Landet jag inte känner igen, del 42: Att blunda för sanningen är som att sätta plåster på cancer

Gudrun Schyman har plötsligt vaknat. Tillsammans med Linnéa Bruno, styrelseledamot i Feministiskt perspektiv (? enligt Metro) skriver hon i Metro under rubriken ”Stängda gränser är inte rätt svar på sexuella trakasserier”.

Det är alldeles korrekt så tillvida att det inte finns några ”rätt svar” till de svin – oavsett ursprung – som ägnar sig åt att trakassera och överfalla kvinnor. Hur ger man rätt svar till en idiot? Eller tusen?

”Ännu vet vi lite om attacken i Köln – varför detta hände just där och på det sättet. Ett hundratal kvinnor omringades och attackerades under nyårsnatten, enligt anmälningar som inkommit till polisen. På liknande sätt attackerades ett tiotal kvinnor i Hamburg och i Kalmar, enligt anmälningar.”, skriver Schyman och Bruno.

Ja och nej. Schyman och Bruno råkar glömma några detaljer:

a) vi vet tillräckligt så tillvida att det var ett tusental nordafrikanska män som attackerade kvinnorna i Köln med tillmälen, hot och tafsande – så grova att kvinnorna fick fly och gömma sig på hotell och andra platser

b) Det hände inte bara i Kalmar utan även i Växjö. Antalet anmälningar ökar stadigt och polisen säger att ”ingen av de anmälda pratar svenska”.

Sisådärja. Innan jag nu går vidare kan ni kritiker dra upp de där flagnande rasistkorten och vifta med dem lite snabbt, innan sanningen kommer farande som en obehaglig gummiklubba. Bra. Är vi klara nu med att jag som vanligt är rasist, fascist, nazist och allt möjligt annat på -ist för att jag hårdhänt adresserar en obehaglig fråga? Om inte, får ni springa och beklaga er hos Löfven, Romson, Schyman, Kinberg-Batra och alla de andra som nu genom tystnad och brist på direkta aktioner indirekt sanktionerar ett våldsamt kvinnoförtryck och godkänner att vi kastas hundra år tillbaka i tiden!

För hundra år sedan var vårt land ett sorgligt exempel på kvinnosyn. Det var det också för femtio år sedan, för tjugo år sedan och för tio år sedan. Svenska män har varit svin mot sina kvinnor på många sätt. Hindrat dem att ta sig fram, misshandlat dem, våldtagit dem och slagit ihjäl dem. Det är jag den förste att beklaga, samtidigt som jag avstår från det kollektiva ansvaret som här och där utkrävs. Jag har aldrig burit hand på en kvinna och jag tänker inte betala för att någon annan gjort det. Som vilket annat brott som helst – enkelt. Jag tycker helt osvenskt att varje människa har ett individuellt ansvar för sina handlingar, utan ursäkter och oavsett vad det gäller.

Sverige än i dag ett på många sätt sorgligt exempel på kvinnosyn. Må vara att kvinnor har fått rösträtt och att det tjafsats fram en och annan förbättring, men det är fortfarande illa och stora orättvisor härjar när det gäller löner, villkor och positioner. Till råga på detta godkänner Sverige att svenska män slår ihjäl minst en kvinna i månaden när vi har både lagar och teknik (fotboja) för att till stor del kunna förhindra detta.

Anledningen? Vem fan bryr sig? Oavsett partifärg. Kvinnofrid är inget man blir omvald på om fyra år.

Och nu. Schyman, Löfven, Batra, Lööf, Åkesson och allt vad de heter drar på sig skyddsmaskerna och tejpar för käften när helvetet bryter ut:

Kvinnor i segregerade invandrarområden förtrycks och hotas dagligen. En svensk flicka blir gruppvåldtagen av ett gäng illegala, marockanska ”gatubarn” som ljuger skiten ur sig i domstolen om sin ålder. Tre kommer undan med skitstraff, den fjärde frias helt. Andra gruppvåldtäktsmän kostar oss tiotals miljoner i ”kriminalvård” innan de ska utvisas – pengar som borde ha gått till offret som får futtiga 130 000 kronor för att ha fått livet förstört av män som värderar kvinnor mindre än gruset de går på.

Tyskland/Köln: Tusen nordafrikanska män antastar ett hundratal kvinnor på ett sätt som chockerar hela världen och polischefen avgår.

