Landet jag inte känner igen, del 50: Konsten att bedriva hetsjakt mot en judisk flykting och vilja bränna hennes böcker år 2016

Efter tumultet i Stockholms city där en grupp svartklädda män bestämde sig för att ta lagen i egna händer och jaga marockanska gatubarn, skrev min duktiga författarkollega Katerina Janouch inlägg på nätet, bland annat om hennes och andra kvinnors rätt till frid.

Och så var drevet igång. På Katerinas facebooksida flockades en bunke mindre nogtänkta (fint ord), politiskt korrekta människor för att kräkas över henne, komma med indirekta hot, hata och föreslå att hennes böcker ska brännas (ja, i Sverige 2016!).

Läs nedan vad Katerina skriver på sin fb-sida. Under hennes inlägg kan du läsa det inlägg jag skrev på hennes sida.

Jag är tacksam om du går in och stöttar henne. Oaktat att pk-ivrarna inte förstår det, så är det dels så att svensk lag gäller i Sverige, dels att alla kvinnor har rätt till en miljö där ingen ska trakassera dem, tafsa på dem eller våldta dem.

Katerinas inlägg:

”Öppet brev till er som inte tycker det är rätt att mobba – men nu driver hatisk mobb mot mig. Naturligtvis anser jag inte att laglösa mobbar ska slå ner invandrare, är det någon som på allvar tror det?
Jag uttryckte mig raljant i en fråga som länge oroat mig. Som kvinna, mor och medborgare i Sverige är jag djupt bekymrad över samhällsutvecklingen och debattklimatet som råder. I affekt eldade jag själv på hetsen – och bidrog till polariseringen. Det är jag inte stolt över.
Men jag är inte mer än människa, och vi människor kan reagera starkt då vi känner oss hotade, utsatta och rädda. Det tänker jag inte be om ursäkt för.

Jag ser kvinnor och flickor våldtas, mördas, trakasseras, tafsas på, kallas hora. Jag blir själv kallad de vidrigaste skällsorden. Jag är ett tryggt objekt att mobba och trakassera. Kvinnohatet, antisemitismen och hatet mot oss som vägrar stillatigande acceptera orättvisor är inget annat än vidrigt.

Jag sa vad jag tänkte. I stunden jag skrev var det min egen, min dotters och min egen mors säkerhet jag hade för ögonen.

Jag tänkte på min rätt till ett fritt liv som kvinna i Sverige. Jag kallar alla våldtäktsmän för slödder. Kriminella. Rånare. De som utnyttjar vårt fina öppna samhälle till att begå brott. Oavsett hudfärg, religion. Slödder. Svenskar som svinade i Alperna på 80-talet och blev portade kallades också för slödder.

Mina tankar kommer inte gå till dem som begår brott. Oavsett om de är 16 eller 60. Det är nog med det.

Nu jagas jag fram över nätets Sergels torg, mobben växer, några i PK-eliten springer först, leder dem i rätt riktning, de blir fler, skriker högre. Även en del av mina vänner smutskastar mig. Mina böcker ska brännas. Precis som man censurerade böcker i mitt forna hemland Tjeckoslovakien när kommunistdiktaturen ockuperade landet. Precis som man gjorde i Nazityskland. Bokbål, vad väntar ni på?

Det ropas allt grövre ord.
”Tankarna” som så ofta går till våldsmän, mördare, terrorister, går knappast till mig.
Men det är nog nu. Nog med att jaga oss som vill ha ett fritt och jämställd samhälle där våldsamma ideologier och diktaturer inte ges utrymme.
Jag tänker inte springa.
Jag tänker inte acceptera mer av denna svenska dubbelmoral.

Stockholm är min stad. Sergels Torg är mitt, jag skall kunna gå där utan att vara rädd. Badhuset är mitt, jag simmar där, min dotter simmar där, vi skall inte behöva sluta med det. Ingen kvinna eller flicka kan idag vistas ensam på vissa stora publika områden i våra städer. När det blir ett rädslans samhälle, så har samhället brustit. Och vi är många som fått nog.

Igår delades det ut ett flygblad på stan. Jag fick se det. Jag läste det. Enligt vad jag läste fanns det ingen uttalat nazistisk koppling i texten. Det fanns en djup frustration där, ja. Och jag reagerade, snabbt, kanske för snabbt. Jag uttryckte mig hårt och grovt och ordvalet var olyckligt.

Men andemeningen står fast. Rättsväsendet kan inte längre garantera min och min dotters säkerhet. Jag kan inte längre röra mig fritt i mitt land. Det pågår ett nedtystat krig i Sverige.
Att det till slut börjar bildas medborgargarden är både fasansfullt – men också begripligt.
Nu skall jag straffas, och våldsmännen i City ömkas. Det är som det alltid varit.

Jag är kvinna, säger ifrån.
Jag straffas.

