Landet jag inte känner igen, del 62: Varför pratar vi om islam varje dag?

Det är en ofattbar tragik att vi blivit så hjärntvättade att vi knappt orkar reagera längre. Om du förstår vad jag menar.

Jag läser om kvinnor som flytt från mansförtryck i Långtbortistan för att nu få den stora förmånen att leva under samma – eller möjligen värre – mansförtryck i svenska förorter. Kvinnor tvingas leva på männens villkor. De får inte gå ut ensamma, inte blotta sina ansikten eller gå barbenta, inte se en annan man i ögonen, inte ta en annan man i handen, inte …

Det där har inte mycket med religion att göra. Det är gammalt hederligt mansförtryck. Patetiskt jävla medeltidsdravel. Skit som ska fördrivas i ett land som kämpat för jämställdhet de senaste hundra åren. Men syltryggarna till politiker håller käften, skitnödigt rädda för att bli kallade rasister. De så kallade feministerna står inte upp för sina utländska systrar utan vänder ryggen till och ägnar sig åt obegripligt viktiga frågor som genustoaletter.

Det sker i Sverige, den Humanistiska Stormakten som Löfven skrävlar om, och med regeringens goda minne.

Här får, trots att det är förbjudet i svensk lag, vuxna män nu vara gifta med småflickor, piska och våldta dem efter behag. Det sker i Sverige 2016, och de styrande tycks vara stolta.

Grattis, då. Jag skäms.

Samtidigt som regeringens generositet tillåter all möjlig skit som vi i vanliga fall inte skulle acceptera för en sekund, får vi stryk för den från andra håll. Så här skriver journalisten och författaren Lars Åberg i Göteborgs-Posten:

2013 ingick Doubakil tillsammans med sin make Kitimbwa Sabuni och Islamiska förbundets Omar Mustafa i en liten grupp, som skickade in en larmrapport till FN med krav på att den svenska staten ska övervaka och styra mediernas rapportering om frågor med anknytning till islam.

Rapporten beskrev Sverige närmast som en apartheidstat. Regeringens insatser mot hedersförtryck kritiserades för övergrepp på minoritetsgrupper och rapportskrivarna begärde kvoteringar i samhället baserade på religiös tillhörighet.

Läs hela artikeln här:

Sverige beskrivs som en apartheidstat

Är du trött eller orkar du reagera? Läs de här två meningarna igen:

med krav på att den svenska staten ska övervaka och styra mediernas rapportering om frågor med anknytning till islam.”

och

rapportskrivarna begärde kvoteringar i samhället baserade på religiös tillhörighet.”

Jaså. De gjorde det, ja. Ja, det är väl det enda som fattas nu – kvotering baserad på religiös tillhörighet.

Och när den införs, flyttar jag.

Nu har jag en liten hälsning till Fatima Doubakil, Kitimbwa Sabuni och Omar Mustafa:

NEJ! I Sverige ska staten inte ”övervaka” ett dugg som har med medier att göra. Sånt kan man hålla på med i totalitära stater, men vi är inte där riktigt än. Och – det må nu finnas en halv miljon eller en miljon muslimer (siffrorna varierar) i Sverige, men vi ska INTE ha någon kvotering baserad på religiös tillhörighet.

Min uppfattning – medan jag fortfarande har rätt att framföra den – är nämligen följande:

Religion intresserar mig inte. De som vill får tro på andar och gudar och stenar och brinnande buskar och precis vad de vill, så länge de inte kör ner det i halsen på mig och kräver att jag på något sätt ska anpassa mig efter deras ”religion”.

Vi har religionsfrihet i Sverige. En gång i världen tyckte jag att all frihet var bra. Vartefter jag sett att långtifrån alla troende behandlar den rätten med respekt, har jag ändrat uppfattning. Religionsfrihet utan respekt för andras tro och åsikter, är åt helvete fel. Dessutom måste religionsfrihet rimligen också innefatta frihet att slippa religion. Är vi helt överens om det, kristna, judar, muslimer, katoliker, buddhister, hinduister och alla andra? Om inte, så har ni inte heller min respekt.

