Landet jag inte känner igen, del 40: God jul, Moder Svea, du behöver vila…

När detta skrivs är julafton en timme gammal här i USA. Över en kopp kaffe och ett glas vin begrundar jag året som gått och funderar över vad som komma skall.

För mig och min familj var 2015 ett rejält skitår. Den ena dottern blev våldtagen av en skäggig, rådhårig idiot som med slug advokats hjälp blev friad och nu sitter i Märsta och flinar, medan han för brinnande livet raggar tjejer på nätet. Efter att jag skrivit om det blev dottern för säkerhets skull förnedrad av några av de feganonyma nättroll som gömmer sig i Flashbackträsket. Den andra dottern fick veta att hennes svåra ryggproblem är kroniska. Vi drabbades av bilolyckor, sjukdom, operation och dödsfall i vänkretsen. Vi fick bilen sönderslagen och blev rånade på allt vi hade med oss, bland annat datorer med ovärderligt material. Vi lärde oss en del hårda läxor.

Fuck 2015. Och jag har hört att vi är långt ifrån ensamma att tycka så.

På slutet kom dock en del glädjeämnen. Jag fick med mitt livs första låt i nästa års Melodifestival (rösta på Linda Bengtzing när hon sjunger Killer Girl i Gävle den 27 februari!). Jag blev för fjärde gången nominerad till Stora Ljudbokspriset och jag fick Lennart Högman-priset, vilket betyder oerhört mycket för mig. Motivering:

”Han äger den ytterst sällsynta gåvan civilkurage, när han tar sig an kontroversiella ämnen. Samtidigt bidrar han till folkbildning och främjande av kultur, genom sitt författarskap och sin blogg och sticker därför utanför den idag smala och stundom trånga åsiktskorridoren.”

Jag är i fint sällskap. Mikael Odenberg, tidigare riksdagsledamot och försvarsminister (som hade stake nog att avgå när regeringen inte gav honom tillräckligt med pengar för att leda försvaret) får också priset med motiveringen:

”Han har uppvisat stor principfasthet och stort civilkurage. Detta dokumenterades bland annat då han som försvarsminister lämnade sin post då finansdepartementet gjorde nedskärningar i försvarsbudgeten, som Odenberg ansåg felaktiga. I efterhand har det också visat sig att Odenberg hade helt rätt.”

Tack du, som hjälpte till att nominera mig!

Du som följt bloggen vet också att jag tycker att Sverige haft ett lika dåligt år som jag själv. I dag läste jag hur en läsare kommenterade den senaste Silfverbielkeboken på Storytel:

”Det jobbiga är att när man följer Dag Öhrlunds blogg och inser att han delar huvudpersonens åsikter. Då blir man bekymrad.”

Jaså. Man blir bekymrad. I vanlig ordning är man naturligtvis anonym och då är det ju lätt att vara bredkäftad när man slipper stå för sina åsikter.

Nu har jag lite nyheter till man: Om du inte kan skilja på mig och Silfverbielke och du tror att det är jag och mina åsikter som är det stora bekymret i Sverige, så har du synnerligen obehagliga överraskningar att vänta under 2016 och följande år.

Landet är nämligen i fritt fall och piloten har lämnat spakarna.

Senast i dag blev jag sjukt upprörd över hovrättens dom mot de tre ”nordafrikanska ynglingar” (alltså inte flyktingbarn utan ungdomar som lever illegalt på gatorna i Sverige) som natten till den 9 september roade sig med att misshandla och gruppvåldta en flicka i flera timmar. Sedan de förstört hennes liv och eftersom det inte går att bevisa deras ålder döms de som barn till skitstraff – några månaders ungdomsvård. En av dem, som ljuger sig blå om sin ålder, går helt fri. Ingen av dem utvisas eftersom man inte kan fastställa vilket land de kommer ifrån! Som om det inte vore nog är den fjärde våldtäktsmannen fortfarande på fri fot.

Till råga på allt har lögnhalsens advokat –  Annika Nisser – mage att säga:

”Det är alltid glädjande för en försvarare när det blir en friande dom.”

