Sjukt, Özz Nujen!

Man kan och får – inom vissa ramar – ha olika åsikter om religion, politik, åsikter och – delvis – människor. Det är bra.

I fallet Sverigedemokraterna kan man naturligtvis – precis som om andra partier – tycka illa om deras historia, ståndpunkter och politik.

Det är en sak.

En annan är att håna en sjuk människa, oavsett dess bakgrund och ursprung.

Efter ett långt, hårt valarbete har Jimmie Åkesson blivit utbränd. Förutom den psykiska och fysiska arbetsbelastningen har få partiledare – i vår ”demokrati” – översköljts av så mycket hat och hot som han. Han konstaterar bland annat i sitt öppna brev att han inte längre ens orkar vara en bra far till sitt lilla barn. Han förstår att det bara finns en väg att gå – att ta ledigt och ägna sig åt sig själv och familjen tills han återfått krafterna. Om han nu någonsin får det.

Nu undrar du alltså om jag tycker synd om Jimmie Åkesson. Ja. Precis lika mycket som om alla andra som fått diagnosen ”utmattningssyndrom”. Jag har under mitt liv drabbats av en rad sjukdomar – varit förlamad, suttit i rullstol och varit nära döden flera gånger. Men jag har tack och lov, åtminstone hittills, sluppit diagnosen utmattningssyndrom. Det är jag djupt tacksam över.

På twitter gör sig nu komikern Özz Nujen sig lustig över Åkessons sjukdom och skriver att ”det tar på krafterna att vara rasist och paranoid … ”.

Detta säger betydligt mer om Özz Nujen än om Jimmie Åkesson. Att göra sig lustig över att någon annan är sjuk är inte kul, det förstår till och med en femåring. Den som själv har varit sjuk eller har åtminstone normal empati, hänger sig inte åt sådant. Men uppenbart förstår inte Nujen sådant. Eller gränserna för sin yrkesroll.

Åter: Man kan tycka precis vad man vill om en svensk partiledare och ett svenskt parti, demokratiskt invalt av närmare 13 procent av den röstande befolkningen. Man kan tycka om Romson, hennes båt, om Löfven, Reinfeldt, Annie Lööf och alla de andra partiledarna och politikerna.

Men man sparkar inte på någon som ligger. Ingen vettig människa skulle håna en vänsterpartist med cancer eller en moderat som fått stroke. Ingen skulle håna Özz Nujen om han blivit utbränd.

Om Nujen hade gått in i väggen och någon gjort sig lustig över detta, hade vederbörande dessutom omgående hängts ut som rasist.

Så – vad kallar vi nu Nujen? Är vi alla lika inför lag och folkmoral? Nej, alla är inte lika. En del får finna sig i att ta mer stenkastning än andra. Några – bland andra Nujen – skyddas däremot av en mur av politisk korrekthet och kan därmed bära sig åt precis hur fan de vill. Om du tänker efter noga så är detta synnerligen illavarslande i en så kallad demokrati, men jag nöjer mig med att konstatera att det är så.

Däremot har jag en möjlighet som ingen kan stoppa. Att själv avgöra vilken respekt jag vill ha för andra människor.

Den mycket stora respekt jag hade för Özz Nujen är borta.

Vems sjukdom gör han sig lustig över nästa gång? Vilken syn har han, innerst inne, på människor?

Jag ryser.

 

161 reaktion på “Sjukt, Özz Nujen!

 1. När FRP kom in i regering här i Norge så gick samme Özz ut hårt mot Norge! Vad han kallade Norge tänker jag inte upprepa. Inte heller vad han kallade FRP och deras politker!
  Att man blir sjuk är inte något som skall harseleras i en ståuppföreställning eller på twitter, bloggar eller fjasan. Undrar om Özz gjort detsamma om det varit en dödlig sjukdom?
  Håller med dig så in i granskogen Dag! Du sätter ord på tankar som jag tror vi många som har just idag!
  Hälsningar från Norge.

  • Jag tycker att Özz kan få skämta om sjukskrivna politiker hur mycket han vill. Det ska dock finnas en viss poäng med det hela, en rättvis motivering, och den ska vara generell. Skämta om företrädare för Feministiskt Initiativ som misshandlat sina barn (true story) och se hur kul publiken finner det.

   • På ett sätt håller jag med dig. Özz Nujen ska kunna skämta om Åkessons utbrändhet. Och Åkesson ska kunna skämta om håriga kurder.

    Men nu lever vi i ett samhälle där rasiststämpeln direkt åker på den som skämtar om fel grupp.

    Vi får räkna med allt större inskränkningar av yttrandefriheten på grund av folks känslighet.

    Vi lever i en ålder då alla har nerver utanpå huden…

   • Mobbing är mobbing. Detta är inte ok. Özz har enda sedan barnsben betett sig dåligt och elakt mot människor.

    Han är och har alltid vart en mobbare speciellt mot svenskar.

  • Den kurdiske så kallade komikern Özz Nujen hånar Jimmy Åkesson för att han är sjukskriven på grund av utbrändhet. Genom att håna honom för det så hånar han flera hundra tusen av det svenska folket som har råkat ut för samma sak. Jag säger bara FY SKÄMS!!!

  • Är det synd nu då?

   Snyfthistoria säger jag om jag ska härma mina så kallas ”Sverige vänner”.
   Snubben blir utbränd av lite politik, medans andra blir utbrända på en flyktingbåt och att får avslag på sin asyl ansökan…OH, nej det får inge sjukersättning för det…Men det är också bara en annan Snyfthistoria

 2. Ja kan bara hålla med i din analys. Så lågt av Özz Nujen, han borde skämmas och be om förlåtelse!

  • Han är turk och förstår ingenting om empati så länge han kan livnära sig på en annans sjukdom. Osmaklig person!

   • Fel, han är kurd och har gjort bort sig.
    Det gör alla människor, vad är konstigt med det? Eller är det mer rättfärdigat att göra bort sig om man är dum i huvudet?

    • Korrekt påpekat om ursprunget. Uppgifter skall vara korrekta liksom egennamn skall vara korrekt stavade och inte efter antagen och trolig stavning. Den sista meningen säger en hel del. Bra formulerat.

    • Konstiga inlägg, det handlar just i detta avseende om han är SD eller FI utan just denna MOBBING som alla verkade stå för och motverka. Men, när det kommer till kritan så är vi inte lika inför…

    • Skönt att vi har sådana som du som talar om hur saker är…var lite orolig en stund men nu kan jag somna om!

   • Det spelar ingen roll vad han är, det som spelar roll är den handling som har genomfört och att den inte är bra.