Jag är förvånad och bestört över att kvällens nyhetssändning börjar med vad som händer i Turkiet och fortsätter med en bild av en bekymrad Löfven i Bryssel. Visst, jag förstår att han är bekymrad, det skulle jag också vara om jag ställt till det som han och inte fattat förrän det var försent.

Men nu är det så att jag vill ha andra nyheter först. Jag vill veta vad som händer i Byske, Kristianstad, Skövde, Boden, Gråbo, Ljungby, Karlstad, Ronneby, Hallstavik och Örebro. Därefter kommer Sundsvall, Malmö, Kalmar, Ånge, Kiruna, Falköping, Sunne, Göteborg, Nyköping och Uppsala. Därefter kommer lika många svenska orter till och sedan ingenting och sedan ingenting och sedan kanske Turkiet och EU, om jag inte har gått och bryggt mer kaffe då.

Din obildade jävel, tänker du kanske. Fattar du inte att du måste veta vad som händer i Turkiet för att förstå vad som händer i Sverige?

Nej. Det fattar jag inte. Jag vet vad som händer i Sverige och det är inte, på något sätt, bra.

2015 importerade Löfven 163 000 nya människor till Sverige (några tusen av dem är för övrigt spårlöst försvunna och vistas illegalt i landet, med brottslighet som enda försörjning).

Det är fler än vad som bor i Linköping, en svensk storstad.

Nu är det så här, att om man importerar en hel, svensk storstad så behöver man

a) en noggrant utarbetad plan

b) fler vägar, bostäder, busschaufförer, läkare, bagare, cykelreparatörer, ingenjörer, kontorister, renhållningsarbetare, poliser, brandmän, bilmekaniker, bärgare, ambulanssjukvårdare, byggarbetare, elektriker, kontorister, lärare, barnmorskor, sjuksköterskor, grävmaskinister, tandläkare, tolkar, it-experter, avloppsrensare, begravningsentreprenörer, parkarbetare, psykologer och så vidare.

Vi hade inget av detta.

Vi tog emot människor från stridande folk, nationer, i vissa fall klaner och stammar. Packade ihop dem i träbaracker, proppade corn flakes i munnen på dem och gav dem en iPad. Hoppades att det skulle gå bra.

Oops. Aj då …

Du har skitit i det blå skåpet, Löfven, därför att du gick på Reinfeldts elaka avskedshälsning och förde arvet vidare. Du har försatt Sverige i en situation som kommer att innebära att tandvården och skolan kraschar först (vi kommer snart att behöva 16 000 nya lärare och underlaget finns inte) strax innan polisen och räddningstjänsten går i stå för att de stackare som jobbar där inte vill bli beskjutna när de åker in i farliga områden för att hjälpa.

Sverige har för länge sedan tappat kontrollen över 55 områden (!) som anses så farliga att ambulanser och brandbilar inte kör in där utan poliseskort. Polisen skickar inte in en bil utan två – den andras besättning ske bevaka säkerheten för den första polisbilen (!) medan dess besättning går in i ett hus och gör sitt jobb.

Vad fan är det som händer?

Du, Löfven, har med facit i hand sagt att ”vi i Sverige har varit naiva”, Det är lögn, Du har varit naiv.

Med stor trötthet tvingas jag upprepa att det här inte har med rasism att göra. Dels handlar det om respekt. Dels har jag en fråga:

Om det plötsligt blev inbördeskrig i Sverige och du och/eller din familj plötsligt hotades av att regeringsstyrkor eller rebeller skulle mörda er, vilket alternativ skulle du då välja?

a) Att fly till Norge eller i värsta fall till Tyskland

b) att fly till Syrien, Eritrea, Somalia eller Afghanistan

Sug på den en stund och var ärlig mot dig själv (det borde Löfven också göra).

I ditt svar ligger massor av tankar, sunt förnuft och frågeställningar.

Såna som vi borde dryfta varje dag i Sverige. Istället för att diskutera hur islamister, eller någon annan religiös grupp, tycker att Sverige borde styras.

