Landet jag inte känner igen, del 15: När den stora tystnaden rullar in …

I Ted Ströms mycket begåvade och underbara ”Vintersaga” från 1984 sjunger Jerry Williams (bäst, tycker jag) och Monica Törnell (näst bäst, tycker jag) ”Det är då som det stora vemodet rullar in … ”

Lyssna på båda versionerna. Jag gör det ofta. Underbara. De beskriver Sverige, som det var då.

Före Den Stora Tystnaden.

Jag tillåter mig nu att travestera på Ströms mästerverk genom att påstå att det är nu den stora tystnaden rullar in – i Sverige.

I korthet: Jag har aldrig under hela mitt liv sett en så flat politisk representation som den vi har i dag. Det gäller både det styrande blocket och oppositionen. Vad som än händer så regerar tystnaden. Statsministern håller käft, hans vice får inte ens agera som vice (vilket fått resten av världen att dra på smilbanden och säga – hur tänkte ni där?). Partierna som ska backa upp statsministern håller käft. Oppositionen håller käft.

Det är ju inte så att det inte finns något att kommentera. Dels utrikespolitiskt (och de kommentarerna har ju inte varit så lyckade), men också inrikes händelser.

Nu tycker du kanske att de exempel jag tar är för betydelselösa för att landets politiska ledning ska kommentera dem, men jag är av en annan åsikt.

*En präst i Uppsala åker dit för att ha knullat en 14-årig pojke. Det blir ganska snart tyst om saken och kyrkan nämner inte med ett ljud att prästen – efter avtjänat straff (en smekning över kinden som vanligt) – inte ska få fortsätta sitt ämbete.

Präster – var det inte en av de yrkesgrupper vi skulle kunna lita på mest?

*Gävleåklagaren Sebastian Flodström döms till 3,5 års fängelse (ett skämt), efter att ha fällts på samtliga punkter i åtalet. I åtalet nämns ett femtiotal (!) fall av dataintrång, tre (!) våldtäkter av barn, sexuellt ofredande, flera fall av spritlangning till minderåriga, sexköp, tjänstefel (Flodström har utfärdat ett strafföreläggande mot en kvinna som han tidigare haft en relation med).

Åklagare – var det inte en av de yrkesgrupper vi skulle kunna lita på mest?

*En muslimsk kvinna i Hässleholm kommer till vårdföretaget Polop för att få en gastroskopi – på ren svenska ska läkaren alltså ner och rota med en kamera i hennes magsäck. Läkaren kommer ut, träffar kvinnan, hennes man och en tolk. Läkaren sträcker fram handen för att hälsa. Kvinnan tittar på sin man som ger henne tecken om att hon inte behöver/ska ta läkaren i hand. Därefter går uppgifterna isär. Läkaren hävdar att mannen blev aggressiv,tolken hävdar att mannen blev upprörd. Läkaren menade på att – eftersom kvinnan inte ens kunde ta honom i hand – det var bättre att en kvinnlig läkare fick ta över, och vidareremitterade henne. Resultat: Den muslimska kvinnan tillerkändes 75 000 kronor för ”kränkning”. ”Rätten dömer Polop att betala 75.000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan plus 45.000 kronor i ett så kallat preventionspåslag. Vårdgivaren ska också stå för rättegångskostnaderna.”

I klartext: Att den muslimska kvinnan vägrade skaka hand med mannen som sedan ska ner och gräva i hennes kropp, kostade Polop 120 000 plus rättegångskostnaderna, säkert en kvarts miljon totalt (och min granne, läkare på en vårdcentral, berättar att han är rädd varje dag för att det inte finns klara direktiv för hur varje patient från varje kultur ska behandlas för att inte känna sig kränkt och kräva skadestånd!).

Jag ringer min advokat för att kolla hur skadestånden för våldtäkt ser ut nuförtiden. Han säger att praxis för en ”våldtäkt av normalgraden” är 100 000 kronor och 130 000 för en grov våldtäkt, det vill säga att tjejen inte bara bara har blivit påsatt av ett svin utan också fått rejält med stryk också.

