Landet jag inte känner igen, del 30: Gruppvåldta en tjej, och få en klapp på kinden som tack

 

Våldtäkt. Ett vidrigt brott som skadar offret för livet.

Ett samhälle som skyddar förövarna, inte offret.

Vad är det vi ska vara stolta över, politiker? Förklara för mig.

Dagens dom: 

En tjej som mår dåligt blir ”tröstad” av killar som beter sig ”gulligt” innan de lurar med henne till en utkiksplats och gruppvåldtar henne i timmar. I förhören försöker de ljuga om sina åldrar för att bli behandlade och straffade som barn (!).

Den som vill förvandla det här till en rasistdiskussion får inte min respekt för det. Jag är fullkomligt ointresserad av gärningsmännens etniska bakgrund, ålder eller syfte. För mig är en våldtäkt ett svineri av guds nåde, ett våldsamt övergrepp som ger offret ett livslångt straff. En gruppvåldtäkt är naturligtvis än värre. Och jag avskyr inte Hagamannen mindre än en förövare med utländsk bakgrund.

Jag blir också synnerligen förvånad när människor – inte minst kvinnor – kommer med motargument som att andra länder har andra definitioner för vad som är våldtäkt. Att det möjligen är okej att bete sig som ett djur i Långtbortistan skulle alltså rättfärdiga att vi förminskar problemet med våldtäkter i Sverige? Ja, så talar den som sitter på läktaren och äter popcorn. Så kan man ha råd att säga om man inte blivit våldtagen själv. Men för offren här är andra länders definitioner fullkomligt ointressanta.

Straffen i gruppvåldtäktsmålet är, som så ofta, ett direkt hån mot flickan. Medan hon straffats för livet av de små kräken, kommer de undan med några månaders sluten ungdomsvård.

När-i-helvete-ska-Justitiedepartementet-vakna?

I dag läser jag också om de rapporter som visar dels att Sverige ligger tvåa i världen när det gäller våldtäkter, efter Lesotho, dels att gruppvåldtäkterna har ökat markant. För att redan nu mota Olle i grind kan jag, som pappa till en våldtagen dotter, meddela att jag skiter fullständigt i om rapporterna är två eller tre år gamla. Förklara för en tjej som blev gruppvåldtagen 2008 att det är ”gammal” statistik och fråga om hon mår bättre av det?

Sanningen är att antalet anmälda våldtäkter och gruppvåldtäkter ökar i Sverige. Att det är ett av de svinigaste brott som kan begås. Och att kräken som begår brotten kommer sällsynt lindrigt undan.

Sanningen är också att vi som samhälle är värdelösa på att skydda våra kvinnor, inte bara från våldtäkter utan också från misshandel och död, även i de fall där gärningsmannen är känd och till och med dömd tidigare. Han kommer tillbaka och han slår ihjäl henne, med statens goda minne så tillvida att han förutom besöksförbud kunde ha belagts med fotboja som visade på metern när, var han befann sig.

Varje månad slås en kvinna ihjäl av en galen man. Långt, långt fler misshandlas och våldtas.

Men det finns väl viktigare saker att lägga pengar på – eller hur, politiker?

Pojkarna fick skyddstillsyn för gruppvåldtäkt

Dramatisk ökning av gruppvåldtäkter

Sverige tvåa i världen efter Lesotho när det gäller våldtäkter

 

 

31 reaktion på “Landet jag inte känner igen, del 30: Gruppvåldta en tjej, och få en klapp på kinden som tack

 1. I veckan fick vi också veta att Sverige har ca 10 gånger så många skjutningar i våra storstäder som i dom andra nordiska storstäderna.
  Att det har ett samband med dom ökade gruppvåldtäkterna och vilket,det får man visst inte tala om.

 2. Detta är från de styrandes sida antingen
  a) ren galenskap eller ondska
  b) fullständig inkompetens
  c) ett slipat spel för att kunna avskaffa polis och rättsstat då folk bildar medborgargarden och lynchmobbar.

 3. Det är av intresse att veta hur i helvete det kommer sig att utländska medborgare öht kan uppehålla sig i Sverige utan att myndigheterna har en aning om vem de är (eller hur gamla de är).
  Om 2/3 av alla våldtäkter begås av utlänningar så måste väl en noggrannare kontroll av de som kommer in i landet (att de inte är kriminella. Att de har en realistisk möjlighet att försörja sig utanför kriminalitet) leda till en minskning av antalet brott (Inkl våldtäkt)?

