Landet jag inte känner igen, del 29; Kan vi prata lite om Trollhättan, om rasism. Om – Sverige?

En kvinna skrev i går på Facebook att vi nu har en intern rasism i Sverige och hon motiverade det med följande:

Vid IKEA-morden i Västerås mördades en svensk läkare och hennes son av en utvisad invandrare, i ett våldsamt knivattentat. Statsministern lyste med sin frånvaro och det publicerades ingen bild av mördaren.

Vid den förfärliga knivattacken i Trollhättan häromdagen mördades flera med invandrbakgrund. Statsministern avbokade alla möten, reste till Trollhättan och höll tal. Dagen efter publicerades namn och bild på den ursvenske och rasistiske mördaren.

Rättvist? Jämlikt? Naturligtvis inte.

Politiskt korrekt? Naturligtvis.

Rätt tänkt av regeringen Löfven? Nej.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Vi har en hel del att diskutera i det här landet och demokratin är i hög fara när vanliga medborgare blir gamnackar och bara törs viska vad de tycker. Vissa åsikter får framföras, alla andra är rasistiska, invandrarfientliga och … gudvetvad men värre än Ebola.

Så låt oss börja med ta en titt på begreppen:

Rasism är ett ord många borde slå upp och ta en titt på den ursprungliga betydelsen – inte vad den vattnats ut till i Sverige. Begreppet antyder att någon tycker att en hel ras – exempelvis asiater – är fullkomligt överlägsen en annan ras – exempelvis vita – vilket naturligtvis är rent trams och inget annat.

En bra början borde alltså vara att avskaffa rasbegreppet helt.

Lika illa är det med ordet främlingsfientlighet. Rent logiskt har ingen intelligent människa någon anledning att vara fientlig mot en främling, innan främlingen har agerat fientligt, eller hur?

Men de där begreppen har i svensk pk-anda urvattnats till den milda grad att medelsvensson, som det hette förr, inte törs uttala någonting som inte ligger i linje med kvällstidningarnas syltryggar till krönikörer – ungtuppar som med armarna i kors talar om vad som är rätt och fel.

Fuck them, ok? De representerar sin egen och möjligen chefredaktörens åsikt, inte din.

Kan vi nu för en sekund göra som danskarnas fantastiska ordspråk säger – att kalla en spade för en spade?

Ty så här ligger det till, som jag ser det:

Jag har tidigare gjort jämförelser med de grundliga och svåra diskussioner ett par måste gå igenom innan de fattar det svåra beslutet att adoptera och ta ansvar för ett barn.

Regeringen Löfven sopar – utan tillstymmelse till diskussioner, planläggning eller ansvar för människoliv – in 1 700 adopterade människor om dagen. Utan att ha klart för sig var de ska sova, hur de ska få mat, hur deras värdighet ska upprätthållas, hur de ska få utbildning, hur framtiden ska se ut för dem.

Regeringen Löfven hade aldrig blivit godkänd som adoptivföräldrar till ett enda enskilt barn. Men skyfflar nu in tusentals människor per dygn med falska löften.

För att man vill hjälpa? Mja, men i Löfvens bakhuvud finns naturligtvis också hybristanken på att resten av världen ska ställa sig upp och applådera.

Vilket resten av världen inte gör. För att resten av världen för länge sedan har kunnat räkna ut det Löfven inte kunnat räkna ut.

Ett Sverige som i dag inte klarar av att ordna en tillräcklig kvalitet när det gäller barnens skolresultat, sjukvården, polisens insatser mot grov brottslighet, äldrevården och infrastrukturen för de egna medborgarna har varken tid, råd eller möjlighet att just nu satsa 71 miljarder kronor på att ta emot så många människor att de utgör hela städer – som inte finns.

”Vanliga svenskar” blir förbannade. Handlar det om rasism? Inte ett jävla dugg. Det handlar – som i mitt fall – om att folk tycker att deras 95-åriga mamma ska få något annat att äta än kalla fiskpinnar, innan vi lägger pengar på något annat. Om att våra barn ska få en trygg skola där de lär sig något. Det handlar om att människor som fått asyl här och tackat genom att mörda omgående ska slängas ut istället för att kosta oss 23 miljoner kronor under universitetsutbildningen på Kumlafängelset, där de har ett fräscht tolvkvadratsmetersrum med tv med femton kanaler, gym, kyrka, sjuksköterska, psykolog och allt det andra som farmor inte får på hemmet.

Svårt att förstå? Nej. Rasism? Nej. Sunt förnuft. Ja.

Mitt umgänge är stort och vilt. På festerna i vårt hem blandas bögar, muslimer, poliser, revolutionärer, anarkister, fredsälskare, kriminella, veganer, ultrakonservativa, politiker och – ja, typ alla.

Jag känner trots detta inte en människa som vill gasa judar, bränna katoliker, bygga koncentrationsläger, sätta upp taggtråd eller piska flyktingar.

Men jag känner en massa människor som efterlyser sunt förnuft.

De som går på mig hårdast är invandrarvännerna och de invandrare jag pratar med när jag åker taxi. De har oftast varit här i många år, kommit hit utan att få bidrag, kämpat som svin, jobbat hårt och – i många fall – blivit egna företagare som bidrar till samhället. De undrar nu vad i helvete vi håller på med när vi urskiljningslöst slussar in inte bara flyktingar utan också svårt kriminella, terrorister och IS-krigare.

Jag skäms och jag har inga vettiga svar.

Nu kommer naturligtvis kritikerna snabbt ångande, de som vanligtvis kallar mig nazist och fascist och rasist och allt annat på –ist, utom det jag häromdagen blev skälld för, när jag återigen, som i min ungdom, skälldes för att vara revolutionär kommunist.

Vakna upp, hörni. Försök se vad som händer. Just nu importerar Sverige en stad i månaden utan att ha den. Hur humanistiskt är det mot dem vi vräker in i undermåliga träbaracker och snart i – tältläger? Ställ dig framför en spegel och ställ dig frågan: Om det blev inbördeskrig i Sverige, skulle du då vilja fly till Norge, Tyskland eller – Syrien?

Svaret är enkelt. Vem vill flytta över halva jordklotet, från familj, klimat, mat och kultur till ett svinkallt Säffle eller Kiruna där alla tittar snett på en? Är den bästa lösningen att flytta folkströmmar av tiotals miljoner människor till platser där de inte vill vara?

Naturligtvis inte. Låt oss inte, under det godas falska flagg, vara naiva.

Vi människor vill vara bland de våra. I vår kultur. I tryggheten, temperaturen, gemenskapen. Och bara tanken på att alla människor på jorden skulle vara så lika, älska varandra oavsett religion och trivas ihop varje dag, är så förbannat korkad att jag inte ens orkar kommentera den. Om två vuxna svenskar inte ens klarar av att umgås i ett äktenskap – hur ska då hundratusentals människor från vitt skilda kulturer klara att leva sida vid sida i fred och gemenskap?

I dag kommer mellan 1 500 och 2 000 människor till Sverige varje dag, för att söka asyl och uppehållstillstånd. Migrationsverket har uppgraderat sina siffor från 90 000 till 150 000 till 190 000 till …

Och den som inbillar sig att nästa år blir bättre, får ta på sig en dumstrut och ställa sig i hörnet.

Just nu, när du läser det här, blir Löfven och Migrationsverket hårt och brutalt rövknullade av svenska företagare som tjänar miljarder på regeringens okunnighet. På företag som hyr en etta för fem tusen kronor i månaden och debiterar staten sextio tusen kronor i månaden. Ocker och bedrägeri utan straff, med regeringens goda minne.

Och du betalar, istället för att betala till din mamma, till dina barn, till din pension.

Vad vi håller på med är naturligtvis att sätta plåster på cancer. Är det rimligt att sextio miljoner (!) människor tvingas på flykt till andra sidan jordklotet för att några tiotusentals galna handdukshuvuden har bestämt sig för att våldta och skövla hela länder?

Naturligtvis inte.