Ergo: Att som muslim vägra skaka hand med en svensk läkare ger nästan lika mycket pengar som att bli våldtagen och därmed förstörd för livet (nu har jag ett ovanligt stort intresse för just det här. Min våldtagna och för livet förstörda dotter har inte bara förlorat 30 000 – 40 000 i förlorade arbetsinkomster och andra kostnader utan också tron på människor och rättvisan eftersom åklagaren lagt ner åtalet mot gärningsmannen, en debil yngling som kan gå vidare och lugnt våldta nya flickor).

Vi har en regering som påstår sig vara feministisk. Jag skulle bra gärna vilja höra statsministerns åsikt om det här. Eller – varför inte Romsons?

*Hagamannen, galningen som våldtagit åtta och försökt döda två kvinnor och för säkerhets skull bitit örat av en av dem, släpps efter nio års fängelse tillbaka till hemorten, trots att Kriminalvården bara någon månad innan förklarat att han inte ska få permissioner för att risken för återfall är för stor. Dessutom ska han nu gå igenom behandling mot alkoholism och sexuellt våld och jag undrar i mitt stilla sinne vad i helvete han gjort under de nio år han suttit inne? Som om detta inte vore nog ska du nu inte bara betala hans bostad och utbildning utan för säkerhets skull också hans körkort. Som om det inte vore nog ska Niklas Lindgren också få polisbeskydd om det anses nödvändigt. Vem som betalar notan kan du räkna ut.

Vad har den feministiske statsministern att säga om detta? Vad säger Romson? Vad säger vänster- och högerkvinnorna?

*Södermannen, den trevlige kille som suttit inne några få år för att ha genomfört 26 (!) våldtäkter och våldtäktsförsök, ska strax släppas ut på gatorna för att åter kunna sätta gränslös skräck i de flickor och kvinnor han förstört för livet (för säkerhets skull frågade jag mina amerikanska snutpolare vad killen skulle ha fått för straff där och de muttrade bara ”best case – life”). Jag skulle gärna vilja höra den feministiska regeringens tankegångar om detta.

*Malmö har förvandlats till ett värre brottsghetto än Göteborg. Var och varannan dag läser vi rubriker om skottlossningar, handgranater och bombattentat. Var är krafttagen från politikerna? Var är nolltoleransen? Var visas en styrka mot att kriminella småtomtar från olika grupperingar, kulturer och länder ska få ta den totala makten över en av Sveriges mest underbara städer? Varför står inte Löfven på Stortorget i Malmö, knyter näven mot gängen i förorterna, predikar nolltolerans och förklarar att det våldsfria samhället ska vinna?

Och varför står inga svenska politiker – OCH polischefer – bakom de stackars poliser som 24/7 ska ut på gatorna och ta tag i skiten?

Sverige ska vara välfärdslandet nummer ett i världen, en av Palme skapad tradition som gapande politiker därefter alltid försvarat – verbalt. Hur kan man då tillåta att horder av tiggare bygger kåkstäder, pissar och skiter på gator och torg så till den milda grad att gatuförvaltningen meddelar att rejäla bakteriesaneringar måste utföras? Hur kommer det sig att kåkstäder byggda av inhemska hemlösa rivs på en timme medan EU-migranternas får stå kvar?

Hur kommer det sig att Löfven, Kinberg Batra, Fridolin, Lööf, Sjöstedt, Björklund, Busch Thor håller käft och ägnar mer tid åt att mobba Åkesson än att ta tag i de reella problem de själva skapat genom sin politik? Förstår de verkligen inte att Åkesson kommer att bli statsminister 2018 om de inte lyfter på häcken, öppnar käften och börjar jobba – fast på allvar?

Om jag inte vore så satans trött så kunde jag skriva exempel i ett par timmar till.

Det som skrämmer mig mest i dag, är inte att två bindgalna eritreaner tar sig in på IKEA och skär ihjäl mor och son. Det är en satans, förbannad tragedi som aldrig borde ha fått ske, men det är heller varken den första eller sista.

En än värre tragedi är att Löfven inte ens orkar masa sig till Västerås för att göra ett uttalande, en respekt för de döda (skandal). Och meddela en handlingsplan för – något alls.

