Fredagssvar

Kära läsare och fans, här kommer svaren på alla frågor ni har ställt under de senaste dygnen! Ha en alldeles fantastiskt fin helg!

Marléne Hygrell Säkert en vanlig fråga men som jag inte vet svaret på. Kommer Silfverbielke att filmatiseras?

Bra att det var första frågan, då kan jag svara här en gång för alla:

Jag är trött på filmmänniskor. Dan och jag har under åtta år förhandlat med jag vet inte hur många bolag i Sverige och USA. Det snackas och snackas och snackas, alla bolag lovar guld och gröna skogar men det händer absolut – ingenting.

Alltså är det där något jag har lagt på hyllan. Jag ägnar ingen som helst energi på tanken om filmatisering och vilka skådespelare jag skulle vilja se i en film är ointressant, eftersom jag inte har något att säga till om den dagen det eventuellt blir en film.

Hoppas att det var – om än ett tråkigt – tillräckligt bra svar på din fråga och på alla frågor nedan i samma ämne.

Per Nilsson Sagt det förut och säger det igen; väldigt trevligt och kul med en författare som är så publik/fan-orienterad som du är. Det uppskattas Smiley like. Du verkar vara en jordnära och skön snubbe.

Tack, Per. För mig är det otroligt kul och viktigt att få ha en kontakt med mina läsare!

Simon Jansson Är karaktären Silfverbielke baserad på någon verklig person eller någon du format i din fantasi ? Bokserien är enligt mig en fantastisk serie i äkta American psycho anda! Fortsätt så. Mvh Simon

Silfverbielke är uppdiktad, men ett par mycket goda vänner till mig har Silfverbielke-liknande anlag så visst hämtar jag ibland inspiration därifrån. ;o)

Bitthe Collin Undrar hur din dotter och hela familjen klarar av det som hände i Märsta. Varför får vi inte veta vem våldtäktsmannen är. Så vi kan skydda oss som bor på orten. Vad säger att han inte våldtar igen?

Det är en lång och på många sätt genomvidrig process. Senast i förrgår fick vi beskedet att vårt överklagande inte gått igenom. Utredningen är alltså nedlagd, i lagens ögon är gärningsmannen oskyldig. Om jag pekar ut honom så kan det alltså betraktas som förtal. Jag förstår att ni vill skydda er och det finns inga garantier för att han inte våldtar igen. Det har tyvärr visat sig att han har kontaktat ganska många tjejer via Internet. Själv har han inte mental kapacitet att förstå konsekvenserna av sitt beteende utan tycker mest synd om sig själv.

Jocke Green Gillar Truut skarpt. Är det fler böcker på gång med honom?

Då har jag goda nyheter. Truut får en egen serie och första boken kommer sannolikt redan våren 2016! :o)

Yvonne Karlsson Hade varit riktigt mysigt med en hel bok om Silfverbielkes tid i fängelset om han åker in. Är det något man kan se fram mot?

Jag vill inte avslöja för mycket men kan berätta att han i alla fall får rejält med problem i nästa bok – ”Motvind”.

Susanne Gustavsson Hur många böcker om Silfvierbielke har ni inplanerat? Skulle vara kul om han åkte fast riktigt ordentligt till slut!!

Det är en hemlis… ;o)

Niklas Gilbert Wibom Om du skulle bli lämnad på en öde Ö och du bara fick ta med dig en flaska Whiskey, vilken skulle det då vara?

Paddys! Jag är en sån där tråkmåns som enbart dricker irländsk whiskey och inte alls uppskattar rökiga skottar med namn man inte kan uttala. ;o)

Daniel Ålin Jordens väktare är en absolut favoritbok och undrar om det finns en minsta chans att det kommer en uppföljare till det mästerverket?

Det är också min favorit, den bästa jag skrivit. Tyvärr kommer det ingen uppföljare.

Carina Öhlin Hur kommer du på slutet av en bok? har du redan det i huvudet eller kommer det eftersom? dina böcker har ju alltid så jäkla bra slut Smiley smile

Slutet är redan planerat och klart innan jag börjar skriva.

Anders Hjelm Vad behöver man göra för att få figurera i någon av de kommande böckerna och eventuellt bli ett av Silfverbielkes mordoffer? Skriva ett par sidor och skicka till dig och hoppas på att det är underhållande nog för att publiceras, eller är det helt omöjligt?