För att reda ut några saker:

Jag är judinna, själv invandrare till Sverige. Mina släktingar avrättades i gaskammare.

Jag är inte nazist. Jag är inte rasist. Jag anser inte att någon har rätt att slå ner människor på grund av deras hudfärg.

Alla marockaner är inte kriminella. Men de som tar sig till Sverige med falsk eller ingen identitet, som erbjuds hjälp av svenska staten, som får ett boende men avviker och istället gör våra städer osäkra är inte värda min respekt eller mina skattepengar. Mina tankar går inte till dem. Alla som har en traumatisk barndom begår inte brott. Jag har också haft en traumatisk barndom, jag rånar ingen.

Vems tankar går till mig och hur jag mår?

Igår gick mina tankar till de som tröttnat på att vi kvinnor skall vara rädda. Jag borde kanske ha behållit mina tankar för mig själv. Men vet ni, jag är trött på det.

Min exman har utländskt utseende, våra barn har utländskt utseende. Min mor likaså.

Men om jag håller på att bli våldtagen, om jag blir jagad, tafsad på, om min dotter tvingas in i ett hörn när hon står i bikini å ett badhus, då kommer jag vara tacksam till den riddare som kommer till undsättning. Det är ont om modiga människor. Vi som vågar stå emot och säga ifrån ska inte bli trakasserade och kallade nazister.

Vi är många kvinnor som skriver öppet om problemen, och som sedan blir smutskastade. Kvinnor i förorterna. Kvinnor i storstäderna. Kvinnor som flytt hit från länder där kvinnor förtrycks, men som möter på samma slags förtryck här i Sverige. Även män höjer sina röster.

Vi måste sluta blunda nu och tala om problemen utan att vara fega. Polisen måste sluta tysta ner vad som händer. Regeringen måste sätta min och mina medsystrars säkerhet i första rummet.

Min familj fick politisk asyl i Sverige på 70-talet. Nu upplever jag åsiktsförtryck än en gång, av samma slag som i en kommunistdiktatur. Det är tragiskt och skrämmande, men jag är uppfostrad till att inte hålla käften. Att härbärgera våldsamma män ska inte ske på jämställdhetens och kvinnors trygghets bekostnad. Om vi som land saknar kunskap, möjligheter, resurser att ta hand om traumatiserade individer som riskerar radikaliseras när de kommer hit, så ska vi inte göra det på kvinnors säkerhets bekostnad.

Svensk säkerhetspolitik säger:

Staten har ansvar för att rättigheterna främjas och skyddas.

FN:s allmänna förklaring och de två FN-konventionerna från 1966 (konventionen om medborgerliga och politiska rättigheter samt konventionen om ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter) innehåller tillsammans med de regionala konventionerna en lång rad rättigheter som innefattar grundläggande friheter, rätten till skydd mot övergrepp och rättigheter för att tillgodose de grundläggande behoven.
Staterna är skyldiga att respektera folkrättens regler. Varje land har ett ansvar för att åtaganden vad gäller de mänskliga rättigheterna omsätts i nationell lagstiftning. Det räcker dock inte med lagar som klargör statens skyldigheter eller förbjuder vissa handlingar. Det krävs också ett fungerande rättssystem (poliser, advokater och åklagare, opartiska och rättvisa domstolar) som förverkligar lagarna. Därutöver behövs kompletterande åtgärder bl.a. information och kunskap för att göra människor medvetna om sina rättigheter.

Ni som hatar mig är skyldiga mig en ursäkt.

Jag hoppas era tankar går till mig.”

Så långt Katerina. Och så här lyder inlägget jag skrev på hennes sida:

”Drevet mot min författarkollega Katerina Janouch är ett tragiskt exempel på hur en klick naiva, desinformerade människor – skrämda in i pk-fåran till en leksakslåda som till varje tid innehåller orden rasist, nazist, fascist, bokbål och lite annat smått och gott – försvarar något de aldrig skulle försvara om de drabbats själva.

Jag hoppas att du som är med i drevet läser det här:

Som kriminalreporter och far till en våldtagen tonårsdotter vet jag vad verkligheten handlar om. Jag är där. Jag ser. Jag hör. Jag tänker dagligen på det lilla svinet som inte bara slet sönder min älskade dotter fysiskt utan också för alltid ryckte ut en viktig del av hennes själ och hennes tro på människor. Han var ”ursvensk” och ja, jag hatar aset som slapp undan straff.

Min väns son som häromkvällen blev rånad och hotad till livet av de marockanska ”barnen” i city har en annan uppfattning än du.

Kvinnan som kom till dagens boksignering är SFI-lärare. Hon berättar att alla eleverna i klassen utom två, har skägg, basröst, stöter på henne och försöker tafsa på henne. Hon har en annan uppfattning än du.

Flickan som i timmar blev svårt gruppvåldtagen av fyra och fick se en av dem flinande gå fri för att han var ”13 år”, har en annan uppfattning än du.

