Förbjud svenska flaggan och nationalsången!

Först: Du som efter att ha läst det här tänker skicka ett förutsägbart hatmejl i vilket jag tituleras revolutionära svin, kommunistjävel, vänsterhora, sosseas, bög, arsle, snutälskare, nazist, kuksugare, fascist, rasist eller så – vänligen adressera det till ohrlund@junkmail.com – jag älskar nämligen att samla dem på ett viktigt ställe! :o)

Till saken:

Dags att sluta snacka och gå till handling. Om jag förstår saken rätt är det i korthet så att vissa skolor nu förbjuder allt ”onödigt” användande av svenska flaggan, eftersom den kan kränka. Några vaddpikar (underbart danskt uttryck!) till rektorer fastslår att man måste mota Olle i grind innan någon blir ledsen. Se bara här hur elegant rektorerna på Söndrumsskolan i Halmstad dansar med orden:

”Med anledning av att oskrivna med självklara regler utmanas så tas nu regler ner i skrift. På Söndrumsskolan skall den svenska flaggan användas vid flaggdagar enligt svensk almanacka. Skolledningen ansvarar för flaggning. Övrigt användande av svensk eller annan flagga sker i samband med internationellt utbyte. Inget annat användande av svensk flagga är tillåtet.

Traditionerna på skolan är något de flesta elever ser fram emot. När vi har dagar med inslag av maskerad och musik är målet att dessa dagar skall upplevas som positiva av alla. Den svenska flaggan får inte ingå i maskeraddräkten. Maskerad och uppvisningar skall dessutom vara fria från inslag av vapen. Det är positiva och ljusa känslor som skall lyftas fram.”

Eftersom jag ogillar hyckleri och eftersöker logik, konsekvens och effektivitet, har jag följande förslag till hur vi i ett svep kan förbjuda massor som (med kretinens filosofi) alltid kan anses som grovt kränkande mot någon:

Nationalsången, alla svenska ordböcker, folkdräkter (kränkande för dem som inte har en egen), sill, köttbullar, midsommarstång, nypotatis, gräslök, Små grodorna, nubbe, kräftor, västerbottenost (kränkande mot Österbotten), tillverkning av Volvo i Sverige, Kalles kaviar, färgerna gult och blått samt förstås – blond hårfärg (vänligen ta hänsyn till hur kränkta amerikanerna skulle bli om de fick veta att det finns cendré-, brun- eller svarthåriga svenskar). Vidare förbjuds omnämnandet av Nobelpriset, Astrid Lindgren, ABBA, Ingemar Stenmark, Björn Borg (lägg till samtliga svenska världskända stjärnor utom Zlatan här), midnattssolen och – tja, det finns säkert en hel del som jag har glömt.

Som vänlig normalsvensk suckar du nu och inser att det säkert är lika bra att vi gör så här, så att ingen blir arg på oss (ty konflikter och anklagelser om kränkning är nästan det värsta som kan drabba oss svenskar, det värsta är att någon får reda på hur mycket vi tjänar eller vad vi röstar på). Samtidigt blir du kanske bekymrad eftersom du inser att förslaget ovan kommer att få mycket tråkiga konsekvenser för ekonomin.

Men se, som en dansande politiker i riksdagshuset har jag en lösning på det också.

Vi höjer skatterna.

Dessutom sa statsminister Löfven i teve i morse att vi är ett rikt land. För några veckor sedan sa i och för sig hans högra hand Åsa Romson att ”ladorna är tomma”.

lofven

 

 

”Vi är ett rikt land!”

 

 

Romson

 

 

”Ladorna är tomma!”

 

 

 

 

Men äsch, de måste ha missförstått varandra. För vi måste väl ändå lita på dem som styr landet, eller hur? :o)

 

Nu förbjuds skolelever att använda svenska flaggan

 

24 svar på ”Förbjud svenska flaggan och nationalsången!

  1. Varför tror du att du skulle bli kallad för alla dessa saker pga av det lilla??
    Jag tycker att vi kan ta det ett steg längre och tvinga alla att bli androgyna hermafroditer med krav på ateism. Då finns det inte längre något att bli upprörd över.

    • Ha! :o) 1) Därför att jag är van vid så intelligenta kommentarer från intelligenta människor. 2) Kör hårt!