Sverige/Kalmar/Växjö: Samma sak sker om än i något mindre skala. Inte EN politiker reser sig upp för kvinnorna och mot vansinnet. Ingen från tokvänstern, ingen från tokhögern och ingen från den ständigt tigande gruppen av ryggradslösa simmare i mittensmörjan.

Man kan ju bli anklagad för att varav rasist. Så fuck kvinnorna. Fuck kvinnofrid. Fuck deras rättigheter. Låt dem bli gruppvåldtagna och sönderslagna. Låt män med en tusen år gammal kvinnosyn komma hit och tafsa på dem.

Hellre det än att vi blir kallade rasister. För det är ju det värsta som kan hända, eller hur?

NEJ!

Det är inte det värsta som kan hända. Det värsta som kan hända är att vi, i Löfvens desperata försök att lansera Sverige som en ”humanitär stormakt”, glömmer de grundläggande rättigheter varje människa i Sverige har. I dem ingår att kvinnor ska slippa att bli tafsade på och våldtagna, oavsett vilka förövarna är.

Det värsta som kan hända är, att den kvinnokamp som gått alldeles för långsamt fram under de senaste hundra åren, nu avstannar för att ett knippe ryggradslösa politiker inte vågar sätta ner foten mot män som föraktar kvinnor, ser dem som horor och potentiella tafsningsobjekt.

Det är precis vad som sker nu och vad som framgent kommer att ske i än större utsträckning. Politikernas svar: Skilda badtider för män och kvinnor (=segregation) istället för att porta de svin som inte låter kvinnor vara ifred i bassängen.

Jag kan inte minnas när jag senast skämdes för att vara svensk.

Men nu gör jag det.

Det är inte mitt fel. Men det allra värsta är att jag inte kan göra något åt det.

27 reaktion på “Landet jag inte känner igen, del 42: Att blunda för sanningen är som att sätta plåster på cancer

 1. Väldigt bra skrivet att det dessutom är sant gör ju inte saken sämre! Det som får mig att må illa är att höga vederbörande,berusade av sin makt, skiter fullständigt i hur det går både för kvinnorna och landet i stort! För dom har makten och det är det enda dom bryr sig om

 2. Politikern (Centerpartiet) och författaren Tommy Deogan skrev om systematiska sexövergrepp mot svenska flickor redan i somras:

  http://www.deogan.com/2015/08/16/fientlighet-foder-fientlighet-svenskar-tjejer-utsatta-for-rasism-av-trakasserier/

  Nu avslöjar sajten Nyheter Idag hur DN försökte mörka:

  http://nyheteridag.se/sa-morkade-dagens-nyheter-omfattande-sexovergrepp-i-centrala-stockholm/

  (Om någon nu hävdar att Nyheter Idag skulle vara en högerextrem sajt så ska ni veta att redaktören Chang Frick inte längre stöder eller är medlem i SD. Nyheter Idag är en Libertariansk blogg, enligt honom.)

  • Och vad får dig att tro att SD är högerextrema?
   Jag, och alla jag känner som röstar på SD, är snarare socialdemokrater av den gamla skolan.

   • Jag röstade på SD både 2010 och 2014. Jag kommer med stor sannolikhet göra det även 2018. För det finns inget alternativ för den som vill värna de små svenska människorna som föraktfullt kastas åt sidan av företrädarna för den ”humanitära stormakten” som vill kunna känna sig uppfyllda av sin egen godhet mot världens alla fattiga.

    Ge oss tillbaka Tage Erlanders och hans generations (S)! De värnade i första hand om Sverige och svenskarna!

 3. Bra skrivet som vanligt. Att ingen av dessa tomtar behöver ta sitt ansvar och att ingen demokratiskt vald lallare är intresserad av att klämma åt dom, ger mig en obehaglig känsla av total hjälplöshet. Lögnare, parasiter och våldsmän kan fortsätta leva som dom vill. Jag skulle önska att varenda jurist i Sverige tänkte mer som Elisabeth Massi Fritz. Hon har verkligen ryggrad!