Var är FN? Var är alla stormakterna och EU? Varför kommer man inte överens om att lägga en snabb, effektiv och hård bombmatta över alla dem som tycker att det är okej att skövla byar, bränna hus, våldta små barn, förnedra kvinnor och bränna män levande?

För att någon, eller några, eller många, tjänar pengar på krig – en av de mest inkomstbringande företeelser som finns.

Så rutten är världen.

Att världen är rutten kan vi inte alltid göra mycket åt. Att vårt interna system går åt helvete och att demokratin ruttnar kan vi göra massor åt.

I den senaste överenskommelsen hoppade vänstern av. En viktig protest, men avhoppet är oacceptabelt i det här läget. Och att Sveriges näst största parti inte ens var inbjudet till förhandlingen är totalt oacceptabelt och borde vara olagligt om vi ska få kalla oss demokrati.

Jag röstar blankt och jag struntar fullkomligt i vad du tycker om vare sig vänstern, folkpartiet eller sverigedemokraterna. Men jag hävdar att varje demokratiskt invalt parti ska ha rätt att vara med i besluten.

När man godtyckligt utesluter ett parti som har var fjärde svensks röst, är vi illa ute.

Vad söker Löfven och Batra? Diktatur?

Lämna den åt mig i så fall, för inte ens det klarar ni av.

 

 

124 reaktion på “Landet jag inte känner igen, del 29; Kan vi prata lite om Trollhättan, om rasism. Om – Sverige?

 1. Jeg kan fortælle dig, at der ikke er nogen i dansk debat, der kalder hinanden ”rasist, främlingsfientlig eller islamofob.” Det er ikke debat, det er shaming, og formålet er vel netop at forhindre en fornuftig debat.

  Inat brændte endnu et flygtningeboende. Når politikere i så lang tid regerer udenom at folkeligt flertal, har de selv bedt om vold og selvtægt. Det er deres skabelse – også Trollhättan

 2. Tack för att du sätter ord på min och största delen av svenskafolkets frustration ! Själv har man blivit kallad allt och lite till , uthängd i släktingars bloggar som den som vill ha koncentrationsläger…. Sucka mitt hjärta men brist inte! Åter igen tack!

 3. Tack för att du skriver vad så många känner och tycker men inte kan uttrycka lika bra som du kan! Jag vaknar varje morgon med ont i magen av oro för framtiden…
  Jag var så lycklig när mitt hittills enda barnbarn föddes för elva år sedan, barnbarn är ju livets efterrätt, men faktum är att jag hoppas att mina fyra barn avstår från att skaffa barn till den här världen och det här landet. Det finns ingen trygg framtid för dem. Jag vill ha tillbaka mitt Sverige som jag växte upp i men inser att det kommer aldrig att hända. Jag föddes i en demokrati men kommer att dö i en diktatur, sorgligt men sant!

 4. Ord har värden. Vad tänker du på när du läser att några sopas eller skyfflas?
  Dölj dig inte bakom att du röstar blankt. Du lånar ut dig till hatarna som vill polarisera det här landet genom samma strategi som Baader-Mainhof ansåg var rätt väg till makten. Skärpning!

  • 1) Jag vet inte vilka ord du vill att jag använder. Verkligheten blir inte bättre med andra formuleringar.
   2) Jag gömmer mig inte bakom någonting, varför skulle jag det?
   3) Jag lånar inte ut mig till något. Däremot anser jag att människor har rätt att ha olika åsikter. Om du är av en annan uppfattning, så blir jag rädd för dig.

   • Väldigt intressant kommentar på ett komplext problem.
    Mycket av det du skriver håller jag också med om. Bl.a. att vi bor i ett demokratiskt land där yttrandefrihet råder och man har rätt till sina åsikter. Att jag trots läkarens ordination på sjukskrivning efter en olycka väljer jobba och betala 34% av mitt medelmåttiga lön till Skatteverket, borde välja själv vad jag vill att pengarna ska användas till. Att det inte är mänskligt att ta emot fler när vi inte har resurser och möjligheter till att ordna förutsättningar till mänsklig levnadsvillkor för redan utsatta individer. Att invandringspolitiken är på tok fel, att globalisering är ett fint ord som inte är synkat med verkligheten då det finns alltid någon/ några som pratar om mitt och ditt…..

    Men är det verkligen så enkelt som du beskriver? Löser vi verkligen vårt välfärdsproblem eller annat problem med att inte ta emot invandrare?

    Själva begreppet ”invandrare” är något att diskutera om. Jag menar, är mitt barn som är född i ett av Sveriges största sjukhus, invandrare, när hen är mer svensk i sättet och tänket osv än sina jämnåriga som har flyttat exempelvis från Tyskland till Sverige för 3 år sedan, bara för att hens förälder (jag) har dubbelmedborgarskap? Själv lämnade jag det landet jag är född i för ca 23 år sedan och jag känner mig mer hemma här än där, trots att alla andra ”svenskar” har ALLTID sett mig som ”invandrare”. Begreppet ”vi svenskar” mot ”ni invandrare” har ALLTID varit något som inte gjorde ”OSS” homogena utan varit ett sätt att skylla ifrån sig ansvaret och tycka att all problem som finns i vårt land har med invandringen att göra. Är det inte konstigt att mitt barn, född och uppväxt i Sverige fortfarande räknas som det kallas ”andra generation invandrare” medan hens klasskompis från Tyskland som bott här tre- fyra år inte behandlas som invandrare?

    När hud och hår färg och inte det land man är född i avgör huruvida vi ser denne som en av oss eller inte då har vi mycket att jobba på helt enkelt.

    Att begå brott, mörda, misshandla, kränka osv är fel vare sig det är en svensk född, mörk eller ljus hy som begår det eller en som kommer från annat land. Den som mördade kvinnan och barnet i protest mot felaktig invandringspolitik har handlat lika fel som den som går i en skola av samma anledning och mördat några oskyldiga barn.

    ”VI” som bor i samma land har ett ansvar gentemot varandra och vi löser inga problem med hatiska åsikter mot invandring tycker jag.

    Den här var min åsikt om det komplexa problematiken du försöker hitta enkel lösning på. Som du skriver själv; har VI alla rätt till våra åsikter.

  • Patetiskt inlägg av dej Tony, och jag är innerligt glad att det finns såna som du Dag, som kan och vågar sätta rätt ord på vad många tycker i denna fråga, ALL HEDER och RESPEKT

  • Polariseringen började för fyrtio år sen, när socialdemokraterna fick igenom att Sverige skulle vara ett ”mångkulturellt” land. Detta är om något strukturell rasism, ondska i sin högsta potens.

 5. http://www.svd.se/stefan-lofven-alla-forstar-att-atgarderna-inte-racker/om/flyktingkrisen-i-europa

  Bifogar länken till en artikel som bättre än någonsin beskriver:
  ”Tappen ur tunnan”

  Som norrlänning vet jag vad lappkast är och betyder
  effekt som sa-an
  MEN det går inte att göra i flykten utan man måste
  STANNA FÖRST
  men sedan går det fort att vända . . .

  Och mycket prat och lite verkstad är fortfarande för handen efter KD´s fantastiska fördubbling i opinionssiffrorna . . .

 6. ”Löfven och Migrationsverket hårt och brutalt rövknullade av svenska företagare som tjänar miljarder på regeringens okunnighet” Och som glidmedel använder dom grovt salt.

 7. Klockrent som vanligt… Tack för att du sätter ord på oss knegares tankar…

 8. Sverige måste arbeta för att Världssamfundet sätter press på Mellanösterns länder och det NU.

 9. Bra skrivet Jag tror att många känner likadant men har svårt att pränta orden Klart som f.. att vi ska hjälpa människor som flyr från krigets fasor men på det sätt som de flesta av våra politiker gör det så skapas i stället ett delat Sverige

 10. ”Att vårt interna system går åt helvete och att demokratin ruttnar kan vi göra massor åt.”

  Jaha, vad kan ”vi” göra?

  Till skillnad från bloggägaren har jag aldrig röstat blankt, utan på SD sen 2002. Det har jag gjort. Ni som inte har gjort detta har gett ett solklart mandat till sjuklövern att föra exakt den politik de nu för. Några fler val lär det inte bli.

