Landet jag inte känner igen; del 54: Min bruna agenda

När det här blogginlägget publiceras kommer vissa av läsarna att skratta högt och igenkännande, andra kommer att bli besvikna och några kommer att väsa att jag är en lögnare, nazist, fascist, rasist, främlingsfientlig och allt det där som står tryckt bakpå de nu vindfarna och mycket slitna rasistkorten.

Jag säger det här en gång, så är det sagt, och sedan kan du tro och tycka vad du vill:

Jag är inte rasist. Jag har säkert massor av fördomar om både företeelser och människor – alltifrån smålänningar till amerikaner – av olika slag, men det har inte ett skit med rasism att göra. Smålänningar utgör ingen ras. Inte heller amerikaner. Inte heller syrianer, irakier, afghaner, somalier, västgötar eller tyskar. Skilj på begreppen. Rasismen – och hela rasbegreppet – är så urbota dumt att jag inte förstår hur någon ens orkar diskutera det mera. För mig är det enkelt – det finns en ras på jorden och det är människor. Bland dessa finns det goda, onda, smarta, korkade och allt däremellan.

I Sverige förs det just nu – med all rätt – många diskussioner om konsekvenserna av regeringen Löfvens beslut att under ett enda år släppa in 160 000 människor – tillräckligt många för att bilda en storstad – från olika kulturer, utan att ha en plan för ett respektfullt mottagande och långsiktiga lösningar.

Resultatet av detta mindre lyckade människoexperiment – vars enda riktiga syfte kan ha varit att ge regeringen Löfven politisk respekt internationellt, vilket alltså misslyckades kapitalt på människors bekostnad – kan du läsa om i media varje dag. Senast i eftermiddags rapporterades om mord och mordförsök på ett asylboende i Ljusne:

Mord på flyktingförläggning

Möjligen är Löfven, Romson och gänget förvånade och bestörta. Jag är det inte. Det är inte heller alla de stackare som jobbar på asylboenden och flyktingförläggningar, och som dagligen ser hur bord, stolar och knivar viner genom luften.

Hur konstigt är det att det blir trassel, när man packar ihop människor som hatar varandra, i samma träbarack och tvingar dem att äta corn flakes, sida vid sida?

Nå, tillbaka till grundfrågan om vem som är rasist. Enligt min mening är det största hotet i Sverige i dag, att vi blir utsatta för en rejäl terrorattack, antingen i en av våra storstäder eller – mindre tippat och mer chockartat – i en mindre stad som Piteå, Skövde eller Ljungby.

Men medelsvensken är mer rädd för något annat. Att uttrycka sin åsikt och därmed riskera att bli kallad för rasist. Att bli kallad rasist är värre än stormar, tsunamis och terrorbomber.

Är du med? Något är sjukt.

Vi lever fortfarande i något vi kallar för en demokrati. I en demokrati har vi åsikts- och yttrandefrihet. I en demokrati måste vi kunna diskutera alla samhällsproblem – från att tågen inte kommer fram i snö, till att 160 000 nya invånare inte gnisselfritt kan införlivas i ett samhälle där det reda innan inte fanns jobb och bostäder för alla.

Så – nu riktar jag mig till de få kritiker som tidigare kallat mig rasse, nazist, fasist och allt det där, och undrat över min ”bruna agenda”.

Ledsen att göra er besvikna, men den finns inte.

Jag har ingen politisk agenda. Vare sig brun, röd, blå eller mitt emellan. Den röda, som jag hade i min ungdom, har jag med smärta tvingats göra mig av med under uppväxten eftersom jag insett att den inte längre fyller någon funktion. Den blå, som jag under en period identifierade mig med, tvingades jag överge när jag tappade allt förtroende för de politiska ledare som påstod sig vara blå, men övergav sin egen politik på en lunchrast för att ”sno” sossarnas politik. Det enda jag har kvar i dag, är ett starkt intresse att debattera hur vi vill att Sverige ska se ut – i dag och framförallt i framtiden.