Istället borde vi diskutera vad a) FN och världens starkaste länder och b) Sverige borde göra för att få stopp på krig, mord, bränder, våldtäkter, tortyr och skräckvälde i berörda länder, istället för att sätta plåster på cancer genom att flytta miljoner människor som inte vill det, till andra sidan jordklotet.

Men det har vi inte tid med. För i år ska vi ta emot 140 000 människor till, säger Löfven.

 

 

 

 

 

 

25 reaktion på “Landet jag inte känner igen, del 62: Varför pratar vi om islam varje dag?

 1. ”kräver att jag på något sätt ska anpassa mig efter deras ”religion”.”
  Sorry, men det har redan hänt.
  Titta på: Badhus med separata badtider, och endast kvinnlig personal.
  Och i skolan har förändringen synts länge, köttbullar endast innehållande nötkött, skinkan är utbytt mot kalkon, separerade toaletter, bönerum inretts. mm mm.

  Nästa förändring misstänker jag blir muslimska högtider. I skolan blir det lovdagar för alla, inte enbart för muslimer.
  Jag är tji.

  Tack för ditt trevliga framträdande i Ulricehamn.

 2. Svensken av idag är en jävla fegis, kort och gott.
  Finns det något mer hukande och självutplånande folk?

 3. Hej.

  Att kvinnoförtrycket inte har med islam att göra är helt enkelt fel. Det är med stöd av profetens uttalanden samt hadith som situationen är som den är för kvinnor inom islam, och det är ofta kvinnorna som upprätthåller det hela då den ordningen ter sig naturlig och normal. Den kvinna som drabbas svårt av förtryck och misshandel ges helt och hållet skulden själv; hon är misslyckad som kvinna och muslim, det är därför hon straffas.

  Jag kan rekommendera Mohamed Omar:s texter om islam på bloggen ‘Det Goda Samhället’, då han kan resonera både inifrån och utifrån religions järngrepp, och dessutom bättre än jag förstår språkliga, etniska och kulturella konfliktlinjer inom det som för oss svenskar ofta framställs som en homogen grupp.

  Att frikoppla islam och muslimer från de vidriga gärningar som begås på grund av, med stöd i och till syfte att sprida islams dominans är helt enkelt lika snett som när kommunister gnölar om att Stalin och Hitler inte var socialister på riktigt.

  Känner du någon muslim så testa följande: fråga om stening som straff för otrohet är fel. Inte om det är olagligt, utan om det är moraliskt och etiskt fel. Då profeten förordade stening kan en muslim inte säga att stening är fel rent ut, utan måste antingen stödja sig på taqiya (att det inte är fel att ljuga för otrogna i syfte att skydda tron; ursprungligen dispens att bryta mot hadith i syfte att rädda sitt liv) eller tillgripa semantiska krumbukter. Testa. Själv brukar jag fråga muslimer vad de väljer i en situation där de antingen måste följa profetens och koranens bud eller rädda en annan människas liv.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 4. Är rädslan för självmordsbombare mitt ibland oss så omfattande och förlamande att vi inte vågar sätta ner foten i det dagliga utan bara när vi skriver av oss eller på fredags AW:n? Att om vi ”angriper” våldsverkarna med afghanskt, somaliskt, iranskt ursprung m fl skulle vi drabbas av en intifada utan dess like? Var det planen från början kanske. Jag har flera gånger skrivit på bl a facebook att 2025 är Sverige muslimskt. Det var först menat som ett litet ironiskt påpekande utan verklig förankring men nu….hua, känns det verkligt. Dag, din reflektion om vart vi svenskar skulle fly är naturligtvis helt adekvat d v s Norge ‘r väl det första vettiga, kanske Danmark och Tyskland. Själv funderar jag på Island. Kräver dock båt eller bra flytväst..Men inte långtbortistan såklart! Så varför beger man sig hit. I det här kalla klimatet, i ett av världens mest sekulära samhällen och där kvinnor och män går näst intill nakna på sommaren för att vi älskar solen som så sällan syns på de här breddgraderna. Varför? En gång i tiden marscherade svenskar mot övermakten – då adeln. Nu skulle vi behöva göra detsamma mot de ofrälse rikspolitikerna som inte verkar leva ute i det vanliga samhället. Men alla får väl inte plats i Sagerska palatset? Ja du Reinfeldt du visste vad du sa när du bad oss öppna våra hjärtan. Förmodligen är du numera avlönad av en muslimsk organisation via CIA för att helt och hållet annektera Sverige som en muslimsk vapenbas mot Ryssland. Mycket ska man uppleva innan uppgivenheten eller ilskan slår till. Tror på det sistnämnda och då blir det kokta fläsket stekt.