Du som sitter på läktaren och gapar i pk-kören har det lätt. Kom ner på gatan, var med i matchen och se om det är lika kul.

Låt oss reda ut ett par ganska enkla saker:

 1. Herrar Reinfeldt och Löfven har – utan någon som helst plan – bestämt sig för att under ett enda år ta in så många människor i Sverige att det räcker till en stor stad. Dessa människor, från olika länder och kulturer, behandlas på grund av bristen på plan – respektlöst. De blir inslängda i träbaracker i tro och hopp om ett liv som aldrig kommer att bli verklighet för de flesta av dem. Många av dem får vänta i åratal på besked om framtiden. En hel del får barn här, barn som växer upp som svenskar för att sedan utvisas till ett land de aldrig sett. Det desperata flyktingmottagandet – samt mottagandet av migranter som inte är flyktingar – har resulterat i ett Klondyke där ett fåtal entreprenörer blir mångmiljonärer på dina skattepengar. Ett cyniskt kapitalspel om människoliv, medan politikerna slår sig för bröstet och blundar för den verklighet de skapat.
 2. Den absolut majoriteten av de flyktingar som kommit hit är män från en kultur som är vitt skild från vår, inte minst när det gäller kvinnosynen.
 3. Katerina är en judinna som flytt till Sverige. Vad hon – i korthet – vill ha, är rätten till kvinnofrid. Om du INTE vill ha kvinnofrid så plädera gärna för det – jag är otroligt nyfiken på dina argument.
 4. Det här handlar inte om ”rasism”, lär er förstå ordets innebörd. Dessutom är marockaner ingen ras.
 5. Majoriteten av de marockanska gatubarnen är inte barn i åldersmässig, juridisk betydelse.
 6. Majoriteten av de ”barn” som lever på gatan här har kommit hit, sökt asyl och sedan flytt från asylboendet. De har inte beviljats asyl. De är alltså illegala invandrare och försörjer sig på att hota, stjäla, råna och misshandla varje dygn i Stockholms city. Många av dem går på droger och är enligt polisen helt oförstående till svenska narkotikalagar.
 7. I Sverige gäller svensk lag. Den gäller alla utom dem med diplomatisk immunitet.
 8. Alla svartklädda människor är inte per automatik nazister.
 9. Naturligtvis ska vi inte ha människor som tar lagen i egna händer och slår ner andra. Det gäller både förmodade huliganer, människor i medborgargarden och – marockanska gatubarn. Dock blir detta följden när polisens resurser går åt till så många utryckningar till asylboenden att de inte förmår upprätthålla ordningen på gator och andra offentliga platser. Jag befarar att vi bara sett början på att ”vanliga människor” bestämmer sig för att ta lagen i andra händer.
 10. Du som skriker efter bokbål 2016 – tänk på att det är en synnerligen obehaglig företeelse som påminner om nazisternas aktiviteter.
 11. Medverka gärna till ett bättre Sverige. Du som vurmar för de marockanska gatubarnen – ta dig in till Stockholms city för att hjälpa dem. Prata med dem och låt gärna ett eller två bo hemma hos dig.

Sisådärja. Under mitt liv som journalist har jag ofta kallats för kommunistsvin, revolutionär jävel, Stalinälskare, snutkramare, nazist, fascist, liberalidiot, rasist eller bara dumhuvud – allt beroende på vad jag skrivit.

Du som ingår i drevet mot Katerina kan kanske komma på något nytt. Men det bästa vore nog om du ägnar energin till ett besök i verkligheten, innan den biter dig i svansen.

/Dag Öhrlund, författare”

35 reaktion på “Landet jag inte känner igen, del 50: Konsten att bedriva hetsjakt mot en judisk flykting och vilja bränna hennes böcker år 2016

 1. Det här är så otroligt sjukt att man blir tossig!
  Som det är i landet jag inte längre känner igen nu så är jag glad jag bor i grannlandet.Inte lika illa här ÄN! Men var lugn… Landet jag bor i kommer efter.
  Stödjer Katerina helt och fullt. vart hittar jag henne på någon blogg?
  Kram från nabolandet.

 2. Mycket bra skrivet. Jag har själv sedan 16-års ålder arbetat med människor från jordens alla hörn, först mest med sydeuropeer, sedan millennieskiftet mest med filippiner. Under svensk flagg var det svenska arbetsvillkor, sedan blev det lite olika. Filippinerna mycket duktiga och tjänstvilliga, och jag stod upp och tog fighten när rederiet försökte blåsa dem på ersättning, fast det var misstag begågna av min holländska föregångare. Jag sk-ter i om hudfärgen är vit, röd, blå, svart eller brun. Gör ditt jobb så blir vi kompisar. Jag sk-ter i om du är man, kvinna, hund, katt eller kanariefågel, gör ditt jobb så blir vi kompisar. Alla följer samma regler, svensk som annan nationalitet.