När det gäller Sverigedemokraterna ligger till till så här, från min sida:

 1. Jag är oerhört upprörd för att ett parti som i demokratiska val kommit in i riksdagen, och som i sena mätningar samlar var femte väljare, inte behandlas med samma respekt som alla andra demokratiskt invalda partier.
 2. Jag delar inte den allmänt politiskt korrekta SD-skräcken. Jag tror inte att Åkesson, vid ett eventuellt maktövertagande, skulle börja bygga koncentrationsläger, gasa judar eller misshandla invandrare
 3. Jag tror dock inte att Sverigedemokraterna klarar av att leda och styra Sverige. Vi pratar om ett ungt parti som är fokuserade på en fråga – invandringen. Den klarar de säkert alldeles utmärkt, men hur hanterar de infrastrukturen, utrikespolitiken, sjukvården, skolsystemet, säkerhetspolitiken, jordbruket och allt det andra? Var finns kompetensen?
 4. I det förra valet gjorde SD en skrällseger. Resultatet blev att det i dag står tomma SD-stolar i kommuner runt om i landet, eftersom partiet inte kunnat fylla dem i den rasande takt det växt. I ett nytt rekordval 2018 skulle situationen bli ännu värre – detta trots att politiker från sjuklövern kommer att hoppa strömhopp till SD 2018, för vem vill bli av med sin riksdagsplats med den lön och de förmåner den innebär? Ha klart för dig att de du röstar på – oavsett parti – innehåller en packe ljugande, maktgalna syltryggar.
 5. SD har, efter skandaler, rensat i partier och kastat ut olämpliga medlemmar. Det har inte de andra sju partierna. De har alla medlemmar dömda för alltifrån rattfylleri till olaga hot och kvinnomisshandel, men kastar inte ut medlemmarna för det. Syltryggar!
 6. Snabb sammanfattning nu, så att du som är kritiker inte behöver offra tid i onödan:
 7. Jag är inte Vänster, SD eller något däremellan, och jag skiter fullständigt i vad folk kallar mig. Jag röstar blankt och är djupt orolig för en framtid där de styrande importerar 150 000 människor om året utan att ha en plan för dem eller kunna erbjuda ett respektfullt bemötande. Utan att förstå att vi med en ny stad behöver fler poliser, sjuksköterskor, pedagoger, busschaufförer, hamburgergrillare, bagare, vägbyggare och sophämtare, Och … (ingen nämnd, ingen glömd)..
 8. Bland kritiker finns det de som förstår och får en vettig och intensiv debatt – ett tecken på en sund människa som också är orolig över framtiden. Och så finns det dem som inte förstått någonting, som inte vill se verkligheten eller läsa nyheterna, och som snabbast viftar med rasistkortet, i rädsla över att sticka ut från mittmängden.
 9. Om jag vore troende skulle jag be Gud vaka över er.
 10. Om fem år kommer ni att förstå varför.

76 reaktion på “Landet jag inte känner igen; del 54: Min bruna agenda

 1. Att SD har tomma stolar beror på att våldsvänstern har lyckats skrämma vanliga och förståndiga människor att ta på sig politiska SD uppdrag. Vet flera som inkl mig själv som inte vill riskera att få bil och hus sönderslaget. Detta med medias tysta godkännande.

  Hade diskussioner på mitt arbete i fika rummet med många medelålders vettiga människor om allt skit som sker nu. Unga som gamla. Samtliga ställde sig frågan om vad kan vi göra för att stoppa denna utveckling och när fikat var slut var alla överens om att det vi kunde göra var att använda röstsedeln. Jag sa att jag skulle rösta SD för att markera mot de politiker som skapat detta inferno varvid samtliga, alltså 100 %, instämde.

  En blankröst är tyvärr ett tyst medgivande till allt skit som sker nu. Så är det bara………….

