Bubblor & bling-bling!

Den begåvade och trevlige författarkollegan – tillika en av Sveriges främsta champagneexperter – Kåre Halldén och hans fru Anna bjöd i kväll in till bubbelmingel på sin champagneklubb Spruce Up! (www.spruceup.se) på Narvavägen i Stockholm, för att fira utgivningen av Kåres första kriminalroman – Champagneführern.

 

Kåre Halldén är numera inte bara champagneexpert utan också deckarförfattare.

 

 

 

 

Med Champagneführern har Kåre introducerat en ny bokgenre – wine crime – som uppmärksammats utomlands.

 

 

 

 

Kåre, som tidigare skrivit två mycket trevliga fackböcker om champagne presenterar nu en fascinerande dramatisering av hur Hitler sände den tyske löjtnanten Otto Klaebisch att bli weinführer i Champagne, Frankrike. Klaebisch uppgift var att plundra trakten på så mycket champagne som möjligt, vilket hjälpte Hitler att finansiera kriget. Oavsett om du är intresserad av historia, champagne eller bara vill ha underhållning är boken bra!

Det var Kåres fru Anna som föreslog att han inte skulle fastna i fackboksgenren utan ge sig på att skriva deckare. Anna, en begåvad konstnär som målat mycket, skapar nu spännande konst genom att smycka champagneflaskor och ge dem en identitet, ett liv!

 

Anna ser champagneflaskor ur en annan vinkel och …

 

 

 

 

 

… pimpar dem vackert och fantasifullt. I våras hade Anna en vernissage och vi hoppas att vi så småningom får se en större utställning med hennes spännande flaskor!

 

 

Anna hade dessutom skapat fantasifulla och välsmakande maränger för att förgylla kvällen:

 

 

 

 

 

 

Tack, Kåre och Anna för en trevlig, bubblande kväll med efterföljande läsning. All lycka och framgång till er båda och – Champagneführern!