Piska min gamla mamma hårdare, Löfven!

Jag läser att Löfven bryter ännu ett löfte och hotar med att höja hemtjänstavgiften så att staten kan få in 148 miljoner extra i skatt.
Det kan ju behövas eftersom han låter enbart Bert Karlsson fakturera 830 000 kronor om dagen (drygt 302 miljoner om året) för att driva flyktingförläggningar.
Klart att pensionärerna ska betala det!
Toppen, Löfvén – piska upp min 93-åriga mamma mera, bara!
Skit i att hon sitter i rullstol, är halvblind och inte klarar sig utan daglig hjälp.
Skit också i att hon har jobbat och betalat skatt från det att hon var 17 tills hon vid över 90 års ålder lade ner sin lilla firma på grund av synfel. Hon har alltså jobbat långt mer än du har gjort och någonsin kommer att göra.
Skit i att hon är en av dem som byggde det du kallar välfärd.
Skit i att det var hon som betalade din skolgång, dina bussresor och dina eventuella sjukbesök.
Skit i att det är hon som faktiskt betalar din lön i dag.
Piska henne hårdare, Stefan! Gamla idioter kan inte få nog av uppfostran.
Men bered dig på en överraskning.
När hon och hennes kompisar är borta och du ska straffbeskatta dina nya kompisar – de som i dag är inneboende hos Bert Karlsson – kommer du till din stora förvåning att finna att de flesta av dem inte ens kunde få ett jobb.
Keep up the good work!

35 svar på ”Piska min gamla mamma hårdare, Löfven!

 1. Du borde få det här publicerat i nån av dagstidningarna. Bra skrivet.

 2. Saknar ord …. min gamla mamma är i alla fall pigg och hyfsat kry och behöver ingen hjälp i hemmet ännu.

  En av dagens rubriker som finns ’överallt’ är att migverket (eller var det kommunen direkt?) tydligen betalar hela 46500 kr/mån för en liten etta som företag hyr ut, men själva endast betalar 3000 för. Allt för att ett ensamkommande barn ska få pröva sina vingar som vuxen.

  Jag saknar ord över kontrasterna … över var det sparas in och var det inte finns någon begränsning. Alls.

  • Ja, det är i min kommun. Mölndal.
   Här betalades det i fjol ut 273 mnkr för att härbärgera ”ensamkommande flyktingbarn”.
   Gårdagens rekord är slaget. Dagsnoteringen är nu över 68 000 kr/mån enligt dagens GT.
   Fastighetshajen Erik Selins framlidna mor var Eva Selin, riksdagsledamot för centern. I Selins bolag är Christina Rogestam (c) ordförande. Hon har tjänat 10 mnkr. Hon har varit GD i Invandrarverket.
   Bra affärsidé centern har: Propagera för fri invandring! håva hem stålarna.
   Civilingenjör Bo Adolfsson

 3. Mycket bra sagt. Vi måste bli fler som sätter stopp för de Löfvenska framfarten, innan han förgör oss.

  • Så sa jag om Moderaterna också men det blev värre fläckvis tydligen.
   Maktskifte nu skulle bara resultera i nya jävelskap.

 4. Tack för att du talar klartext. Sjuklövern störtar oss alla i fördärvet

 5. Denna måste publiceras! Jättebra ! Va sjutton är det som händer i vårt land!

 6. Bli helt mållös.
  Klart att han bryter löften det är säkert, men vet du om att han nyss tagit över från Alliansen och fortsätter där dom slutar?
  Sverige är ju i spiralen nu att dom måste ta allt dom kommer åt, det gjorde ju även Moderaterna med skillnaden att se rika fick bli rikare.
  Men bättre om Löfven gör det enda rätta, ge sig på höginkomsttagarna och de som sitter med miljoner på kontona och de som flyttar sina pengar utomlands.
  Hellre dom än pensionärerna.