  Tack för ordet

  • Jag håller med dig; om säg tio procent blankröster skulle innebära tio tomma stolar i riksdagen skulle den markeringen kanske vara värd något och om man ändå röstar blankt varför gå och rösta över huvud taget?

 2. Ras är ett ord. Men naturligtvis finns det stora genetiska skillnader mellan människor. Eller ”genetiska kluster” om du vill. Ta subsahariska afrika till exempel. Människorna där har varit utsatta för evolutionärt tryck givet deras miljö under MINST 50 000 år utan genetisk kontakt med övriga mänskligheten. Samtidigt som människor i andra delen av världen har varit utsatta för evolutionärt tryck i deras miljöer.
  Ta till exempel den östasiatiska köldanpassningen. Mer underhudsfett, mindre näsor, rundare huvuden. Säkert mycket mer anpassningar också som inte är lika lätta att se. Deras förfäder måste ha genomgått en mycket lång tid av mycket hårda förhållanden för att vi ska se de här tydliga anpassningarna idag.
  Exemplen är otaliga.

  När du säger att ”det finns bara en ras” så förnekar du evolutionen och hamnar i samma fack som religiösa extremister. Antiintellektuell, dogmatisk och korkad kallar jag den attityden. Men om du smilar upp dig ordentligt kanske du kan få en klapp på huvudet av någon kommunist för att du papegojar deras verklighetsfrånvända dogmer.

  • Tror du ska vara väldigt försiktigt med att prata om raser, det har vi lämnat eller hur? 1945 upphörde de diskussionen, right? Genetiskt skiljer det inget mellan olika människor i världen, det är bara regionala anpassningar pga yttre betingelser. Resultat från nya omfattande dna-studier: Människosläktet är genetiskt extremt homogent trots alla skillnader i utseende. Ny teknologi som gjort det möjligt att avläsa den mänskliga dna-texten snabbt och billigt har inte hittat några ”rasspecifika” gener. De allra flesta genetiska varianter, utom de väldigt ovanliga, förekommer över hela världen. En människa av afrikansk härkomst kan genetiskt stå närmare en person från Sydeuropa eller Mellanöstern än en person från en annan del av Afrika. Forskning har visat att kvarlevande äldre, fördomsfyllda föreställningar om att människan kan delas in i ”raser”, fortfarande kan påverka individers liv genom att de bidrar till såväl favorisering inom gruppen som exkludering och diskriminering av de som inte tillhör gruppen.

  • Detta försökte jag besvara men tror du att Dag låter det stå kvar? Icke, därför käre (?) Dag får du stå ut med epitetet brune Dag

 3. Tack Dag. Förbannat bra skrivet. Det fick mig bara att känna att så som jag uppfattat dig; det stämde. Fortsätt så.

 4. Hej bra skrivet har följt dina inlägg och delat dem att de politiska etablissemanget inte får upp ögonen är en gåta.

 5. Min svägerska, snart 78 år, har inte en aning om vad som händer i alla städer i Sverige, hon läser bara GP. Varje gång vi ses brukar jag visa henne det nya Sverige, vilket gör att hon baxnar. Samtidigt som hon vill veta mår hon varje gång väldigt dåligt av att läsa om eländet. Hon är glad att hon inte har vare sig barn eller barnbarn men oroar sig för alla som har och det gör jag också. Att idag bli kallad för rasist,fascist, extrem eller främlingsfientlig är i mina ögon ett sätt för de som helt saknar argument att slippa undan och det är exakt vad de har gjort under många år, men deras tid har börjat rinna ut och det gör dem ännu mer hatiska. Jag såg att en man hade tagit kontakt med Bonniers för att få lov att återlämna Katerines böcker på Svensk bokhandels nättidning. Jag skrev en skarp kommentar och några svarade och när diskussionen var igång togs kommentarerna bort! Jag är född i Sverige av utländska föräldrar och vad man kallar halv judinna, pappa var jude, men jag känner inte igen Sverige längre. Inte alls! Min make pratar om att flytta eller åtminstone bo större delen av året i Spanien. Och det gör redan många idag. Blir det värre än vad det redan är, och det verkar så, är jag nog flyttbar!