    • Turkar har inget med Özz att göra, och det spelar roll!
     Hans handling skiter jag fullständigt i!

 3. Hej!

  Son till Svenska och Engelska lärare så vill ta av hatten och tacka för utmärkt formulering, alldeles fantastiskt spot on utan att lämna surt efterspel.

  Mycket imponerad!

  Ha en fortsatt trevlig helg, du har en nyvunnen anhängare till din blog.

  Med vänlig hälsning, Svanström.

  • Du skulle nog inte nämnt son till Engelska och Svenska lärare… eller hade du inga lektioner hemma? 🙂

   • Han kanske är uppvuxen i ett kollektiv bestående av både svenska och engelska lärare? Kanske till och med nån enstaka tysk?

 4. Mycket bra skrivet. Det verkar väldigt svårt att ”vara stor” i sitt tänkande idag. Man kan komma ut med sin åsikt allt för snabbt. En kurs i hur man beter sig ute i de sociala nätverket skulle behövas i varje skola och på varje arbetsplats. Kanske ångrar sig Özzen och tänker sig för nästa gång. Hoppas han är man nog att be om ursäkt.

 5. Tack för ett korrekt skrivet inlägg. Att raljera över en sjuk människa är så lågt man kan sjunka. Det är tyvärr också så att många människor inte förstår hur otroligt sjuk (även fysiskt) man kan bli av utmattningssyndrom/utmattningsdepression/gå in i väggen.

 6. Özz Nujen saknar empati, något han aldrig fick av sina föräldrar. Detta är även något generellt i hans kultur. Av samma anledning skulle han aldrig kunna be om ursäkt för sina misstag.

  Özz Nujen är en kurdisk nationalist, han vill ha ett Kurdistan som präglas av det kurdiska språket, av kurdisk kultur och där beslutsfattarna är etniska kurder. Men när det kommer till Sverige så vill han ha den mångkulturella röran. Han är en hypokrit med dubbla måttstockar, en för Sverige och svenskarna, och en för ”Kurdistan” och kurderna. Han skulle som kurd aldrig vilja ha Sveriges invandringspolitik i sitt eget ”hemland” Kurdistan.

  • Dra inte alla kurder över en kam, är du snäll. Det är absolut inte något generellt drag i kurdisk kultur att sakna empati. De kurder jag känner har inte heller svårare att be om ursäkt än du och jag. Har inte sett Nujens hån över Åkesson, så jag kan inget säga om det. men ogillar det förmodligen också. Men vi ska i vår kritik inte hemfalla till egna dumheter.

  • Jag tror inte poängen med detta blogginlägg var att tala om att kurder generellt är dittan eller dattan, utan att Özz Nujen väldigt specifikt är, i alla fall i mina ögon, utöver både talanglös och ointelligent också okänslig och använder sig av dubbelmoral. Som bloggposten själv påpekar, ingen hade tolererat motståndarsidan (SD) att skriva något liknande om Özz hade han åkt på en nödvändig sjukskrivning. Därav dubbla standarder, oavsett vilken hållning man har i dessa frågor i övrigt.

 7. Nämen va fan, någon måtta får det vara! Man får alltså inte tycka illa och skämta om en person som hatar andra människor så mycket som Jimmy gör? Vad är det för unikt med honom bara för att han stått i rampljuset som gör att man inte får skämta om honom? Jag kan lova, till 100 % sannolikhet och med absolut säkerhet, att Jimmy både tycker illa och skämtar negativt om en jävla massa utlänningar som kommer hit med otroligt mycket värre symptom och personliga besvär än vad han själv råkat ut för. I och för sig gör det kanske inte gör özz bättre än Jimmy och rasisterna men jag har ingen sympati för Jimmy. Hoppas han blir frisk men också att han aldrig kommer tillbaka till politiken.

  • Jo, man får tycka illa om och skämta om vem man nu vill, precis som andra får tycka illa om den som gör det.

   Att JÅ skulle ”hata andra människor” låter som din projicering och egna oförmåga att förstå andra drivkrafter än hat. Tro det eller ej, finns faktiskt människor som har åsikter grundade i annat än hat. Tro det eller ej, finns rent av människor som klarar av att förhålla sig både emotionellt och rationellt och skifta perspektiv mellan de bägge förhållningssätten.

   Jämfört med övriga partiledare framstår Åkesson snarast som en unikum av lugn och saklighet, ändå är det han som utmålas som hatande extremist. Klart som fan det tär och att stå ut med detta år efter år utan att bli bitter, cynisk och allmänt folkföraktande är en enorm prestation i sig. Jag är inte förvånad över att JÅ sjukskrivit sig, jag är förvånad över att han klarat sig så länge och utan att flippa totalt eller ens bita ifrån. Mindre aggressiv och ”hatande” människa får man leta efter.

    • Svaret var till Daniel ovan och syftar bl.a. på följande mening: ”Man får alltså inte tycka illa och skämta om en person som hatar andra människor så mycket som Jimmy gör?”.

    • Tror den kommentaren var en svarsföljd till kommentaren ovan, inte riktat till dig alltså. Om du är Dag (admin). Vet inte heller just nu vem jag svarar, men sådan är tekniken. Bra skrivet inlägg i alla fall. Ville få det sagt, oavsett var man står politiskt.

   • Instämmer. Jag är rätt jävla less på folks projiceringar jag med. En fullt alldaglig diskussion kring SD och deras anhängare brukar oftast börja med dessa halmgubbar, och resten av diskussionen går ut på att försvara sig själv mot idiotiska anklagelser och sedan rinner tiden ut. Jag kan inte ens se mig själv som sverigedemokrat, rätt säker på att jag inte är det, men jag debatterar gärna ur deras perspektiv för just hållningen till deras kärnfråga sympatiserar jag med. Det är alltså inte ett giltigt argument att skriva ”du din jävel hatar ju fan alla, så då hatar jag dig så är vi kvitt” om någon sitter och är helt sansad och lugn. Det är horribelt frustrerande när man möter folk som inte vet vad introspektion är och aldrig tänkt tanken att prova. Hade de tagit sig dit så hade mycket varit hjälpt, för jag orkar _inte_ reda ut andra människors personliga psykologiska problem, tro fan att Jimmie Åkesson inte heller gör det. Han har dock inte haft mycket till val.

   • Johan H. jag kunde inte sagt det bättre skälv! Och för övrigt så tycker jag att blogginlägget var mycket välformulerat och nyanserat, även dom flesta inläggen.