Jag har fått frågan många gånger men det går tyvärr inte.

Sandra Sandberg Min man sa efter första boken att Silverbielke är hans idol, jag blev lite mörkrädd,,, men måste erkänna att jag är lite hemligt kär i han
Min fråga är, varför ger du dej inte in i politiken ” på riktigt ”. Tror många skulle rösta på dej!

Tack, Sandra. Under det senaste året har jag fått flera erbjudanden om att ge mig in i politiken, men det vill jag absolut inte. Jag har sett för mycket av den världen, tycker att den är skitig och skulle inte kunna se mig själv i spegeln om jag gav mig in i det där spelet. Det är nog bättre att jag skriver böcker.

Johan Sjöström Om du blev stadsminister. Vilken ändring skulle vara den första du gjorde i landet?

Ingen lätt fråga! Jag skulle börja med att illa kvickt samla ett råd av mycket kloka människor jag känner. Därefter skulle vi med kraft koncentrera oss på att så snabbt som möjligt börja lösa några av de mest akuta frågorna, till exempel bristen på bostäder. På sikt skulle jag vilja ge väljarna mer direktdemokrati i form av fler folkomröstningar.

Mikael Svenda Vilken av dina böcker är bäst!? Dvs rekommenderar du att jag skall börja med?

”Mord.net”, ”Jordens Väktare”, ”Till minne av Charlie K” och ”Besökaren”

Emil Olsson Vilken svensk författare tycker du är den bästa?

Det finns många duktiga svenskar men jag kan tyvärr inte ge ett ärligt svar eftersom jag knappast läser några svenska böcker alls.

Alexander Nemeth Vad är din i särklass största inspirationskälla?

Livet, och vad människor gör i verkligheten. Det kan jag aldrig toppa.

Pia Welin Schough Har KD någonsin hört av sig för att beklaga sig över att du lät Silfverbielke bli medlem i partiet?

Nej. :o)

Susanne Åsén Min man älskar S.Bie. …. Då kan man ju undra hur han e funtad?? Men har själv läst 2 av dom och dom e skit bra

Tack!

Tibor Bàràny Varför är alla politiker lika korrupta?

Jag tror att du har fel. Vissa av dem är mycket skickligare på korruption, än andra. ;o)

Cliff Olsson Kommer Silfverbielke bli en tv-serie? Det hade kunnat bli hur bra som helst tror jag, i lite stil med de senaste Johan Falk filmerna. Eller om det är i stil med Netflix’s Daredevil serie. Det är så där rått och brutalt, spännande och en himla massa action på sina ställen.

Se mitt första svar längst upp.

Gitte Jensen Lundmark Älskar böckerna om Silferbielke, inga planer på att filmatisera?

Se mitt första svar längst upp.

Tobias Torstensson Kan det inte komma en film snart om Silfverbielke??Och isåfall vem tycker du skulle passa att spela det rollen?Kör hårt och fortsätt att underhålla oss.Mvh Tobias.

Se mitt första svar längst upp.

Jonny Dahlberg Märkligt att ”Statsmakten” får bedriva legalt tiggeri genom sociala medier. Jag skrev ett PM till både TV 4 och P4 Skaraborg och påpekade de skuldkänslor en 2 barnsmor med försörjningsbidrag måste känna. Likaså killen/tjejen som har 4-5 stämplingsdagar…Visa mer

Jag förstår inte riktigt frågan.

Lars Eriksson Söker fjärde boken med Silferbielke men vad heter den?Har de tre första.Tack

Den fjärde heter ”Uppgörelsen”.

Åter – ha en trevlig helg, allihop!

 

 

 

 

3 svar på ”Fredagssvar

  1. Underbara böcker. Men nu känner jag att Silverbielke-serien inte kan sluta med Motvind. Finns det ingen chans att det kommer en uppföljare? Annars så måste du ju ge ut Motvind med ett alternativt slut! PS Stefan Sauk gör ett jäkla bra jobb med uppläsning av ljudböckerna.

  2. Slutar motvind på sid 310? Märkligt slut i så fall, utan ett riktigt slut. Det planeras en båtresa, men sen då? Vad händer sen och hur går det för Colt? Det kan ju inte väntas med till nästa bok!

    • Ja, den slutar så. Cliffhanger. Fortsättningen får du våren/sommaren 2017… :o)

Kommentarer är stängda.