  • Så du tycker Katerines agerande var ok? Skrämmande i så fall! Vi bor i en demokrati och då använder man inte sådan metoder. Punkt

 6. Du skriver vad jag känner och tycker.
  Har inget att tillägga mer än ett stort tack. Tack för din penna och att du finns.

 7. Kan väl bara hålla med i det mesta Dag skriver. Utom möjligen att jag personligen inte bryr sig så mycket om hur det går för Sverige som land. Jag är orolig för egen del och för mina närmaste i första hand. Till mina barn rekommenderar jag inte att stanna i det här landet, om de har möjlighet. Själv är jag förmodligen för gammal för att flytta innan pension som är tio år bort. Försöker redan nu undvika att bidra så lite som möjligt till det svarta hålet de 10 år jag har kvar att jobba. Rätt mycket kan man göra även som vanlig anställd och istället samla i ladorna. Pensionen som vi får är ett skämt och är inget som håller oss kvar i landet. Däremot skall man förstås även som äldre och utflyttad utnyttja det man kan av sjukvård osv., mitt samvete är oerhört rymligt i det avseendet. Staten har haft ett oerhört rymligt samvete när det har gällt att försnilla våra skattepengar i många år så det är öga för öga. Jag tror inte det finns något större hopp om att insikten bland svenskar i allmänhet om sakernas tillstånd kommer att växa så mycket mer. Det finns tyvärr inget lyxfällan för hela svenska folket, men det skulle behövas. Jag har nog tittat för mycket på det programmet, och börjat tro att svenskar i gemen verkligen är så korkade som de som medverkar i programmet.

 8. Ännu en gång: mycket bra skrivet!
  Jag håller INTE med dig till 100 procent, men till kanske 95 procent. De skiljande fem procenten respekterar jag dock och jag önskar INTE livet ur dig för den lilla avvikelsen.
  Man – du, alla blaskor, tv, övriga medborgare i Sverige – kan tycka vad ni vill om SD, men idag står hoppet till det. Det är inte ett perfekt parti och de skulle inte kunna ta över makten och styra landet. Kanske inte så mycket på grund av att det är ett ungt och oerfaret (när det gäller maktutövning) parti, men på grund av att den stinkande röta de övriga partierna representerar, har ätit sig så djupt in i samhället, att det (SD) skulle stöta på patrull, bland annat i form av sabotage, strejker och annat destruktivt, i varenda fråga. Tror jag.
  Däremot är SD viktigt som ”visselblåsare”. Hur många ”flyktingar” skulle vi inte ha tagit emot, om det inte hade funnits något som helst motstånd eller ifrågasättande av galenskaperna?
  Och vad ras anbelangar, så visst finns det olika raser! Det är ju inte det som är problemet. Att slå sönder rum på ”flykting”anläggningar, att mörda folk för att de har ”fel” trosuppfattning eller för att de är kvinnor, och så vidare och så vidare, är ju inte genetiskt betingat, utan har ju med ”kultur” att göra.
  Men, för er som menar att det bara finns EN ras, hur kan det då finnas rasism?

  • Wikström. Det finns endast en människoras sedan neandertalarna försvann, resten är olika pigmentgrad.

 9. Nej, troligen har SD ej kompetent folk att placera på alla platser som- troligen- öppnas för dem 2018.
  Ja, man får nog tro Sentio mer än SIFO…
  Men det totalt katastrofala är ju att det tycks vara helt tomt på kompetent folk i alla andra partier ävenledes.
  Ett helt nytt parti, S.V.P!