  • Det är aldrig någonsin ok att sparka på den som ligger! Özz Nujen visar väldigt dåligt omdöme i att han gör så. Har man någon kunskap om vad utmattningssyndrom innebär för den enskilde, skojar man inte om det. Dåligt av Özz Nujen!

   • De som har någon tillställnng där Özz Nujen engageras visar också prov på ett mycket dåligt omdöme.

  • 1. Han heter Jimmie, inte Jimmy.

   2. Det du lovar till 100% sannolikhet och absolut säkerhet (hur det nu går ihop) är inte sant. Under mina år i Sveriges Riksdag har jag aldrig hört Jimmie Åkesson säga ett enda ord om invandrare. Ja så står det.

   Den enda gång jag hört talas om invandrare i SD riksdagsgrupp var hösten 2010 då gruppen skulle utse vem som skulle föra partiets talan i den invandringspolitiska debatten.

   Jimmie tycker illa om och ”och skämtar negativt om en jävla massa utlänningar —”.
   Varifrån får du det? Källa? Jag har aldrig hört Jimmie uttala hat mot någon eller skämta om utlänningar.

   Jimmie är en seriös och mycket tystlåten man inom riksdagsgruppen. Riksdagsgruppen har fullt upp med politiken och har varken tid eller kraft att fundera över ”utlänningar”.

   Riksdagsgruppen 2010-14 hade 20 ledamöter. Härav 1 invandrare, 2 andra generationens invandrare, 2 gifta med invandrare och 2 med utlandsadopterade barn.

   Jag tillhör SD Sundbyberg. I kommunalvalet ställde vi upp med en lista med 17 namn. Härav 6 invandrare och 3 andra generationens invandrare.

   Vi fick 4 mandat, varav 3 innehas av invandrare (Finland, Laos, Serbien). Kan kontrolleras med Valmyndigheten.

   Du tillskriver alltså Jimmie Åkesson åsikter, som han inte gett uttryck för, och påstår att han sprider hat. Jag påstår att du har en fullständigt felaktig bild av SD och att du går till storms mot dina egna fantasier och förutfattade meningar.

   • Stellan Bojerud
    Du får inte läsa all skit på internet, du kan sitta i flera timmar och läsa på olika sidor där alla målar upp SD som monster och kan bygga upp en hatvägg mot dem,
    de skapar näst intill en lynchmobb i sin iver att mobba personer som kommer med någon ”neutral” eller någon kommentar som kan tänkas vara ”SD vänlig”.

    ett tips, gå aldrig in på nyheter24, dels för att nyheterna är ren skit dels för att du knapt kan skriva någon kommentar som stödjer eller accepterar SD innan du får 4 andra kommentarer som berättar vilken idiot man är och att detta är rasism på alla nivåer.

   • Exakt när vart Jimmie rasist??

    Mkt konstigt att kalla Jimmie rasist.

    Özz beter sig hemskt å alla som stödjer Özz gillar att sparka på de svaga.. Det är inte ok i en demokrati .

    Fy för detta hemska sätt att håna en politiker. Detta är inte ok.

    Jag kände Özz som ung och han var en mobbare redan då.

    Att mobba sjuka är ALDRIG ok

  • Hej en till Daniel.

   Du inbillar dig och föreställer dig saker. Som till exempel att Åkesson skulle ”hata andra människor”.

   Özz Nujen verkar BETYDLIGT mer hatisk än Åkesson. Illviljan riktigt lyser från honom.

  • Daniel. You just nailed it 🙂 givetvis så känner Jimmy & co till skämt som ”snabbaste fordonet under andra världskriget ” o sånna. O jag kan tänka mig att de frossa i den synen, medan själv när man hörde den så såg man komiken i helheten. Olika sätt att se på saker helt enkelt.
   Sen. .. så tilltalar Jimmys parti en grupp som tyckte att det var rätt att 6 miljoner dog. Frågan är då. Var är sympatin där? Jag utgår från att måååånga var sjuka

   • Det är mycket man ”kan tänka sig”. Detta beror dock på de förutfattade meningar du har i frågan…

    Om du med ”6 miljoner” avser förintelsen så är det konstigt att nassar ska rösta på det enda proisraeliska partiet. Du vet inte hur diskussionerna kring SD går på nassesidor?
    ”Falsk opposition”
    ”Judelakejer”
    ”SionistDemokrater”

    Detta är bara ett axplock av hur nassar ser på SD…

   • Tolv miljoner tyskar dog; jag måste säga att de ligger mig betydligt varmare om hjärtat än folk som från början inte har i Europa att göra….

    • Jag tycker inte att det har med sakfrågan att göra, men jag försvarar din rätt att uttrycka dina åsikter, inom lagens råmärken.

  • Håller med!! Varför är det ok för Jimmie att vara hatisk och främnlingsfientlig? Men när det vänds mot honom är det inte ok?! Det är ju något som han själv står för!
   Och den här ”muren av politisk korrekthet” som du skriver om i bloggen, är ju något som det svenska samhället själv skapat! Så vem kan man skylla på att samhället ser ut som det gör och att en tredjedel av Sveriges befolkning röstat på ett främlingsfientligt parti??

 8. Jag tycker att man ska kunna skämta om allt, att detta skämt inte var ett dugg roligt är en annan sak. Förmodligen vill Özz vara trogen sitt CV där det står förutsägbar och talanglös komiker.

  • Men vart går gränsen för vad som är ett skämt och vad som är ett angrepp? Mobbning brukar oftast bestå av att man ”skämtar” om en person, så alla mobbare på alla arbetsplatser och skolor är med andra ord bara jävligt bra komiker? 🙂

 9. Här har du ännu en ny följare av din blogg, som annars brukar ha svårt för journalister. Bra skrivet! Respekt.

 10. ”Men man sparkar inte på någon som ligger.”
  Nä, inom SD går man loss med ett järnrör istället
  Gör en banderoll av det och sätt upp på SD’s partihögkvarter!

  • Vem har blivit slagen eller ens hotad av någon SD:are med järnrör? Källa på det, tack.

  • Det finns väl ingen SD:are som har slagits med järnrör? Det var ett par som på fyllan trodde att de muckat med en kille som var med i det kriminella gänget Original Gangsters och att han skulle kalla på sina polare, och därför plockade upp ett par järnrör som de troligtvis skulle använda för att skrämmas med. Lyckligtvis kom de, trots alkoholruset och testosteronrushen på bättre tankar…

   • Men snälla…. Det var den mest lama kommentar jag någonsin läst. Dom visste väl fasen exakt vad dom gjorde och sa…

    • De har ju sagt att en kille som de muckade med sa att han var med i ett gäng och då blev de skraja.

     Vet du vad de tänkte?

