Tack Jimmie Åkesson – Sveriges problem tycks vara över…

Efter att ha tagit del av valdebatten i Sverige 2014 kan jag inte annat än tacka Jimmie Åkesson.

Ty om jag förstår saken rätt, är han det enda riktiga problemet i landet. Sedan hans parti fördubblade antalet sympatisörer (och för säkerhets skull vill ingen veta varför) har alla andra problem hastigt försvunnit och inget av dem debatteras i valrörelsen. Som en magisk drömfångare har Jimmie blivit det enda kvarvarande problemet och om han bara drar sig tillbaka kan vi leva i välstånd och lycka forever.

Att kvinnor får på käften av sina män tycks inte längre vara något problem, för tyst är det. Icke desto mindre dör, enligt statistiken (http://www.kvinnojouren.se/statistik-om-anmalda-brott-fran-bra) 17 kvinnor om året för att de får stryk av sin pojkvän/man. I Sverige. 2014. Patetiskt nog i en tid där samhället med lagstöd (besöksförbud) och modern teknik (fotboja) kan hindra dessa män att söka upp kvinnorna, och på fem meter när se var galenpannorna befinner sig. Hur svårt är det då att gripa dem och slänga dem i fängelse nästa gång de är på väg för att prygla kvinnan och barnen? Men – tänker samhället stå upp för de här kvinnorna och barnen i valrörelsen 2014?

Näpp. Jimmie är viktigare.

Att de äldre svälter ihjäl på ålderdomshem är inte heller något problem (http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/aldre-svalter-ihjal). Att min 93-åriga mamma varje dag behandlas förnedrande efter att ha slitit i ett helt liv är inga problem. Inte att man räknar hennes blöjor, vägrar gå ut med henne eller inte har tid att koka potatis åt henne utan ger henne snabbris.

Jimmie är viktigare.

Jämlikhetsproblemet tycks vara undansopat. Att män och kvinnor med lika utbildning och i lika jobb får helt skilda löner känns inte längre viktigt. Fuck de underbetalda kvinnorna i tunga yrken.

Jimmie är viktigast.

Miljön, då. Vad hände med utsläppen, plåtburkarna, sopsorteringen, fabrikerna, gifterna i odlingar, luften på arbetsplatser, kemikalier i maten, asbest, dubbar i asfalten, partiklar, kärnkraft och allt det där?

Host, host, faran är över! Men Jimmie måste bort! 

Kriminalvårdens djupt misslyckade ”rehabilitering” behöver vi inte längre prata om. Att större delen av fängelsekunderna återfaller i brott känns inte bekymmersamt.

Ty Jimmie är roten till det onda.

Vilka problem som fanns före Jimmie låter vi bli att diskutera. Det blir enklast så.

2014 års valrörelse måste vara den mest patetiska i landets historia. Jag minnsnär jag var så vänster att jag tyckte att Kfml(r) var lite mjäkigt ljusblå. Men de stod för vad de tyckte. Det var innan de drog sig mot mitten och började hångla med kapitalisterna

Jag minns också en tid när högern stod för vad de tyckte. Innan de började leka sossar, alltså.

Jag minns när jag trodde på någon.

I dag rinner ryggraden ur dem alla och hamnar i en skamfläckig, sörjig å i mitten, där de hoppas att röstfisket går bäst. Som bibelns onanister tvingas svenska politiker raka handflatorna dagligen, för att ingen längre törs stå för någonting. Det enda mantrat är:

Snälla, ge oss fyra år till med 58 000 i månaden!

Hur det här hade gått i ett vanligt företag kan du räkna ut. Den som inte gör jobbet och tar sitt ansvar får en spark i häcken.

Politikerna slipper det. Alla från vänster till höger kan räkna med att få sitta hyfsat orubbat i Den Jättestora Mittenekan, även om den kommer att gunga till lite ibland.

Det ska de tacka Jimmie Åkesson för. Genom att projicera allt det onda i landet på honom och hans parti, har de tragiskt nog lyckats skjuta de stora och viktiga frågorna – som de borde ta ansvar för – in i mörkret.

Skickligt. Och – fegt som fan.

2014 års valrörelse handlar om brist på ryggrad. Om att inte stå för ens de egna värderingarna. Den handlar framförallt om att i första hand kasta skit på motståndarna istället för att föra fram ett eget, vettigt budskap.