 10. Hej Dag! Jag instämmer i din analys, som vanligt. Det är märkligt att vi inte är fler som reagerar mot dagens inskränkning av tryck- och yttrandefrihet. Mycket farlig väg Sverige går!

 11. Som vanligt bra skrivet Dag! Diskuterar en del med en del arbetskamrater som kom hit i början av 90 talet. Var en kroat som röstade på SD sista valet, vad finns annars sa han. Vi brukar prata lie om det som sker här nu. Han brukar säga. Vad är det som händer? Mitt svar är bara. Det går åt helvete.

  Fortsätt som du gör Dag! Så skönt att få komma in här o läsa dina inlägg.

 12. Sen vill jag också protestera mot att SD på något sätt skulle ha ”rensats upp” av uteslutnignarna. Om du jämför ledningen i SD som idag har oinskränkt makt som de skyddar med rent odemokratiska metoder. Så var de alla på SDUs sommarläger och sånt på 90-talet. Så du kan ju fundera på vad de sysslade med där?
  Jämför det med sådana som Olson och Kasselstrand som hade en stor del av sin karriär i partiet efter att nolltoleran införts? SD är idag i händerna på ett gäng synnerligen otäcka principlösa halvfigurer från den gamla extremhögern. Som har uteslutit unga och begåvade och rekorderliga talanger. Bara för att skydda sina egna positioner, privilegier och löner. SD är ett riktigt otäckt parti. Mycket PÅ GRUND AV uteslutningarna.

 13. Håller inte med dig ett smack. Men önskar av allt hjärta att SD gör ett katastrofval a la Ny demokrati 2018. ogillar inte dig som människa men dina åsikter är käpprakt åt helvete.

 14. SD är ett ungt parti och SD har inte en organisation som kan hantera hela politikens spektra – så sant och inget märkligt med det. Det som är märkligt, förvånande och oacceptabelt är att det har sannerligen inte heller varken S eller M. Dessa partier har några få ”stjärnor”, men ack så många sänken och dönickar. Titta på dagens regering – dessa ministrar är gräddan av intelligentsian hos S + Mp och det bådar inte gott.

 15. Tumme upp! Väntar med tillförsikt på del 55. Som vanligt sätter du ord på mina tankar, och många av mina sk rasistvänner:-)

 16. Hej.

  När du har rätt, så har du verkligen rätt, och ingen kan ha mer rätt än den som skriver om sig själv.

  Synd att vi inte har fem år på oss, men det har sina konsekvenser att förneka den som säger att huset brinner bara för att den inte sitter i elden.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Varför rösta blankt? Den rösten räknas då som ogiltig. Om de röster som ogiltigförklarades som blankröster 2014 exempelvis gått till Fi, hade partiet kommit in i riksdagen. Ds

   • Jag har funderat på att rösta blankt de senaste valen, men avstått med motiveringen, att många blankröster ökar möjligheten för de partier jag sympatiserar allra minst med, att få inflytande i riksdagen.

    Det unnar jag dem helt enkelt inte och därför har jag valt att lägga mina disponibla röster på de respektive ”minst sämsta” partierna i kommun, landsting och riksdag.

    Om Löfven hade någon skam i kroppen, skulle han tagit sin urusla regering med sig och avgått bums. Svenska folket måste få säga sitt i ett extraval.

    2018 kommer kaoset sannolikt att ha eskalerat till en punkt där riksdagsval blir ogörligt – eller helt meningslöst.

    • Hur man kan räkna med att får respekt genom att först skälla som en bandhund på politiker som trots allt gör sitt bästa och sedan rösta blank/inte alls eller inte ens överväga att gå in i ett parti eller starta ett. Är det att ta demokratiskt ansvar? Jag undrar i mitt stilla sinne vad du egenligen önskar dig i regeringsväg? Jag har mina misstankar men överlåter åt dig att lägga ut texten…..

     • Han säger att han inte stödjer SD eller något parti och då undrar vän av ordning vad han stödjer egentligen? Inga partier och ingen framröstad regering? Diktatur? Vad?

