt tryggt och bra att några av de här kvinnorna och männen bakom dessa slutsatser ska leda landet efter valet. Mitt säkra stalltips till dem:

Fortsätt kasta grus och skit på varandra, smutskastning är det enda vettiga politiska sättet att vinna valet. Och glöm för guds skull inte att frysa ut Stygge Åkesson. Lyckas ni med det så kommer också landets samtliga problem att försvinna omedelbart och vi kan alla leva vidare lyckliga.

PS: Min röst är, som alltid, till salu.

Fundera gärna en stund över anledningen.

2 svar på ”Vilken valröra!

  1. Håller med dig till fullo Dag.
    Blir så arg och trött på detta odemokratiska förhållningssätt från allämheten och våra riksdagsmän. Pinsamt och skrämmande med den typ av smutskastning som sker av SD och att de fullkomligt ignorerar och förminskar 10% av Svenskarnas åskikter.
    I en demokrati ska man få tycka vad man vill utan att behöva vara rädd för vad som händer om man talar om det för någon. Så är det inte för den som är SD eller sympatiserar med dem i Sverige i dag – då ses du som en dålig och elak människa som tycker att det Hitler gjorde var OK.
    Jag har haft så många diskussioner om detta och blivit borttagen som vän på FB, påhoppad och nästintill utfryst bara för att jag argumenterat för demokratin. Då har jag inte ens tagit SD:s parti i debatten – kan bara föreställa mig hur det måste vara för dem som öppet är SverigeDemokrater. (Tänk att jag skriver ”öppet” – säger en hel del om klimatet)!
    Nä fy, säger jag bara!

  2. Håller också med här. Jag är inte ”öppen” SD:are men håller ändå med Åkesson i många avseenden. Är absolut inte rasist, jag tycker synd om alla som har det svårt i andra länder, vanligt folk, gamlingar, barn mm
    Men jag anser att Sverige inte kan ta emot fler invandrare nu. Det kostar pengar, pengar som Sverige inte har. Det var bara några dagar sedan som Expressen hade en artikel om att Sverige inte längre har en enda fungerande artilleripjäs (haubits) kvar. Försvaret är nerbantat så det är rena skämtet, och ÖB själv gick ut med att Sveriges försvar klarar max en vecka, sen är det klippt för vår del. Känns inte så bra då Ryssland nyligen med våld tagit en del av ett grannland, och har visat sig vara väldigt oberäkneliga. Polisernas löner är också rena skämtet, åldringsvården är skamlig, min morfar 96 år på hemmet, fick ofta sitta och vänta länge sedan han hasat sig upp på toa om nätterna pga personalbrist. Endast 2 personal nattetid, har något hänt tex att någon gamling ramlat finns ingen att hjälpa de övriga. Allt i in-sparandets tecken. Jag blir så arg över detta, han har jobbat som byggnadssnickare hela sitt liv och betalat skatt, men nu då han är gammal blir han behandlad såhär ovärdigt.
    Samtidigt står Reinfeldt och Borg och säger att skatterna måste ökas om vi ska kunna ta emot flera flyktingar….
    Visst, höj gärna skatten – men lägg den isåfall på höjning av polisernas löner, uskor, sj sköterskor mfl, samt försvaret. För att inte tala om skolor, skolmateriel, skolmat mm. Men att ha denna åsikt gör att jag genast stoppas i rasist-facket och anses vara främlingsfientlig, hitler-älskare, brunskjorta, nazist och allt man får höra…

    /Roger

Kommentarer är stängda.