Landet jag inte känner igen, del 46: Ett ryggradslöst kräk till rikspolischef

Det här blir ett kort och chockerat inlägg, efter att jag sett vår ”rikspolischef” Dan Eliasson kommentera att en 22-årig flicka som jobbade på ett asylboende, blivit mördad av en 15-åring som vi har erbjudit en fristad, fred, tak över huvudet, mat och en framtid.

Rikspolischefen snyftar över en mördares öde

Titta på Dan Eliassons patetiska kommentar i SvT 1 och fråga dig själv vart landet är på väg. Han ägnar en sekund åt den mördade flickan och hennes anhöriga, innan han börjar snyfta över mördaren och vilka trauman denne kan tänkas ha gått igenom.

Det här är något av det jävligaste jag har sett i modern tid. I en tid av oro och stora omvälvningar – skapade av politiker som inte förstod vilken kostym de tog på sig i ivern att få beröm från omvärlden (vilken för övrigt uteblev) – har vi drabbats av en flod av unga (?) ensamkommande pojkars sexuella trakasserier mot flickor och kvinnor i badhus och på allmänna platser, våldtäkter och gruppvåldtäkter, hot, misshandlar och mord.

Och här sitter chefen för den myndighet som ska hålla ordning på eländet, chefen för de tusentals poliser som ska ta i skiten dygnet runt, och gråter över en mördare.

Fy fan.

Skäms, Eliasson,

Avgå omedelbart!

65 reaktion på “Landet jag inte känner igen, del 46: Ett ryggradslöst kräk till rikspolischef

 1. Tänk om någon i en ledande position någon gång kunde visa lite ryggrad och rakt av fördöma en sån här våldshandling! Istället ska det visas medkänsla för gärningspersonen i rädsla för att inte sticka ut alltför mycket från den politiskt korrekta väg som nu mer är det här rikets landsväg..
  Som polis finner jag det fruktansvärt beklämmande att inte ens polismyndighetens högste chef kan sätta ner foten och visa vad svenskt rättsväsende tycker om en sån här handling!
  Jag blir så vansinnigt trött…

 2. Hej Dag!

  När jag blev varse om denna intervju, och sett den, blev jag nästan chockad över att Sveriges rikspolischef kunde tala om hur synd det var om mördaren.

  Jag blev rasande! Jag ringde polisen i Stockholm och förde fram mina åsikter. Jag gjorde så även i skrift.
  Jag Eliasson är ett kräk och ska avgå omedelbart! Det var vad jag framförde till polisen. Man börjar ju undra om han och Löfvén är programmerade. Läskigt!

  • Exakt samma sade jag med man kan ju undra om dessa 2 är stöpta i samma form då de är lika muppigt mesiga o pinsamma.. För vad hittar de alla dessa muppar som skall vara på högsta toppen. För den innan som var polischef om jag inte minns fel var ju ingen höjdare heller..De är en skam för vårt land som ens kan uttala sig så ..För fattar de inte att dessa som kan döda med lätthet så här fast de fått fristad här skulle göra det ändå,,om inte nu så en annan dag för de flesta av dem är snedvridna i pallet när de inte kan acceptera att en kvinna säger åt dem utan väljer att mörda dem..Usch detta land är verkligen med dessa i toppen pinsamma !!

   • Liksom någon som även sa att när han knivmördade dessa invandrare i Trollhättan då var det stentyst om han själv ingen som beklagade hans bakgrund ingen tyckte synd om han för han var ju svensk ju..Mord som mord det är alltid tragiskt oavsett bakgrund för de är ju skadade i huvudet alla som kan göra nått sådant..Men den likvärdiga mänskliga rättigheten den är def inte jämställd idag och det blir knappt bättre när de håller på som de gör heller..

  • Fast man skalll inte dra alla över en kant, och kräkSD är definitivt inte svaret. Men han borde sätta ner foten.

   • Hej kräkMats! Tyvärr verkar det som alla av S utnämnda myndighetstoppar kan dras över en kant, men jag kan garantera att SD aldrig skulle utnämnt en sådan polischef med tanke på hans skandalösa kommentarer och inkompetens!