     • Jag tror att du inte riktigt har förstått demokratiska rättigheter. Dessutom tror jag att du, Johan och Kalle är samma nättroll från ett högerextremistisk träsk. Ni har dålig fantasi när det gäller alla namn som kommer från samma IP-adress… :o)

 17. Nå. För att tala om rasism, denna svenska specialitet från senare delen av 1800-talet fram till 1930-talet, ungefär. Rasismen i Sverige är död sen 1945, utom för vissa förvirrade individer, som kan räknas på ena handens fingrar.

  Rasismen är enkel att definiera:

  1/ Uppfatningen att mänskligheten kan uppdelas i raser (redan där faller resonemanget, det finns bara en art av människa, Homo sapiens sapiens, rersten är utdöda eller utrotade).

  2/ Raserna kan nivåindelas

  3/ Att den rasen man själv tillhör är överlägsen alla andra.

  Sammantaget är att rasistbegreppet falkler på sina egna motsägelser ( = idioti)

  Lås oss lämna rasistbegräppet när det gäller Homo sapiens, och bara använda det på hundar, hästar, kor och grisar. Och hen (hönor)

  • Jag håller inte med. Det finns anledning att använda ras-begreppet (eller något motsvarande om man nu känner att man måste döpa om fenomen) även när det gäller människan.

   En definition på ras är denna: ”In biology, races are distinct genetically divergent populations within the same species with relatively small morphological and genetic differences.” (från Biotechnology Fundamentals
   av Firdos Alam Khan).

   Enligt den definitionen så finns alltså olika raser hos människan.

   Läs gärna https://morklaggning.wordpress.com/2015/12/17/rasbegreppet/ där Karl-Olov Arnstberg förtjänstfullt reder ut begreppen.

  • Hehe, på grund av kunskapsfientliga dogmatiker så måste medicinen hålla på och kränga sig med otympliga omskrivningar och etnicitetslistor för sina mediciner. De genetiska skillnaderna mellan olika ehrm, hm, ”människogrupper” är nämligen tillräckligt stora för att vara nödvändigt vetande inom medicin. Problemet har bara blivit större ju större migrationen blivit och många människor har dött för aningslösa läkare här i sverige har utgått från europeisk fysiologi när de behandlat migranter. Din dogmatism orsakar död och förstörelse och lidande. Business as usual för kommunismen med andra ord.

  • Klart det inte gör, Dag tar bara bort sådant han anser vara PK dvs utanför sin egna PK-krets

   • Debattera som du vill, men ljug inte här. De enda kommentarer jag tagit bort härifrån har varit direkt rasistiska eller på annat sätt olagliga. Och varför gömmer du dig bakom anonymitetens filt om du vill ha trovärdighet. Ännu ett Flashbacktroll?

    • Att uttrycka sig anonymt är nödvändigt eftersom det finns alltför många av dina beundrare som kan få för sig att ta till våldsdåd då orden tryter. Skulle vilja säga att det är den stora skillnaden idag. SD, Svenska motståndsrörelsen och allt vad de heter hotar och tar till våld mot oss övriga (80%) när orden tryter.

 18. Svenska regeringen har fan inte importerat en enda människa, sluta förvräng verkligheten. 60 miljoner männiksor är just nu på flykt runt om i världen och det är inte konstigt med tanke på vad som sker just nu. Har du koll och har du alternativ för hur vi ska göra? Bygga ett Jeriko? Skjuta ihjäl människor som klättrar över muren? Vill du vara skytten?
  Och du, politiker är folket och den som är missnöjd med hur saker och ting sköts kan engagera sig i morgon dag. Så gör det bara, engagera dig och sluta måla fan på väggen och gnälla på en yrkeskategori du själv borde söka dig till och du tycker att andra sköter den så jävla illa.
  Åsså har du mage att rösta blankt..något mer pinsamt vet jag inte om jag hört talas om. Sitta på en blogg och hata men samtidigt inte ta sitt medborgeliga ansvar.
  Ja Sverige står inför en enorm utmaning och ingen har sagt att det blir lätt. Själv hoppas jag att man påskyndar asylprocesserna så att de som får stanna ska ska komma igång med sina liv och de som inte får stanna ska tillbaka till sina hemländer.
  Och jag hoppas att du i morgon dag tar kontakt med de parti du känner dig närmast besläktat med och erbjuder dig att delta i den demokratiska processen.