  • Och varför inte det? Tänker ditt fascistparti införa diktatur när de (tillåt mig småle ) kommer till makten?

   • Nej, din tomte, SD är ett demokratiskt parti. Skribenten syftar antagligen på det faktum att de andra partierna verkar vara beredda att gå hur långt som helst för att genomföra massinvandrings-agendan. Risken för diktatur kommer snarare från dem och de som driver agendan.

    • @ Eschaton,

     Ja, det var exakt det jag syftade på!

     Tack för eldunderstöd! Kulturmarxister som småler har jag fått nog av för länge sen, men de lär väl snart få känna på de högst verkliga konsekvenserna av samhället som de har skapat.

   • Jag blir hellre kallad ”brunskjorta” (vilket jag INTE är!) än folkförrädare!
    Sug på den lilla karamellen!
    Kanske dags att välja sida?
    🙂

 11. Ett STORT tack för en mycket bra redogörelse hur verkligheten egentligen ser ut!
  Vi behöver fler som du….

 12. Jag läste nånstans att Syriens befolkning ökade från 4,5 miljoner till över 20 på ca 50 år. Samma sak i de andra länderna i och omkring mellanöstern. Samma sak sker i Sverige i mycket snabbare takt men skillnaden här är att man importerar folkökningen. När dessutom 2,5 miljoner jobb kommer att försvinna inom 15-20 år så behövs ingen kristallkula för att veta vad det leder till.

 13. SD är väl endå 3e största, och blott 13%
  det har väl aldrig varit praxis att utgå från opinionsundersökningar förr? Resten har jag inget att anmärka emot.

 14. Oj 🙂

  Det är särskilt två saker jag tänker på allt oftare: Regeringen skyfflar in, medan lärare, socialsekreterare, poliser mfl, dvs fotfolket går på knäna. Sjukskriver sig eller byter jobb allt oftare. Regeringen diskuterar i alla fall lärarbristen … men som så mycket så kan de komma med hur mycket förslag eller pengar som helst, det kommer inte att funka. Det finns inte folk som vill jobba under de villkor som de får och villkoren är en vettig arbetsbelastning. Och just här stämmer man i bäcken men inte i ån.

  Då jag flera ggr läst om den otroliga mängd 60 miljoner som ska vara på flykt och inte sedan WW2, yada yada yada … så kollade jag. Det är 20% fler flyktingar än då. Under samma tid har världsbefolkningen ökat med 200%. I synnerhet i vissa konfliktfyllda fattiga regioner. Det spelar just ingen roll om Europa tar emot några miljoner om året, sk flyktingar eller ekonomiska migranter, det föds ändå fler än så.

 15. …kunde inte sagt det bättre själv. Det bästa med det hela är att dina tankar och ord repeteras i stugorna och köken ute i landet, det kokar inuti Svea. Du är inte ensam.Vi är fler som är upprörda, förtvivlade och arga över hur fel vårt land styrs , med våra skattepengar. Vi är fler som inser, att ”rasistiska” dåd; bränder av flyktingboenden inte alls behöver vara utförda av ”arga unga svenska män”, utan det kan mycket väl vara de som är satta där,som protesterar mot mottagandet i landet. Som protesterar mot hur illa de tas om hand och hur planlöst de sitter och ”väntar” på något bättre…inte helt oförhappandes kommer ord som inbördeskrig upp i mina tankar. Sverige har länge knutit näven i fickan, men undrar om den inte hittar upp därifrån snart?

 16. Tack för att du som författare sätter ord på precis vad en ansenlig samling Svenskar av spridd etnicitet tänker! !!
  Plåster på cancer är en (hemskt ) bra beskrivning på vad våra ”klapp på axeln av Världssamfundet kåta” styrande håller på att ställa till med .

 17. Fantastiskt bra beskrivet och uttryckt i ord. Instämmer i hela textmassan. Tänk om regeringen och den s.k. oppositionen blev tvingade att läsa detta. Vilken otrolig aha-upplevelse vore det inte för dessa.

 18. Människa har i alla tider sökt sig en bättre( ekonomisk )tillvaro. Under guldruschen sökte sig miljoner människor precis som nu med hela familjer till ogästvänliga områden som Klondyke. Ett ekonomiskt tryggt liv i Sverige och Tyskland är det enda som skapar dagens människoströmmar genom Europa.

 19. Vad är enligt dig ”Vanliga svenskar” och ”medelsvensson”?
  Vilka definitioner har du på de uttrycken?
  Eftersom du talar för dessa grupper så borde du definiera vilka de är.
  Jag själv är ganska medel, men håller inte med dig alls.
  Nedmonteringen av vår välfärd är inte skapad av varken flyktingar, Syrien eller IS.
  En enklare lösning på kommande ekonomiska bekymmer är att höja skatterna. Det hade behövts ändå.
  Det är inte gratis med välfärd. Men att höja skatter är väl som att svära i kyrkan?/Sjuksköterska och ”Svensson”

  • Om du själv är ganska medel så förstår du förmodligen vad jag menar.
   Och vi har – än så länge – tillstånd att tycka olika, tack och lov.

  • Höj världens högsta skatter ännu mer för att betala bidrag. Ja du, det är fler än jag som kommer att tacka för sig i det här landet och ta våra pengar annorstädes i så fall. Får vi inte det som utlovats för det vi betalar så vill vi inte betala längre.

  • Hej.

   Nivån på servicen för vår gemensamma välfärd är baserad på både hårda och mjuka faktorer. De hårda är exempelvis en låg arbetslöshet (2-4% ung), låg inflation och kontrollerad målstyrd invandring där flykting- och asylmottagande är en mindre del, och mängden icke arbetskraftsinvandrare högst uppgår till under tiotusen/år, samt att dessa är i normal anställning inom två år efter ankomst. Uppfylls inte det sistnämnda går systemet back i resurser.

   De mjuka är sådant som en homogen kultur med starka gemensamma värderingar och stark kontroll av dessas efterlevnad, där sådana egenskaper som kamrattjuveri, snyltande och fusk leder till social utstötning.

   Jag förenklar och sammanfattar förstås, men ungefär så ser det ut, och det är på intet vis ett unikt mönster för Sverige. Däremot är landets agerande sedan sent sjuttiotal det som är unikt.

   Liknelser med livbåtar är vanliga. Jag föredrar att fråga: hur länge får jag bo gratis hos dig, förbruka dina resurser och vägra respektera dina normer? Det är ju trots allt svenskarnas folkhem man flyttar till. Läs inte in någon aggressiv ton i detta, det är verkligen inte avsett som ett angrepp utan som en tankeövning.

   Kamratliga hälsningar, och bränn inte ut dig på jobbet! 🙂
   Rikard, lärare

  • Här i finland finns precis samma välfärd som i sverige. (Om inte bättre, speciellt cancervården) Men skatten är bara hälften så hög. Hur kommer det sig tror du? Kanske majoriteten av folk som bor här faktiskt jobbar!?

   • Troligen för att ni faktiskt betalar den skatt som det är meningen att man ska göra. I Sverige är skattefusket så utbrett att Staten får bara in två tredjedelar av det den borde varje år. Och er administration är enklare och bättre

  • Nedmonteringen av vår välfärd är kanske inte flyktingarnas fel, men välfärden lär inte bli bättre utan snarare betydligt sämre än vad den nu är. Med de merkostnader som följer den stora flyktinginvandringen, så måste det betalas av någon och denna någon är de svenska skattebetalarna. Vi har världens högsta skattetryck i Sverige och nu kommer det att chockhöjas med många, många procent. Jag tycker att de som vill ha fler invandrare i Sverige ska få ta den ekonomiska bördan därav. De som vill finansiera flyktingkostnaderna under resten av sin livstid skulle kunna anmäla detta till Skatteverket och sen få en extra debitering på kanske 30-50.000:- per år. Tydligen så vill du, Veronica, betala mera skatt – jag vill det inte, men då är lösningen att du betalar mer i skatt och betalar även min merkostnad. Då är det okey för mej att det kommer folk in till Sverige. Ditt tankesätt är som en träbocks.