Jaså.

Jag säger inte att de här skithögarna, som saknar all respekt för liv, inte ska ha rätt till en advokat. Men det är sorgligt att ett levande patrask som ljugit sig hit genom Europa, ska klara sig undan med en smekning på kinden när de förstört livet för en flicka.

Sverige 2015. Och värre blir det, tro mig.

Under året har vi kunnat följa hur en ryggradslös statsminister åtföljd av en vice statsminister som dels inte kan tala sammanhängande, dels inte ens får vara vice statsminister om det gäller (vilket säger en hel del!), snabbt har demonterat stora delar av välfärdssystemet och inte minst förnedrat de äldre och sjuka, vilket jag haft tillfälle att studera på extremt nära håll.

Under året har vi sett hur de som förhoppningsvis skulle ha utgjort en stark opposition, i själva verket har burit tystnadens flagga och inte sagt halv sju oavsett vilka vansinnigheter regeringen hittat på. Och detta är kanske det största problemet. Ty både Löfven och Batra tycks fullkomligt ovetande om att de varje dag bär fram Jimmie Åkesson i en gigantisk bärstol. Utan att röra ett finger har han plötsligt fler sympatisörer bland LO-medlemmar än socialdemokraterna! Utan att röra ett finger ser han leende hur hans parti når nya rekordsiffror i undersökning efter undersökning.

De andra sju partierna är oförstående. De förfasar sig och de vägrar föra samtal med SD, allt i den nya ”demokratins” anda. De knäpper med fingrarna och hoppas att problemet Åkesson ska försvinna.

Det gör det inte.

Jag siar redan nu att Åkesson mycket väl kan få majoritet i valet 2018 om inte både regering och opposition vaknar till och börjar göra sitt jobb. Ett jobb som väljarna både kan förstå och respektera. Jag är nämligen långt ifrån övertygad om att SD är lösningen på Sveriges problem. Men de kommer att vinna i brist på alternativ.

Den dagen kan ett och annat leende komma att stelna. Jag delar i och för sig inte den enorma SD-skräck som pk-maffian målar upp. Jag tror inte att Åkesson kommer att vare sig börja gasa judar, registrera eller massexportera invandrare in absurdum. Men jag är inte heller övertygad om att partiet klarar av andra områden än hjärtefrågan invandring. Har SD kompetens att hantera utrikespolitik, ekonomi, infrastruktur, tillväxt, den bedrövliga skolan, den krackelerande sjukvården och jätteproblemet med en underbemannad poliskår där vardagshjältarna känner att de inte har det minsta stöd uppifrån? Kan SD, som inte ens lyckades fylla sina stolar efter framgångarna i det senaste valet, tillräckligt snabbt hitta tillräckligt många kloka människor för att kunna ta över om svenskarna röstar fram dem? Tveksamt.

En av anledningarna är ett annat fenomen vi kunnat bevittna under året – hur annars kloka, glada och debattsugna vanliga svenskar förvandlats till tysta gamnackar som inte längre törs uttrycka en åsikt av rädsla för att bli stämplade som rasister, nazister, fascister eller annat på -ister (något jag själv börjar bli rätt van vid nu).

Låt oss för en stund jämföra en demokrati med en familj:

Familjen har tre problem: Ekonomin är krasslig, bilen har gått sönder och pappa Bosse dricker åt helvete för mycket. Vid köksbordet diskuterar man ekonomin och bilen, men tiger om Bosses krökande. Hur det slutar? Med katastrof, naturligtvis.

I demokratin (?) Sverige får vi fortfarande diskutera alla frågor utom invandringen och flyktingfrågan. Den som så mycket som öppnar käften där blir omgående stämplad som rasist eller främlingsfientlig – två våldtagna ord som mist all sin ursprungliga betydelse i sen tid. Och hur slutar det om vi inte diskuterar allt som påverkar vårt samhälle?

Med katastrof, naturligtvis.