Istället får vi se en polischef som i tv meddelar att de åtgärder man nu vidtar är att skydda flyktingförläggningar med polisbevakning.

Och från politikernas sida fortsätter Den Stora Tystnaden att rulla in.

Sverige, augusti 2015.

Om jag trodde på Gud skulle jag be honom skydda oss.

45 reaktion på “Landet jag inte känner igen, del 15: När den stora tystnaden rullar in …

 1. Du, Öhrlund… Det är nästan outhärdligt sant det du skriver. Den oerhörda flathet du ser vad gäller det mesta i detta samhälle, bottnar faktiskt i en ideologi; den socialistiska tanken. Exempelvis brottslingar, oavsett om det är eritreaner som mördar på IKEA, kongoleser som klubbar ihjäl folk med järnrör i Ljungsbro, araber som smäller handgranater eller svenskar som hänsynslöst våldtar oskyldiga flickor, så beskrivs de i det socialistiska manifestet som ”ett offer och ett misslyckande av samhället”. Det är alltså inte de personligen som gjort fel – nej – det är samhället som misslyckats. Enligt socialismen. Därför talar man inte om att straffa den kriminelle för dennes brott längre. Det är ju inte 3 års STRAFF i tukthus vi talar om i dessa tider, nej, det är 3 månader på kriminalVÅRDsanstalt som utdöms. Som vanligen halveras ”för gott uppförande”. För dessa förbrytare, i många fall återfallsförbrytare, är ju bara stackars oskyldiga offer. Enligt socialismen. Och att nu inte nio års ”vård” räcker för Hagamannen, utan att denne behöver ytterligare ”vård”, säger väl en del om hur ”bra” det fungerar.
  Och vad gäller brottsoffret, ja, lagen verkar inte bry sig särdeles om dessa. Oj, blev du handikappad för livet, lilla vän. Här får du en tusenlapp i kompensation. Annat verkar det vara om man, på grund av att ens minoritetskultur inte är kompatibel med svenskt samhälle, kan anse sig ha blivit kränkt. Då rusar skadeståndet iväg uppåt till oanade höjder.

  Och – varför håller nu herr Löfven och de andra, liksom massmedia så tyst om när det är invandrare som begår brott? Det påstås ju att det är en myt att ”lilla Saltsjöbadsavtalet” kommit till, men – något konsensus har uppenbart utgått i detta. Avtalat eller ej, så tystas brottslighet från invandrare ned i möjligast mån. Vill man veta vem som var skyldig till brottet, får man läsa alternativ media eller rulla igenom 323 sidors pladder på Flashback, innan man fått bilden klar för sig.

  Och vadan denna flathet från polisen?
  Misshandel och grovt rån – polisen ”efterlyser och söker information om de två män som åkte iväg från ICA’s kundparkering i en röd Volvo”. Brottsoffret och vittnen på plats har tydligen inte sett något utseende, inte hört dem tala, på sin höjd kunnat konstatera att de var mörkt klädda (men inte att de hade adidas-träningsbyxor och dunjackor, för då blir det för uppenbart vad det var för ena). Vad är det för mening att sprida signalement som stämmer in på personerna i minst en röd Volvo i närapå samtliga städer i Sverige vilken tid på dygnet som helst? Har ofta känt att med så vaga signalement som publiceras, vore det inte mer än rätt att polisens växel skulle bli nedringd om att de två misstänkta siktats i den röda Volvon i såväl Ystad, Stockholm som Arvidsjaur – samtidigt.

  Men även här är orsaken uppenbar; att inte sprida främlingsfientlighet. Men vad är det för mening att mörka verkligheten, att få folk att tro att denna mångkultur som de så stenhårt försöker sälja in, bara har ljusa sidor? Det här är ju inte alls vad politikerna är tillsatta att genomdriva. Deras primära uppgift är att skapa ett tryggt, säkert land där folk trivs och välståndet frodas. Inte att mörka och försköna avigsidorna. Samma sak med journalisterna. Deras uppgift är att upplysa folket om problem i samhället – inte att mörka de problem som inte samstämmer med deras ideologi och agenda. Det är inte journalism. Det är åsiktsstyrning. Åsiktsstyrning med en närmast fanatiskt religiös underton om att ”Gud alltid är god”. Eller i detta fall, att invandring och mångkultur aldrig råkar ha ens den ynkligaste lilla baksida över huvud taget.