 20. Jag vill bara skriva – TACK. Sällan har jag läst något jag är mer enig i.
  I övrigt hoppas jag verkligen att du och Din familj kan finna sinnesfrid efter de hemska upplevelserna även om de aldrig kan förlåtas eller glömmas.

 21. Hej Dag! Vi svenska skattebetalare måste kräva folkomröstning i frågan om vi ska fortsätta att ta emot många fler flyktingar per capita än samtliga andra länder? Jag anser att ekonomiskt stöd till grannländer, med samma språk och kultur, är betydligt mer kostnadseffektivt.

  • Tack för varma ord, Nils. Svinet till våldtäktsman och några andra har för alltid förändrat en del av våra liv.
   Men – jag tror på Karma.

   • all heder åt dej Dag du är en bra förebild på vad alla tycker o tänker i sverige

   • Eftersom du uppenbarligen är läs-och skrivkunnig kan du väl berätta för din lättledda beundrarskara att det är praktiskt ogenomförbart med en folkomröstning om invandring, förutom att det är djupt omoraliskt.

    • ”Djupt omoraliskt” Vad snickesnackar du om? Du har uppenbarligen inte så bra koll på etik och moral.

  • Förmodligen har du rätt när det gäller kostnadseffektiviteten.
   Jag anser också att EU bör bötfälla de länder som inte tar emot flyktingar, med miljardbelopp.
   Eller slänga ut dem.

   • ”Jag anser också att EU bör bötfälla de länder som inte tar emot flyktingar, med miljardbelopp.
    Eller slänga ut dem.”

    Nu har jag bott utomlands i 20 år i flera olika länder i Europa och den där kommentaren tyder på en total brist på förankring i verkligheten. Det är politiskt OMÖJLIGT i de flesta västländer att tvinga på folk fler ”flyktingar” och det blir även våld på en helt annan skala än vad vi ser i Sverige om man försöker.

    Att EU skulle driva frågan är uteslutet och existerar bara i svensk fantasi. MÅNGA länder lämnar unionen innan de tar emot fler asylsökare och det vet EU politikerna mycket väl.

    Däremot kan det mycket väl bli tryck på att kasta ut Sverige ur EU. Om Tyskland nu tar sig samman, vilket de absolut håller på att göra, faller HELA ansvaret på dessa enorma strömmar av lycksökare på Sverige. Detta skapar stora problem för alla andra länder också, som ser sina ansträngningar att minimera inflödet saboteras av Sverige. Vidare kan man inte upprätthålla visumfria resor med ett land som släpper in vem som helst utan id-handlingar.

 22. Vem är du?

  Ja, ja. Vi har yttrandefrihet i Sverige och den tekniska utvecklingen har ju möjliggjort att rasistiska småpåvar som du predikar för kören.

  Gäsp

  • Tack för ännu en mogen kommentar från en allvetare som inte törs stå för sina åsikter med fullt namn.

  • Jag blir så less och trött på dessa imbecilla människor vars enda genmäle är att kasta rasistiska anklagelser vitt och brett omkring sig. De tycks leva i ett rosa fluffigt moln där verkligheten aldrig gjort sig påmind. Ack ja…

  • Hej Robert!

   Kan du vara snäll och förklara/definiera vad exakt rasism är, och vad som är rasism i texten, tack på förhand.

   • det kan han garanterat inte eftersom han håller ihop med stor påvarna-och det är ju dom som bytar hans blöja o ger honom hans nappflaska

  • Vår demokrati, vår offentlighetsprincip och vår yttrandefrihet är någonting som vi länge haft. Ja – den tekniska utvecklingen har medfört att envar som vill säga något, får säga det öppet. Men är det verkligen dåligt att någon får yttra sig om något som riskerar försätta hela landet i en inrikes och även utrikes kris, ekonomisk bankrutt och i värsta fall leda till upplopp och förödelse när bidragstagare inte längre får ut sina pengar och lägenheter för att pengarna och lägenheterna inte längre finns, samtidigt som poliserna gått hem, för att deras insats lönemässigt räknas som något man närmast kan negligera?
   Ditt gäspande och ditt tal om ”rasism” låter lika infantilt som när vuxna diskuterar medelst fakta och barnet ilsket skriker ”kan du va’ själv!” Kommer du istället med motargument, där du kan påvisa hur en ny stad i månaden ska kunna uppkomma, hur detta dessutom utan att landets ekonomi går åt pipan, åtminstone skulle kunna nå break even. Och förklara gärna hur vår migrationsbudget som långt, långt överstiger UNHCR’s totala budget för samtliga flyktingläger runtom Syrien, medan vi drar in på dessa pengar till hjälporganisationer för att åtminstone hjälpligt finansiera alla som kommer hit, kan vara rättvisa? Är det rättvist att någon som har råd att betala en flyktingsmugglare 40-50.000 kronor för att ta honom (för det är oftast en han) till Sverige, medan det allra största flertalet blir kvar i flyktinglägren och får svälta för att det är tjugofalt dyrare att ta hand om någon här i Sverige än i flyktinglägren?
   Vänligen svara på Dags artikel med genomtänkta motargument. Att vifta med rasistkort är lika fånigt och osakligt som att ropa okvädningsord mot TV’n.

  • Jag tror inte att du vet vad rasism är Robert, speciellt inte om du kallar Dag för det.

 23. Fantastiskt bra skrivet!!!! Så trött på att man inte kan säga vad man tycker och tänker i Sverige längre…..

  • Men det är ju precis det man kan! Och det är ju precis det vi gör! Aldrig förr har väl så många gjort sina röster hörda som nu – främst tack vare sociala forum och hemsidor på internet. Däremot kan man inte räkna med att få stå oemotsagd. Vilket är en självklarhet i en demokrati. Tyvärr förs inte alltid debatten sakligt och på en acceptabel nivå. Alldeles för mycket hat och ohövligheter… Synd på så rara ärtor. När vi i själva verket skulle kunna stå enade och njuta att vi faktiskt fortfarande lever i ett av världens bästa länder.

 24. Knivskarpt, right on spot.

  Detta eminenta blogginlägg skulle tvångspubliceras i alla gammelmedia, och högläsas i SVT, SR och TV4. Vilket skulle få Svenne Kålrot att sätta kaffet i vrångstrupen. Tyvärr har vi en majoritet av soff-svenskar, som inte bryr sig eller fattat hur landet ångar på mot katastrofen. Det måste drabba direkt, för att majoriteten skall vakna upp.

  • Inlägget är ju bara samma upprepande av populistisk smörja som alla andra SD:are ägnar sig åt. Inte en enda nyhet, fullt med grovt okunniga påståenden och kryddat med fula ord. Var är nyheterna?

   • Skriver en person, som uppenbarligen har svensk massmedia som kunskapskälla…

    SD – ett ljus i ett politiskt mörker! 🙂

 25. Om rasism och Sverige. Håller med om allt du skriver samt uppgivenheten och ilskan om utvecklingen av vårt land. Du är så cool och ärlig i ditt skrivande vilket jag gillar. En sak som jag också tycker är jätteviktig handlar om mobbing. Avskyvärt. Har jobbat med barn i hela mitt yrkesliv och vi lär barn på förskolan, skolan och hemma att mobba är absolut inte ok. Att då ha politiker ( och andra vuxna ) som mobbar, speciellt det åttonde partiet, är förkastligt och fruktansvärt. Speciellt politiker ska ju vara förebilder !! Vad är då arbetet värt mot mobbing ? Att man aldrig får ge upp ! Att fortsätta kämpa för demokrati, åsiktsfrihet m.m. varje dag. Att inte ta allt för givet har livet lärt mig. Dag, keep up the good work !
  Karin

 26. Jag blir glad av att läsa den här texten och kan identifiera mig med en hel del av det du skriver. Och jag är väldigt säker på att många andra känner likadant.
  Jag beundrar människor som är ärliga konkreta i sak.
  Kommer att fortsätta läsa mer av dig.
  Ha’de bra!