Jag skulle kunna mata dig med exempel tills du sovande faller ihop vid datorn, men du har följt med och du vet vad jag menar. Ett helt fantastiskt exempel är dock följande:

Löfven & Co skyfflar – i ett desperat försök att visa upp vårt land som ”humanitär stormakt” – in 170 000 – 180 000 flyktingar (alltså en hel stad) i Sverige under 2015. Det är ingen hemlighet att några av dem har kunnat betala 40 000 dollar för att ta sig hit. Det är heller ingen hemlighet att det med strömmen glider in några söta IS-terrorister vars CV:n består av tortyr, mord och våldtäkter. Delar av Europa gäspar, andra skakar på huvudet åt oss. Löfven förklarar att vi både kan, vill och ska fortsätta hjälpa.

Men det finns ingen plan. Att Reinfeldt ville hjälpa sina polare att bli rika på flyktingmottagning kan jag förstå. Att en socialdemokratisk regering nu föder ett antal privata entreprenörer som tjänar miljarder på flyktingcirkusen, är fullkomligt obegripligt. Finns det någon kick back som vi inte känner till?

Till sist får SD nog. Producerar och sprider en film med budskapet att festen är över, att det inte längre finns lägenheter och socialbidrag för flyktingar och att de som kommer till Sverige i bästa fall får sova på en madrass i en utdömd gymnastiksal.

Resultatet: Det blir ett helvetes liv och naturligtvis är SD:arna igen rasister och nazister och fascister och gudvetvad.

Några veckor senare meddelar en bekymrad Löfven att vi måste stänga gränserna och att de som fortfarande letar sig hit kommer att få sova utomhus. Han inför, i bästa SS-stil, ID-kontroller, lägger ansvaret för denna på befraktarna (!) med hot om böter (vilket får SJ att ställa in tågen till Danmark) och säger att Öresundsbron ska stängas.

Resultatet: Tystnad. Inget snack om rasism och fascism och nazism.

Vad är skillnaden?

Jag tycker så här: Att ta emot en människa innebär ett enormt ansvar. När jag och min fru för tio år sedan skulle hjälpa en vän att adoptera ett barn från Asien, förvånades vi över de enorma kraven. Vännen fick betala flera hundra tusen kronor i avgifter, vi fick skriva långa intyg om vilken god och ordentlig människa det här var. Vännen nagelfors in i minsta detalj av myndigheterna både här och i Asien.

För att ta hand om ett barn.

Här ska vi ta hand om en hel stad av människor och gör det, utan tillstymmelse till plan eller garantier för hur de här människorna ska få det. Vi låser i dem i träbaracker, stoppar corn flakes i käften på dem och hoppas på det bästa. En väldigt dålig idé.

Jag ser en dokumentär på tv. En oerhört duktig syriansk tandläkare, som dessutom har doktorstitel, sitter i någon stugby i ingenstans. Han får ingen SFI för att bristen är stor. Han springer runt och försöker varje dag lära sig svenska med hjälp av byinvånare. Han vill börja jobba, bidra. Men nej, han får besked om att hans tandläkarlegitimation kan omvandlas till en svensk om tidigast ett år! Och jag undrar – är inte en tand en tand, oavsett vilken människa den sitter i? Låt för helvete karln börja arbeta – han behövs!

I samma program: En annan man från Syrien berättar hur många tiotusentals dollar han har betalt för att komma hit. Han har tagit med sig sin äldste son men lämnat frun och fyra flickor kvar i Långtbortistan. Han klagar över mottagandet här – standarden är för dålig, maten är för dålig, det här var inte alls vad han tänkt sig.

Jag undrar stillsamt varför han lämnat frun och döttrarna åt sitt öde.

Under de senaste 25 åren har jag haft förmånen att möta och föra långa samtal med en mycket lång rad invandrare från Afrika och Mellanöstern. Jag har alltid ställt samma fråga: Kom du hit för att du ville?

Svaret har nästan alltid varit – nej. Sverige är kallt och jävligt, det är ett helvete att lära sig språket, maten är konstig och svenskarna asociala. Man kommer hit för att man måste.

Tänk själv: Det blir plötsligt inbördeskrig i Sverige och du måste fly. Vilket land väljer du – Norge, Tyskland eller Irak?

