Rapport från Mello-Gävle (4)

Så var det då oåterkalleligen dags för final i Gävle och jag skulle ljuga om jag påstod att vi i gänget kring Linda inte var det minsta nervösa. En stor del av lördagen ägnades åt spekulationer och diskussioner över ett glas öl eller två. Till sist var det dags att klä om, sätta sig i den stora, glada Mello-bussen för att åka till arenan, som var fullspäckad med folk.

Mellostart

DSCN0565

Utsikt från Green room

På plats fanns de viktigaste delarna av min trogna ”fläktklubb” – La Famiglia:

Fläktklubb 01 Fläktklubb 02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarah Dawn Finder inledde finalsändningen med ett härligt sångnummer som jag filmade från Green room – titta på det här:

Start på finalen i Gävle

Green room var fyllt av en spänd förväntan, men Dolly Style tog glada selfies och Panetoz var som vanligt i högform …

DSCN0576

DSCN0567

Sida vid sida stod veteranen Linda Bengtzing och tävlingens yngste deltagare, 17-årige Frans Jeppsson Wall:

DSCN0584

Det blev dags att spela melodi nummer 4, Killer Girl och gissa om Mathias, Andréas och jag var nervösa vid presentationen:

MellopresentationHär kan du se Lindas finalframträdande i sin magiska helhet. Stark gjort av en otroligt professionell tjej som varit sjuk under många repetitioner och dessutom drabbades av inflammation i två (!) visdomständer på finaldagens morgon:

Linda ger järnet i ”Killer girl”

När samtliga artister framfört sina låtar följde en lång och nervös väntan på folkets dom.

DSCN0672 DSCN0600

Segertippade Frans kan inte ha undgått att känna en enorm press på sig:

DSCN0616Till sist kom de magiska orden: ”Sverige, vi har ett resultat”. Tråkigt nog för oss visade det sig att Linda Bengtzing fick lämna tävlingen tillsammans med en annan Mello-veteran, Martin Stenmark:
DSCN0609
…men trots detta höll de båda modet uppe. Strax därefter var det dags för Molly Sandén att dansa glädjedans, när hon fick veta att hon gick direkt till finalen:

DSCN0656För Linda var det tyvärr dags att säga adjö, och vi i gänget lämnade Green room för att åka till efterfesten.

DSCN0628

Av många skäl tänker jag inte kommentera de andra bidragen, men som upphovsman till en av låtarna går det inte att undvika att tänka lite så här:

FelröstningNär jag kom tillbaka till hotellet trodde jag ett tag att jag såg i syne, men det stod faktiskt en mycket stor geting utanför entrén:

Dag o getingSå blev det festdags på Grand. Hotellet var abonnerat och bevakat – endast press och medverkande i Melodifestivalen släpptes in. På verandan stod vackra långbord dukade och en festlig buffé väntade.

Mellofest 2 Mellofest

Min vackra fru Carina (som för övrigt är familjens officiella festfotograf och har tagit en hel del av de läckra bilderna här) njöt av festen…

Mellofru

…och för många av de andra deltagarna blev det party-party natten lång:

Melloparty

För min del blev det en trevlig avslutning på kvällen – ett samtal med Mellokungen själv, Christer Björkman, som önskade mig välkommen tillbaka med nya bidrag:
Dag o Christer Björkman

Till sist vill jag framföra en hel massa tack. Tack till min underbara familj som alltid stöttar, till Jesper och till Lisbeth som tog hand om vår älskade vovve. Tack Linda Bengtzing och Peter Ståhlgren (med dansare, koreograf, kör stylist och alla andra i teamet) för en helt fantastisk insats – ni är bäst! Tack Andréas Berlin och Mathias Kallenberger med fruar för gott samarbete, trevliga dagar och spännande diskussioner, tack Jocke Stenhammar och Camilla Bjering von Zweigberk för er professionalism, Peo Nylén och Anders Melin för allt ni lärt mig, Panetoz för all kärlek och glädje, Christer Björkman för att jag fick vara med. Och tack Eva Persson för att du satte igång hela cirkusen utan att veta om det! ;o)

Sist men inte minst – tack och kramar till alla er fans/läsare/gillare som stöttat, röstat, mejlat, messat och kommit med glada tillrop – ni är underbara!

Risk för att jag skriver en låt till? Psst, jag har redan tjuvstartat… ;o)

Och du, glöm inte – Killer girl finns på Spotify nu!

Killer girl omslag

 

10 svar på ”Rapport från Mello-Gävle (4)

  1. Ser ut som ni hade det väldigt trevligt. Som en av flickorna sa förra veckan. De röstar ju fel. Fortsätt du o skriv låt texter, bara du inte glömmer oss här inne. 🙂

  2. Tja, om jag skall vara helt ärlig så var det väl bara Eclipse Runaways som jag tyckte var riktigt bra (och det gäller alla fyra deltävlingarna). De två som gick till final kommer jag inte ens ihåg, och även om jag inte är överentusiastisk för Killer Girl så hade jag inte haft något emot om den gått till finalen tillsammans med Runaways. Definitivt hade den förtjänat andra chansen. Att Dolly Style går till andra chansen är helt obegripligt. Enligt mig sämsta tänkbara skräp, och det var väl något mer av det slaget.
    Så, nä, en stor besvikelse från början av deltävling 1 till slutet av deltävling 4.

  3. Så synd! Bättre tur nästa gång. (För det blir väl av?)
    Tyvärr missade jag hela festivalkvällen, sjuk som jag är. Men bidragen har ju gått att se/höra på annat håll, så jag har ”hängt med” rätt bra ändå.

  4. Tråkigt att ni inte gick vidare. Det hade varit välförtjänt. Tack för de fina inläggen från bakom kulisserna. De gav insikt i vilket stort arbete som ligger bakom . Det får man inte en susning om i MSM.
    Och inte en susning hade jag om din mångsidighet. Lycka till i fortsättningen!

  5. Kan Dag återgå till att skriva kritiska blogginlägg nu, istf att svepas med i det som bjuds för att söva det svenska folket? För att citera Marie Antoinette: ”om bröd saknas kan väl folket äta bakelser istället?”. Den svenska versionen är SVT som bjuder på Melodifestival som ersättning för skattepengar som skulle gått till välfärd.

  6. Åh, vilka fina bilder och härlig beskrivning av denna fantastiska helg! Vissa tyckte visst att det var underhållande på dansgolvet! Så trevligt att träffa dig och din fina familj! Vi kanske ses til helgen igen?
    Kramar Linda

Kommentarer är stängda.