 27. Lockar inte längre att gå upp o jobba och slita för att i slutet av året få betala 53 % skatt som inte längre går till oss svenskar . Svart jobben föds i dessa tider inte bara av svenskar utan även av invandrare som vill komma hit tjäna svarta pengar .. hjälp dom i sitt hemland för dom som behöver hjälpen orkar inte med en resa hit ..

 28. Vi är många andra som inte tycker som du! Du är givetvis fri att vädra dina åsikter, och om tycker det är lämpligt just idag, så fine, kör i vind, men kom inte och påsta att du representerar några breda folksagor, för det gör du tack och lov inte.

  • Men jag ber väl då att ödmjukt få tacka för att jag får framföra åsikter alls.

  • det är ingen sagobok du läser-men dömma av ditt svar så sitter du nog på ett ålderdomshem med kraftig demens

 29. Hej.

  En lång och tänkvärd text. Jag väljer att endast kommentera begreppet ‘rasism’. Det har återupplivats i sin gamla rasbiologiska form av dagens postmoderna socialister, populärt kallade identitetspolitiska eller intersektionella. De svänger sig med begrepp som ‘rasifiering’ vilket kräver att den som använder det inte ser människor som fria individer med autonomi och eget ansvar, utan som förutbestämda av olika medfödda och samhällskontextuella faktorer. I och med det återskapas rasbiologin men nu i postmodern skepnad. Konkret innebär det att man frångår principen om lika behandlas lika, och säger: ”Vi är olika, och skall behandlas efter en sammanvägning av olika egenskaper” (kön, läggning, hudfärg, etc). Socialdemokratin (och deras extremister till stödhjul) har helt enkelt dammat av sin gamla rasbiologiska logik, utan att själva inse det, eftersom terminologin är ny.

  Man verkar resonera som så, att om fienden är extrem, och man själv är en extrem antites av sin fiende, så är man automatiskt god. Tsk tsk, det blir ”F” för KPME(r) (KulturMediaPolitikerEliten (radikalerna)).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 30. Redan i andra stycket blir det fel: så fort IKEA-morden gick till åtal publicerades både namn och bild på gärningsmannen. Hade inte mördaren i Trollhättan dött hade det gått till på samma sätt; ingen publiceying förrän rättegången börjat.

  Vad gäller Löfven vet jag inte varför han inte åkte till Västerås för jag känner inte till hans program. Ingen av dem som klagar verkar göra det heller och ingen verkar ha brytt sig om med regeringskansliet heller. Inte herr Öhrlund heller vad jag förstår.

  Sedan är det en avgörande skillnad till: hade inte rektorn reagerat blixtsnabbt och fått in barnen på klassrummen; hade inte en oftast sitt liv så att några barn hann undan och hade inte polisen varit där på fem minuter så hade det mycket väl kunnat bli en stor massaker på barn!

  • Jaja, vid åtal, ja. Det var inte det vi diskuterade här.
   Jag vill fortfarande veta varför Löfven inte åkte till Västerås.
   Att rektorn, elevassistenten och poliserna är hjältar är ingen nyhet, men förtjänar att upprepas!

   • tycker inte att några poliser eller rektor är några hjältar,jag undrar varför poliserna var så fega ”som alltid” och stjuta ner en galning som bara har ett svärd o kniv?? hade dom haft lite vett o

     • Hej.
      Det är möjligt att ‘roland ljungberg’ inte känner till att du, om du är tvungen att skjuta, försöker placera skotten mitt i kroppen på målet. De flesta tror att man med lätthet kan skjuta en angripare i arm, hand, ben eller fot. De har ingen aning om hur svårt det skulle vara, och de har heller ingen aning om att kulor inte försvinner vid en miss, för att inte tala om risken att kulan studsar mot en skelettdel. Om svensk polis fått lov att använda kraftiga elpistoler, bönpåsar eller gummikulor (Israelisk modell) kanske angriparen varit i livet idag.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

   • Men var Inte Löfven i Västerås samma dag men inte orkade åka dit. Har läst det på flera ställen men vet inte om det är sant.

 31. Sverige och svenskarna förtjänar detta, majoriteten har valt detta. Jag har givit upp på folk. Dom flesta är så in i helvete blåsta i skallen och bara hyllar mångkulturen, oavsett vad dessa sk ”flyktingar” gör. Dessa jävla svenskar sitter och babblar om hur dom skäms för sin vita hy, etc. Hur dom inte ser några probem med att vita människor blir utrotade, för vi svenskar är ju så onda och har gjort så mycket hemskt, osv. VAD vi har gjort har ingen hittills kunnat förklara.
  Nej, fy fan, jag ska mysa och gotta mig den dagen Sverige helt faller samman och svenskarna blir mördade, våldtagna, etc. på löpande band. Jag längtar till den dagen. Ska bara sitta och le åt dom förbannade jävla idioterna. Jag kommer inte att lyta ett finger för att hjälpa naiva, hjärndöda, idioter till svenskar när det sker. För att Sverige kommer att helt falla, ja det är garanterat.
  Lycka till era jävla puckon, era förbannade jävla hycklare. Ni sitter och skriver fint på FB, etc. Snackar fina ord, allt för att visa hur jävla goda och PK ni är. Men hur många zigenare och andra sk ”flyktingar” bor hos er? Eller i era sommarstugor? Nej, precis! För ni bara hycklar era jävlar.
  Jag spyr på er era jävla onda jävlar, och jag längar så till det stora blodbadet, när ni blir plågade till döds av nån somalier. Fy fan va underbart när Sverige går under helt och ni era jävlar flyr för era liv ut i skogen med paniken lysande ögonen. Jag ska visa somalierna, etc. vart ni gömmer er, för ni era jävlar förtjänar det.
  Nu kommer några svenskar att säga, jag förtjänar inte detta, för jag skrev ett inlägg på FB i protest mot mångkulturen. Vi stoppar väl för helvete inte detta vansinne genom FB, eller en massa snack. Våga för helvete gå ut på gatorna i massor och protestera. Skit i att gå till jobbet. Gör allt för att systemet ska falla. Skit i att betala skatt dom som kan. Gör för fan nå mer än att snacka. Skulle bara många nog våga, ja då…

  • Jag känner precis som dig!
   Inte ens nära vänner och familj har velat lyssna…
   På socialkontoret dit jag är tvingad för att kunna äta och bo(utförsäkrad) så jobbar en barndomsvän…

   Jag får ofta höra:
   ”Jag ser vad du utsätts för men jag kan inte säga något… Det förstår du väl?”

   Det speglar samhället idag.. Alla är så jäkla rädda att säga när de ser rena felaktigheter pågå, av rädsla för att förlora jobbet och försörjning av den egna familjen…
   Då är det lättare att ”någon annan” får lida och förlora allt..

  • Jag förstår precis hur du känner!

   I 30 år har jag hållit på att på olika sätt argumentera emot mångkultur och massinvandring. Den förkrossande majoriteten har bara viftat bort argumenten, ofta kombinerat med något väldigt nedlåtande eller förolämpande tillmäle.

   Inför valen 2006 och 2010 var jag väldigt aktiv i debatter på nätet. Många av de som då fullkomligt vrålade RASIST så fort man på något sätt kritiserade massinvandringen påstår nu att de aldrig har givit sitt stöd till den förda politiken.

   De flesta svenskar förtjänar vad som komma skall.

 32. Vad gäller Stefan Löfven och IKEA-morden så befann sig statsministern faktiskt i Västerås på en SSU-kongress vid den tidpunkt som morden begicks. Trots detta så gjordes inget besök eller uttalande från Löfven. Detta föranledde mig att skicka ett mail till Stefan Löfven. Detta mail och svaret från Regeringskansliet återfinns nedan.

  Sänt 20150815 till Stefan Löfven, Regeringskansliet
  ”Vi saknar din närvaro, ett uttalande samt ett besök i Västerås. Varför passar det att besöka Göteborg när invandrare bli dödade och inte när svenskar blir mördade av en invandrare i Västerås? Vad är din politiska agenda? Varför är du tyst? Varför driver du landet mot avgrunden? Varför känner sig allt fler medborgare otrygga i Sverige? Som medborgare i landet Sverige kräver jag ett svar från dig statsminister Stefan Löfven.”