Trodde väl det. Det handlar om något så enkelt som att de flesta vill stanna nära sina familjer, nära och kära. Stanna i sitt eget klimat och sin egen kultur, sin mat och sina seder. Det har inte ett smack med rasism eller främlingsfientlighet att göra.

Det kallas trygghet.

Mina anonyma kritiker tycker ofta att jag ska hålla käft om jag inte kan komma med allvetande lösningar på alla problem.

Naturligtvis kan jag inte det. Därför att världen är ett korrumperat skitställe med korrumperade ledare. Sunt förnuft säger att den samlade västvärlden med sin information, teknik och militär makt borde kunna slå ut de 100 000 terroristtomtar som har tvingat 60 miljoner människor på flykt, och visa att vi inte accepterar det barbariska beteende de står för. Men det är förstås mer komplicerat än så. Starka intressen vill att krig ska fortsätta ty det handlar om vapen, olja och – pengar. Vilket förmodligen också är anledningen till att det så tjusiga FN är så tandlöst att de inte törs ingripa med kraft.

Nog om världsproblemen, vi löser dem inte på julafton. Men vi löser dem inte heller genom att importera 180 000 människor utan att ha en plan som visar logik och respekt mot både dem och mot oss som var här innan. Vi löser dem inte genom att tolerera att ISIS-krigare i lugn och ro kan bygga små basläger i Sverige för att åka tillbaka, mörda och våldta innan de kommer tillbaka till Sverige för att bli belönade av Mona Sahlin. Vi löser dem inte genom att ha över 1 400 ensamkommande flyktingbarn som just nu fnattar omkring i Sverige utan att myndigheterna vet var de är.

Och vi löser dem inte genom att vara snälla mot slynglar som misshandlar och gruppvåldtar flickor.

Långt innan min dotter blev våldtagen i år var jag rasande över att ett modernt Sverige med modern teknik inte ens vill försvara våra egna kvinnor. Vi vet att minst en kvinna i månaden blir ihjälslagen av en galen man. Vi vet att många av dessa hade kunnat räddas om vi låst in männen eller försett dem med fotboja. Men i kriminal”vårdens” och integritetens namn ska dessa våldsverkare få gå fria tills de slår ihjäl ännu en kvinna. Vi vet också – och tillåter – att kvinnor som flytt från förtryck och dödshot i andra länder nu lever under samma förtryck och dödshot i svenska förorter, från män som tillåtits komma hit och tagit med sig en tusen år gammal kvinnosyn.

Skäms, Sverige! Skäms, politiker. Och – var är feministerna?

Du som följt min blogg vet att jag har serverat ett par rätt konkreta förslag till förändringar, inte minst när det gäller behandlingen av dem som skadar – eller dödar – andra människor. Några drastiska förändringar kommer naturligtvis inte att ske. Men det är mycket hög tid att se över lagstiftningen och göra den till 2.0.

De anonyma kritikerna tycker att jag ska hålla käften. Det kommer jag naturligtvis inte att göra, och min respekt för dem som gnäller och hotar anonymt, är ytterst begränsad.

Den enda räddningen för Sverige är en aktiv och livlig debatt som alla törs delta i, utan att riskera all bli kallade rasister eller nazister. Det kortet börjar bli alltför dammigt och slitet nu.

Till sist: Under året har min Facebooksida fått 7 461 nya gillare. För detta är jag ödmjukt glad och tacksam. Jag hoppas att du som orkade läsa ändå hit fortsätter att läsa både bloggen, Facebooksidan och mina böcker (nyheter kommer under 2016).

Tack, snälla du. Ha en fantastiskt fin jul och jag önskar dig ett riktigt, riktigt bra 2016!

Patetiska straff för gruppvåldtäkten

 

 

 

26 reaktion på “Landet jag inte känner igen, del 40: God jul, Moder Svea, du behöver vila…

 1. Jag vill tacka dig för din blogg som så uppfriskande sätter ord på allt som skall sättas ord på. Jag liksom du räds för vad som komma skall om vi inte drar ur våra huvuden ur våra bakdelar ganska så snart och sätter ord på det som verkligen händer! Önskar dig en God Jul!