    • Dessutom ljuger Jörgen G. Ingen SD-politiker har ”gått lös med järnrör”. De plockade upp dem och spelade lite tuffa inför varandra. Sedan lade de ned dem igen.

  • Sen har vi en moderat som försökte strypa och peta ögonen ur en taxichaufför och vi har en sosse som föreslog att Hitler skulle få fredspriset. Hur många banderoller vill du ha?

  • Vem har ”gått loss med järnrör?”. Någon skadad? En sommarnatt för sådär en sex år sedan grep tre SD till aluminiumrör från en byggnadsställning, då de trodde sig hotade av Original Gangsters. När polis anlände, lade de tillbaka aluminiumspirorna. Utan att ha hotat eller slagit någon med dessa.

   Jimmie Åkesson var inte närvarande vid tillfället ifråga.

   SD ”går man loss med ett järnrör istället”. En lögn, som du kanske själv tror på.

  • haha, huvudet på spiken! titta hur de åmar sig i svaren på din kommentar, förminskande och förvarande eller rent utav förnekande. Du vidrörde en öm punkt, deras beteende i det vilda, där behöver ingen ens fabricera!

   • Vad yrar du om? Du utrycker dig väldigt svårförståeligt. Vem vänder du dig till för det första?
    Åter igen, vilka har blivit hotade eller slagna med ”järnrör” av SD:are? Det fanns inga andra människor i närheten när de bär på aluminiumrören. Det var ju även de själva som ringde polisen….

 11. Mycket sant och bra sagt, har undrat länge om Özz kanske är den största rasisten av alla.

 12. Vilken syn har han, innerst inne, på människor? Ja det kan man verkligen undra och få en att rysa. Hans syn och Virtanens och de andras, de som tror att de är roliga och kvicka med sina inlägg. De tycks inte ha någon känsla för var gränsen går för mänskligt beteende. Man behöver inte ens ha empati för att ta avstånd från dessa herrar, det räcker med att man vill vara och verka i en viss värdighet.

  Dina vänner visar på vem du är sa ett gammalt ordspråk, ja för avsaknad av mänsklig värdighet smittar och därför måste man på olika sätt reagera och ta avstånd från herrar Özz och Virtanen. Annars hamnar man under lågvattenmärket själv.

  Tack för ditt inlägg och en även i övrigt väldigt bra brogg.

 13. Vem bryr sej egentligen vad Turkiets egen fega landsförrädare Özz säjer?, vars inavlade familj tyvärr kom undan Saddam Hussein (ja man ska kunna skämta om allt, och det här var inget skämt)

 14. Så sant. Men det är väl svenska samhället som ”bett om” detta då man så upprepade gånger från olika håll gapat om att något per definition inte kan vara rasism eller förtal om det riktas mot svenskar, bara åt andra hållet. Bra skrivet, vi behöver fler som dig!!

 15. Den här Özz eller vad han heter är ju bara pinsam, okunnig, bitter och inte ett dugg rolig som dessutom hånar och trycker ner folk som mår psykiskt dåligt. Mycket lågt av honom och mycket omoget.

 16. Klockrent OCH nyanserat.
  En tyvärr inte alltför vanlig kombination när det handlar om vad som skrivs på nätet.
  Respekt!

 17. Reaktionen uteblev uppenbart inte.

  En får tycka vad en vill om andra personer. Det är helt fritt. Oavsett politiskt ådra och personlig bakgrund, är det hyfs som gäller och i alla former.

  Vad avser Jimmi Åkessons sjukdomsbild har jag ingen mer synpunkt på det, mer än jag hoppas, att han som alla andra som drabbas av ett sjukligt tillstånd, tillfrisknar snarast. Kan inte se något skäl till, att önska någon att de skall bli sjuka. Självklart vill jag personligen inte drabbas av det, som han har drabbats av.

  Sedan har jag kanske svårt, att se den enorma reaktionen. Självklart är väl det så, att många är anhängare av SD och då blir reaktionen också subjektiv samt typiskt svenskt. Är inte för, att någon skall generas eller få epitet som är kränkande, (ett svenskt modeord idag) eller i annan form nedvärderande. Att göra sig lustig över någons lyte eller sjukdom är i grunden opassande. Tyvärr är Özz Nujen inget undantag och det vet alla men inte för den skull tillåtet. Omdömet sviker inte bara Özz Nujen utan många fler. Har hört en hel del, som jag skulle ha velat slippa höra och i olika sammanhang. Skall vi se det i sitt hela perspektiv, så missbrukar även SD detta och det är många fler, som gör sig lustig över Romer, Zigenarkorv och Stockholmare, Lappar, Burka, invandrare och personer som av okänd anledning ogillas och inte passar in i deras referensramar, icke att förglömma.
  Jag håller med om, att oavsett tyckandet, bör en förhålla sig så, att hyfs och omdöme gäller och inte allra minst, gäller det alla människor inte bara Özz Nujen. Försvarar honom inte och inte hans ord på något sätt men förstår samtidigt kopplingen. Varför skall inte han få, när alla andra får och gör. Letar efter logiken i det hela. Jag ser det som så, för att döma eller ha synpunkter på någon och för något, bör en då inte ha hela bilden och inte en del av den. Det här är ett allmänt problem och inte bara ett SD-/Özz Nujen problem. Det genomsyrar hela vårt samhälle. Vi låser oss ofta i en enda uppfattning, som dessutom saknar kontraster och ett väl utvecklat sidotänkande. Antigen är det svart eller vitt. Allt emellan då? Var finns dessa tankar. Det gäller att belysa åt alla håll inte bara åt det håll en själv vill och ser som en totala sanningen och verkligheten. Så ser jag på det hela och säkert, är det otroligt många som ändå inte ser det som jag gör men det är fritt,att tycka som en vill, så länge en är hyfsad och inte förgriper sig på människor. Av hat eller annan anledning och som inte, hör hemma i ett civiliserat samhälle och diskussion samt i ett tyckande, bara för tyckandes skull.
  Hoppas att Du tillfrisknar snart Jimmi Åkesson men jag kan inte ställa mig bakom dig och ditt parti. I vissa hänseende har Ni rätt medan i andra, mycket tveksamt. Min uppfattning är klar liksom min syn på och om människan i allmänhet

  • Zigenarkorvgate är symptomatiskt för dagens samhälle.

   Här har vi en korv som är en etablerad tysk korvsort och som inte verkar vara något problem där.

   Vi har en korvkiosk i Stockholms innerstad som har serverat denna korvsort i trettio (30!) år. Först år 2014 blir det rasistiskt.