  Fick detta svar 20150921
  ”Tack för ditt brev till statsminister Stefan Löfven.
  Jag har blivit ombedd att svara.
  Regeringen har uttryckt sig både genom uttalanden i media och genom näringsminister Mikael Dambergs besök vid Ikea i Västerås. Regeringen vill att Sverige ska vara ett tryggt land för alla, och att den otrygghet och de hinder som våld, hat och brottslighet innebär ska bekämpas. Det är inte acceptabelt att människor ska behöva uppleva våldshandlingar, kriminalitet eller antidemokratiska krafter i sitt lokalsamhälle.
  Tack för att du tog dig tid att skriva.”
  Med vänlig hälsning
  Carl-Johan Friman
  Regeringskansliets kommunikationsenhet

  Som synes uteblev svaret på mina frågor.

  • ”Nu får ju långt ifrån alla som söker asyl stanna i Sverige…”

   Jaha, det påstår du! Då kanske du kort kan redogöra för vilken andel som får avslag och vilken andel som verkligen lämnar landet.

   Det kan nog vara en nyttig övning för dig att ta redan på detta.

   PS
   En liten ledtråd: kring 90% av de som söker asyl saknar id-handlingar och så har det varit i 20 år. Fundera på hur lätt det är att utvisa dem.
   DS

  • 2011 låg beviljandegraden på kanske 25%. För ett år sedan var den minst 60%

   Har man fått avslag är det inte nödvändigt att lämna landet, man får tillgång till välfärden ändå. Detta är praxis som Alliansen höll fast vid.

 33. Det som är bra, är att alltfler börjar vakna till och inse att den galenskapspolitik som nu förs, är just ren galenskap. Många tar bladet från munnen och inser att detta vänstermarxistiska experiment kommer gå till historien som det som sänkte landet till ett djupt mörker. Ledarna i de flesta vettiga tidningar ser det och skriver om det och alltfler väljare inser att med sjuklöverpolitik finns ingen framtid. Jag har vänner som röstat på såväl V, S, C, FP & M som alla insett detta och nu kommer lägga rösten på SD. Men – kan det vara så att det redan är för sent, även om vi nu mot all förmodan skulle få till ett nyval redan i år?
  Sjuklövern har verkligen fastnat i vinkelvolten – de har insett att situationen är ohållbar, att Sverige utarmas, att framtidens välfärd kommer vara raserad, att enda sättet att kunna underhålla massinvandringen är att låna oerhörda summor och chockhöja skatter och införa besparingar i resten av välfärdssektorn, något som inte kommer vara ekonomiskt försvarbart detta år, inte om tio år – utan aldrig.
  Nu har sjuklövern diskuterat detta och kommit fram till en ”ny politik”. Vänstern har hoppat av för att de i sedvanlig ordning inte kan acceptera att det finns något som heter ekonomi och att pengar inte är outsinliga. Men de sex övriga har alltså kommit fram till åtstramningar inom migrationspolitiken. Resultatet har granskats och samtliga med lite mer förstånd, inser att Sverige fortfarande står för Europas mest generösa migrationspolitik, varför strömmen av ekonomiska flyktingar till Sverige inte mer än fått en liten törn.
  Vi kommer fortledes, oavsett dessa ”åtstramningar”, emotta en ny stad i månaden av migranter, vilka redan innan dessa chocksiffror i median tog 8-9 år på sig att komma i jobb, arbetslöshet eller AMS-åtgärder. Med chockhöjningen av volymen kommer självfallet mediantiden öka. Detta innebär att en nyhitkommen 35-åring som kanske fick jobb tidigare år vid 43 års ålder, nu kommer finna ett statsfinansierat dikesgrävar-och igenfyllande av detsamma-jobb när denne är runt 50. I bästa fall. På <13 år ska denne alltså skapa en pensionsgrundande inkomst som tar de flesta svenskar ungefär 38 år och även då sägs summan inte räcka till. Och detta på ett statsfinansierat jobb som redan under arbetstiden kostar staten massor av pengar. Lycka till med det!
  Jag kan förstå att socialister och miljöpartister inte ser något problem i detta, de har likt vänstern inte riktigt förstått ett lands ekonomiska utmaningar långsiktigt, de tror att folket helt lamt bara accepterar skattehöjningar tills den så kallade pomperipossaskatten är var mans egendom. Men de borgerliga brukade förr i tiden åtminstone uppvisa ett bättre huvud för affärer. Dock inte i detta fall. Nu sitter även de och bestämmer om hur de på bästa sätt ska sänka detta land ned i en ekonomisk sumpmark.
  Och då har jag inte ens nämnt de samhälleliga konsekvenser som denna vettvilliga migrationspolitik medför. Enorma favelor av fattiga segregerade, desillusionerade migranter kommer ju finnas runt städerna, kriminalitet kommer vara vardag, polisen kommer ha kraschat eller blivit korrupt liksom hela välfärdssystemet. Våldtäkter, misshandel, rån, mord, narkotika, upplopp, skjutningar, maffia, inbrott med mera ska täckas upp av en ständigt underbemannad socialvård, sjukvård, kriminalvård och polis. I dessa favelor kommer även finnas etniska svenskar vars företag ansåg att det laglösa, svindyra Sverige inte längre var ett framtidsland att driva verksamhet i och därför har flyttat. Även de kommer sitta där i yttersta fattigdom, och håller denna poltik i sig även då, kommer de fortledes nedprioriteras i att få stöd och jobb.

  Man kan bara ställa sig frågan; vad i helvete har Sverige och svenskarna gjort politikerna som så uppenbart önskar ta oss till detta? Och vad i helvete tänker folk med som röstar på dessa vanvettiga idioter? Det finns förstås ett och annat som jag inte är ense med SD om – men i dagsläget finns ju inget annat alternativ, om vi ska kunna ha en minimal chans att åtminstone kvarstå som nation. För välfärden har redan i stort sett skitit sig och favelorna, utanförskapet och segregationen är redan här för att stanna.

 34. Tack Dag mycket bra skrivit jag skulle kunna sitta här och skriva många exempel på denna vanvittighet som har drabbat sverige-hur kan löven skicka ner ett plan till Grekland för att hämta hit 30 st från Iritrea tror jag det var,låta våra krigsfartyg plocka upp flyktingar där nere men varför skrivs ingen ting om dom har flyktingarna som står i kö på flyktingförläggningarna för att våldta svenska kvinnor som arbetar där,gång eft gång, men media skriver inte ett skit el tv visar inget alltså det händer så mycket skit pga dessa flyktingar men ingen har stake nog att ta upp detta stora importerade problem,VARFÖR? men iallafall tack för ditt innlägg

 35. Tack så in i helvete för ett bra inlägg som är skrivet precis som jag både känner o tänker & det är även skrivet på ett sätt så allt det viktiga kommer med..
  Men tråkigt nog så lär denna skrift inte bli nått mer än just detta tyvärr 🙁

  Själv är jag religionist ett ord jag hittat på själv men anser detta passar i många fall istället för rasim osv..För det är det jag hatar ”religion'” för det är det som gör människan till den onda varelse de är idag fast många viktigpettrar påstås inte har någon som helst bakrund till allt elände,,kan bara skratt eller gråta åt sådant tänkande !!

  Så jag kommer be men utan en uns tro på gud eller allha osv efter just
  SUNT FÖRNUFT !!!