 4. Jag kommer nu antagligen förvandla det här till en ”rasistdiskussion” och får väl klara mig utan din respekt i så fall, Dag.

  För det första håller jag absolut med dig om att en våldtäkt är ”ett svineri av guds nåde, ett våldsamt övergrepp som ger offret ett livslångt straff” och att det är vad som är viktigast här men…

  Gruppvåldtäkt är inte en svensk företeelse. Det finns vidriga idioter bland svenskar med men gruppvåldtäkt är inte en del av vår kultur så de svenskar som gör sådana vidrigheter gör det inte i grupp.

  I en del andra kulturer så är däremot gruppvåldtäkt en del av kulturen. Därför så kan man inte bara bortse ifrån det utan behöver ta med det i beräkningarna när man fattar beslut om invandring.

  Om vi tar in många män från sådana kulturer så ökar vi risken för gruppvåldtäkter. Särskilt om vi, som idag tar in dem i sådana mängder att vi inte lyckas integrera dem och förändra sådana kulturmönster.

 5. De svenska straffen för brott i allmänhet och våldtäkter i synnerhet är groteskt låga och ligger ofta på saft-och-kakor-nivån. Straffen i sig blir därmed ytterligare en kränkning av offren.

  Det oaktat är din rubrik felaktig vad gäller de som just dömts för gruppvåldtäkten i Fåfängan. De fick sluten ungdomsvård i sex respektive nio månader. Sluten ungdomsvård är inte ”skyddstillsyn”!

  Straffet avtjänas på ett av SiS särskilda ungdomshem. Åtminstone i början av strafftiden placeras den dömde på en låst avdelning, och rastutrymmen, etc, omgärdas av höga staket och taggtråd. De skyddsåtgärderna tillkom för cirka tio år sedan efter spektakulära fritagningar.

 6. Som far till två tonårsdöttrar så är man inte direkt lugn när samhället nu ser ut som det gör. En våldtäkt är förmodligen ett av de värsta övergrepp man kan tänka sig. Den som utsatts för våldtäkt får ett straff i form av ett livslångt lidande. Här krävs kraftiga straffskärpningar snarast möjligt.

  Svensk media vänder dock bort blicken och har gång på gång gjort reportage om våldtäkter i Indien men ignorerar nästan helt Sveriges katastrofala 2:a placering på världens våldtäktsstatistik.

  Vad är orsaken till det kan man med fog undra? Kan det vara att de är rädda för att fakta skall skapa rasism?

  Hur är det i Norge?
  https://www.youtube.com/watch?v=fGDb5Nh3W_8

  Skall man kunna lösa ett problem så måste man först erkänna att man har ett problem oavsett anledning.

  Tack för ordet

  • Håller med!
   Kommer nog bli allt vanligare, att folk löser vissa problem själva.
   Jag vet ju bara hur jag själv skulle agera, om någon av mina ungar råkade ut för något liknande.

 7. Hej.

  Det hade varit möjligt för svenska myndigheter att en gång för alla ta bort argumentet att en eller annan folkgrupp är över/underrepresenterad i brottsstatistiken. allt som behövs är att samköra SCB:s Flergenerationersregister med BRÅ:s och polisens. Data finns, eller går att få fram, men det skulle enligt BRÅ:s verksjurist strida mot Personuppgiftslagen att ens undersöka om det existerar korrelation mellan etniciteter och brott; vare sig det gäller grad, typ o/e frekvens. Varför?

  Om en viss grupp är överrepresenterad kan vi fråga oss varför, och ha ett effektivt långsiktigt arbete för att komma tillrätta med problemet. Om vi inte vet hur läget ser ut kommer alla åtgärder att ha slumpvisa effekter, troligast skadliga sådana, då vi förbrukar resurser som kunnat användas effektivt.

  Vad jag tycker skall göras med gärningsmännen i det här fallet (och alla andra våldtäktsfall där det är ställt bortom rimligt tvivel vad som ägt rum) kan jag inte skriva utan att bryta mot lagen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps För den som tror att jag fabulerar kan jag berätta att jag ställt frågan till BRÅ hur man gör för att se vem som begår vilka brott mot vilka offer. Svaret var just att det vore olagligt att ta reda på detta. Ds

  • Ja, det är väl sådant resonemang (myndigheternas), som gör att jag hellre blir kallad brunskjorta (vilket jag INTE är!) än folkförrädare! 🙂

 8. Håller med om att straffet framstår som löjligt i relation till brottet. För att ett straff öht ska ha någon effekt måste det uppfattas som repressivt. Dessutom ska det verka avskräckande. Det utdömda straffet uppfyller inget av de kriterierna. Dessutom: De pojkar/unga män som utförde det här brottet är troligtvis de marockanska ungdomar som uppmärksammats i media på senare tid och som det egna landet inte vill ha tillbaka med mindre det kan bevisas att de kommer därifrån. Den omständigheten i förening med att det säkerligen ska göras någon form av utslussningsplan för dem från SiS boendet kommer antagligen i slutändan leda till att denna groteska gärning kommer att få ett positivt utfall för dem. Utslussningen kommer nämligen att leda till att de ska integreras i vårt samhälle – dvs. att de tas in i stället för att skickas tillbaka till sitt hemland.

