Män som slår kvinnor hatar inte kvinnor

Så skriver media igen om kvinnor som hotas, förföljs, misshandlas och tvingas hålla sig gömda.

Det gör de ibland när Trump inte har gjort bort sig, när ingen kändis har byggt ett nytt lyxhus och det inte finns mycket annat att skriva om än det som av politiska skäl måste mörkas till varje pris.

Annars tycks det inte vara så viktigt, det här med kvinnorna. Trots att det sker varje dygn och i mycket större omfattning än vi får veta.

Det pratas om män som hatar kvinnor.

Tja, kanske. Men här är min teori:

De flesta män som slår kvinnor hatar inte kvinnor.

De flesta män som slår kvinnor är rädda för kvinnor.

Empatiska kvinnor. Starka kvinnor. Framgångsrika kvinnor. Charmiga kvinnor. Vackra kvinnor. Allvarliga kvinnor. Kvinnor som får dessa män att känna sig mindre. Män vars tro på mänsklig äganderätt tyder på att de är lågbegåvade.

Media skriver att mer än 800 kvinnor tvingas hålla sig gömda. Flytta långt hemifrån till hemliga adresser i nya städer. Skyddad identitet. Barn som inte längre får ha kontakt med sina kamrater, inte får vara ute på Internet.

Jag tror att det är många, många fler, som varken samhället eller tidningarna känner till. Jag känner personligen några stycken som levt, och lever, under hot, övervakning och misshandel, utan praktiska och ekonomiska möjligheter att fly samma natt. Utan stöd från någon som kan hjälpa dem bort fort. De tappra som jobbar på kvinnojourerna gör allt de kan, men det räcker inte till.

Och för samhället i stort tycks problemet inte viktigt nog.

Det handlar ju om kvinnor, trots allt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/70MqG8/louise-fick-trauman-av-valdet–men-blir-inte-trodd

Jag tror att det finns en lösning som skulle minska problemet, om viljan och resurserna fanns.

Varje man som har misshandlat en kvinna döms till besöksförbud och förses med elektronisk fotboja. Om han kommer inom en mils avstånd från kvinnans bostad, arbetsplats eller vad man nu valt, går larmet. Polisen (om resurserna fanns) hinner fram innan mannen hinner slå ihjäl Lotta, Ulrika eller vad hon nu kommer att heta nästa gång. Innan fler barn blir föräldralösa.

Och mannen döms omedelbart till fängelse.

Men senast jag kollade med polisen hade användandet av elektroniska fotbojor varit försumbart. Inte heller har jag hört vår justitieminister adressera problemet.

Det handlar ju om kvinnor. Inte så viktigt, Morgan?