  Ja du, exemplen på hur detta land fatalt missköts och flatheten från de som röstats fram att förvalta den – eller för den delen de fyra av fem partier som sitter i opposition men inte agerar opposition, skulle man inte ens kunna skriva en parodi eller göra en revy av. För – verkligheten överträffar i detta fall dikten på så många punkter att det är löjligt.

 2. Det ironiska är att Löfven var eller precis hade varit i Västerås. Han talade på SSU-kongressen om jämlikhet ocgh feminism. Samma helg blev tvåa 70-åriga damer nedslagna och rånade i Västerås. En fick benet brutet.
  Löfven har fortfarande inte uttalat sig om IKEA-morden.
  Dessa s k ledare är landsförräadare. Historien kommer att döma dem hårt.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

 3. Som vanligt huvudet på spiken!
  Var i helvete är oppositionen! Dom kunde ju ta sin chans att briljera och både vara på plats och diskutera. Va fan är regeringen? Helt osynliga sedan valet!
  Jag lever som dig Dag i landet jag inte känner igen, och som lever i en total tystnad.

 4. När jag läst det du skrev är jag glad att du blev ”satans trött” för det finns massor och åter massor att skriva om som är katastrofalt i det här landet.
  Jag orkar inte mer, känner att vi är på väg käpprätt åt skogen.
  En begynnande rädsla har infunnit sig, landet är i kaos och jag vill hoppa av den här jävla karusellen.

  Tack för att du delar med dig.

 5. Pingback: Inte så vansinnigt | Jan Millds blogg

 6. ”Om jag trodde på Gud skulle jag be honom skydda oss.”
  Skydda oss mot Allah förhoppningsvis!

  Jag orkar inte ens kommentera blodbadet på IKEA. Det svartnar i huvudet och ilskan är mig övermäktig. Vem är jag fly förbannad på?

  DÖ-politiker, media och journalister.

  Sverige har haft ett brutalt terrordåd där en 55-årig kvinna är halshuggen (mycket tyder på det) och hennes 28-årige son är brutalt slaktad.

  Media tystar ner detta!
  Är det konstigt att man är förbannad?

 7. Sååå himla bra. Tack, faktiskt, för att du tar dig och skriver sååå bra. Det finns en ”FLATHET” hos de styrande i Sverige, vilket i slutändan kan leda till, att ”de icke styrande” kommer art styra. Snart är det bara inom idrottens värld som ”regler” finns.

 8. Pingback: Malmø på 3 minutter « Snaphanen.dk

 9. Ditt svin varför snackar du så mycket skit om invandrare vad vore ditt jävla land utan alla invandrare? Har din dotter kommit hem med en mörk kille? Är det därför du är sur?

  Du snackar så mycket goja, vad har du för förslag? Vad ska alkisen Löfven göra? Och vem fan är du som ska döma redan dömda fångar?

  Skriv om hur man kan förbättra Sverige istället jävla psykopat svin **** in your face**** gubbjävel

  • Tack för ditt klara, vettiga och nyanserade inlägg. När du törs komma fram och inte gömmer dig bakom anonymitet ska jag gärna debattera med dig.

  • Det står dig fritt att lämna ”mitt jävla land” när du vill och ta med alla ”kulturberikare” samtidigt så blir det ännu bättre! Ingen kommer att sakna dig.

  • Grattis.
   Med tanke på alla dessa främlingsfientliga kommentarer lyckas du ju verkligen bevisa att de har fel.

   • När sunt förnuft och kulturell självbevarelsedrift kallas ”främlingsfientlighet” då är det dags att söka hjälp för självskadebeteendet.