 9. ”Den som vill förvandla det här till en rasistdiskussion får inte min respekt för det. Jag är fullkomligt ointresserad av gärningsmännens etniska bakgrund, ålder eller syfte.”

  Det är på grund av såna här dumheter som vissa unga flickor är helt aningslösa och följer med tre flyktingbarn till fåfängan mitt i natten. På grund av såna som du och de förvanskningar ni sprider. Blunda gärna för verkligheten i ditt eget liv. Men när du publicerar dig så skadar du andra människor, gör dem försvarslösa för en allt hårdare verklighet.

   • Åja, du förstår nog vad jag menar. Du tycker bara inte om att någon påpekar DITT ansvar för det inträffade.

    Hade media och dess svans av opportunister och profitörer och kollaboratörer rapporterat vem som gör vad så hade den där flickan aldrig någonsin övervägt att bli tröstad tre araber mitt i natten. Många mördade unga svenska kvinnor hade fortfarande varit i livet. Och fler svenskar hade varit redo att göra motstånd mot det här, kanske denna vansinniga utveckling redan hade fått ett fredligt slut. Men på grund av all er ”antirasism” så sitter vi där vi sitter. Med ett hemskt decennium bakom oss. Och ett sant skräckinjagande decennium framför oss. Ert fel. Ni ”antirasister”. Ni ”ointresserade av gärningsmännens etniska bakgrund”.

    Så varför hyckla? Din prio har varit att ställa dig in hos etablissemanget så du får dina böcker sålda. Njut av det istället för dessa antirasistiska krokodiltårar.

    • Åter skönt att bli uppläxad av en anonym som inte törs stå upp för sina åsikter.
     Jag är pappa till en dotter som i våras blev våldtagen av en rödhårig ursvensk från Märsta.
     För detta hatar jag honom för resten av mitt liv.
     Det hade jag också gjort om han varit av ett annat ursprung.
     Jag föreslår att du – om du INTE är far till en våldtagen dotter – försöker se saker ur ett bredare perspektiv.
     Jag föreslår dessutom att du låter bli att sätta etiketter på mig, lika lite som jag sätter etiketter på dig.

     • Lycka till med bokförsäljningen. Du har ju gjort ditt för att få fina recensioner och välvillig behandling från media så det finns ingen anledning till att det inte skulle gå bra. Du har förtjänat din framgång.

 10. Först och främst vill jag tacka för en intressant hemsida!
  Jag håller med om det allra mesta du skrivit under gångna tiden. Inte allt, men det mesta.
  Vad tror du är anledningen till att detta ”fenomen” – kanske våldtäkter i allmänhet, men gruppvåldtäkter i synnerhet – uppmärksammas och åtgärdas i så ynkligt liten utsträckning?
  Det kan väl knappast vara det, att det är ett typiskt ”manligt” brott (fast enligt mig, så ägnar sig inte riktiga män åt våldtäkter. Endast smegmaryggar), med tanke på att det nu för tiden sitter många kvinnor på beslutsfattande poster, högt upp i hierarkin?
  Det måste vara något annat…

  • Bosse, jag önskar verkligen att jag hade ett svar, eller ens en teori. Men nej, jag ser bara en stor tragedi och en brist i rättssystemet/juridiken…

 11. ”Den som vill förvandla det här till en rasistdiskussion får inte min respekt för det. Jag är fullkomligt ointresserad av gärningsmännens etniska bakgrund, ålder eller syfte. För mig är en våldtäkt ett svineri av guds nåde, ett våldsamt övergrepp som ger offret ett livslångt straff. En gruppvåldtäkt är naturligtvis än värre. ”

  Ja, det tycker du! Och nästan alla andra västerlänningar.

  Men synen på detta skiljer sig markant i en del andra kulturer. På vissa ställen är en kvinna som går runt provokativt klädd i princip en hora och förtjänas att våldtas.