 5. Mycket bra skrivet, Dag!
  Jag håller med till hundra procent.

  Den allra viktigaste delen i det som kallas religionsfrihet är
  friheten FRÅN religion!

  Respekt anser jag dessutom inte att man skall ha för religioner.
  Respekt är till för människor.

 6. Islam är Satans näste och måste utplånas totalt från denna planet. Alla svenskar borde fördjupa sig i, studera och förstå vad islam är innan de börjar uttala sig eller försvara något som de inte förstår. Problemet är inte muslimer utan islam i sig, och de flesta svenskar verkar inte förstå att islam är mer en ideologi än en religion och att den inte är separerad från staten. Islam hör inte hemma i västvärlden och är ett hot mot demokrati och mänskliga rättigheter

 7. Uppgörelsen mellan EU och Turkiet kommer att ge visumfrihet för turkarna. När Erdogan fortsätter utrensningen av 20 miljoner kurder, vilket EU tyst åser, kommer flera miljoner kurder att fly till Europa.

  • Psykopaten Erdogan är slug
   EU går rakt i fällan
   När blev ledarskiktet i Västeuropa så degenererat ?

 8. Hej!

  Enligt svensk historisk tradition instiftades redan före Birger Jarls tid de så kallade ”fridslagarna” även kända under ”Edsöreslagar”. Lagarna syftade till att kungen och stormännen svor ed på att försvara den allmänna friden i landet genom att motverka övervåld och förgripelser mot den personliga säkerheten. Fridslagarna, rörde bland annat, hemfrid, kvinnofrid, tingsfrid och kyrkofrid.
  Lite exempel:
  • att dräpa eller sarga i kyrka, på kyrkogård eller på ting
  • att våldföra kvinna
  • att sarga eller dräpa någon i hans eget eller annan mans hus
  • att hämnas då fred blivit lovad och förlikning gjord
  • att hugga lem av annan.
  Straffet för edsöresbrott var:
  • att brottslingens lösegendom förverkades till kungen, häradet och målsäganden, (en tredjedel var).
  • att förbrytaren blev biltog tills den som han hade förbrutit sig mot bad för honom.
  • att han, sedan han återfått fred, fick böta 40 mark till kungen.
  Kvinnofriden förbjöd bland annat överfall och kidnappning (brudrov) av kvinnor.
  Man vet att ramverket till dessa lagar redan fanns under vikingatiden, innan de blev upptagna i landskapslagarna och i den fortsatta svensk rättstraditionen.
  Detta betyder att vi i norden, innan kristendomen och samtidigt som sharia infördes i Särkland, redan hade en tydlig icke religiös rättstradition som avsåg att skydda den personliga säkerheten och där ”kvinnofriden” var upptagen som en självskriven och framträdande ”frid”.
  Sug på det ”traditionsförnekarna”!
  Ironin är att med det kristna prästerskapet intåg kom även kroppsstraffningar, som tidigare var ovanliga, i utökat omfattning till Sverige. Även kvinnors ställning försvagades väsentlig genom den katolska och protestantiska kyrkans påverkan. Dåtidens ”kulturella berikning”.
  Mot denna bakgrund är det för mig fullständigt otänkbar att ta muslimers så kallade krav på ”religiösa anpassningar” på allvar. Vi har redan haft vår dust med religiösa inslag lagstiftning och önskar absolut ingen upprepning!

  Med vänlig hälsning,
  Gustav

  • Bra där, känner man inte sin historia förtjänar man kanhända inte någon framtid….