  • Bra skrivet där. Precis så tänker jag.
   Gör ditt jobb/plikt så skiter man i var man kommer ifrån.

   //P

 3. Bra skrivet av er båda. Tror inte PK-maffian törs ta hem några marockanska ”barn” och hjälpa dom. Det är dom för fega för. Tyvärr, för då skulle dom få se verkligheten som den är och inte som den dom tror den är.

 4. Mycket bra skrivet. Min åsikt är att det inte finns höger eller vänster (förlegat sen franska revolutionen) utan om man nu vill analysera politiska idéer finns det eg två varianter om man kokar ner det: Dels principen folket står högre än staten (staten är folkets tjänare) = humanism, dels staten står högre än folket ( folket är statens tjänare) = socialism. Vilket placerar nationalsocialism och kommunism under samma tak. (Vilket klarast kommer till uttryck i boken ”Djävulens avtal”, om Molotov – Ribbentroppakten, rekommenderas). Att AFA o liknande grupperingar använder sig av språkbruk och metoder som snarast påminner om national SOCIALISTERNAS är inte förvånande, de påminner om nazisternas Stürmabteilungen….

 5. Både ditt och Katerinas inlägg var väldigt bra. Jag håller med till 100%. Ju mer jag läser om dessa ”barn”, desto otäckare tankar dyker upp i min skalle. Om man inte kan skicka iväg dom nånstans, pga våra flummiga lagar och tolkningar av dessa, så kanske vi blir tvungna att bygga straffläger, typ Guantanamo, att placera dom i. Idag hade jag idéer om att lasta in dom i Vertholhelikoptrar och släppa ner dom i havet. Men dom tankarna hoppas jag bli befriad ifrån när jag har lugnat ner mig lite och sovit på saken.

 6. Klockrent Dag. Dina texter är så uppfriskande.

  Det jag kan göra idag är att stödja och rösta på SD tills de andra börjar visa i handling att de förstår allvaret i det som sker. Röstsedeln är det som biter mest på makthungriga politiker.

  Jag är en fridens man och har alltid hatat våld. Det kommer förmodligen att ändras den dag någon av mina döttrar råkar ut för dessa människor.

 7. Eftersom jag inte är med i fb vill jag på detta sätt stödja både dig och Katerina. Sällan har jag läst något som har berört mig så, både hennes text och din. Läser och blir upprörd och arg, men också med vilja till engagemang. Hur vet jag inte än.
  Katerina och din text stämmer också med vad Helene Bergman skriver på Ledarsidorna .se. Vad ni alla tre skriver visar på att vi inte längrre stillatigande kan se på vad som pågår.
  Det är dags för att ta ställning!

 8. Bra, och starkt skrivet, Dag. Du är ett av ljusen i ett annars väldigt mörkt Sverige.

 9. Så vackert skrivet
  Så sant, så sant
  Det är uppgivet
  Ett land på kant
  En kant till avgrund
  så brant, på lut
  Jag ser med avund
  Att mitt land är slut…..

 10. Tack Dag! Har varit inne på Katerines sida på Facebook och delat och gillat och även skrivit kommentarer till några av de värsta och grövsta uttrycken. Smaklöst samhälle idag. Kod 291, blockad sida för oss i Sverige på Daily Mail osv … Folkets demonstration på Norrmalmstorg var fredlig och samlade runt tusen personer. Även detta valde man att skita ner i TV4 med att vinkla den demonstrationen mot huliganernas bråk natten innan. Och cirka 150 vänsterextremister som var där och skränade tog man på större allvar än de som ordnade demonstrationen. Ett par som arbetar, driver företag, sköter hästar och barn på fritiden. Ingen av dessa två som stod för tillståndet blev inbjudna av TV4 däremot EXPO. Det vore som att bjuda in Allers veckotidning till Go´kväll och fråga dem om det politiska läget i Kina … Skandalöst som vanligt!

 11. Det var inte längesedan hon uppmuntrade postanställda till att inte dela ut valsedlar för att det var ett parti som hon inte ville rösta på. En typisk kappvändare som får vad hon förtjänar.

  • Hej Jonas,

   Katerina Janouch hade en uppfattning då, vilket jag anser vara hennes rätt att ha, trots att jag anser att posten skall vara åsiktsneutral i sitt utdelande.
   Nu har hon, liksom många andra bytt åsikt.

   Jag kan även förstå hennes frustration gentemot SD-fenomenet 2014, eftersom en normal funtat svensk medborgare i det längsta inte vill att ett parti sprungen ur en unken ideologi, i slutändan skulle visa sig vara minst korkat av partierna gällande att värna barn, kvinnor och övriga utsatta legala invånare i Sverige.

   Var istället tacksam för varje medborgare som byter åsikt och börjar inse att sakernas tillstånd pekar åt fanders.