   Först 2014 blir det också rasistisk att Pippis pappa varit ”negerkung” och att hon driver med en kinesisk stereotyp på så sätt att det måste klippas bort ur filmen. Trots att Astrid Lindgren själv skrev manuset i slutet av 60-talet.

   Vi beskådar vad som kan liknas vid en att förändra historia. Istället för att behålla den historiska kontinuiteten och se sammanhangen som ord kommit till med så suddar vi ut dess existens.

   Winston Smith på Sanningsministeriet skulle nog försiktigt skaka på huvudet…

  • Tack för ett fantastiskt bra inlägg! Vad glad jag blir att någon i denna röra av tyckande hit och dit uttrycker exakt det jag står för!

 18. Har så länge tänkt de tankar du delar med dig av, känner mig rent av lättad av ditt inlägg. Tänk om vi hade fler journalister som tänkte klart och som vågade stå för det samhället visar prov på, inte vinklat för att passa vissa och trycka ner andra.
  Säger som Janna, här har du en ny följare.
  Tack och Kram på dig

 19. Daniel !
  Vilken obildad fjant du är . Stöpt i det PK märkta etablissemanget, eller en vänsterfjant som sitter hemma och känner att nya friska SD-vindar blåser över
  dig och andra kommunistälskare som inte förstå att det finns en annan verklighet
  än planhushållning och hat i denna världen. Du var säkert med bland skrik och skränprotesterna när vår nästa statsminister höll tal i svenska städer inför valet senast.

 20. Tack!

  Det värmer att se att det finns några tappra själar oavsett vilket parti man sympatiserar med..som vet vart Gränsen går..att Man Inte sparkar på någon som redan ligger ner.

  Tack än en gång!

  Även jag är nu en nytillkommen följare av din blogg!

 21. Hej!
  Jag tycker att det är kul att du tycker att sverige inte har en demokrati. Att du ens har tanken i ditt huvud att nämna sverige som en icke demokrati är löjligt. För jag tror att både du och jag vet att det har vi. Jag kan rösta på det facistiska partiet Svenskarnas parti om jag vill. De t är det folk som har gjort. Visst att folk hatar på dem men dem har ändå rätt till sin åsikt så länge dem inte kränker alla. Det samma gäller SD som du har tagit upp. Jag har själv folk på min högskola som jag vet har röstat på SD. Dem har rätt till sin åsikt och det respekterar jag men om jag inte håller med om vad han tycker blir sverige då till en icke-demokrati?

  Jag tycker att det är riktigt dåligt av dig som ändå är en bildad man att du ens får dig själv att låta så dum. Dock så håller jag med om att det som Özz har gjort är dumt och han borde absolut inte gjort så. Men om vi kollar på andra sidan av myntet. Borde vi inte titta på allt SD:s Kent Ekeroth har gjort? Han har många gånger uttalat sitt hat och vrede mot muslimska invandrare. Han har vid ett tillfälle träffat på Zoran Ismail på gatan och slagit honom med ett järnrör och sedan referrat till honom som en smutsig apa. Är det rätt?
  Det är samma sak som vad du tycker gör Sverige till ett ”icke-demokratiskt” land. Är det så du vill att sverige ska styras? Av ett gäng Ny Nazister som är missnöjda?

  Så jag vill gärna ha ett svar där jag får höra vad du tänkt om allt. Det kan ju vara så att jag uppfattat fel. Att jag missförstått din text så skulle vara trevligt om du kunde svara och ge respons på mina frågor. Och om du har svårt att förstå vad jag skrivit så är det för jag har dyslexi men hoppas att du förstår iallafall. Mvh Sebastian

  • Du ljuger. Ingen SD:are har slagit någon med ett järnrör. Erik Almqvist muckade med Soran Ismail men de slogs inte. SD:arna blev lite skraja för att de trodde att en kille var medlem i det kriminella gänget Original Gangsters. De sprang iväg och plockade upp järnrör som de poserade lite med för att känna sig tuffa. Sedan lade de ner dessa.

   Ekeroth är jude och SD är det mest proisraeliska partiet i Sverige. Så klart är inte de nassar. Det borde du förstå.
   SD är ett värdekonservativt parti och i dagens Sverige är det både främmande och skrämmande för många.

  • 1) Jag är inte en bildad man, tvärtom har jag inte ens godkända gymnasiebetyg.
   2) Jag anser inte att landet är en fungerande demokrati om man inte till fullo accepterar ett demokratiskt invalt parti, oavsett vad det heter och vad det står för. Om man anser att partiet eller dess företrädare står för något som strider mot lagen, borde det förbjudas
   3) Nej, jag förespråkar inte nazism. Men jag är väldigt van att kallas kommunistsvin, rebell, rasist, anarkist, snutkramare, idiot, revolutionär, nazist och all annan dynga som anonyma människor törs spy ut sig bakom anonymitetens skärm. Jag står för mina åsikter med fullt namn. Varför gör inte du det?

 22. Özz är en pajas…en dålig komiker…Varför åker han inte hem till Kurdistan och deltar i kriget för att befria Kurdistan, jo därför att Özz är en feg ynkrygg som inte vågar slåss för sitt älskade Kurdistan. Han vill säkert att vi Svenskar skall befria han land, och inte FAN vill Özz sedan ha några andra människor där och absolut inte Svenskar. En feg Ynkrygg! Det är vad Özz är!

 23. Jag kan bara hålla med. Riktigt lågt att skämta om någon som blivit sjuk. Dessutom lär bland annat denne sk komiker vara en av dem som ligger bakom sjukdomen. Givetvis kommer inte media ta upp detta eftersom Özz tillhör dom ”goda” extremisterna.
  Det dom tyvärr inte fattar (gap-vänstern) är att dom är SDs bästa medarbetare.

 24. På nåt sätt känns det som att Özz uppträder som den narr han är. Man måste kunna skilja på sak och person, annars är vi väldigt illa ute.

 25. Överlag kan jag tycka att komiker som gör sig lustiga på andra människors bekostnad inte är något annat än ”legitima mobbare”. Kan man inte vara rolig utan att driva med andra personers handikapp, sjukdomar, utseende el.dyl så är man faktiskt inte speciellt rolig utan man är rätt och slätt en mobbare. Özz är inte rolig och kommer aldrig att bli det heller, han är en mobbare varken mer eller mindre. Jag har aldrig läst din blogg tidigare men jag tycker den har många bra inlägg, kommer fortsätta följa den!