 36. Tack !
  Det var tamejfan det bästa jag läst på år och dagar. Du satte ord på de känslor jag tror att många med mig har.. 100%
  Mycket bra skrivet och förmulerat.
  Återigen. Tack

 37. Fint formulerat men bakom alla fina ord döljer sig en massa fördomar och ”egna sanningar ”
  Såna som du är de som ger rasisterna luft att livnära sig på… Rasister finns också bland bögar, invandrare, muslimer. Att man umgås med såna är inte en anledning att kalla sig icke rasist…
  Du blandar ihop begreppen i den vanliga sd rasistretoriken och är man lite obildad eller hatisk kan man tro att du har rätt. Det har du verkligen inte

 38. Min son har personlig assistans. Jag noterar hur man börjar peta i LASS/Lagen om Assistans och LSS/Lagen om Stöd och Service. LASS och LSS är rättighetslagar och uttrycker tydligt att det handlar om att tillförsäkra personer som omfattas av dessa lagar en (flerfunktionshinder, utvecklingstörning eller förvärvad hjärnskada) GOD levnadnivå – alltså inte skälig, som det uttrycks i Socialtjänstlagen. Risken är att assistans och stöd till personer med funktionshinder kommer att begränsas med ökade utgifter för stat och kommun i samband med massinvandringen. Jag noterar också att man avser att öka avgiften för färdtjänst med 50% trots att denna persontransportdel tillhör kollektivtrafiken. För den ordinarie kollektivtrafiken vågar man inte chocköka taxan, det skulle bli ett ramaskri bland massorna. Bättre då att slå på den lilla grupp människor som inte har några alternativa färdsätt… Jag är mycket orolig över hur det ska gå för min son när inte jag finns längre. Hamnar han på ett institutionsboende, vanvårdad, med sond i magen, fulla blöjor och sår både här och där? Och om läget förändras till det ohållbara medan jag lever, vart beger vi oss då? Kan vi utvandra till Norge? Hoppas min mor, 90, hinner dö innan dess. Krampen i magen ökar för varje dag. Det var inte för den här oron jag slet och fixade, fanns till hands och såg till att det blev bra, jobbade som egenföretagare 12 timmar/dygn lördag som söndag för att kunna få ihop till familjen och pensionen. Pengarna är snart slut med tanke på ökade avgifter som jag stöttar både min son och mor med. Ska skatteran dessutom höjas går det inte ihop alls för dem.
  Livet är meningslöst.

  • @ Candycrush,
   ”Livet är meningslöst.”

   Det har rimligen varit målet från början att få vanliga svenskar att känna så. Reinfeldt var aldrig blyg för att visa sitt totala förakt för oss och troligen är ingen nu gladare än han att många svenskar börjar bli helt uppgivna och bara finner sig i det helt oundvikliga folkutbytet.

   Samtidigt kan man inte komma runt att befolkningen har röstat fram detta. Agendan var aldrig dold. Jag följde alliansens alla utspel om mångkultur och immigration från dag 1 och de har endast gjort exakt vad de lovade.

   Vad gäller valet 2014 kan det inte ha funnits något som helst tvivel att samtliga partier i sjuklövern dyrt och heligt lovade att till varje pris hålla fast vid massinvandringen. 87% röstade på detta och de får faktiskt skylla sig själva.

   • Nej, de får inte skylla sig själva. För man har ljugit och använt massiv propaganda mot dem.

    Bara för att du och jag såg igenom det innebär inte att det är lika enkelt för alla att göra det.

    Och jo, agendan var visst dold. Man har talat om allt ifrån ”hur lönsamt det är” till att ”vi måste ta in folk för att vi föder för få barn” till att ”de flyr för sina liv”… osv osv

    • ”Nej, de får inte skylla sig själva. För man har ljugit och använt massiv propaganda mot dem.”

     Visst, mycket ljug och propaganda har det varit i media. Ingen tvekan om det.

     Men jag har också haft ett oändligt antal samtal med vanliga svenskar om frågan genom åren. Min slutsats av dessa är att det förvisso fanns de som verkligen blev ”lurade” och trodde på invandringen närmast som en religion.

     Men det stora flertalet insåg hela vägen att något var fel, men likväl ville de inte ens i skydd av valåsets hemlighet göra sin röst hörd. De var inte lurade, de var fega.

     Vidare visade jag många alliansväljare inför valen 2006 svart på vitt att de avsåg att rösta på partier som helt klart tänkte trycka upp invandringen massivt. Ingen effekt, trots att nästan ingen ville ha större invandring.

     Inför valet 2010 fanns de väldigt få ursäkter, efter att alliansen redan i princip hade dubblat invandringen och dessutom högt och tydligt förklarade långt innan valet att de tänkte samarbeta med MP om de inte fick majoritet,

     Om det är någon som påstår att de blev ”lurade” inför valet 2014 är det knappt värt att bemöta. Till och med en lobotomerad heroinist måste ha varit fullt medveten om att samtliga sjuklöver partier svor på en hel hög biblar att massinvandringen till varje pris skulle fortsätta, samt att detta var viktigare än alla andra frågor.

 39. Näst sista meningen i min kommentar innehåller ett stavfel. Ska vara skatterna inte skatteran.

 40. Intressant syn på detta!

  Du verkar ha hängt upp dig på begreppsdefinitionen av ord som rasism och främlingsfientlighet. Du har helt rätt i definitionen av rasism men lägligt nog så när du kommer till ordet främlingsfientlighet så definierar du aldrig ordet utan skriver bara att ”Rent logiskt har ingen intelligent människa någon anledning att vara fientlig mot en främling, innan främlingen har agerat fientligt, eller hur?” Vilket för mig är ett konstigt sätt att argumentera att man felaktigt använder ordet främlingsfientlig, logiskt tror du verkligen att vi människor alltid är så logiska och rationella. Det tror inte jag på! Men slår man upp begreppsdefinitionen av ordet främlingsfientlighet så står det att innebörden är ”avståndstagande från eller fientlighet mot främlingar” en annan definition är ”stark eller irrationell motvilja eller rädsla för människor från andra länder”

  Begreppet ”främlingsfientlig” används ibland som benämning för uppfattningen att människor med viss kulturell eller etnisk tillhörighet eller bakgrund är sämre eller mindre lämpade för det samhälle de är främlingar i. På så sätt skiljs begreppet från ”rasism” som istället är grundat på ideologiska föreställningar om förmodade genetiska (rasbiologiska) eller menande essentiellt kulturella skillnader mellan folkgrupper, så kallade raser. Båda nämnda perspektiven inom rasistisk ideologi innebär hierarisk social ordning där vissa med ett visst ursprung anses mer värdefulla och därför överordnas andra, ett perspektiv som saknas inom främlingsfientligheten.

  Så jag håller med att alla som kallas rasister förmodligen inte är det men jag är rätt säker på att vi har en hel del främlingsfientliga människor i detta land och det är inte att likställa med rasister. Så absolut kalla en spade för en spade men försök då inte dölja innebörden av det ena ordet!

  • Ja, men i så fall är väl alla som inte är idioter ”främlingsfientliga”. Om jag flyttar till Japan så kommer det ju att ta många år innan jag kan vara lika smidig i den japanska kulturen som någon som fötts in i kulturen – om jag någonsin lyckas uppnå det.

   Jag skulle definitivt vara ”sämre eller mindre lämpad för det samhälle” som jag var främling i.

  • Ordklyveri. Det är inte för inte som människor gillar lika. Ordet rasist har kastats så mycket hit och dit att det förlorat sin betydelse. Angående främlingar så har vi ju ett gammalt talesätt i landet, att när vi väntar besök så brukar vi säga att vi väntar främmande. Kanhända är detta uttryckssätt på utgående i den curlade generationen som nu leder landet i fördärvet.

 41. Största delen av svenska folkets frustration? Snacka skit.
  Så länge vi är med och sponsrar hororna som slaktar oskyldiga människoliv så är det MINSTA vi kan göra att ta hand om människorna på flykt därifrån.
  Förstår ni inte det? Ska förändring ske på invandringen av flyktingarna måste vi ställa oss enade mot makthavarna som pytsar in cashen till kriget. Det ÄR INTE omöjligt, men klart som fan det tar mycket mer kraft och energi jämfört med att sitta och texta massa skit på nätet och lägga skulden på slutprodukten istället för orsaken!