  • Någonstans har din bild av vad Sverige är tappats bort. Sverige är inte ett land där andra skall komma och bestämma vad vi svenskar skall tycka eller känna. Invandrare har kommit hit och på något konstigt vis inletts i tron att ni är något som vi behöver och skall vara tacksamma mot. Så är det inte, tyvärr för dig och dina gelikar. Hur ni fått denna bild av att ni är så oersättliga för Sveriges fortlevnad vet jag inte, men den bilden är så enormt fel. Så du kan återgå till din håla eller ditt ursprungsland.

  • Och varför törs du inte svara med ditt namn utan är anonym lilla du? DU är bara en jävla rasistjävel din smutsiga människa.

 10. Hej!
  Ja ja tycker att du ska be om Herrens beskydd och jag tycker du ska söka vidare på dessa 2 personer. Holger Nilsson Tidsskriften Flammor(Jönköping? ) och Dan Johansson Malmö Israels vänner båda två är är personer som jag har stort förtroende för dom är båda förkunnare och lärare mkt kunniga i dessa ämnen. Du kommer att bli mörkrädd när du ser hur illa det är ställt med mänskligheten. Men Gud säger var inte rädda. nej hjälp till att rädda fler istället för satan är redan här men han har fått vita vingar och jämställs med Jesus fast han har inte makt över Jesus det är på väg med storm steg mind control sker hela tiden och det är sex. Det är för att nå våra begär där är vi som svagast och lätt att styras av begäret makt sex åtrå till dina nästas hus. Alktså fin bil fina hem vill man vida upp osv osv odjurets tal är en människas tal och talet är 666 varje tal motsvarar en bokstav som är V på hebreiskan och engelska w
  RFID är den officiella hemsidan för chipet och dom börjar strax att chippa nyfödda det ha4 redan i många år funnits att köpa för vem som helst
  Tack för ordet önskar lycka till med sökandet och du Gud välsignelse dej sök Herren av hela ditt hjärta och hela ditt förstånd
  Frid i Herren Jesus Kristus
  Anette Thorsson

  • Anette, jag hoppas och tror verkligen att ditt inlägg är högst ironiskt….Gud och Satan, jösses, det är just sådana fantasier som får svaga människor att begå extrema handlingar i ”Guds” namn. Kalla din ”Gud” för Allah, Gud eller vad du vill men människan själv är alltid ansvarig för sin egen handling.

   • Det som sker på det här planet är en spegling av vad som sker på ett högre plan ; en slutstrid mellan gott och ont och jag kan lova dig att det kommer att bli mycket värre inom en inte allt för avlägsen framtid.

 11. Såhär i backspegeln så kan jag tycka att det är obehagligt tydligt att och på många vis ”varför” landet, folket o.s.v. är där det är – det är inget som kommit plötsligt, snarare en snöbollslavin som i stort fått rulla fram obehindrat.

  Så jag skulle vilja säga att mycket känns igen – känns igen allt för tydligt (har vi blivit vad vi varit – fast tydligare?).

 12. Underbara Sverige !!! Underbart att bo granne med dessa förbannade Ikea mördande missfoster… Både Dag & Ratatosk mfl skriver exakt hur de är..Allt skall döljas/förskönas av de onda så mycket det bara går så länge det gäller dessa nykomna eller i övrigt utlänningar med sitt hetsiga i många fall snedvridna sjuka mentalitet där många av dem ställer till en massa skit i vårt samhälle o där man inte får öppna käften offentligt o yppa sig om deras exteriör.. & det lama samhället i allmänhet när det gäller sjuka brottslingar som får ministraff eller straff som inte på långa vägar ens ger någon bot åt något håll….
  Så som sagt de är bara börja krypa redan nu för när det går så långt att till o med ett litet jäkla hudfärgat plåster (finns ju bara i vår ljusbeigea hudfärg typ idag ) % detta kan uppfattas rasistiskt eller kränkande av våra kära gulliga goa mörka medborgare som ser sin chansa att få allt man pekar på genom att häva detta och då är det klart de direkt skriker som tror på jämlikhet o demokrati utan rasism i vårt lilla mesiga land att visst skall de mörka ha sitt egna bruna plåster så de inte känner sig kränkta.. Ja så var är är samhället på väg ? = käpp rätt o helvete då vi är super duktiga på att köra de tre apornas budord… blind-döv-stum !!!