 9. Om jag hade varit tvungen att fly från Sverige och om våra grannländer bara hade kunnat erbjuda en hopplös tillvaro i smutsiga, hälsovådliga och överfyllda läger, garanterad arbetslöshet och närmast obefintlig möjlighet för mina barn till utbildning.
  Tja, då hade jag valt att försöka fly till Eritrea, Somalia eller Afghanistan om de länderna kunde erbjuda möjligheter till drägliga men enkla bostäder, arbete och utbildning för mig och mina barn. Vad är konstigt med det?

  Löfven eller Reinfeldt är ingen Nero som despotiskt kan tvinga på det svenska folket sin politik med hugg och slag.
  Tvärtom så har det svenska folket i val efter val belönat politiker som stått för en generös invandringspolitik och tolerans eller om du så vill undfallenhet gentemot islam. Om svenska politiker är naiva syltryggar så kan jag inte se annat än att det svenska folket som röstat fram dem är lika naiva och har samma ryggproblem som sina politiker.

  • Det konstiga med att du skulle fly till Eritrea, Somalia eller Afghanistan är att du skulle ha sådant förtroende för att det skulle bli bra i längden.

   Personligen skulle jag hellre satsa på Finland, Norge eller Danmark även om de hade väldigt lite att erbjuda eftersom jag skulle ha förtroende för deras kultur och att jag vet vad jag får långsiktigt.

   Nej, Löfven eller Reinfeldt är ingen ”Nero som despotiskt kan tvinga på det svenska folket sin politik med hugg och slag” men det behöver de inte heller när de kan ljuga och manipulera med medias hjälp – en mycket mer effektiv metod än de som Nero hade tillgång till.

  • Om jag flyr från krig,på riktigt, så väljer jag naturligtvis närmaste säkra land, även om förhållandena inte är de bästa. Vad som helst är bättre än att vara kvar i ett land som befinner sig i ett krigstillstånd. Är jag däremot ekonomisk migrant, så väljer jag förstås de länder som du räknar upp. Där har du också svaret på varför så många söker sig till Sverige.

 10. Hej Dag! Och alla med körkort från hemlandet ska få köra bil i Sverige i ett år! Man häpnar. På många håll, köper man ett körkort och vilket kompetens har man att framföra bil i vinterväglag? Och jag tror att risken är stor att framtida uppkörningar också kan skötas av någon annan än den som får kortet. Jag vet nämligen att invandrare hjälper varandra i övrig utbildning, utan koll….

 11. Vårdagjämning och upptäkten av Dag Öhrlunds blogg är sannerligen som ljuv musik… tack vare en god vän kom denna Vårens raritet att bli en ny god vän. Dag, god fortsättning! Under dagens lopp är det min intention att låta din bloggpost pryda min enkla lilla bloggeka…

  //Dag Sr

 12. Fan vad bra skrivet! Tänk att få se dig fejsa löven och ställa dessa frågor på sin spets. Och kräva att få ett svar: Jag är i allra högsta grad bekymrad över No go zoner, vi har 3 st här i Eskilstuna. Skriv något om den politik som regeringen nu driver, när do nyligen kallade det för facistiskt. SD har ju länge förstått detta scenario. Nåt ekännande existerar såklart inte. Utan nu är det nödvändigt, men borde väl likförbannat vara facistiskt eller?

  Tack för min signerade bok i strägnäs förresten.

 13. Djävligt bra skrivet!! Så djävla sant!

  Lövens sätt att trycka ner skiten i halsen på svenska folket genom att säga ”vi i Sverige har varit naiva”, just rätt Dag, Löven har varit för naiv, inte svenska folket.