Och så om att strypa Jimmie, Ondskan, förstås.

2014 års valrörelse handlar trist nog om att försöka leka politikens Joe Labero, utan att förstå att cirkuskonster kräver övning och att publiken faktiskt är vaken.

Och när det smärtsamma – för det blir det – resultatet av omröstningen är klart, är det försent att stå upp och vara ärlig.

Vänner, min röst är som alltid till salu men i år är utropspriset högre än någonsin. Pengarna går oavkortat till Läkare utan gränser, för där finns folk som törs stå för vad de tror på – med livet som insats!

Nämn en politiker som matchar det.

 

30 svar på ”Tack Jimmie Åkesson – Sveriges problem tycks vara över…

  1. Håller med i allt väsentligt MEN. Vi måste stoppa Åkesson och hans likar i sin linda. De står för en människosyn Sverige ska klart ta avstånd ifrån. Dock finns nu en risk att det stora utrymme de får i media och debatter ger dem ännu fler sympatisörer

    • Du skriver så här Tomas Fuhr…De står för en människosyn Sverige ska klart ta avstånd ifrån !? Förklara lite närmare vad du menar med det är du jätte snäll.

    • Sverige har en invandringspolitik som kommer att innebära landets undergång (först som välfärdsland, sedan som sammanhållet land med välfungerande demokrati och tillit mellan människor).

      Det är den vi måste ta avstånd ifrån.

      Det förstår du inte idag. Men tro mig, verkligheten hinner ikapp också dig.

    • Självklart vill vänstern ta hit alla människor i hela världen
      Våra skattebetalares förmåga att betala detta kalas är ju helt utan begränsningar. Vill dom sen åka hem lite till länderna dom flytt ifrån för att kriga så är det ju helt ok eller???

    • Undrar just vilka vi det är som du menar?
      Och bättre om du bara pratar för dig själv!

    • citat”Alla våra politiker talar i mun på varandra när det gäller att fördöma IS (Islamiska Staten) och deras illdåd. Men de talar också i mun på varandra för att förklara att IS har absolut ingenting med islam att göra. Men de vet inte vad de talar om, eftersom de aldrig gjort sig besväret att ta reda på vad islam står för. Det behöver de inte, eftersom Aftonbladet säger att islam tillhör de goda krafterna i världen. Och då finns inte mer att tillägga. Problemet är att Koranen och islams övriga heliga skrifter håller inte med Aftonbladet. och måste man välja auktoritet när man skall definiera islam, tycks det mig vara mer förnuftigt att utgå från islams egna heliga skrifter än från Aftonbladet. Och läser man islams heliga skrifter (vilket jag ägnat åratal åt) så framgår klart att IS är de sanna muslimerna. De gör EXAKT vad Muhammed befaller sina efterföljare, dvs varje muslim, att göra. EXAKT, EXAKT, EXAKT!!! In i minsta detalj. Varje muslim är skyldig att delta i, eller stödja, jihad. Men vad spelar fakta för roll i ett samhälle där politisk korrekthet upphöjts till själva definitionen av sanning?!”
      Hela:
      http://gluefox.blogspot.se/

  2. Vad är det här ?

    Självklart har inte alla problem på något magiskt sätt försvunnit , om man läser Sverigedemokraternas valmanifest så ser man klart och tydligt att dem tar upp problem så som utbildning och äldreomsorgen bland annat.

    Jag tycker de är förjävligt att de som bor på ålderhemmet inte kan få sylt till pannkakorna för att det kostar för mycket, och detta vill SD ändra på.
    Men det kan vara så att den tid som SD får i media upptas av riktningar och anklagelser från PK-debattörer och programledare som lägger allt fokus på att diskutera invandringen.

    Aldrig har jag hört en programledare fråga ut J. Åkesson om förhållanderna på ålderdomshemmet eller hur dom ska satsa på skolan mm.

    Jag säger inte att det är rätt eller fel de som SD står för , men tro inte att alla problem är borta nu bara för att media dag ut och dag in bombarderar SD med frågor om just invandringen för att det är just den debatten som säljer.