   Vi är trots allt många som ser problemet utan att nödvändigtvis söka oss till SD. Historien har lärt oss att göra vara väldigt försiktig göra bockar till trädgårdsmästare.

   Med vänlig hälsning,
   Gustav

   • Jättebra svarat Gustav. Jag är ingen vän av Katerina – men det hon skrev håller jag med om till 100%. Att klanka på det, då har man inte fattat vad det är hon säger om alla kvinnors potentiella situation i Sverige idag.

 12. Håller med Katerinas inlägg till 100% också! Ditt med Dag!

  Så djävla bra skrivet, huvudet på spiken. Det är exakt så här övervägande delen av de normala svenskfödda känner som bor i det här landet!

  Svetsaren och Reinfeldt har fullständigt förstört vårt land, dessutom gjort oss till åtlöje inför andra nationer som skrattar åt vår idiotiska massinvandringspolitik av slödder och gangsters. Är det dessa slödder som ska arbeta och vårda våra riksdagspolitiker när de bli gamla, får en stroke, allvarlig sjukdom och hamnar på ett äldreboende. Grattis!

  En god vän var mycket orolig när hennes barnbarn kom hem efter en fruktansvärd tågresa. Flickan är bara 14 år. Hon klev på tåget, hamnade i en vagn med ”barn” (som regeringen och massmedia kallar dem) nej inte 5-åringar, utan män från mellanöstern i ungefär 19-22 års ålder. De var ungefär 5 stycken, var och en av dem hade placerat sig på var sitt säte utspritt i vagnen, de talade och skrek till varandra på eget språk, när flickan satte sig på ett säte mitt emot en sådan här djävla pedofil som kallas ”barn” av våra politiker, så började de stirra flickan stint i ögonen och samtidigt började de smeka sig själva mellan benen! Flickan var fullständigt skräckslagen, till slut steg det på en annan person efter några stationer och flickan kunde rusa ut ur vagnen gråtandes. Detta har Löven och den tidigare regeringen skapat för våra hederliga svenskfödda ungdomar!

  Jag själv promenerade med en väninna på stan, hon hade medellängd på kjolen och stövlar, det går inte att räkna alla stirriga och hatiska blickar kvinnan fick, de stirrade på hennes ben och hatet lyste ur deras ögon, de vände sig om och gapade och skrek, så djävla obehagligt. Vi sa det att det var en djävla tur att vi var ute i dagsljus. Sammanfattningsvis kan det konstateras att det är inte bara barn, unga tjejer, mödrar och mormödrar som blir utsatta för sexuella trakasserier från dessa gangsters från mellanöstern som våra riksdagspolitiker så vänligen tagit emot och aldrig kommer att bli av med, det kan nog vilken idiot som helst räkna ut med lilltån.

  Vi är inte heller rasister eller något annat, utan vanliga hederliga människor som vill leva i ett fritt land och inte i ett land som har fått demokratin raserad och gjort unga tjejer, kvinnor, mödrar livrädda för att möta den framtid som våra politiker Löven m.fl skapat till oss! Som tack för att vi betalar så enormt mycket skatt till staten.

  Jag har också alltid varit emot våld, men den dag mina döttrar blir utsatta för Lövens invandrande gangsters så kommer nog även jag att ändra uppfattning! Vi mammor och kvinnor har RÄTT att skydda våra döttrar och det är vår skyldighet att göra det, att regeringen och våra politiker har visat att de redan har gett upp, att de har visat sig sakna förmåga att upprätthålla lag och ordning för våra medborgare, ja vad återstår då?

  Finns det något annat alternativ än att det bildas andra grupperingar som tar över i samhället och försöker upprätthålla det? Vi är många mammor och mödrar som gärna skulle vilja veta vilka övriga alternativ som isåfall finns?

  Hörde på radion idag, att regeringen nu säger att de ska försöka börja utvisa folk, ha ha ha ha, det är väl ingen normalt begåvad människa som tror på det? För det första, det går inte att avvisa dem, de är redan för många och kommer att gruppera sig och bemöta andra med våld, de är uppväxta med våld och noll respekt för andra människor, dessutom tycker de att våld är häftigt och kul. Grattis regeringen, ska ni skicka in de stackars poliserna igen och utsätta deras liv för fara genom att försöka få till stånd sådana ogenomförbara utvisningar utan upplopp och våld mot våra poliser!

  Vem som helst med normalbegåvning kan nog också räkna ut att de stora företagen kommer att fly landet och flytta sina verksamheter utomlands där det finns billigare arbetskraft och förmånligare avkastning, de börjar nog också tröttna på att stillatigande sitta och se på när deras skattepengar slängs ut av vår regering till gangsters, våldtäckare, mördare. Stora företagsledare har ju också släktingar och anhöriga i det här landet som de är måna om, inte vill de heller ha ett sådant här samhälle som Löven skapat.

