Skäms, snutar, skäms!

Alla som känner mig och läser mina inlägg, vet att jag generellt är mycket positivt inställd till polisen och vid ett flertal gånger har försvarat både polisens arbetssituation och ett antal ingripanden som kritiserats hårt i media.

Det står jag för.

Därför känns det också extra jävligt idag, att få se hur poliser – inte ens de som får ta skiten ute på gatorna utan fritidsklädda krimmare som till vardags njuter av värmen i poliskvarteret Kronoberg – snyltar sig igenom tunnelbanespärren vid hemfärd mellan 16.00 och 17.00 genom att visa upp sina tjänstelegitimationer och därmed spara de hundralappar alla andra tvingas betala för att åka kollektivt.

Smaklöst!

En polis ska vara en förebild för resten av medborgarna. Polisledningen vill att uniformerade på gatorna ska jaga vanliga medborgare för skitbrott för att få till fler pinnar i statistiken, det är ingen hemlighet. Och nu visar det sig att överordnade poliser utnyttjar sin ställning för att få åka till och från jobbet gratis.

Riktigt jävla illa. Bananrepubliksmentalitet och fullt jämställt med vanlig korruption.

Enligt utredningarna kan det här gratisåkandet kosta skattebetalarna 23,7 miljoner kronor per år.

Det är dock inte det värsta.

Det värsta är att civilklädda, korkade, snåla skrivbordssnutar här undergräver förtroendet för hela poliskåren!

Jag har skrivit det förr och jag säger det igen – i ett företag med över 20 000 anställda finns det alltid rötägg, och de ska bort! Uppenbarligen gäller det inte bara slagsmålssugna idioter i uniform utan också en hel del på kriminalen.

Jag hade inte förväntat mig att de skulle finnas i form av plankande krimmare, som har bra lön och här försöker smita undan några sketna hundralappar i månaden.

Skäms på er, för fan! Ni undergräver inte bara förtroendet hos allmänheten – ni kissar också i kaffet hos era uniformerade kolleger ute i landet, de som tar skiten ni slipper bakom skrivbordet!

Jag får tämligen ofta mail från dem, de uniformerade kolleger som med halvtaskig lön sliter ute i landet och efter många år i tjänst börjar tvivla. Inte på sig själva, men på jobbet eftersom de inte får stöd av sina chefer (känt fenomen, och jävligt tragiskt). Jag undrar vad de tänker i kväll, när de ser sina fega kolleger försöka försvinna förbi Aftonbladets mikrofon när de just avslöjats med att planka med tjänstekortet. Om jag hade varit uniformerad i Småland så hade jag kräkts i papperskorgen.

Jag hoppas att det inte är polisens internutredning som blir tongivande här utan SL:s egen. Och att SL skickar Rikspolisstyrelsen en faktura på 23,7 miljoner som betalas omgående jävla pronto utan tjafs (Jag hoppas också att gratisåkarna identifieras och får pisk så det räcker enligt internreglerna. Om vi ska vara riktigt petnoga, så pratar vi här om bedrägligt beteende och missbruk av tjänsteställning)!

Om inte – så vill jag se ett mycket långt tv-program där både rikspolischefen och de patetiska gratisåkarna får dra ner byxorna offentligt.

Men så kommer det inte att bli. Ty i Mellanmjölkssverige blåser stormen över på ett par dygn om alla håller käften. Det vet politiker som trängt sig före i bostadskön, det vet de som på olagliga vägar lyckats tillskansa sig förmåner.

Och det är förstås det värsta av allt. Att i ”världens finaste land” och det som toppar listorna över lägst korruption, där kommer man undan med – allt.

Se reportaget och avslöjandet här – sjukt pinsamt:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19880360.ab

 

7 svar på ”Skäms, snutar, skäms!

  1. Arma poliskår, nu får de Dan Eliasson som chef för den nya polisorganisationen också. Han har redan ställt till med mycket på Migrationsverket och Försäkringskassan. En mycket olämplig kandidat. Men i Sverige sparkas ofta odugliga chefer snett uppåt.

  2. Inte nog med att Dan Kräket Eliasson skall bli rikspolischef – Polisutbildningen skall förläggas till Södertörns ”Högskola”……! Gratisåkning i kollektivtrafik kommer att framstå som en påtagligt klen fjärt i ovannämnda storm…!

    För övrigt anser jag att Åsa Romson,Mehmet Kaplan,Margot Wallström och Alice Bah Kuhnke med omedelbar verkan skall fråntagas alla politiska uppdrag och förbjudas att yttra sig offentligt!

  3. Dag

    Gratisåkande är inte bra vare sig det gäller poliser eller politiker som åker taxi för massor med pengar osv osv.
    Dock tror jag, om det inte ändrats, att en polis kan när som i en situation som kräver det agera som polis med sin myndighetsutövning.
    Alltså kan man titta åt ett annat håll eller att låta bli att ingripa ifall en sådan situation uppkommer? Om inte tycker jag det är OK att man får åka gratis speciellt om man redan tidigare på sina resor sett/DELTAGIT I DESSA SITUATIONER . .

    • Jag tror att du har rätt, eller att det snarare är så att en polis är skyldig att ingripa vid brott, även om vederbörande är ledig. DET är ju ett system man kan diskutera men jag tycker inte att det ska jämföras med gratisåkning. Snarare anser jag i så fall att den polis som ingripit under sin fritid, i efterhand ska kunna debitera övertidsersättning.

      • Orimligt att bara få betalt vid faktiskt ingripande om man är i ständig beredskap på tex tunnelbanan. Har en bekant polis som konsekvent ingriper mot brott i tex tunnelbana även när hon inte är i tjänst. Tror iofs att hon köper sitt SL kort ändå. Kan tycka att gratis SL resor är ett lågt pris att betala om poliserna agerar som civilpoliser under färden.

        • Må vara. Men i normala fall förhandlar man sig till löner och villkor.
          Man plankar sig inte till dem.

  4. Kollektivtrafiken borde betalas på skattsedeln och vara gratis för alla. Då skulle man dessutom slippa all hjärntvättande reklam…..

Kommentarer är stängda.