 13. Att göra andras inventeringar och peka på deras fel tror inte jag löser någonting! Det är bättre att vi tittar på våra egna fel och brister, för dom kan vi göra något åt! Jag tror att människor som har ett behov av att prata ner andra känner sig ganska värdelösa innerst inne! Genom att prata ner andra försöker vi göra oss själva lite bättre! Va rädd om dig!

  • Jag pratar inte om att babbla ihjäl andra.
   Jag pratar om ett land där fega politiker vägrar yttra sig.
   Jag pratar om ett land där oron sprider sig och där människor inte längre törs säga vad de tänker.
   Det är farligt.

   • Folk säger väl alldeles för mycket vad dom tänker? Det är väl därför det har börjat bli farligt?

  • Allraste goa Ann-Marie. Försök inte skuldbelägga andra än de som har skuld. De som begår en felaktig handling skall dömas efter samma lag, oberoende av vilka de är eller vad de har i bagaget. Det där fungerar inte i dag. Jag tror inte på tanken att jag först skall se min egen skuld när det gäller fruktansvärda brott, som det på Ikea i Västerås. Tycker du att man skall först se sin egen ”dålighet” innan man dömer en annan? Tanken är god men tyvärr fungerar det inte så i dagens Sverige.

 14. Du skrev vad som snurrat runt i min hjärna i flera veckor nu. Så bra skrivet och så sant.

 15. Hej Dag,

  Uppskattar verkligen din frispråkighet. I synnerhet som du är gammal journalist. Fortsätt gärna med dina verklighetsgrundade filosofiska utsvävningar, jag tror många journalister skulle behöva tänka lite mer som du gör.

  Tack.

 16. Det är mycket i landet inte heller jag känner igen.
  Det är också så mycket som jag inte kan förstå.
  Varför är angreppet på romernas bosättning i Göteborg ett hatbrott? Så definitivt att man går ut och demonstrerar emot det. Vem demonstrerar man då emot annat än ett outtalat spöke? För ännu är ingen gripen och inga säkra spår finns vem som är ansvarig. Det kan ju faktiskt vara en ny ”moskebrand”.
  Angreppet på Ikea har både tydliga offer och förövarna är häktade. Två vita mördas av två svarta på ett bestialiskt sätt till synes helt oprovocerat. Men detta är tydligen inget hatbrott utan ett utslag av besvikelse hos förövaren. Vad är egentligen ett hatbrott? Jag förstår inte.
  Detta är bara ett exempel på hur inte bara vår verklighet har förändrats. Våra ord och därmed vår förmåga att kommunicera är utsatt för angrepp. Innehållet i begrepp förvrängs till något vi inte kan känna igen. Detta är mer diffust och svårare att stå emot än dumma anklagelser med -ismer av olika slag. Vi blir förvirrade och tystnaden breder ut sig.

  • Ett hatbrott är när vita begår brott mot mörkhyade. Inte tvärtom. Motivet har ingen betydelse i sammanhanget 🙂

 17. vARFÖR GJORDE DU INGET NÄR KILLEN SOM VÅLDTOG DIN DOTTER SLAPP UNDAN LAGEN? PUSSY

  • Om du a) törs träda fram med ditt namn som jag gör och b) föreslår vad jag skulle ha gjort, så kan vi väl ha en liten debatt. Vem är det som är pussy-anonym här?

 18. Ja? Hur kan det ens längre finnas folk som INTE inser att SD kommande år kommer ta över makten helt och hållet? (vilket är positivt). Detta har jag sagt sen 2007, men som vanligt är folk totalt jävla hjärndöda och kan inte läsa av situationer för fem öre.

 19. Hej Dag! Tack och lov att de styrande inte har full kontroll på bloggare och alternativa medier (än)! Idag är det möjligt att få veta hur samhället förfaller och för mig är det självklart att nu måste nya politiker få möjlighet att styra Sverige!