 4. Det är outsägligt sorgligt…

  … men våld, hot, trakasserier och förföljelse kan aldrig tillåtas i ett civiliserat samhälle och borde därför i Sverige aldrig kunna ursäktas med kulturella vanföreställningar om ”heder”, ”ras” eller liknande, tycker jag, som befarar att kommande generationer svenska (utlandsfödda eller inrikes födda) medborgare kommer att få vänja sig vid en ”importerad” våldsstruktur i samhället.
  De rättigheter våra förfäder (efter en mödosam kamp av våra förmödrar) av anständiga skäl valde att låta omfatta även kvinnor, barn och djur så att vi i dagens Sverige förväntas behandla levande varelser humant, är ingalunda ristade i sten.
  Demokrati, jämställdhet och mänskliga ”rättigheter” är relativa begrepp och de tolkas verkligen inte likadant i hela världen, vilket kan vara värt att hålla i minnet när våra myndigheter på ”svenskt” (läs naivt) manér förutsätter att alla immigranter i samma ögonblick de korsar gränsen, automatiskt blir laglydiga och ”snälla” i ren tacksamhet över att få befinna sig i vårt plausibla paradis.

 5. Hej.

  En invändning till en annars utmärkt krönika, och den syrliga tonen gör den inte mindre läsvärd:

  Byt ut hundra år sedan mot fyra hundra år sedan, så stämmer det bättre. Kvinnans juridiska ställning (för hundra år sedan) var långt ifrån vad vi menar med jämställd idag, men fortfarande magnituder bättre än hos svarta afrikanska kulturer. detsamma gäller kvinnornas sociala ställning.

  Mycket (för att inte säga all) kvinnohistoria har så att säga skildrats av motsvarigheter till de ‘välgörande’ överklassfjollorna i ‘Röda Rummet’; det har varit den intellektuella borgerliga övre medelklassen flickor som haft friheten att tillskansa sig tolkningsföreträdet när de beskrivit och berättat den svenska kvinnans historia, både för hundra år sedan och idag. Kombinera detta med att de mest radikala inte sällan är flickor vilka flyttat till storstaden för sin högre utbildning inom humaniora (då som nu) och grunden till den exotifiering och mystifiering av det utländska (vilket du för hundra år sedan sällan kom i kontakt med på ‘bystan’) parat med den utflyttade by-dotterns psykologiska brott med hembyggd/familj som frigörelse börjar skönjas.

  Mina anmödrar kommer ur folkdjupet i form av tvätterskor, bondmoror, husor, med mera. Kvinnor som skötte hus och gård. Kvinnor som arbetade och vars karlar visste värdet av deras fruars arbete; statyn ‘Arbetets Ära’ av Axel Ebbe på Möllevångstorget i Malmö visar detta väl.

  Den kvinnosyn som är förhärskande bland araber och negroida folk (för att ta ett uttryck från hundra år sedan) kommer till de skandinaviska folken när kristendomen helt och fullt utrotat den gamla folktron, och ersatt den med de semitiska folkens kryperi och underkastelse som slavar åt sin gud. Det närmaste vi kommer i Sverige är de av bibeln inspirerade skam- och pinostraff som infördes under sextonhundratalet då domare ålades att döma enligt Mose lagar.

  Så skulle min invändning, och vad den är baserad på se ut: den sortens kvinnosyn är osvensk som negrer och araber hemfaller åt, och därmed har de att ändra sig om de inte för all framtid skall vara det hot de så ivrigt tycks agera för att vara. Kvinnorörelsen (främst Fi & Rättviseförmedlingen), den allmänna vänstern (S,V,Mp, Researchgruppen/Seppuku Media) och de postmoderna apologeterna (Diana Mulinari & Tiina Rosenberg exempelvis) vid akademierna har en mycket stor skuld gentemot Europas våldtagna kvinnor.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Alternativt kan vi ju skapa ett samhälle där brott & straff sätts efter offrets etniska tillhörighet – trist för kvinnor från Afrika och MENA, men bra för de västerländska minoritetsfolken, såsom svenskar. Ds

 6. Väl skrivet, men jo,det är faktiskt en sak du kan göra år 2018.
  Frågan är:är du beredd att rösta på det enda partiet som adresserar denna härva TROTS att det kanske lämnar lite skitsmak i munnen?

 7. ”Jag kan inte minnas när jag senast skämdes för att vara svensk”
  Välkommen i klubben, vi börjar bli rätt många. Kanske Sveriges snabbast växande klubb?