  OCH hur ska det då gå för regeringen om de stora företagen flyr landet? Varifrån ska då regeringen få pengar att ösa ut till alla lyckosökande och översexuella gangsters som letat sig hit och som aldrig någonsin kommer att bidra på ett endaste sätt till vårt samhälle, utom att våldta unga flickor, unga tjejer, mödrar och mormödrar. Ja med tanke på hur de kan stirra på en äldre medelålders kvinna i kjol som andra svenskfödda män aldrig ens skulle ödsla en blick åt, så är det ju uppenbart att ALLA med kvinnligt kön riskeras att våldtas vid olyckliga tillfällen när ingen ser, ingen är i närheten eller på promenaden hem en sen kväll när skymningen lagt sig.

  Snälla Dag, kan du inte berätta för människor här på bloggen vad en rasist är för det är oerhört skrämmande att artister, politiker, kändisar, tokstollar, missbrukar ordet rasism när det istället handlar om människor som med stöd av yttrandefriheten enlig grundlagen bara uttrycker rädsla för att vi har blivit påtvingade ett samhälle som uppmuntrar utländska kriminella våldsverkare att begå alla dessa oräkneliga våldshandlingar som vi aldrig någonsin tidigare sett i detta landet och som kommit hit för att stanna! Så fort en människa försöker försvara sin tonårsdotter som blivit utsatt för sexuella övergrepp av dessa utländska män då skriker alla unisont rasist.

  Vad är det som händer i detta landet?????

  • Är nybliven pensionär efter ett långt arbetsliv i mansdominerad miljö. Ofta har jag varit enda och första kvinnan inom mitt område. Jag har ALDRIG blivit sexuellt trakasserad. Mött motstånd och problem, javisst, men inte med några händer tafsande på kroppen.
   I min nyblivna ledighet satt jag en varm sommardag i Trädgårdsföreningen i Göteborg och läste en bok. Sommarklädd, dock fortfarande stadsklädd som äldre medelålders brukar vara. Då kommer några unga ”ensamkommande” och ställer sig ett par meter framför mig och utför mycket obscena handlingar medan de hånflinande skrattar stirrande på mig. Det var mitt på dagen mitt i stan men likafullt mycket obehagligt.
   Är jag rasistisk för att jag drar slutsatser av dessa mina egna erfarenheter?

  • Håller helt med. Jag vill kommentera detta som du skrev:
   ”men den dag mina döttrar blir utsatta för Lövens invandrande gangsters så kommer nog även jag att ändra uppfattning! Vi mammor och kvinnor har RÄTT att skydda våra döttrar och det är vår skyldighet att göra det”
   Vi pappor och äkta makar, har också RÄTT att skydda våra döttrar, mammor och fruar! Det är viktigt att komma ihåg att även VI drabbas, om än indirekt.

 13. Tack för att det finns så modiga människor som dig, Dag Öhrlund, som har gåvan att skriva om att vad jag tror majoriteten av svenskar egentligen tycker..Det är människor som dig som borde vara ministrar istället för alla dessa idioter som är där nu.. Stödjer dig och Katerina till 100 %.

 14. Så bra skrivet, både av dig och Katerina! Tur att det finns de som har formuleringsförmåga i dessa hysteriska tider. När jag själv försöker skriva om det bla på facebook så blir det inte alls lika bra formulerat, mina vänner antingen tiger eller säger emot, med argument som ” alla män…. Inte peka ut …” etc etc. Känner mig som en ropande röst i öknen.
  Jag blir chockad över hur drevet kan gå så mot någon som skriver så sansat som Katerina, men det r ju så lätt att vara ”goood” och pk på nätet. Ett annan ljud i skällan skulle de nog bli om de själva råkat ut för de förtjusande unga männens närmanden. Tycker att ditt förslag om att de som skriker högst borde ta och bjuda hem de unga männen, var alldeles utmärkt – skulle vara intressant att höra hur de ”rättrogna”skulle förklara sig ur det!

 15. http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/107682
  Undrar om någon kan bringa klarhet i detta inlägg?
  Killen blir angripen av ”nazister” och de skriker ”Djävla rasist” till honom…
  Jag får det inte att gå ihop… Var det nazister som slog honom eller var det ”motdemonstranterna”? Hör väl inte riktigt hit men frågar jag på Aftonbladet får jag nog drevet efter mig, jag också. För övrigt håller jag med Katerina till fullo, det har blivit för djävligt i vårt förr så fina land. Förr förfasade man sig över ghettona och brottsligheten i USA men det verkade så avlägset då. Nu är det här och vi ska bara finna oss i det, öppna våra hjärtan och hålla käften.

 16. Så bra skriviit ännu en gång Dag. Kan bara som vanligt hålla med. Katerina skrev ju sanningen också tycker jag. Men kan tyvärr inte känna någon sympati för hon tyckte ju det var så bra att brevbärare inte la på SD valsedlar i brevlådan.