  • 1) Jag hatar inte
   2) Jag har tagit mitt medborgerliga ansvar genom att rösta
   3) Jag sympatiserar inte med något av partierna
   4) Till skillnad från dig debatterar jag under eget namn

   • 1. Jo du gör det
    2. Medborgeligt ansvar är inte att rösta blankt, det leder ingenvart,
    3. Vad sympatiserar du då med? För om du tycker ngt så måste du antagligen ha en hemvist, även om du inte köper allt, eller hur? Det går nog bara dig själv förbi vilket parti det är men det är en annan historia.
    4. Eftersom så mkt sdläsare/aktivister hänger här inne ( de älskar det du skriver) så känner jag mig på förekommen anledning rädd att lämna ut mitt namn. Jag orkar inte längre ta emot hot om straffknullning, våldtäkt, få ”fittan uppsprättad” för min åsikter via sms och facebook. Jag måste skydda mig och min familj.
    Vill du ha min identitet så får du den absolut.
    5. Du svarar egentligen goddag yxskaft på allt jag skrev. Mina frågor till dig kvarstår.
    Hur tycker du vi ska göra?
    Vilken väg ska vi gå?

    • Eftersom du egenhändigt och under anonymitet har fattat alla beslut om vad jag tycker och varför, så – I rest my case.
     Människor som du skrämmer mig.
     Mellan raderna anar jag att kanske just du är en av de sjukt högerextrema som använder motsatsmetoder för att provocera.
     I så fall vet du säkert åt vilket håll du vill gå.
     Hur JAG tycker att vi ska göra? Jag har inget svar. Det är försent. Om fem år kommer även du att förstå.

     • Jag utfår ifrån att du tycker det du skriver och inget annat.
      Kan du inte vara saklig istället för att haka upp dig på att jag är anonym?
      Jag hatar yttersta högern och jag har starka skäl till det, du skulle bara veta..
      Jo du backar och det är den där passiva aggressiviteten som skrämmer mig, den domedagsaktiga som gör att det är omöjligt att föra en normal, saklig diskusssion. Mig behöver du inte vara rädd för, jag är ingen opinionsbildare, det är du. Jag ber dig ta ansvar och förklarar varför jag måste vara anonym och då blir du rädd, jo tjena. Det är ju din hejarklack som jag känner skräck inför men det Dag, det låtsas vi inte om, eller hur?

     • Ledsen, men jag förstår inte vart du vill komma och som jag nämnt tidigare är det svårt att diskutera med människor som gömmer sig bakom anonymitet med den ena förklaringen efter den andra om hur rädda de är och för vad. I rest my case.

     • Om det ändå försent, varför gnäller du då här och på din facebook-sida? Du bidrar bara till den svans av näthatare som ständigt hänger på denna typ av ”opinionsbildare”. Om allt är försent, lägg då för guds skull ned detta näthat som du bidrar med!