 20. Varför skriver du att det är två eritreaner som har utfört dådet på Ikea? Exakt vad är viktigt med att tala om till vilken etnicitet dom tillhör? Om det vet två norrmän, hade du skrivit det också? Vad är det du vill belysa med det?

  • När jag skrev det hade samtliga medier redan skrivit det. Naturligtvis hade jag skrivit det om de varit norrmän. Deras etnicitet är ett exempel på ett allvarligt problem som ingen politiker vill belysa – att vi urskiljningslöst skyfflar in traumabelastade människor här, låser in dem i baracker och skiter i dem. Så här blir resultatet. Eller – har du en annan teori, Tommy?

 21. Mycket bra skrivet.
  Du kan följa ända från romartiden fram till den tyska dekadensen och därefter fram till nu, när ett samhälle håller på att spåra ur. Vi har varit där ett bra tag. Ingen tar ansvar för något och allsköns avarter sticker fram näsan utan att tillföra något för landets bästa, och allting är så tuttinuttigt och käckt. Detta har gått i cyklar genom seklerna och varje gång har det varit ett krig som rensat upp och man börjat om på nytt. Nu skulle det ju inte bli fler krig när EG, senare EU bildades (jag vill inte heller ha krig) men vad har vi fått, Dag beskriver detta på ett utomordentligt sätt. Efter alla sprängningar och skjutningar skulle jag villa kasta in en symbolisk laddning i riksdagen och slänga ut alla dessa ledamöter som sitter där år ut och år in och kostar oss enorma pengar, även efter deras aktiva tid. Jag pratar då från vänster till höger, skit samma. Därefter in med nytt folk som skall sitta max sex år sedan byte. Kom gärna tillbaka efter sex år ute i verkligheten. Politik idag på toppnivå är att sko sig själv, riksdagen har blivit en stat i staten med helt egna löner, resor, semestrar och pensioner.
  Samtidigt får vi vanliga också ta på oss ett ansvar som släppt det där det nu är, vi knyter handen i fickan….

  Rolf Johansson

 22. mycket bra skrivet!

  sök på youtube och lyssna på det här Granskning Svergie

  Bo Lundgren, partiledare för Moderaterna innan Fredrik Reinfeldt, intervjuas av Granskning Sverige om Moderaternas syn på invandring. Säg vad ni vill om Granskning Sverige, men detta är Bo Lundgrens egna ord (6:30 in i klippet):

  ”Skälet till att UIf Kristersson, och hans del av [moderata] ungdomsförbundet och rätt många ytterligare, hade sin inställning var att man ville krossa det svenska välfärdssystemet. Det ville ju Fredrik [Reinfeldt] också i sin bok Det sovande folket. Det är lite hemskt att säga det men delvis såg man en fullkomligt fri invandring till Sverige, då kunde vi inte bibehålla väldigt mycket av de här förmånerna. Då skulle människor tvingas försörja sig själva eller inte klara sig. Det var en rätt extrem ståndpunkt på den tiden. Men det var det som var grunden om man går tillbaka till 96-97 i alla fall.”

  https://www.youtube.com/watch?v=5FbyI6nYDII&feature=youtu.be&t=380

  ingen i etablerad media skriver om det här….
  Sprid vidare

 23. ”DagÖ” – det finns även en Ö med dylikt vackert namn:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Dag%C3%B6
  jag har idag f f g fått Din blogg gm min bästa vän Kaj Johansson, Skåne.

  Gick tillbaka till 19 okt 2014, och läste ett par av Dina ”reflextioner”.

  Du är SUND som få, som jag ser det, om detta ger Dig mer STYRKA.
  Fortsätt att skriva om det som verkligen berör Sverige, även om jag ännu inte har repatrierat, men ämnar snart vara där – att kolla klimatet.
  TACK för att Du bryr Dig samt skrifver om det.
  Liebe Grüße
  Bo Lindstrom – svensk-amerikan
  Byggare: Civ ing – Arkitekt Laureatus (1994 Gotland)
  Den 15 augusti 2015, Dornbirn, Österrike
  PS. Läser mer i morgon.

Kommentarer inaktiverade.