 26. Özz uttalande och hån drabbar i långa loppet alla som drabbas av utmattningssyndrom. De som drabbas har tillräckligt svårt att få förståelse för hur förlamande både fysiskt och psykiskt sjukdomen är. Ingen som drabbats önskar det sin värsta ovän. Många är vi som kämpar bara för att komma ur sängen på morgonen så det är inget att göra sig lustig över. Han skulle knappast skämta om någons cancersjukdom.

 27. Özz har gått för långt genom att håna en människas sjukdom. Kan han inte ens visa respekt oavsett politisk tillhörighet utan måste roa sig på deras bekostnad är han inte värd min respekt heller. Har inte haft något emot Özz tidigare men nu när han gått över gränsen för vad jag tycker är etiskt tänker jag bojkotta honom och hoppas att fler går detsamma.

 28. Jag växte upp i Sundbyberg. Bodde i ett hyreshus med 16 lägenheter. Där fanns norska fru Elvin, tyska herr Müller och holländska herr Kraak, med norsk hustru.
  I folkskolan hade jag två utländska klasskamrater. Danska Sonja (min flickvän) och tyska Holger. Sonja var mycket eftertraktad för att hennes far var flygkapten vid SAS och kom hem med leksaker från USA, som vi då i Sverige aldrig tidigare hade hört talas om. Dessutom hade hennes familj en Schäferhund, som vi tillsammans gick ut med.
  Holger hade ett Märklin-tåg, som vi stod i kö för att få leka med. Han hade den enda modelljärnvägen i vår stadsdel!
  Detta var 1950-tal under Tage Erlanders 23-åriga regeringstid. Jag hörde i min ungdom aldrig ordet ”rasist” eller ”kränkt”. Vi hade i stadsdelen två kända nazister, varav en svensk och en tysk invandrare. De var allmänt föraktade.

  Så var står vi idag? Har Sverige ca 1 miljon rasister? Det finns två möjligheter:
  1) De sk antirasisterna överdriver och antalet rasister framgår av 2014 års riksdagsval: 0,71%.
  2) Det finns ca 1 miljon rasister i Sverige. Varför har de i så fall blivit sådana efter att tidigare varit obefintliga?

  • Tyskar, holländare, norrmän och danskar hör till samma folkslag, så då blir det ganska svårt att vara rasist. Idag har vi hundratusentals negrer och araber här, av vilka många helt enkelt inte verkar anpassningsbara. Jag har en viss förståelse för att människor kan få ”rasistiska” tendenser i den extrema situation fyrtio år av massinvandring har skapat.

 29. Att jämföra Åkesson med en komiker eller ens andra politiker är det som kallas för ”normalisering”. Du borde skämmas.

 30. Oj då! Jag skrev fel. Nazisterna var 0,71% i riksdagsvalen 1932 och 1936. I valet 2014 var de 0,07%.
  Dessutom: Tack för din balanserade framställning om fallet Özz Nujen.

 31. Jag skiter i Özz Nujen, men Jimmy Åkesson förtjänar all skit han kan få. Som man ropar får man svar.

 32. Undrar hur många av SD:s stormtrupper som nu upprörs över hur hemskt det är att håna ngn som är sjuk som själva hånat Gudrun Schyman för hennes alkoholism? Jag gissar på ungefär 100%.

 33. Bra skrvet, Özz borde tona ner, det var en gräns man inte går över.
  Trist att de här hatande vänstergangstrarna hittat hit bara, de kan ju inte tåla att någon har åsikter som avviker från deras. Det går inte att argumentera med dessa, det går inte att föra en nyanserad debatt med människor som ser allt i svart eller vitt, allt som inte faller dem på läppen är svart och inte värt att ens överväga. Denna inskränkta attityd gör alla försök att resonera fruktlösa.
  Tyvärr har alltför många av dessa element tydligen kopplingar som gör dem hörda i det publika rummet vilket gör att deras desinformation och hatpropaganda får alltför stort utrymme vilket faktiskt i förlängningen utgör ett hot mot demokratin.

 34. Varför utgår alla ifrån att Özz skämtar? Hans uttalande kanske är på fullaste allvar. Han kanske anser att alla som han uppfattar som emot invandrare enligt hans uppfattning bör utplånas.

 35. Som många redan skrivit- ett tämligen bra inlägg.

  Rasism idag handlar om vilken given grupp som är offret och vilken given som är mobbarna. Kan aldrig vara tvärtom. Svenskarna är högst i rang, kan aldrig själv bli utsatta för kränkningar utan endast kränkas. Tvärtom kan det aldrig vara, att någon mobbar en svensk är otänkbart, så muslimer, fram och tracka svenskar hur mycket ni vill, ös ur er vad som helst, ingen straffar er ändå, för enl svenska modellen vet man att offret inte behöver uppföra sig.

  Eller…? Nja. Özz Nujen inte bara sparkar på den som ligger, han har dessutom ingen anledning till att sparka. Har sett mycket av JÅ och aldrig någonsin hört honom yttra sig vare sig hatiskt eller rasistiskt. Vart får folk alltifrån? Han har för fan vettigare saker att ägna sig åt. Bla åt den ökade flyktingsinvandringen som snart kommer förgöra- och sabba hela landet. Frågar man mej har jag dessutom full förståelse till att utveckla rasism när det är så många av samma sort som beter sig illa. Jag förespråkar det ej, men har å andra sidan förståelse för det. Så om Jimmie någon gång skulle ”råka” hyra något fientligt mot t.ex. muslimer, så skulle jag inte fördöma honom. Särskilt med tanke på att det finns så många muslimer som beter sig som kräk. Särskilt när de desssutom ju är Sveriges stora offergrupp.

 36. Vill för det första tacka för en härlig läsning på din blog och i dina böcker. Özz är ju självklart bara ute efter att få billiga poäng i media. Skapa debatt om sig sjålv eftersom det varit tyst om honom för länge, enligt honom då alltså. Özz ger sig ju på många svenskar genom att ge sig på en så pass utbredd sjukdom i sverige. Hoppas fker som jag, bojkottar honom och program han medverkar i. Tack för ordet.

 37. Är inte sverigedemokrat!! Men håller absolut med dig om att man skämtar inte om andras sjukdomar och håller absolut med dig om att han gått för långt! Är det någon som är rasist och har fientliga tankar så är det Özz när man uttrycker sig så plumpt!!!

 38. Tråkigt missförstånd, men bra att se så många beredda att försvara människor som mår dåligt. Fast Özz angrep ju inte människor som är utbrända i allmänhet utan snarare vad Jimmie jobbar med i synnerhet… Personligen känner jag också att all misstro och syndabocksletande måste vara jobbigt.