   • Fast Eliassons retorik är en produkt av kräkvänsterns värderingar.
    Det svenska samhällets förfall är en produkt av kräkvänsterns värderings-ideologi, vilka man dessutom kräver att alla skall bekänna sig till. Dissidenter avser man att stänga ute.
    Denna demokratisyn är en produkt av kräkvänsterns manipulerande av demokratin.

 3. Avgå! Vi är inte betjänta av en rikspolischef, som inte tjänar svenska medborgare och ger dem rättmätiga trygghet och respekt i denna oroliga tid! Vi önskar en person som har empati för svenska offer och inte för brottsutövarna! och som står för våra värderingar vad gäller gott och ont och brott och straff!

 4. Eliassons kommentar var fan det sjukaste jag hört. Skulle han sagt samma sak om någon annat vansinnesdåd så skulle han få ett sånt enormt drev mot sig att han skulle få avgå.

  Om han sagt t.ex. samma sak om Mijailo Mijailović efter mordet på Anna Lindh.

  Fy fan vilken idiot. Det är fullständigt kört för detta land.

 5. Så utsökt ”svenskt”, medvetet missförstått av ”Kräket” Eliasson. Måtte våra stackars, hårt prövade poliser å det snaraste befrias från en sådan vämjelig belastning för myndigheten!

  En rikspolischef borde kunna förväntas ha en osviklig moralisk kompass och agera resolut mot dödligt våld. Det är fullkomligt oacceptabelt att inte omedelbart skarp fördöma alla de primitiva asylsökande varelser, som löper amok med knivar på skattefinansierade ”boenden”.

   • Du bör nog ”ta din mats ur” den tokvänsterideologiska skolan å det snaraste…

    … och söka erforderlig bildning på annat håll. Det heter inte ”dra alla över en kant” på svenska.

 6. Hej Dag! Det är givetvis ingen slump att Eliasson tillsatts som rikspolischef! Han säger det som våra politiker vill!

 7. Knulla i Bangkok är polischefens radiohit
  Dan Eliasson rikspolischef i Sverige. I samband med det uppmärksammas en punklåt som den skandalomsusade toppbyråkraten var med och spelade in 1979.
  Låten ”Knulla i Bangkok” släpptes år 1979 av bandet Bad Boo Band och den spelades bland annat i Sveriges Radio med den skabrösa låttexten.
  I bandet ingick Dan Eliasson (Socialdemokrat) som har varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan.
  Det är väl där som våra ensam kommande flycktning pojkar från Afghanistan med flera länder hämtat sin kunskap i hur man beter sig.
  Sverige har så många svin på höga befattningar.

 8. Ovanligt hårda ord, även för att komma från dig, men den här gången är det knappt att orden räcker till för att beskriva den avsky man känner.
  Den här mannen spottar på vårt rättsmedvetande. Han personifierar den sjuka Sverige har drabbats av; gränslös, vettlös, kravlös, ryggradslös. Sverige som hela världens socialkontor.

  • Till Anders??? Vad menar du med ditt påstående ”hårda ord”???? Till dig Anders, det finns inte tillräckligt hårda ord att använda över den här situationen våra politiker har försatt svenska folket i!!

   Anser du Dag har använt för ”hårda ord”?!!

   De orden denne journalist skriver i text är väl för faen bara förnamnet på vad vi övriga mer eller mindre normala människor känner!!

   Anders, tål du inte sanningen, så läs för faen sagor istället!!!

 9. Jag tror faktiskt att rikspolisen har en mycket bra mage! Ett mynt har alltid två sidor.

  • Han kanske har bra mage, vad vet jag? Men han är inte mindre för det: RYGGRADSLÖS KRÄK.

 10. I en tid där vi behöver en chef som kliver upp på barrikaderna och strider hårt för att förbättra förutsättningarna för svensk polis får vi en kappvändare som kanske dessutom är hjälptränare för det andra laget?

 11. Jag mår fysiskt illa av att höra och se den där äckliga ynkryggen, han borde få enkel biljett ut ur landet tillsammans med alla sina våldtäkts- och mördarkompisar.