 2. Inga som helst problem att läsa `ända hit`Du har en fartfylld stil som är rolig att läsa ( som i dina böcker ) Och jag håller med dig i vartenda ord du skriver.Oj vad jag önskar mer av den här raka stilen präglad av sunt bonnförnuft.Alltför många krånglar in sig i resonemang som gör att allting blir hopplöst och omöjligt att finna lösningar på. Jag önskar dig en God Jul.

 3. Puuuh… det var mycket att ta in en julafton, men
  jag håller med i det du skriver.
  Vi faller och det blir en hård smäll när vi vaknar upp.
  God Jul där borta i Amerikat.

 4. God jul och stort grattis till utmärkelserna. Men……framför allt tack för din röst och din vassa välbehövliga tunga. Aldrig förr har det varit så viktigt att det finns röster som kan, vill och vågar uttrycka avvikande åsikter och kritisera de som är satta att leda oss när det gör ett undermåligt jobb och berusar sig själv med maktfullkomlighet och slår i oss lögner för att hålla oss i herrans tukt och förmaning. Jag kommer med nöje att följa din blogg, FB och läsa dina böcker med samma glädje under 2016 som jag gjort under 2015.

 5. Stå på dig. Vi är många som håller med dig. God Jul & Gott Nytt År till dig och din familj från ett vått Norge.

 6. Dag Öhrlund!
  Du är en fantastisk, rakryggad, orädd kommentator! Dina åsikter och analyser av läget, delar jag helt med dig. Önskar att jag kunde skriva och uttrycka mig på samma sätt som du.
  Det är verkligen skönt att läsa PIK i stället för alla fega PK artiklar, som genomsyrar dagens media……såväl i tidningar som i radio och TV. Ge aldrig upp Dag…….inom vår vänkrets vet jag att du har många påhejare!

 7. GOD JUL till dig och din familj och tack för din klarsynthet (Y) ALLT stämmer!
  Jag är en gammal återvändande gränskontrollant med 37 år i yrket.
  Sluta för guds skull inte att skriva om detta!

  Hälsningar
  Anita Hoffstedt

 8. Stort tack för denna fantastiska text med alla kloka ord.
  En riktigt God Jul tillönskas.

 9. Tack så himla mycket för de du skriver Dag..

  För att du t ex tar upp oss sjuka, vi som redan är utförsäkrade och nollklassade och tvinga till socialen och jobba åt kommunerna för existensminimum, hur dålig man än är.. Har man ett läkarintyg, ja, då bokar dom helt sonika någon annan doktor som underkänner intyget och det är bara att ut till kommunens parkjobb, flyttjobb, snöskottning , fiskevakt mm…Annars får man avdrag med ca 130kr/dag av matpengarna..

  DETTA är alltså sjuka människor(och arbetslösa) som behandlas så här, för att få rätt att äta och bo, i en kommun som var V styrd i MÅNGA år ända tills sist då S vann. En kommun som betalat ut både lön och konsultarvode för miljoner till en gubbe i flera år och han har DESSUTOM tagit ut pension samtidigt.. Polare till V-ledaren, NATURLIGTVIS…

  Även om dom nu bestämt att stoppa utförsäkringarna nästa år, vi som redan är drabbade då?? Vad ska hända med oss..? Vi som har förlorat allt vi hade.. Våra hem, våra saker av värde, vad ska hända med oss.?
  Är vi dömda till evigt socialbidrag med all stress det innebär att få alla papper rätt eller ska vi rent av bara DÖ?? (många av oss har gjort det, för egen hand, de har inte orkat)

  Vi får ingen info alls

  INGEN journalist är intresserad, jag har sedan det drabbade mig 2011 försökt få kontakt med massor… NOLL svar.!
  Sjukvården i stan, privat driven är total kaos, bara stafettläkare som byts ut hela tiden, sällan man får träffa samma två ggr i rad, och många av dom kan an knappt kommunicera med, jag kan inte tex arabiska!