  Jag tycker för övrigt också lite synd om Jimmie som person. Men som politiker? Hans utbrändhet beror på onyanserat problematiserande av tiggandet. På uttalanden som att islam är vårt största hot. Och det är lättare att skämta om det än att bli förfärad. Vi har dessutom förfärats så det räcker och blir över redan.

  Sen är det ju lite så som Özz säger i sitt svar på reaktionerna… Vi kan faktiskt skämta om allt. Men vi kan inte bestämma vad andra ska tycka är roligt. Att vara en bra komiker handlar ofta om att säga sådant som så många som möjligt tycker är kul, för du kommer aldrig kunna vara säker på att du lyckas roa alla.

  • ”Hans utbrändhet beror på onyanserat problematiserande av tiggandet.”
   Källa på det från läkare tack.

   ”På uttalanden som att islam är vårt största hot.”
   Källa på det från läkare tack.

   Eftersom du OMÖJLIGT kan veta det.

 39. Nä man skojar verkligen inte om nån som är sjuk. Man vräker inte ur sig en massa skit heller som gjort honom sjuk. SD ska respekteras som vilket annat parti som helst.

 40. Jag gillar inte heller att man gör narr av människor som är sjuka. Respekt måste visas både dem och personer som dött. Jag tycker Jimmie och andra i SD bar sig lika illa åt som Özz när de 2009 sjöng nidvisan om Palme:
  ”Olof Palme gick på bio, han kom ut strax efter tio. Lisbet såg pistolen blänka, strax därefter blev hon änka. Skottet brann, blodet rann. Olof Palme han försvann.”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rasistiska-sanger-pa-resa-med-sd-ledare_2699389.svd

  • Det var moderaternas ungdomsförbund som började sjunga den otäcka visan, SD var inte ens påtänkta på den tiden. Det gör den naturligtvis inte mindre otäck, snarare tvärtom.

 41. Tja,”Özz Nujen”- vem nu det är – tycks ha en del meningsfränder,såväl s k ”komiker” som Martin Soneby och Karin Adelskiöld,vilka det nu kan vara – och värdiga representanter för slaskmedia och smutspress som Fredrik Virtanen och Jonna Sima – vilka man definitivt vet vad dom är och därför inte tarvar någon närmare beskrivning…..
  Asgamarna har fått luft under vingarna och hyenorna tävlar om vem i flocken som kan yla högst!
  Hur var det nu med ”allas lika värde”??
  Tack för klartext och klokskap,Dag!

  För övrigt anser jag att Åsa Romson och Mehmet Kaplan med omedelbar verkan skall fråntagas alla politiska uppdrag!

 42. Ingen mening att lägga tid o kraft på en statslös kurd! Han har ju alltid rätt Enl media!

 43. Men du, vem är det som sparkar på vem? Har vi alla glömt bort att stackars, stackars Jimmie Åkesson samlar på sig anhängare genom att bl.a sparka på romer? Eller tillhör de inte också människorasen som inte har möjlighet att ens vända sig någonstans för ett ”safety net” för att kunna vara med sina barn? Åh, tro mig, Jimmie har det gott ställt. Alla ni som pratar här vet inte vad det innebär att bli sparkad på. Jag känner invandrare och utlännigar som fått den sanna skiten på sig, och det har inte spelat någon roll hur hårt de jobbat för att komma dit de är. Det är väldigt lätt att sitta där och tro att man vet hur andra har det, men sanningen är denna: för mig låter det bara som att ni ser ur hans perspektiv. Kära bloggare, du talar om att du har förlorat respekt för Özz. Prova leva i hans skor i en enda dag innan du glömmer bort att alla inte har turen att få samma privilegier som oss vita. Jag förstår till 100% att Özz säger som han säger samtidigt som ingen ska behöva gå in i väggen. Men om sanningen ska fram, så är det en hatisk propaganda som Jimmie för fram och det spelar INGEN roll hur många invandrare/utlännigar som är med i SD. Det gör det inte mindre rasistiskt.

    • Som jag skrev i mitt senaste blogginlägg:
     Bekymmersamt och bitvis skrämmande. Ty de flesta som har starka åsikter eller till och med hatar – inte minst de som påstår sig vara mot fascism, rasism och nazism, men vars egentliga syften ofta tycks mig grumliga – gömmer sig under anonymitetens surt stinkande filt och tar sig rätten att kritisera andras åsikter utan att våga stå för sina egna. Nej, jag förespråkar inte nazism. Men jag är däremot vid det här laget väldigt van att kallas kommunistsvin, rebell, rasist, anarkist, snutkramare, idiot, revolutionär, nazist och all annan dynga som anonyma människor törs spy ut sig bakom anonymitetens skärm. Jag står för mina åsikter med fullt namn. Varför gör inte du det?”
     Och vem sympatiserar DU med – fast på riktigt?

   • Men man kan ifrågasätta orsaken till sjukdomen, är orsaken att man aktivt de senaste åren drivit en politik och en personlig agenda som aktivt siktar på att diskriminera stora delar av den svenska befolkningen, så får man kanske finna sig i att man inte har så mycket plus på sympati-kontot. Är man sen hemma och ‘vilar upp sig’ ‘– att ta ledigt’ på skattepengar, så är det ännu mindre synd om karln.

    • Tomas, betyder det att du tycker samtliga anställda inom stat, kommun eller landsting som eventuellt röstat på SD, eller något annat parti som ”skiljer på folk och folk” eller ”aktivt siktar på att diskriminera stora delar av befolkningen” inte är värda sympati för sin utbrändhet?

     Bland de partierna kan ju nämnas mp, v, fi, s, m, och säkert några till.

 44. Raljerande inte Özz främst om orsaken till syndromen och inte själva sjukdomen? Har jag missuppfattat det så till den milda grad?

 45. Go kväll, jag är mycket stolt över Öz. Hoppas Åkesson ej kommer tillbaks och förblir sjuk, och som sagt så tar det på krafterna att vara rasist :), och till er alla Åkessonvänner vill jag bara säga att världen besegrade Nazisterna en gång, och kommer att göra det igen snart oavsätt hur stora ni blir :))

   • Jag hoppas att han (och hans like) dör nasejäveln (ar) . Död åt nazismen – frihet åt folket!
    Jag står för mitt inlägg med mitt riktiga namn

    • Özz ska visa sjuka och svaga respekt i Sverige.

     Vilken ideologi är det Özz tillhör som inte respekterar en demokrati?

     Jimmie är ingen nazist nu får det vara nog med era lögner.

     Du som skrivit detta vill tydligen inte ha fria val i Sverige, där vi respekterar Sd , men jag undrar vilken typ av styre vill du ha?