  Vid ett inbördeskrig i Sverige och man hade behövt fly, ja då hade man ju varit tacksam för minsta barack, tacksam över att slippa höra bomberna falla, tacksam för att man är i trygghet. Men vad har många lycksökare gjort när de kommit hit? Jo börjat klaga, vi vill inte bo här uppe i Norrland, vi vägrar gå av bussen, (så regeringen lät dem få sin vilja igenom och körde dem till deras önskemål Malmö), vi har ingenting att göra på flyktingförläggningarna, vi vägrar flytta från Öland, vi kräver att era offentliga simhallar ska nedmontera den jämställdhet ni har byggt upp och dela in kvinnor och män badandes på olika dagar, vi kräver den och den maten, vi kräver barnomsorg, vi kräver att få tafsa på svenska flickor utan att bli bestraffade, vi kräver arbete trots att vi saknar utbildning, bildning eller kan svenska språket, m.m m.m. När ska idioter lära sig hålla käften och anpassa sig och vara tacksamma över att slippa höra bomber och granater falla runt omkring dem???

 14. Alltid ett rent nöje att läsa din blogg, Dag. Det mediokra är att alla dessa sunda, förståndiga åsikter du framför, anses av de politiskt korrekta, som någon eller flera former av negativa -ismer. För i det här landet har det blivit kutym med självhat och självutplåning, det är fint och politiskt korrekt att hata sitt land, sin eventuellt vita hudfärg, att man blivit född som ”priviligierad”, samt definitivt ska man hata män. Om det är något man ska älska, är det afrikansk dans och kultur, mellanösterns mystik och så ska man ständigt frambära en oerhört positiv bild av islam. Då framstår man som riktigt god och stolt PK-svensk.

  Den forna förhärskande kristendomen kan man samtidigt driva med tills prästerskapet gråter utan minsta repressalie, judendomen är i stort sett likaledes fritt villebråd – men ett litet ord om islam som ens bara kan misstolkas som negativt och ett samlat etablissemang tar upp stridsyxor, kroksablar och hillebardar. Hur kommer det sig att vänstern vurmar så infernaliskt för islam?

  Med tanke på hur socialister och kommunister behandlades i Iran efter att vänsterfolk och islamister med gemensamma krafter störtat shahen av Iran; där shariadomstolar sedermera och efter brutal tortyr dömde socialister och kommunister till fängelse, förvisning och döden för att de inte följde eller avsåg följa islams lära, skulle man ju kunna tycka att de torde ha lärt sig något. Men – icke. I stället uppstår våta fläckar i deras batikfärgade trosor när de lystrar till imamer, mullor och andra islamska företrädare. Hastigt och lustigt knyter svenska ”socialistfeministiska utrikesministrar” närmast vällustiga kontakter med erkänt mordiska islamska terrorister som inte tvekar ett ögonblick över att slakta så många av grannlandets befolkning de bara kommer åt – och inte nog med det. De vältrar över miljardtals med kronor på dem, miljarder som högst sannolikt öppnar upp för fortsatt lågskaligt krigförande långt, långt framöver. Det vill säga, den del som inte hamnar på terroristledarnas personliga konton på Kaymanöarna eller liknande. Samtidigt samarbetar Socialdemokraterna intimt med muslimer här på hemmaplan. Historielösheten om hur det går för bland annat just socialister när islamisterna råkar få makten, är fullkomlig.

  Och gällande din fråga om flykt. Dessvärre för min del flyr jag nog ingenstans utan kommer sannolikt stupa i försvaret mot rebellerna och terroristerna, även om jag inte i dagsläget har anknyning till någon väpnad enhet.

  Nåväl Dag, vi får hoppas att du får fortsätta med din samhällskritik utan att en bunt PK’ister ger sig dän på att förgöra din röst i etern. För i dagens samhälle är samhällskritik, även om vi anses leva i ett fritt land, alls inte okontroversiellt. Därav mitt alias…

 15. Ja … så är det. För mig som är tolerant mot det mesta, utom de intoleranta, känner jag samma sak. Det är alldeles omöjligt att lösa problem så länge man inte erkänner vad som är problemet. I går visade 60minutes Australien sitt program som de filmat i Sverige, och inledningen är: Olyckligtvis har Sverige blivit ett offer för sin humanitet. Och den finns att se på Merit Wagers blogg. I Sverige är det största problemet att media Sverige fick sig en cyberattack, som de inte heller kommer att kunna skydda sig emot …

Kommentarer inaktiverade.