 12. Avgå för helvete!!

  Detta är bara ett lysande exempel på att våra politiker redan hunnit bli hjärntvättade och fartblinda, här visas ett strålande exempel upp på hur denne chef tillsammans med våra politiker ser på kvinnor och kvinnans rättigheter gentemot dessa muslimska onda gangsters som fått grönt ljus för att köra sina egna race i ett land utan ledning och för dem gällande lagar! Och tänk, de har redan tagit över!! De har redan tagit makten från våra politiker! Och från svenska folket! Glöm inte heller, att rikspolischefen är representant för regeringen, han säger alltså det som svetsaren och hans medarbetare vill att han ska säga!!

  Sedan när folk från migrationsverket och övriga råkar i bråk på flyktingmottagningar, då är de så djävla fega så de låser in sig och ringer efter polisen!!!! Då ska polisen rädda dem från den skit de själva skapat!!! Fyn faen vad sjukt!

  Stackars poliser! Dessa poliser skickas ständigt fram till krigsbråk på flyktingförläggningar, ja det är krigshanlingar mot vår demokrati!!!! som dessa gangsters sysslar med!!

  När arma Anna Lind mördades på NK i Stockholm, då ställde alla helt korrekt upp, både politiker och hela svenska folket och skanderade att det även var ett mord på vår demokrati. När en ung tjej i sina bästa år mördas på en flyktingförläggning av dessa gangsters, då står chefer som har statliga anställningar med fetlöner och tryggat pensionsavtal idag decennier efteråt och istället gråter över mördaren!!!!

  Alla Sveriges poliser borde gå i strejk, så får våra politiker se vilket helvete de orsakat.

 13. Vad i hela friden kan vi som medborgare göra? mer än att rösta i val.
  Det är något jag funderar mycket på.Jag önskar att man kunde gå samman och få till en protest våg som blåser såna här idioter till världens ände.

 14. Det känns inte bra längre i detta land. Hur har det kunnat gå så fel?
  Hur kan vi ha personer i så högt uppsatta befattningspositioner i vårt land, som är så otroligt inkompetenta och verklighetsfrånvända?
  Detta blir bara värre och värre, vart tog mitt gamla fina Sverige vägen?

 15. Lyssnade på detta innan idag! Satt på min lunch rast på jobbet, lyssnade på denne Eliasson när han sägerdetta med gråten i halsen. Finner inga ord hur dumt det låter, vill inte kalla honom det jag tycker han är här på din blogg. Stackars föräldrar till flickan som blev mördad. De har visst pratat i Daily Mail.
  Kan inte förstå vad det är fö fel på dessa herrar? För Löfven utryckte sig väldigt illa häromdagen om Svenkarna.
  Usch o tvi

 16. Vad är nästa steg? Införa dödsstraff? Naturligtvis är även mördaren ett offer för sitt beteende eller psykiska läge. Märkligt att en polis som uttalar dessa funderingar och därmed är precis den polis ett samhälle ska ha, ska bli stormad av mer eller mindre hatiska kommentarer. Vi har inte en aning om vad denne kille har i ryggsäcken. Det som är fundamentalt fel är arbetsmiljön, detta borde polisanmälas som ett brott mot arbetsmiljön till ansvariga hos den som driver HVB-hemmet. Såsom VD för ett företag, äger man ett privat ansvar för varje anställds säkerhet att kunna utföra sitt arbete utan risk för skador eller olycksfall. Dom flesta är snabba att delegera ut detta, till närmaste arbetsledare som naturligtvis inte har makt att påverka resurstilldelningen, men väl blir ”halshuggen” i rätten för brott mot arbetsmiljölagen, förmodligen vållande till annans död. Jag känner bara tillförsikt när en polis inte är en dirty-Harry, utan en inkännande människa som måste se brott från flera håll i sin utredning.
  Lär av hur behandlingar sker av psykiskt labila/aggressiva och den personal som har numerär och utbildning att hantera lägen som uppstår.