  BYT VC säger ni nu!! Det ”Fria vårdvalet”..
  HA!
  Vu har ju inte råd att ta tåget till annan stad! Det ersätts inte av varken socialen eller Samtrafik(som det hette förr, dom har bytt namn nyss)

  Jag har skrikit ut min ilska om detta så länge, sedan 2011, nästan inget gensvar, alla tror att jag ljuger verkar det som(ett fåtal vänner tror mig, en har till och med vart med och försökt att hjälpa och hon har sett med egna ögon hur man blir behandlas´, både av vården och av socialen)

  Känner du någon journalist Dag någon som vill lyssna innan man går under helt!?
  Har försökt att tala med politiker, både i landstinget och i kommunen, nej, dom är inte intresserade..Finns aldrig tid för medborgar att säga sitt.

  Vi är som en slags ”jobbskapare” som hålls sjuka för att andra ska få lön och kunna äta och bo…
  Jag pallar snart inte försöka längre… man står ju nästan helt ensam i detta..
  ÖnskCamillaar att jag hade blivit journalist, då hade jag själv skrivit om det!

  Tack igen fr att du skriver det jag känner!

  PS.. Hoppas du fick fina julklappar, här firas det inte jul, vi har inte råd… Köpte lite skinka i alla fall och några köttbullar, men julklappar.. sånt kan jag bara drömma om.. :/
  MVH

  • Camilla, du beskriver en tragik som alltför många lider under och nej, jag tror inte att journalisterna vill lyssna – de är alltför pk i mittfåran. Prova med Janne Josefsson på Uppdrag Granskning, han är en av de få som fortfarande törs rota i skiten. God Jul, så gott det nu går!

 10. Ville bara önska dig en GOD JUL.Så länge det nu varar.Tror knappast på en framtid för detta land längre.Och har ångest för att man skaffade barn till världen.När man var något så när ung på 50-60-70-80 talen så var det något så när positivt.Sedan fick man pension efter 55 års slit och blev fattigpensionär.Nu verkar det som att det finns hur mycket pengar som helst till vissa ändamål medan man själv blir fattigare och fattigare…jaja snart så dör man väl…och slipper allt……….C

 11. Tack för din blogg och din förmåga att sätta ord på vad som händer, jag går lite rakare i ryggen varje gång jag läst vad du skrivit, jag blir modigare att våga fortsätta säga mina åsikter. Det är skönt. Tack.

 12. God Jul Dag och tack för dina ord som är ett ljus i mörkret för mig! Tidningar och nyheter på tv undviker jag numera eftersom jag bara får en klump i magen av allt elände i vårt land. Hoppas solen lyser på dig och din familj och laddar er med massor av energi till 2016!

 13. Kära Dag, skit i alla de anonyma ynkryggarna. Det gör jag. Det är ingen idé att försöka argumentera med en hink målarfärg. Händer liksom inget av nytta. Ja, jag önskar dig och din familj av hela mitt hjärta ett fantastiskt nytt år 2016 och hoppas också att du vinner tävlingen som Storytel anordnar. Det är du värd flera gånger om.

  Stora kramar till er alla och en godare fortsättning fram till nyårsafton och sedan som sagt … all lycka!

  Kramar
  Ramona

 14. Dag,
  upptäckte dig i år. Du har med din blogg och skrivande fått även mig att vakna och inse att det inte fungerar längre. Önskar dig allt gott och en god fortsättning.

 15. Hej Dag och God fortsättning! Jag instämmer i mycket av det du skriver, men jag vet att SD jobbar på annat sätt än övriga partier, Man lyssnar in medlemmar och sakkunskap, så därför är jag övertygad om att partiet har god kapacitet att leda Sverige. Sen, den syriske tandläkare du tar upp, givetvis har Sverige mycket god nytta av en sådan akademiker. Då de flesta av flyktingarna har stora behov av tandvård, och tolkar saknas, varför får inte migrerande läkare och tandläkare behandla flyktingar som talar samma språk? Det blir absolut en win-win-situation, då de övriga har bättre möjlighet att behandla andra och de som kommit hit med examen får hålla sina kunskaper aktuella!