 8. Jag är överens med dig Dag i allt du skriver, nu och tidigare. Det som slår mig är att det är många kvinnor som försvarar de män som begår våldsbrotten vi nu ser accelererar. Eller rättare sagt, försvarar dem så fort de är av annat ursprung än nordiskt! Jag har s k vänner på Facebook som gör det, Schyman och politikerkamrater av olika falanger gör det, kommunalråd gör det, borgmästaren i Köln gör det och lägger dessutom skulden och ansvaret på kvinnornas ”uppföranden”. Vidrigt!. Verkar som om det sprider sig ett ”Stockholmsyndrom” på distans..? Jag skäms också över att vara svensk. Så här lite fosterländsk har jag aldrig förr känt mig. Det förtroendekapital vi tidigare haft är nedbränt och askan blåser upp i ansiktet på oss. Och tyvärr Dag, det är ingenting du och jag kan göra åt det. Det är sällan jag känt mig så handlingsförlamad som nu. Det är isolering för min del som gäller. Går inte ut efter 19 på kvällen, varnar mina närmaste från att göra det också samt funderar på att skaffa mig vapenlicens eller åtminstone ett lager pepparspray. Under tiden funderar jag på till vilket land jag skall utvandra…

 9. Jag tycker man ska utvisa ALLA invandrare som begår brott. Även om dom blivit svenska medborgare. Medborgarskapet borde vara villkorat till att man följer lagen. Gör man inte det har man inget här att göra!

  • Jag håller med, iaf borde det vara en prövotid motsvarande en person som har fötts i landet dvs 18år.

 10. Hej Dag! Nu är det också anmärkningsvärt att Bert K lobbar i riksdagen och betonar att ensamkommande kan beredas plats mer kostnadseffektivt, sannolikt i Berts regi då. Att sedan skattebetalarna, du och jag, får betala för de ensamkommendes föräldrar och många syskon under många år, det tar han inte med i sin analys.

 11. Bra sammanfattning som vanligt. Glöm inte de skrivna ordets makt, klart du kan påverka. Uppskattar ditt rättframma sätt utan massa flosker.

 12. Idag skäms du för att vara svensk om några år tror jag du inte ens vågar vara svensk.

 13. Du är inte lite bortkommen, du. Som tror att svenska män är svin mot sina kvinnor. ”Svenska män” implicerar en majoritet — svinen utgör minoritet. De är normbrytare. När du säger att svenska män slagit och våldtagit sina kvinnor får du i såna fall tala för dig själv och en liten klick andra avvikare.

  Och angående löner och positioner är du även där en rättrogen lämmel. Du ägnar dig åt selektiv perception för att rättfärdiga din gynocentriska ådra och klamra dig fast vid statsreligionens grundhypotes om kvinnlig underordning. Faktum är att kvinnor nu går om män i löner och utbildar sig i nästan dubbelt så stor utsträckning. Samtidigt som männens negativa överrepresentation i form av självmord, fängelseplatser och så vidare förblir intakt.

  Spyr på dessa reflexmässiga klyschor. Väx upp och lämna enfalden bakom dig, tack.

  • Oj, så många fina ord du slog upp och placerade i nästan rätt ordning. Imponerande.

 14. Tack Dag! För att du sätter ord på mina tankar. Jag har varit på en 6 veckors semester, och har då läst 2 av dina böcker. Christoffer Silfverbjelke är ju en fantastisk människa. Han är ju rättfram o klarsynt, precis som dina artiklar.
  Det finns många delar av honom man skulle vilja ikläda sig! Nu har ju en del mörkningar kommit på tapeten, kan ju vara toppen på ett isberg. Det är så många fruktansbvärda brott man läser om i andra medier som inte är pk, men den tar upp saker flera dagar före det kommer en liten notis på en randomsida.
  Dina inlägg är klockrena i min värld! Jag vill se Silfverbjelke ställa alla politiker och dåliga jornalister till svars, för vad dom gör mot sverige vårt land. Micke (ser fram mot nästa del) trots att det är troligen mot förfallet.

 15. Tack för en mycket bra text! Du formulerar precis det jag tänker men inte kan få ut i ord. Det är skönt att känna att man inte är ensam, i synnerhet när de flesta i minomgivning har skygglapparna på och är gräsligt pk- fega!

Kommentarer inaktiverade.