  • De må vara hur traumatiska o skadade som helst MEN DE HAR FORTFARANDE ANSVAR FÖR SINA HANDLINGAR!!
   Sveriges politiker är skrämmande flata!

  • Jag bryr mig inte om vad den här killen har i ryggsäcken, jag vet bara att jag vill fylla den med sten och knuffa av honom från en båt på djupt vatten.

  • Till Stefan! Du kommenterar följande: Naturligtvis är även mördaren ett offer för sitt beteende eller psykiska läge. Märkligt att en polis som uttalar dessa funderingar och därmed är precis den polis ett samhälle ska ha, ska bli stormad av mer eller mindre hatiska kommentarer. Vi har inte en aning om vad denne kille har i ryggsäcken.

   Utan tvekan verkar du tillhöra första klassens idioter!!!

   Kanske du skulle försöka tänka till lite!!! Hur faen tror du att det känns för den döda flickans anhöriga!!!!!!!! Idiot är vad du är!!!!

  • Till Stefan! För kännedom är det inte en ”polis” som du påstår som gjort uttalandet, rikspolischefen är inte polis till yrket, däremot chef! Han har tidigare arbetat som chef på bl.a försäkringskassan, vilken också är en av landets mest inkompetenta arbetsplatser!

   Dessa statliga ”chefer” skulle aldrig någonsin få ett jobb på ett stort privat företag, helt uteslutet, inom privata företag gör man en helt annan bedömning när det gäller att anställa rätt personer med rätt kompetens. Chefer inom staten får sin lön via skattemedel och behöver varken prestera eller bete sig korrekt, därav förklaringen till den icke genomtänkta intervjun. Oerhört pinsamt för landets poliser att representeras av en sådan person, så förfärligt pinsamt.

 17. Hoppas Dan Eliasson och Stefan Löfven dör en tidig död i samma säng där det frodar den omoraliska solidaritet som de skickar upp i arslet på varandra då de med öppna armar frustar efter mer, mer, åh! mera. Fy faan vilja äckliga människor sossarna röstat fram. Detta är ett rent skärt helvetete för alla de som bygger och har byggt upp detta land så att dessa vansinnes människor ska få torka sig i arslet med våra rena lakan. Fy faaan

 18. avskeda fanskapet!!!!! han kan börja lasta tompallar i något reningsverk istället . eller göra rent i rören!!!!!!

 19. Vilket svin Eliasson är.Så jävla osmaklig är våran högste chef inom polisen som kläcker ur sig så här.Om det nu är så synd om mördaren då kan väl Dan Eliasson ta hem killen till sig och uppfostra honom eller hur.Eliasson du PISSAR på hela polisväsendet.AVGÅ OMEDELBART.

 20. Sluta dalta med kriminella och våldsmän.
  Inför ”third strike” i Sverige så blir vi av med de yrkeskriminella.

 21. Hej.

  Vad jag önskar Eliasson är straffbart att framföra.

  [http://www.dailymail.co.uk/news/article-3419094/Who-knows-horrors-Police-chief-sparks-anger-sympathising-Somali-boy-stabbed-refugee-worker.html]

  Länken ovan leder till en lång artikel om situationen i Sverige i allmänhet, den vandrande spyan Eliassons läte, samt ett medkännande porträtt av den stackars flickan som fick sätta livet till. Ta bort klamrarna före sökning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 22. Bara att instämma.
  En rikspolischef skall upprätthålla lagen och vara saklig. Jag kräver inte att han skall hålla svavelosande tal om svaranden, men han skall baske mig inte börja relativisera.

 23. Det är mycket tragiskt för flickans familj. Men tyvärr är det ju så att många som kommer hit, bär med sig mycket hemskheter som dom inte har fått hjälp med. Jag försvarar inte mördaren, men vad ska vi göra med alla ensamkommande barn som är skadade psykist, ska vi slänga ut dom? Eller ska vi hjälpa dom. Framförallt måste polisen få ta i mer med hårdhandskarna, för att rensa upp bland alla dessa gäng som sprider skräck.