  2. Varför stanna där? Det finns ju så mycket folk blir kränkta över nu för tiden. Förbjud allt som kan uppfattas som diskriminerande (=betyder särskiljande, inte mindre värd). Ord som: mer, mindre, öka, minska, alla färger, höger, vänster, upp ner etc. Alla ord som uttrycker skillnader på något sätt kan uppfattas som diskriminerande. Ordboken som förekommer i Orwells 1984 är ju den mest klassiska instruktionsboken för ”tankekontroll genom språkvård”. Man kan säkert ta bort 98% av alla svenska ord och på så sätt säkerställa att opposition mot vår nya en-parti-demokrati inte kan uttryckas längre.

  3. Troligtvis har de olika lador……
    Suckar bara och gnider mig i ögonen…. När ska det här vansinnet ta slut? När ska svenska folket få lov att vara stolta över svenska flaggan?
    Måtte det aldrig bli detsamma i Norge……

  4. Skulle Redaktör Öhrlund kunna tänka sig att tillträda den nya staliga befattningen som Hyckleriombudsman? Arbetsfältet är närmast oändligt,men ersättningen hyfsad – En lögn från Löfvén,en tom lada från BagdadMagda,en tappad haka från Batra,ett lösskägg från Kaplan,en omskärelse från Gudrun och en åktur med Åsas båt som Fridolin filmar och kommenterar…..Som bonus överräcker Mona ett Toblerone och ett hånflin,medan Bah Kuhnke håller tacktalet….
    Går det verkligen att motstå detta erbjudande?

    • Bäste Jan! I min gröna ungdom var jag springgrabb på tryckeri och bar pappersbalar och blybananer till sättmaskinen. Jag packade upp grönsaker på EPA och delade ut reklam. Jag körde så småningom budbil och bärgningsbil. Jag vill hellre ha tillbaka vilket som helst av de jobben, än att umgås med en packe hycklare i city. OK? ;o)

      • Aj fan – taskigt pröjs för kneget: Jag snappar budskapet!
        Men om jag slänger in en doja från Lööf , en påse floskler från Ullenhag och en weekend i Istanbul med Mehmet?
        Kan eventuellt också fixa ett par genusglasögon med batikmönster från valfri fjollerstolla…..
        Det finns ju också ett avsevärt mervärde för författarskapet i tjänsten,eftersom du kan bli den förste att skapa en antologi som bara innehåller floskler,fraser,förljugenhet,snömos och puder,vrövvel och hampadänga….!
        Jäklar – jag glömde ju att Riksmytomanen Arnstad redan hunnit före!
        OK,således ingen deal….Tror du CS kan övertalas ? Sverige behöver en storstädning nu!
        JVH,åsiktskriminell

  5. Något oroande i dagens sverige är att så många uttrycker att de ”skäms” för att de har det så bra. Nu kan man inte göra något utan att jämföra sig med andra, att de flesta har det bättre än många andra, till och med tiggarna på gatan har det så mycket bättre än så många, är något man glömmer. Skämmas ska man, och det låter som om vi fått allt till skänks och inte behöver göra något för att behålla det vi har. Skrämande.

  6. Skrämmande men mycket tänkvärt – var går egentligen gränsen för ”Öppna era hjärtan” , kan väl ändå inte vara meningen att ”förlora” vårt land och våra traditioner av artighet mot andra???? Vad hände med ”Ta seden dit du kommer”?

  7. Det är väl dags att våra svenska idrottare inte vinner några tävlingar heller!
    Tänk vad kränkande för andra tävlande om svenskar skulle komma först.

  8. Jag tycker förbudet är helt ok. Tycker förövrigt att skolan inte borde få flagga på nationaldagen heller. Att flagga på en sådan skola driven av sådant svenskförakt är mer respektlöst än att bränna den.

    • Fredrik, jag måste medge att jag inte riktigt hänger med i ditt resonemang (om det inte var ren ironi). Kan du förtydliga lite? :o)

      • Det var ett tafatt försök till ironi 😛 men med en del allvar. Jag vill helt enkelt inte att svenska flaggan ska förknippas med dagens politik och apatiska nation.

  9. Att förbjuda våra traditioner skapar främlingshat.
    Då blir vi bittra och ger invandrarna skuld för det, dom har säkert inte bett om det. Dom vet utmärkt att dom har kommit till ett annat land där allt är annorlunda.
    Jag är så trött på det hela och all religiös fanatisme att jag inte orkar skriva mer….

  10. Vad hjälper det att vinna hela världen om vi förlorar vår själ? är det någon som på fullt allvar tror att våra förfäder slet, svettades och blödde för att frukten av deras arbete skulle förskingras till förmån för utifrån kommande främlingar? Den här ”moderna” ”mångkulturella” sörjan är ingenting annat än ren och skär ONDSKA.

Kommentarer är stängda.