 42. Tack för en helt fantastisk text Dag. Detta landet är ett sjunkande skepp. ”Ensamkommande flyktingbarn” visar sig att vara runt 30 år och folk ”i nöd” vägrar att gå av bussen för att det dem erbjuds inte passar. Jag mår illa av allt detta hyckleri och om folk vill kalla mig rasist för att jag värnar om mitt land och min framtid då får dem göra det. Jag skiter i vilket. Bara döda fiskar följer strömmen……..

 43. Kan inte låta bli att fundera över det här med tältläger i Sverige? Ett sådant läger är så bra för då kan man skilja olika grupper från varandra väldigt enkelt? Så lät det när pressvisningen av tälten visades. Vaddå är det att integrera, alla ska samsas, alla ska visa omtanke och gemenskap? De som kommer hit och ska bli ”nyanlända” varför måste man särskilja dom? JO för dom tål inte varandra här i vårt land heller! Bråken startar omgående och då startar dom ju helvetet igen!” FATTA! Sen blir vi svenskar kallad för rasister och hjärtlösa som inte öppnar våra hjärtan och hem.

 44. Jag tror vi måste tänka i ett större perspektiv. Vi är alla människor som bor på samma planet och borde ha samma rättigheter, men tyvärr har vi olika förutsättningar. Vi måste vara tacksamma att bo i ett land där vi har det så bra. Det finns resurser att ta hand om andra människor som är i nöd. Artikeln som denna skapar bara ännu mer hat! Om vara hjärnor matas med hat så rasar allt. Vi löser inget med hat utan det blir bara värre! Kärleken och medmänsklighet måste segra! Vi har det bra här i Sverige!!!

  • Det handlar inte om hat. Jag tycker att det är behjärtansvärt att vilja hjälpa de som har det svårt. Men genom att bara öppna gränserna så lägger vi en massa resurser på människor som, många av dem, inte är i behov av hjälp (men ljuger om det). Och vi gör det på bekostnad av de som faktiskt verkligen behöver hjälp – kvinnor och barn nere i flyktinglägren.

  • Vi har det bra här i Sverige skriver du. Och vad beror detta på? Tur kanske? Sanningen är att detta lands utveckling har inte skett av sig självt. Betänk att Sverige bara för 100 år sedan var ett mycket fattigt land. Det har inneburit hårt och idogt arbete för flera generationer för att vända detta till var vi är i dag och det har inte skett utan svåra umbäranden. Historielösheten och aningslösheten hos dagens curlade generation är synnerligen omfattande och högst beklaglig.

   • Betänk då även… att för 100 år sedan hade 1.5 miljoner svenska ”flyktingar” utvandrat för att de svalt här hemma. Dessa skulle idag kallas ekonomiska flyktingar och borde ju nekats inträde eftersom de inte har tillräckliga skäl för att få asyl. Tur att ”våra” flyktingar inte nekades inträde när de emigrerade. …och föresten, lite tur har vi nog haft ändå om vi tänker efter.

    • Människor i slitna och trasiga arbetskläder har genom sitt anletes svett byggt Sverige, men nu håller människor i flotta och dyra kostymer på att rasera vad deras förfäder byggt upp.

    • Hej.

     Antar att du då också anser att Sverige idag skall tillämpa det regelverk och den process för invandrade som USA hade under artonhundratalet. Du kan leta fram regelverket via ‘nätet’. Vidare kom de till ett land där den inhemska befolkningen i omgångar närmast utrotats för att ge plats för invandrade.

     Det är farligt med historiska exempel om man bara väljer det som passar utan kontext eller sammanhang. Den som vill argumentera för dagens invandrings fördelar bör göra det med faktaunderstödda sakargument, inte moraliserande känslopjunk eller utopisk idealism (inte för att du gjorde de två sistnämnda, men det blir allt vanligare med Arnstadismer). Fram med fakta som håller för granskning. Att dra upp diverse historiska situationer öppnar för andra att göra sammalunda, och då landar allt i ‘jord och blod’-argument.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

  • Hej.

   ‘Tacksamma’? Den tacksamheten går till mina förfäder och anmödrar, och ingen annan! Den går till generationer av gruvarbetare, sågverksarbetare, tvätterskor, husor, köksor och pigor och drängar och bönder. De har jobbat. De slet knogarna till benet för att deras barn och barn och kommande släktled skulle få det lita granna mindre kallt och hungrigt. Jag, och alla andra svenska ättlingar till arbetare och soldater, fiskare och murare och springschasar, har rätten, plikten och stoltheten att bygga vidare på ett arv som går tillbaka till före kristet skriftspråk. Det är mitt kulturarv, inte främlingens.

   Det är inte mina förfäder som misslyckats bygga fungerande stater trots allsköns naturresurser och behagligt klimat. Det är inte mina förfäder som förvandlat sina hemländer till öknar. Den som kommer till Sverige och får ta del av allt vi har byggt, utan att ha bidragit alls, borde krypa på knä av tacksamhet och visa respekt.

   Det mitt folk har skapat är mitt att förvalta, men inte mitt att öda och föröda. Den främling som vill in i värmen må visa att den också vill bli en av folket. Den som trilskas är fri att gå. Den som hotar, rövar och plundrar borde hängas till korpars glädje.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

 45. Tack för dina åsikter. Jag förstår dem och att många hålker med, MEN…se upp!! Lyft blicken, det handlar om mycket mer än bara Sverige. Det håller nu på att skapas opinion. Tidigare har det skapats opinion som använts för att rättfärdiga mord på ledare som Saddam, Usama, Ghadaffi. Detta har skapat instabilitet. Nu skapas opinion mot Assad. Vad händer om han tas bort? Vilka ska vi då skapa opinion mot när instabiliteten och kaoset blir värre??? Hoppas att vi inte dras med i denna opinionsbildning. Det känns som att den, precis som tidigare, är planerad…vilka skulle ha något att vinna på det??? vi bör vara försiktiga med opinionsbildning tills vi vet vad planen är. Allt händer av en anledning, så har det alltid varit och så kommer det att förbli….försiktighet, lyfta blicken…

 46. Hej Dan! Bra krönika som vanligt. En sak som jag inte hade hört talas om förrän jag läste Julia Caesars krönika på Snaphanen var FN:s Agenda 2030, den rätade ut väldigt många frågetecken jag har haft under många år. Inte så att jag blev gladare … inte alls … men det förklarade nedmonteringen av Sveriges välfärd.

 47. Hej Dag! Och jag hörde häromdagen av en kulturgeografisk forskare att den direkta invandringen endast är en bråkdel när det senare kommer till anhöriginvandring! Hur ska detta sluta?

 48. ”Men jag hävdar att varje demokratiskt invalt parti ska ha rätt att vara med i besluten.”

  Fråga till Dag : anser du ovanstående bör ha gällt nazisterna i Tyskland 1932-33 vilket faktiskt hände med förödande konsekvenser? Antag att Svenskarnas parti skulle få stort antal röster i ett riksdagsval. Skulle det vara ok att bjuda in dem också då? De anser öppet att de vill avskaffa demokratin så fort de fått makten. OK? Jag och 70% av ”medelsvensson” tycker inte det! Jag tycker du ska tänka ett varv till och läsa på lite nutidshistoria innan du kommer med dina ”kvick-fix-lösningar. Rösta blankt förresten? Fegt, ta och gå med i ett parti och börja jobba realpolitiskt så får du se hur lätt det är! I stället för att gnälla på din blogg, din Facebook-sida och överallt där du kommer åt. Detta gnäll leder inte till något gott utan sår bara splittring!

 49. För flera tusentals år sedan fanns det olika människoarter. Några exempel av de vanligaste människoarter barn får lära sig om i grundskolan är homo sapiens, homo neanderthalare, homo erectus, osv. Idag finns det bara en art kvar som heter homo sapiens. Det spelar ingen roll i fall en person är svensk, amerikan, ryss, kines, zigenare, rumänier eller kommer från något annat land. Det spelar ingen roll i fall vi har bott i ett land flera generationer eller nydlingen anlänt. Vi är samma människorart som utvandrade och befolkade hela världen för tusentals år sedan. Vi tillhör alla samma familj. När du är rastistisk mot andra är du rasistiska mot dig skälv.

Kommentarer inaktiverade.