 17. Bra Dag att du tar Katerina i försvar.

  Tråkigt att behöva läsa om vad SFI-läraren upplever.

  Jag upplevde liknande på min f.d. skola. Elever som utgav sig, på papperet, att vara under 18 år, men i själva verket var betydligt ålder. Jag lämnade yrket p.g.a. detta.

  Dessvärre uppfattas inte alltid vi lärare som berättar om detta som trovärdiga. Du som träffade SFI-läraren igår- upplevde du henne som trovärdig?

 18. Ännu en skarp inlaga, ge dig aldrig, det är dags att vända på kuttingen, och ge plats åt Sverige, inte den absurdistanska varianten som kapat nationen. Jag skulle gärna se dig på estraden ‘Folkets demonstration’. Där finns bl a Jan Sjunnesson och Stefan Torssell, som drivna anti-PK-talare.

 19. Tack för att det finns så modiga människor som dig, Dag Öhrlundh, och som har gåvan att skriva det som jag tror majoriteten av svenskar Egentligen tycker. det är människor som dig som borde vara ministrar istället för alla dessa idioter som är det nu med kanske undantag av Ygemann.. Stödjer dig och Katerina till 100 %

 20. Hej.

  Väl rutet, Dag!

  Tyvärr är personlig erfarenhet bara av värde för Schyffertar, Virtanens och andra varelser av slik sort om erfarenheten är den rätta.

  Jag brukar förklara min ursvenska inställningar till främlingar såhär:
  ”Vad bryr sig yxan om handens färg?”
  Med vilket menas att ditt värde är vad du gör, inte hur du är född. Något de av sin godhet upplysta människorna aldrig kommer att acceptera för sant, för då måste de rannsaka sig.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  • Tyvärr närmar sig med stormsteg dagen då man frågar sig som Conan: ”What is steel compared to the hand that wields it?”

  • Såg Anders Ygeman på tv igår kväll. Han tyckte att det inte var acceptabelt att dessa ”ungdomar” uppmanas att stanna inne.
   Men när flickor, yngre och äldre, får restriktioner att klä sig på ett visst vis, inte kan bada i badhus eller gå hem ensamma på kvällarna… Då tiger han i samförstånd med resten av de styrande för att inte kränka de som orsakar detta.

   • Jag tyckte Ygeman var bra – ett tag. Nu har det helt gått över. Han är inte ett dugg bättre än de andra syltryggarna till politiker i regeringen!

 21. Det här landet blir alltmer tokigt. Media och politik har länge vattnats ur till att bli som en bunt strömmingar i ett stim. Alla simmar så nära mitten och ve den strömming som har för avsikt att simma åt annat håll. Om det nu vore så att alla tyckte att dessa strömming-media och strömming-politiker skulle ha rätt och riktningen var helt korrekt – men alltfler har sedan 2006 någonstans, känslan att riktningen är rakt ut mot Ginnungagap.

  Vi har radikalfeminister som hatar 50% av befolkningen – utan att det anses som konstigt. Dessa radikalfeminister är dock oerhört inkonsekventa i sin tes. Samtidigt som den av feminism oerhört domesticerade svenske mannen, såtillvida denne fått en vettig uppfostran, behandlar kvinnor med höviskhet och aldrig uppsåtligt skulle vilja göra en kvinna illa eller på annat sett nedvärdera denna fagra varelse, snarare stötta, glädja och skydda, så hatas han, försmädes och skrattas åt. Dessa radikalfeminister blir däremot alldeles till sig i batiktrosorna när de däremot hör om den muslimske mannen. Att denne, om han är ”rättroende” däremot anser att oeskorterade kvinnor utan burqa eller niqab är horor och bara innehar bråkdelar av en mans värde, att kvinnor snarare är handelsvara än människa, att deras syn på HBTQ är vedervärdig, att muslimer är överrepresenterade i sexuell brottsstatistik – det rör inte radikalfeministen i ryggen. Hon kämpar hårt vidare för den muslimske mannens rätt att nedvärdera kvinnor, emot den sekulariserade, vänlige mannens ”patriarkala strukturer” som snarast hedrar kvinnor och anser dem jämbördiga.