     Vill du döda sd’are precis som Isis?

    • Och vad har nazism med SD att göra? Lika underbyggt och välformulerat (obs! ironi, om du vet vad det betyder) som att tala om rasistiska glassar och serietidningar. ”Det är bättre att hålla tyst och låta folk tro att man är korkad, än att öppna munnen och ge dem rätt.”

 46. Den politiska korrektheten kommer att bli Sveriges fall!
  Är man invandrad, färgad, och dessutom HBTQ-person så gäller inga normala regler, normer och värderingar…. så är det!
  Snart får man smussla med att man är född i Sverige med ”svenska mor/farföräldrar” och blir man inte öppen HBTQ-person så anses man som jäkligt udda som varandes heterosexuell…
  Nej, alla pojkar vill inte tro på islam och tycka om andra pojkar så är det bara!

 47. Trodde Özz ”Jag skulle dö för Kurdistan” Nujen redan rest till Kobane för att slåss mot IS. Inte? Sjukskriven? Utbränd? Eller bara fegis?

 48. Men det är ok av en politiker att vara religionsfientlig och dra alla människor med samma religion över en kant? Det är alltså ok att tycka en annan människa är mindre värd för dess hudfärg? Eller att införa en lag där man separerar ”svenska” barn från invandrare? Det är ok att segregera människor pga deras hudfärg och sexuella läggning? Ni tror inte en muslimsk man eller kvinna blir utbränd av att dag ut och dag in få höra rasistiska kommentarer, arbeta för en skämtlön eller attackerad av främmande människor på stan å bli utpekad som ”självmordsbombare”? Ni tror inte det är jobbigt för en mor som är högutbildad i sitt land bli hånad av kontorsarbetare för att hon glömt lite skräp i papperskorgen när hon måstat jobba som städare, plugga på universitetet alla kurser på engelska, lära sig svenska och ta hand om två barn? Tro mig det finns fler är jimmie som blir utbrända dagligen men det är fan ingen som nämner eller tycker synd om dem… Att jimmie gett sig in i politiken var hans egna val!! Ge dig inte in i leken om du inte kan leken tåla!! Özz är en komiker det är hans jobb, när han skämtar om invandrare skrattar alla men om det är om en svensk politiker som driver ett parti med rasistiska grunder och åsikter så blir det liv i luckan. Jimmie är inte döende på något sätt, däremot är det många som förmodligen kommer att dö när de skickas tillbaka till sina länder ifall han får styra sverige. Å det har han inte så mycket för (hans egna ord i en debatt)… Vem är det igentligen synd om?

  • Det är ingen mänsklig rättighet att bo i Sverige!

 49. Vad skönt det är när någon som du Dag, som kan skilja på sak och person. Någon med civilkurage nog att stå upp för det som är rätt istället för att vara en som följer svansen för att resten gör det utan att fundera på vad som just skedde och vilka följer det är för ett demokratiskt samhälle om alla gör så. Jag jämför min gode vän här i Texas där jag hälsar på. Hans vän och granne som talar fördomsfullt om gays och att de inte borde få gifta sig. Min vän säger att – I totally disagree with him, but I will always protect his freedom to say his opinion. Maybe he changes his mind later on.

 50. Det räcker med att se Özz Nujens blick för att förstå vilken hatisk liten missundsam människa han är.

 51. Obehagligt mycket hatfulla kommentarer som hyllar blogginlägget/adm. Varför kommenterar adm. enbart de som inte håller med och ifrågasätter varför de inte skriver under sitt fullständiga namn? Adm. tackar för beröm och medhåll men väljer att bemöta alla hatiska och rasistiska inlägg med tystnad. För mig står det ganska klart vad det är jag har med att göra här. Obehaglig tråd, skulle skämmas om jag var du Dag.

  • Tack för att du skriver under eget namn, om du nu gör det. Jag förespråkar yttrandefrihet och nej, jag skäms inte för vad varken Özz Nujen eller andra skriver. Jag tar ansvar för det jag skriver.

   • Det jag undrade över är varför du låter alla anonyma som uttalar sig hatiskt mot Özz vara, utan att undra varför de inte skriver under eget namn? Det är enbart när någon ifrågasätter det du skriver som du antyder att de inte vågar skriva under eget namn, du antyder även att jag kanske inte skriver under eget namn och för mig är detta en retorik som handlar om att undvika att bemöta innehållet för att istället försöka ifrågasätta din åsiktsmotståndares seriositet. För mig känns även din inställning till yttrandefriheten tveksam, jag undrar över hur du ser på alla hatiska och verkligen kränkande inlägg av personer som samtidigt ger dig sitt stöd, detta är yttrandefrihet som du värnar om förstår jag, men Özz Nujens uttalande faller utanför yttrandefriheten, där går tydligen din personliga gräns. Självklart har vi alla olika gränser för vad vi kan acceptera och vad vi vill höra , men i yttrandefrihetens namn borde det väl räcka med att säga att man inte håller med. Jag har själv varit utbränd, Özz Nujjen har tydligen också varit det, jag har läst hans svar på kritiken och jag tycker det är ett balanserat och bra svar som jag kan ta till mig och acceptera. Fler borde ta reda på lite mer bakgrundsfakta och inte bara hetsa i väg och piska upp hatstämningar på det sätt som skett här.

    • 1) Jag ifrågasätter alla som inte med eget namn står för vad de tycker, men jag har också i rimlighetens namn inte tid att skriva kommentarer till varenda människa och på min egen blogg förbehåller jag mig rätten att svara – eller låta bli.
     2) Nöjjen får för min del ha varit hur utbränd han vill och raljera om både sin och andras utbrändhet i svarsartikeln, något som knappast lär höja hans status.
     3) Jag anser fortfarande inte att Nöjjens eventuella utbrändhet ger honom rätt att offentligt håna någon som blir sjuk, vare sig det är en meningsmotståndare eller ej. Med samma logik skulle rullstolsbundna fritt kunna håna andra rullstolsbundna. Men de gör de inte, eftersom de tydligen bär på en större förståelse och empati än Nöjjen.
     4) För övrigt är jag inte mer intresserad av Nöjjen än av Sverigedemokraterna, det vill säga inte alls. Jag hade reagerat likadant om en annan ”komiker” hade hånat en annan politiker. Att andra vill göra det hela till en politisk fråga må, i yttrandefrihetens namn, stå dem fritt.
     Är du nöjd med svaret?

 52. Jag tycker och har alltid tyckt att Özz Nujen är en riktigt stor rasist gentemot svenskarna.

Kommentarer inaktiverade.