Rapport från Mello – Finalfesten (5)

Så var det över, då (åtminstone för den här gången). Min debut som låtskrivare till ett mello-bidrag har varit en fantastiskt spännande resa, även om ”Killer Girl” åkte ut redan i fjärde deltävlingen i Gävle. Det var i varje fall inte Lindas fel – tjejen satsade allt!

DSCN0514Jag har träffat nya trevliga människor och fått fantastiska kontakter. Främst vill jag tacka mina kolleger Linda Bengtzing,  Andréas Berlin och Mathias Kallenberger (med fruar! :o)), men också alla andra som på varsitt sätt gjort det här till en oförglömlig resa, inte minst Joakim Stenhammar, Peo Nylén, Camilla Bjering, Eva Persson och Anders Melin. Tack alla!

I lördags blev vi, tillsammans med några tusen andra, bjudna på efterfest efter finalen i Friends Arena. Jag gladdes mycket (även om det i min ålder är hårt att ta en taxi till en fest som börjar 23.00) speciellt eftersom min favoritlåt (efter ”Killer Girl”, förstås) vann. Redan i Gävle drabbades min hjärna av ”If I were sorry” och sedan dess har jag älskat den och beundrat på vilket coola och nonchalanta sätt Frans framför den (DET kräver sin sångare!). Segern är rättvis och det är bara att gratulera en duktig, 17-årig kille som vinner när han debuterar. Att avundsjuka kolleger och besserwisser-journalister i kvällstidningarna dissar honom är bara ett tragiskt exempel på svensk avundsjuka och den elakhet som sprider sig överallt. Fuck you, ok? Ge grabben den cred han ska ha!

Kändisarna vällde in i parti och minut. Snart syntes Anna Kinberg Batra, Carl Bildt, Charlotte Perelli, Micael Bindefeld, Anna Book, Gustav Fridolin, Christer Lindarw och många andra dricka champagne och mingla i trängseln.

När Frans kom till festen blev det förstås kalabalik och när han fotograferats fick vakter lotsa fram honom till scenen…

DSCN0706
DSCN0755

…där det blev dags för det obligatoriska champagnesprutet som drabbade oss alla:

DSCN0738

Sedan sjöng han förstås segerlåten mitt bland alla festdeltagare! Lyssna och se här:

Seger! If I were sorry…

Christer Björkman höll ett långt tal, tackade alla som varit med och förklarade att drömmen är att komma ikapp Irland och se till att Sverige vinner Eurovision igen.

DSCN0806

Min fru Carina, politisk flykting från Skåne, hade naturligtvis förberett en kupp…

IMG_5913

…eftersom Frans kommer från Ystad. Gissa om han blev glad när han fick en skånsk flagga med liten flaggstång och allt. Med stor blygsel tog han emot den och vinkade glatt…

DSCN0842

 

 

DSCN0841
DSCN0883

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvällen fortsatte naturligtvis i musikens och festens tecken. Alla artister som varit med i finalen hoppade glatt upp på scenen och körde sina nummer. Även dansarna deltog, även om de nu var avsminkade och hade sina ”civila” kläder på sig. Tufft gjort! Jag tänker inte trötta dig med alla mina oskarpa bilder, men …

Så här såg det ut när Molly körde sin låt på scenen:

Molly hittar inte rätt i början men rockar loss!

Därefter var det dags för min andra storfavorit – Panetoz! Från första kvällen i Gävle spred de här grabbarna sin underbara energi och äkta glädje vare sig de var på hotellet, i logen eller stod på scenen. Vilka människor! Så här satsade de i sitt sista mello-uppträdande på efterfestens scen:

Panetoz ger järnet på partyt!

Go, Panetoz, go!

IMG_6222

Vid halv tre på natten tyckte farbror att det var dags att gå hem. Tack Mello, tack alla!

IMG_6227

 

 

 

Tack min hovfotograf, den outtröttliga idésprutan, kreatören och partybruden Carina – love you!

IMG_5961

 

 

Tack, hela Mello! Jag har redan små stygga planer om att försöka vara med igen nästa år.

Så roligt var det!

 

 

5 svar på ”Rapport från Mello – Finalfesten (5)

  1. Själv missade jag mello, vilket jag inte är så ledsen för. Har väl aldrig varit något fan av det där.
    Men ni såg ut att ha trevligt o om du skriver mer text så lär jag bli tvungen att kolla på det här mello 😉
    Du Dag. Du får inte glömma oss som följer din blogg, för den läser jag med spänning varje dag

    • Crille, jag glömmer inte och jag är tacksam mot alla som läser bloggen. Dock hinner jag inte blogga så ofta som jag skulle vilja. Däremot skriver jag nästan varje dag på min Facebooksida ”Dag Öhrlund Författare”. :o)

  2. Så roligt att läsa! Det har verkligen varit en underbar resa! Men nu tycker även denna 3 barnsmamman att det ska bli skönt och ta det ”lite lugnt” nästa helg (läs inte festa till halv 5 på morgonen ). Det är vi som skall tacka förresten, det har varit väldigt trevligt och lära känna dig och din fru! Nästa år får vi satsa på mer melloparty! Kramar Linda

  3. Tycker Frans är fantastisk både som sångare och som artist, så ung och så med båda fötterna på jorden. Skulle inte alls bli förvånad om Frans tar hem hela kalaset! Låter växer för varje gång jag hör den!

Kommentarer är stängda.