 16. Kan inte förstå hur du rakt av kan gilla alla likes på denna blogg och personligen skulle vilja ”skaka tass med dem”? Många av dem är individer vars facebook-sidor och kommentarer för tankarna till värsta sortens hat-siter! Rent rasistiskt dravel rent ut sagt! Men du kommenterar aldrig de som skriver massa hat-dynga, tvärtom eldar du på dem genom ytterligare populistiska uttalanden som är på gränsen till uppvigling. Det kanske är ett dåligt skämt att skriva typ ”när jag blir diktator, då minsann…” men jag kan meddela att det inte är roligt! Visserligen finns det några av dina följare med klassiskt ”hö hö, håller med, släng ut packet osv”-kommentarer men jag tror ingen i detta land ens har en aning om vad diktatur skulle innebära så lägg ned den typen av försök till roligheter. Skulle samtidigt önska att du taggade ned en smula och inte projicerade dina egna misslyckanden i livet på folk som söker sig hit pga förföljelse. Att folk begår brott har hänt i alla tider och i alla kulturer men inget system har någonsin kunnat stävja detta, inte ens i värsta nazist- eller kommunistdiktaturen. För att inte tala om den muslimska världen, öga-för-öga, tand-för-tand har inte fungerat där heller. Mao, uttryck gärna att du är ledsen, sorgsen, you name it, men ställ inte grupper mot grupper på det sätt du gör i din blogg och facebook-sida. Att dessutom sitta på läktaren och peka finger utan att samtidigt ens försöka ta ansvar (jag röstar blankt som du skrev någonstans) inger inte respekt och kommer innebära att du aldrig tas på allvar av de som inte delar dessa ”hö-hö”-individer. Till sist : läs gärna lite nutidshistoria, gärna om tiden för de båda världskrigen i allmänhet och mellankrigstiden i synnerhet! Tack för ordet! /Stolt PK-elit

  • Dessvärre gömmer du dig, som så många andra, bakom anynomitet vilket jag inte gör.
   Jag respekterar dina åsikter även om jag inte delar dem, och så länge vi fortfarande delvis har yttrandefrihet förbehåller jag mig rätten att uttrycka mina åsikter både här och annanstans. Likaledes förbehåller jag mig rätten att låta andra människor, oaktat politisk inställning, uttrycka sina åsikter.
   Ansvar??? Är du politiker själv? Jag har tagit mitt ansvar genom att rösta. Att jag inte finner ett vettigt alternativ är orsaken till blankrösten och du menar på fullt allvar att det vore ansvarsfullt att lägga en röst på fel alternativ. Åter – jag delar inte din uppfattning.

 17. Angående personen som såg likheter mellan dig och Silvferbielke. Se det på den ljusa sidan, personen skrev i alla fall att ”MAN blir bekymrad” och inte det nu så vanliga, men vidriga ”EN blir bekymrad”….
  Lite glädje i smolkbägaren i alla fall….

 18. ”Har SD kompetens att hantera utrikespolitik, ekonomi, infrastruktur, tillväxt, den bedrövliga skolan, den krackelerande sjukvården och jätteproblemet med en underbemannad poliskår där vardagshjältarna känner att de inte har det minsta stöd uppifrån? Kan SD, som inte ens lyckades fylla sina stolar efter framgångarna i det senaste valet, tillräckligt snabbt hitta tillräckligt många kloka människor för att kunna ta över om svenskarna röstar fram dem? Tveksamt.”
  Ja ett oprövat kort . . . minst sagt . . .
  MEN de kort vi prövat de senaste mandatperioderna kan inte ha lyckats speciellt bra eftersom väljarna är missnöjda på de tio senaste årens förda politik . . inkluderat den PK MSM´s agerande . . .

  Och kring politikens köttgrytor flockas ”roddarna”, kanalsimmarna och alla andra som mäter ”what’s in it for me”
  De enda oprövade korten är V och SD alla andra har suttit i regering det senaste decenniet . . .

Kommentarer inaktiverade.