  Sedan har vi allsköns globalister och socialister som, likt radikalfeminismen, riktat in sig mot nationalism och svensk kultur. Dessa har en tendens att anse att vi är ”priviligierade” som vita och att vi har en ”arvsskuld” för att våra förfäder förslavade svarta på 1700-talet. Jag vill först ha belägg för att min anfader, fattig torpare i de svenska utbygderna som slet hårt i skog och på åker, kämpade som soldat i diverse krig i norra Europa och var med om att försvara och bygga upp detta land tillsammans med en lika hårt kämpande torparmor som likaledes slet hårt, speciellt när mannen var borta i krig, och uppfostrade fler barn än vad en modern kvinna kan mäkta med, profiterade på Sveriges närmast futtiga andel i slavhandeln, innan jag kan ge dem rätt. Det fluktuerande självhat som vissa, oftast från vänsterkanten, uppvisar, är allvarligt destruktivt. Hur kan människor anamma denna livssyn – ”jag är född vit, jag är således privilegierad, jag hatar mig själv, min vita ras (en ras som i deras ideologi är accepterad att existera så länge man hatar den) och jag måste därmed straffa mig, mina vita anförvanter och alla vita så länge jag lever.”
  Visst – vi som vuxit upp i Sverige, visst är vi privilegierade på det sättet att vad vår demokrati, sprungen ur monarki, gjort för oss och våra förfäder, är oftast av godo. Men samtidigt har just vi svenskar fått göra uppoffringar för att nå dit. Vi har förvisso tack och lov klarat oss från krig och ockupation, även om vi nesligt förlorade elva av våra län, runt 1/3 av vårt land 1809. Men till vår frihet hör ansvar. Tidigare var ett av ansvaren att vi skulle försvara vår bygd, vårt hem medelst värnplikten. Det är avskaffat nu, men ett annat ansvar återstår och det är skattebördan. Vi ska fortfarande betala ett av världens högsta skatter för att driva detta land. Om vår skatt uteblir, stannar vår offentliga och ofantliga välfärdssektor. Vi har ansvar och det ansvaret delegerar vi vidare på våra folkvalda att förvalta. Förvåningen över att dessa ibland bräker ur sig idéer om att Sveriges befolkning inte är värd ett skit utan framtiden ligger i invandrarnas händer; att det är hos dem innovativitet, kultur och framgång ligger, inte hos svenskar, kan te sig märkligt. Vi röstar således fram företrädare om ogillar vad vi gör för Sverige och som hellre framhåller människor från teologiska, bakåtsträvande sydliga kulturer med kraftig patriarkal dominans som föredömen. Kulturer som yttermera varit långt, långt mer involverade i slavhandel, rasism och massmord än vad den svenska någonsin mäktat med. Varifrån har detta egenhat, detta hat mot svensk kultur, mot vad vi och våra grannar utför, kommit? I USA kan man bo i en trailer-park, ha tre jobb för att försörja sig, vara diskriminerad pga hudfärg och anses som 2:a klassens medborgare; men ändå säga sig vara ”a proud American”. I Kanada är man stolt kanadensare, i Italien är man stolt italienare, ryssarna är trots förtryck under först tsaren, sedan kommunismen och nu Putin, stolta över Moderlandet. Men vi svenskar? Om vi är stolta över vårt land och vår kultur, anses vi av många andra svenskar som lite eljes. Som ett mörkrets kraft. Som rasister, fascister, våldsbejakande ondskefulla orcher av dubiös härkomst. Svensk stolthet får bara framkomma i sportsliga sammanhang, annars är det av ondo. Och – visst. Liksom alla ideologier, är nog nationalism också något som kan gå överstyr. Fanatism finns inom religioner, inom politiska åskådningar, inom etniciteter och inom nationer. Som vanligt om det går för långt, blir det illa. Men att motverka detta, genom att döma ut alla icke våldsamma kommunister, republikaner, muslimer, kristna, sverigevänner, amerikanska och ryska patrioter som livsfarliga element; är det vettigt? Ska man verkligen, för att uppnå någon slags utopisk upphöjdhet, behöva hata alla religioner och dess utövare, behöva hata sitt land, behöva hata sin etnicitet, förneka existensen av sin kultur och ständigt bära en känsla av smutsighet över sig om man har alltför vit hudfärg? Är det en bra, konstruktiv inställning?

  Att jaga Katarina Janouch för att hon vill bevara ett Sverige hon känner igen, ett tryggt, säkert samhälle där man inte ska behöva känna sig utsatt och riskera bli brottsoffer bara för att man visar sig utomhus, känns oerhört smutsigt. Jag kan hålla med om att pöbelvåld som dessa individer ägnat sig åt för att ”rensa gatorna” från kriminella inte är rätt väg att gå. Men det är dessvärre en naturlig effekt när det kontrakt som myndigheterna har inför folket, inte uppnås. När inte polisen och rättsväsendet bemäktigar eller på laga grund klarar av att hålla gatan säker, utan låter buset löpa, tröttnar folket. Att nu vänstern anser dessa kriminella element som illegalt uppehåller sig i landet som beskyddansvärda, får stå för dem. Jag tror knappast det skyddar dem det minsta från att få sin del av sleven från dem ändå. Men vissa vill inte leva under sådant hot och om inte myndigheterna är kapabla till att bibehålla säkerheten, blir det lätt så att medborgargarden tar saken i egen hand. Så enkelt är det.

 22. Pingback: Trygghet på mäns villkor är inte feminism

Kommentarer inaktiverade.