 24. Hej, Jag ær svenska men bosatt i Oslo. Jag sitter och læser hur Sverige (mitt kæra hemland) handterar asyl och migrant situasjonen.Løfven og rikspolischefen roll ær och ta vara på.,trygga och sækra sina medborgare,Løfven ær ansatt av det svenska folket. Nær man tackar ja till en så stor anstældning så skall man vara redo før jobbet. Han i sin tur anstælder polischefen som skall ta vara på medborgarna. Bægge 2 ær inte riktig man før det jobb dom har. Dom sviktar sina medborgare. Det ær inte med lætt hjærta jag sæger detta-men hela Europa skrattar av Sverige och undrar hur dum går det att vara. Tar emot alla,trycker dom till sitt brøst oansett vilka dåd dom begår. Vilka signaler sænder man då ut,gør vad ni vill,våldta,angrip,mørda,slå ned gamla,tafsa på alla kvinnor och barn,ni blir inte straffade,det ær så synd på er,har sækert varit med om mycket hemskt hemifrån. Alla lænder med en sådan tanke får gå igjenom ett hælvete i form av att ingen kan gå trygga længre. Dom det ær synd på ær dom som sitter igjen och inte haft en chans till att flyckta. Krigen i Syrien har varit i 4 år men helt pløtsligt så sticker alla och många slænger seg på utan grund. Varfør væntade dom i 4 år och varfør slog dom seg inte ned i grannland med samma religøsa tro som hadde tatt dom emot. Man sitter varje dag och ser från andra lænder vilka upptåg,vandalism som begås av ”flycktingar”daglig mord,kvinnor blir utsatt før trackasseringar,barn blir våldtagna,det bombas och mørdas men som sagt det ær ju så synd på dom. Næææ det ær det inte. Dom har tillgångar till internett hela dygnet dom också,dom vet vad som ær,annars hadde dom inte tagit resan upp hit till oss. Man skall hjælpa andra i nød,men till vilken pris??!! Hur många liv skall førstøras før att det ær så synd på dom. Hur många liv vill Løfven ha på sitt samvete bara før att tycka synd på. Dom som gapar mest ær dom som inte behøver hjælpen.Bara ta vad det kostar i mat,asylanter med matbudsjett på øver 500 kr dagen . Vem æter før den summan?!! Se på lænder som satt sin fot ned och sa så hær gjør vi hær,detta ær våra regler. Dom har inte så stora problemer med asylanter. Dær oppfører dom seg. Se på Australien,myndigheter gav asylanter klar tala på vad som ær lov och inte,att man inte godtar annat en det som ær. Jag tycker att ni svenskar skall anmælda Løfven och Eliasson før att sætta Sveriges sækerhet på spel. Merchkel har blitt anmæld från sina egna medborgare så det går faktiskt. Stå upp och gør något inte sitt och vænta på mirakler. Anmæld dom!!!! Ni får ursækta litt svensk-norsk blandning i språket. Stå på!!!

 25. Rikspolischefen ägnar mer tid åt att tycka synd om mördaren än att låta sina tankar och ord gå till den mördade kvinnan och hennes anhöriga, vänner och arbetskamrater. Polischefen visar klart vems lydhund han är när han inte nöjde sig med att uttala sin medkänsla för den mördade hennes anhöriga.
  Uselt rikspolischefen, riktigt riktigt uselt och skamligt!

 26. Denne mördare kommer med största sannolikhet att bli frikänd på grund av sin ”låga ålder” att identitet ej kan fastställas eller få ett löjligt lågt straff inom psykvården på grund av sitt psykiska tillstånd. Detta kommer att bli ännu ett hån till den döda flickans föräldrar och visa på svenska politikers flathet och rädsla att ta ansvar!!

 27. Vänta bara! Detta är bara början! Vänta tills muhammedanerna är två miljoner här i landet. Då jävlar anamma kommer ni att få se på andra bullar!
  Ni svenskar är så OTROLIGT naiva och flata, att det kommer bli er undergång. Undrar om det finns något folk, som applåderar sin egen undergång så intensivt.
  Det är dags att välja sida nu!

Kommentarer inaktiverade.