    Så beskyll inte SD för att är den enda frågan som syns på tapeten idag , SD är det enda partiet som vågar stå upp och tala öppet om problemet , de övriga partierna vet om att invandringen kostar alldeles för mycket men dom väljer att blunda för det och vara tyst om det då de vore politiskt självmord att öppna munnen och riskera att all den kritik som media idag kastar över SD skulle pekas om och riktas mot ens eget parti.

    Tack för mig , hej!

    • Har ni ens läst inlägget, som är satiriskt skrivet.
      Om inte, läs om det. Efter det, läs en gång till, och en till. Ända tills budskapet fastnar. Om ni inte lyckas med detta lägger jag svaret långt här nere för er att läsa.

      (Inlägget handlar om att alla partiledare saknar ryggrad, att ingen står för något. Att Jimmie blivit syndabock i ett Sverige där media insett att man säljer tidningar genom att sprida en känsla av att nazismen är nära, en känsla av att alla medborgare till varje pris ska stoppa detta hemska otyg. Genom att projicera denna illusion av ett gigantiskt problem undviker alltså politikerna att hantera andra problem i samhället. Grundbudskapet i inlägget är att politiker; genom att skylla allt på Jimmie, kan undvika att ställas till svars för alla de övriga problem som finns i samhället. Ty Jimmie är roten till det onda. )

      Vad inlägget INTE handlar om är SD och dess politik, inte fan heller handlar det om Jimmie. Även om anhängare väldigt gärna vill få det till att folk klagar på just dem. Denna upplevda klagosång gör givetvis anhängarna missnöjda. För vad skulle de vara, om inte just missnöjda. Med allt. Alltid.

      • Bra där, klockrent förtydligande av en text som egentligen inte går att missförstå eftersom den är så tydlig och välformulerad….MEN den är alltid någon som inte får ett klirrljud när poletten trillar ner.

      • Till RK Jag undrar om u har läst inlägget?? Det han skriver om är de flesta sakerna som Jimmy har tagit upp, tex med äldrevården! Antar att det var du som inte läst.

    • Jimmy kan ju faktiskt själv styra frågeställningen genom att retoriskt svara med riktiga siffror, statistik och välgrundade argument. Han kan varje gång en journalist ställer en fråga om invandring säga -jag vill diskutera politik på bredden, så ni får inga fler svar på dessa frågor. Möjligen är det kanske så att fakta saknas, vad vet jag!?

  3. Daniel bör skaffa sig en ny bättre hjärna! Trögare människa får man leta efter. Eller helt enkelt bara vara tyst om du inte förstår bättre!

  4. Det är inte Jimmie som är problemet det är dagen politiker som är det . Jimmie är ljuset i mörkret lösningen för detta sargade land vi idag lever i. De som inte förstår det är helt dumma i huvet ovh måste bort från arenan. Rösta SD2014

  5. Så, ni som tycks ha svar på allt, hur ska vi göra då?? Hur ska vi rösta?? Om alla parti saknar ryggrad, hur ska vi då få till en förändring?? Enligt er, så är det kört hur vi än gör?? Ska vi bara låta allt gå åt helvete?? Varför bry sig?? Vad löser det?? Då har vi denna jävla skit regering i 8 år till?? Så berätta NI, som har svaret, hur ska vi få ett starkt sverige igen??

  6. Enkel lösning på ALLA problem ?
    Lätt å skriva såhär när det bränns under fötterna ”

  7. Eh.. Har sett mängder av debatter den här valrörelsen och deltagit i mängder av diskussioner och inte ens en bråkdel av dem har handlat om Jimmie. Din text är en martyrskapande myt, och ungefär lika sann som den myten som säger att ”SD är det enda partiet som tar upp invandringen”. Alla som faktiskt sett någon debatt och läst på lite vet att detta inte är sant. Alla partier diskuterar invandring. SD är bara det enda partiet som tycks tro att den är roten till allt ont i världen och som vågar vara öppet rasistiska. Inget att vara stolt över.

  8. Ett läsvärt blogginlägg som klockrent förmedlar vad de flesta just nu känner om valrörelsen. Om Jimmie Åkesson och SD så förstår jag inte problemet. Om vi nu lever och frodas i en demokrati, och SD skulle få majoritet – är det då inte så vi vill ha det? Om inte, så är det väl bara att luta sig tillbaka och betrakta spektaklet. Om man är så rädd för politisk indoktrinering, historieförvanskning och totalitära ideologier, så borde de flesta medborgare kanske göra en självrannsakan på sig själva och sin närmaste omgivning? Folk verkar allt för sällan tänka självständigt och är lätta att leda. Det visste redan de gamla romarna.