     • Och här kommer ”Kalle” igen, nu plötsligt som ”Dolle”. Du ÄR alltså ett äkta troll. Intressant…

     • Människor som DU Dag skrämmer mig, som viftar med pistoler på sina hemsidor, som drar med sig massa idioter utan att ha avstånd ifrån dem. Du borde ta större ansvar och engagera dig i ett parti alt starta ett eget istället för att gnälla i dessa s k social medier

     • Och här kommer ”Kalle” igen, nu plötsligt som ”Dolle”. Du ÄR alltså ett äkta troll. Intressant…

    • Du har rätt i allt du säger. Dag är en feg person som bara glider undan. Han har åsikter om allt men inget förslg på lösning, det vågar han inte för det skulle bli för tydligt vart han står. För mig är han en stor bluff som försöker verka seriös men har en ytterst grumlig brun agenda

   • Troll eller inte? Är inte frågorna relevanta? Vem är Hedda? Också ett troll? Så fort man skriver på Dags sida och är anonym är man ett troll? Kanske bara ett sätt att slippa svara på obehagliga frågor eller? En relevant fråga : det finns inget parti du sympatiserar med? Då är frågan : hur skulle ett sådan parti se ut enlig dig?

     • Nähä, men skrika på avgå Löven och häckla politiker som inte faller dig på läppen går bra! Inte seriöst tycker jag!

  • Ni jävla monster är skyldiga till att utrota ert eget folk, förstöra ett land, svika alla de pensionärer som har betalat oändliga summor i skatt i hela livet tron att de skulle få en pension, skapa förutsättningar för inbördeskrig i ett av världens traditionellt fredligaste länder och att ha gjort ett hån av vår demokrati, ni är skyldiga till oändliga mängder våldtäkter och övergrepp och mord och andra outtalbara grymheter. Ingenting är värre än er oändliga arrogans, bottenlösa dumhet, enögda enfald, vidriga feghet, kväljande självgodhet, äckliga auktoritetstro och nattsvarta ondska. Det finns ingen förlåtelse för såna som du. Aldrig någonsin, du har straffat ut dig från mänskloigheten din förbannade godhetsnarkoman. Du är ett monster. Och du ska bara skämmas över att någonsin ha fötts. Flytta till afrika med dig ditt förbannade parasitiska kräk. Er tid är slut. Och ingen skall någonsin glömma det ni har gjort.

    • Och här kommer ”Kalle” igen, nu plötsligt som ”Dolle”. Du ÄR alltså ett äkta troll. Intressant…

   • Detta står kvar oemotsagt och om man dristar sig att svara så tar Dag direkt bort ev motkommentarer. Förresten vem är Johan? Är inte han anonym? Jo, men han stödjer Dag och då är det ok. Hyckleri kallar vi andra detta!

    • Debattera som du vill, men ljug inte här. De enda kommentarer jag tagit bort härifrån har varit direkt rasistiska eller på annat sätt olagliga.

 19. Hej! Nu är det stor risk för att många av de som riskerar utvisning begår brott, för att säkra försörjning och vistelse i Sverige (på skattebetalarnas bekostnad). Blir det så, är det bäst att hyra in fängelseplatser i andra stater, där kriminella kanske inte belönas på samma sätt som här!

 20. Så du tycker man ska ta hänsyn till vad Sverigedemokraterna tycker? http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/lisbet-sag-pistolen-blanka-sjong-partiledaren/

  Seriöst parti? NOT!

  Se tycker jag att det är oerhört fegt och ryggradslöst att stå på läktaren och peka finger och politiker som trots allt försöker göra något. Du tar ju inget som helst ansvar utan skyller på allt och alla. Det minsta man kunde begära var väl att du åtminstone röstade men icke, röstar blankt? Jag skiter i vad de gör ändå….seriöst? Återigen, NOT. Nädu, Dag, du är ett stycke PK i din bruna sörja och som tur är har du och dina gaphalsar ingen majoritet även om ni låter väldigt mycket. Konstigt att du som halvoffentlig person inte blivit mer uppmärksamad för ditt bruna tankegods men snart kommer det nog hända, speciellt om det skulle gå bra för din skinnhead-adept i Mello.

  • Jag är rädd för att du övervärderar min betydelse en smula. Dessutom har jag tydligen dessvärre inte lyckats göra mig så tydlig att du förstår.

Kommentarer inaktiverade.