  Mångkultur innebär att dessa värderingar blandas. Resultaten ser vi nu. Det var 100% uppenbart att detta skulle ske, men de närmast hjärndöda svenskarna var för upptagna med att skrika ”rasist” för att fundera över vilket samhälle de skapade för sina barn.

  Ta 1 miljon muslimer, 100. 000 judar, 100.000 homosexuella och 100.000 svenska feminister och sätt dem på en stor ö.

  Vad tror du kommer hända? Om du inbillar dig att det blir en enda stor mysig gårdsfest under regnbågsflaggan, då är Sverige rätt land för dig!

   • ”Såja, såja…”

    För all del, det är din blogg.

    Men rent allmänt kan man kanske säga att det inte har fungerar så där jättebra under de senaste 30 åren att med ett överlägset flin säga något i still med ”Såja, såja…” till de som har påpekat riskerna och problemen med massimmigrationen? Eller är du nöjd med utfallet?

    • Alla har rätt till en åsikt.
     Jag har framfört min och jag har i det här sammanhanget inte nämnt ett ord om massinvandring. Det har jag dock gjort i alla de blogginlägg du tycks ha missat.
     Du har fått framföra din åsikt i den och indirekt etikett på mig.
     Vad klagar du på?

     • Tja, möjligen kan man se det som att jag klagar men hur får du det till att jag sätter etikett på dig?

      Jag har läst din blogg länge, men det är min uppfattning att det är totalt orimligt och direkt skadligt att föra en allmän debatt om våldtäkter i Sverige utan att samtidigt prata immigration.

      Men som sagt, det är din blogg och du bestämmer!

     • Du, bara du, bestämmer över dina åsikter.
      Och – om du verkligen ÄR avflyttad utlandssvensk så har du verkligen ovanligt många åsikter om något som inte längre påverkar ditt liv, vilket jag i och för sig tycker är intressant.
      Men – klaga inte över ditt åsiktsutrymme här.

     • ”Och – om du verkligen ÄR avflyttad utlandssvensk”

      Varför ser du behov av att ifrågasätta om jag har flyttat? Du ser väl att jag sitter i Schweiz.

      ” så har du verkligen ovanligt många åsikter om något som inte längre påverkar ditt liv”

      Tror du att man tappar intresset för sitt ursprungsland bara för att man flyttar? Jag har bott i flera olika länder under 20 år och aldrig träffat någon som har gjort detta.

      Det är i princip en generationsfråga, dvs. man behåller ett intesse för landet där man är uppvuxen.

      ” klaga inte över ditt åsiktsutrymme här.”

      Jag har inte klagat på detta på något sätt.

  • Håller med dig till 100%, utlandssvensk. Önskar, i all naivitet, att jag kunde säga annat, men du har rätt.

 12. Våldtäkter och gruppvåldtäkter har blivit så jäkla svårt att prata om. Ofta för att man genast anses vara rasist om man tar upp ämnet och belyser problematiken med den låga straffskalan. Detta utan att man ens har sagt om förövaren/förövarna är födda ursprungssvenskar eller inte.

  Det har också blivit på det viset att så fort nyhetsmedia rapporterar om våldtäkt eller gruppvåldtäkt så utgår många från att det handlar om en gärning utförd av någon/några från andra länder… och så är rasistkortet utspelat igen, med påföljd att brottet i sig inte låter sig diskuteras.

  Jag resonerar precis som du. Ett övergrepp är ett övergrepp, oavsett vem som blivit utsatt och oavsett vem som är förövare.

  När ska man kunna diskutera våldtäkter utan att beskyllas vara rasist eller potentiellt främlingsfientlig? Svenskar, även s.k. renrasiga sådana, begår också våldtäkter och gruppvåldtäkter. Problemet är lika vidrigt och allvarligt hur man än vrider och vänder på det hela.

 13. Måste säga att jag är grymt imponerad över att du står upp för demokrati och yttrandefrihet och även låter ”kritiska” röster höras.
  Det är ovanligt i dagens polariserade samhälle och tyder på att du har ett stort självförtroende.
  Önskar att fler var som du och hoppas att din dotter visat dig sin uppskattning en fars dag som denna.
  Tack för ordet

  • Tack, Tom. Mitt självförtroende är kanske inte på topp, men hur ska man kunna försvara yttrandefriheten utan att låta alla komma till tals?
   Under åren jag drivit bloggen har jag skrotat endast ett ytterst litet antal inlägg och då för att de varit direkt olagliga till sin natur.

Kommentarer inaktiverade.