  9. Väl skrivet.

    Lite vänster var jag allt som ung, men rörde mig åt höger, via FP/C. Trodde jag skulle förblir moderat till dödsdagar. Nope. Med gapande mun åsåg jag alla etablerade partiers reaktion på SD, 2010, i synnerhet då de kom in i riksdagen. Och så fortsatte det. Sakfrågor? Nääääääh.

    Fyra år av det beteende du beskrivit. Jag har svårt att tro att jag kan förlåta fyra år av barnsligt trams från nästan varenda riksdagspolitiker/parti-nånting av de sju som öppnat munnen/skrivit något (ytterst få har dokumenterad integritet och är i stort sett floskelfria). Jo, kanske en uppvisning a la japaner. Offentlig ursäkt och djupbugning. Och givetvis ska man lägga av med skitsnacket och börja bli konkreta!

  10. Sverige accepterar cirka 100.000 flyktingar per år. 98% av dem är muslimska män, inte kvinnor och barn, kristna eller HBT-personer som förföljs överallt i den muslimska och kristna världen. Experter kallar dessa manliga flyktingar för bekvämlighetsflyktingar. Denna policy är en stor fara, inte bara för Sverige utan för hela Skandinavien, för yttrandefrihet, demokrati och välstånd. Ett tolerant samhälle kan bara förbliva tolerant när dett är konsekvent intolerant mot de intoleranta. Flyktingar som kanske aldrig har känt fred, demokrati, jämlikhet, ordentlig utbildning, dom behöver hjälp för att leva i den fria världen. Vårt samhälle kommer att bli förstört, om vi accepterar og erkänner denna misogyne caveman mentalitet som många muslimska män uppvisar. Som sekulära skandinaver jag chockad av vad jag har upplevt i de muslimska samhällena i Danmark. Tidigare var jag så arrogant och naiv att jag trodde att muslimer skulle slutligen bli integrerade, så att de kunde njuta av den fria samhälle som hade räddat dem. I min arrogans insåg jag inte att många muslimer inte vill integreras. Bland annat eftersom vårt samhälle är exakt det, som fundamentalistiske muslimer måste bekämpa. Koranen i den wahhabitiska /Salafi version av sunni islam, som Qatar och Saudiarabien spridar överallt i västen (distribueras gratis i amerikanska fängelser) enl. experter en terrorist bok mot västen och västerländska värderingar. Enligt koranen får inga rätt muslim vara vän med kuffars. Alla rätttrogna SKA göra jihad mott judar (som alla ska utrotas jämnför koranen) och kuffars. Jag rekommanderar alla att lära sig om begreppet: Tagiyya, som är helt integrerat i det muslimska samfundet och nästen alla muslimska talesmän använder sig av. Enligt Koranen baner det vägen till paradiset för en muslim varje gång en han ljugar för, fuskar, lemlästar, våldtar och dödar kuffars. Detta måsta alla muslimer lära. Låt oss hjälpa så mycket vi kan i världen, men först får vi sköta om välfärdsstaten, som det tagit så lång tid att bygga upp, men som är så lätt att förstöra.

  11. Tomas Fyhr!
    ”Vi måste stoppa…”?
    ”Sverige ska ta klart avstånd…”?
    Vilken/vilka organisationer/sammanslutningar/grupper representerar du?
    Vem har givit diig mandat att tala i nationens namn?
    Om du som individ vill ”stoppa” eller ”ta avstånd från ” något är det din ensak och ger dig ingen behörighet att uttrycka dig i pluralis majestatis !

  12. Wabari är islamist och sitter i regeringen, sök på youtube på hans namn , titta å lyssna så blir ni mörkrädda av vad vi har i vår topp

    • Helt rätt. När ska folk vakna!
      Det är helt skrämmande, en islamist i regeringen!

  13. Du borde nog försöka ta tag i dina egna problem ist för att skylla på någon annan. Kanske lära dig att koka potatis och nyktra till.

  14. Och ingen kan som vanligt skilja på invandrings- och flyktingpolitik! Stön
    Tillfråga på allt så missar alla som kommenterar målet

Kommentarer är stängda.