  Å åter igen, Ljuger gör dom alla, bryter löftet gör dom alla.
  Det spelar ingen roll vilken färg dom har.

 7. Löjligt att skriva saker utan att veta all fakta. Hemtjänstavgiften höjs varje år och man betalar efter sin förmåga, alltså vad man har i pension. Vi har en maxtaxa som innebär att du kan ha hemtjänstbesök varje timma, alla dagar, året om utan att betala mer än någon annan. De flesta pensionärer i Sverige idag betalar nästan ingen avgift, men höjs taket lite kan de med höga pensioner betala lite till, helt rätt anser jag.

  • …”betalar nästan ingen avgift”????
   Vilken verklighet lever du i?

 8. Ja mycket bättre än vad du förklarat o skrivigt kan man nog inte göra. Detta skulle komma ut i en stor tidningsblaska.

 9. En kapitalist som du bör nog fan hålla käft Dag 🙂
  Har du råd och bo i södra florida ibland är nog du och din familj dom sista som drabbas av det här.
  Eller är du rädd för att dina pengar ska röras, att du får några få kronor mindre efter skatt så du kanske måste köpa billigare solkräm.

  Så mycket lögner och inte ett ord om hur alliansen skapat situationen som nu är. ?

  Nej, situationen som är idag är inte bra men efter alliansens vanstyre så måste alla vara med och betala, men går att undvika att det ska drabba dom äldre.
  Någon krona extra i skatt för oss som har det helt ok, men då blir det väl ramaskri för det och stackars Dag måste köpa billigare solskydd, då är det verkligen kris.

  • Jag tror att du har förväxlat mig med någon annan.
   Inlägget handlade om min mamma, inte om mig.Hon har för övrigt aldrig satt sin fot i södra Florida och halvblind, rullstolsbunden och beroende av den fina hemtjänst som politikerna – oavsett färg – serverar, lät hon inte ens komma utanför sin kommun.
   Dessutom bör du läsa på. Jag beklagar mig inte över min skatt. Utan över hennes.

 10. Bra sagt.
  I verkligheten är det så att pensionären får mindre o mindre kvar i plånboken och går back ekonomiskt varje månad.
  Hur kan vi tillsammans protestera?

  • Jag har en far som aldrig betalat skatt han bor på hemmet har 10.000 i månaden,han får över så han kan spara lite.

 11. Jag trodde botten var nådd med Reinfeldt-Eichmann..och så kommer Löfven-Streicher

 12. Det verkar som om känslorna hos människorna i Sverige börjar närma sig det som SD har pratat om och andra inte velat medge…
  Detta är en väldigt tråkig utveckling!

  Vad är det som är sant?

  Det finns ett ordspråk som beskriver hur välstånd går i arv och detta ordspråk beskriver väl hur vårt land sköts idag!

  Det lyder kort och innehåller endast 3 ord:

  Förvärva, förvalta, fördärva!

  Våra mor och farföräldrar jobbade och byggde Sverige! De förvärvade vårt välstånd!

  Våra föräldrar tog hand om det som de fick i arv och byggde vidare! De förvaltade vårt välstånd!

  Vår generation har ingen aning om hur mycket arbete som ligger bakom det vi fått i gåva av dessa hårt arbetande människor…
  Vi tror att vi har en bottenlös brunn att ta ur!

  Vi ger i alla riktningar utan tanke på att framtiden är VÄLDIGT lång!

  Vi fördärvar vårt välstånd!

  När vi inte har respekt för det vi fått, så kommer vi aldrig att kunna uppskatta den gåvan eller det arvet!

  Som sagt en väldigt tråkig utveckling…..

  • Väl skrivet björn, idag är det bara girighetsarvet efter att moderaterna körde statsfinanserna i botten för alla som inte är höginkomstagare:-(

 13. Undrar om Öhrlund röstade på SD. Han har ju en poäng ang äldrevården men förstår inte jämförelsen med flyktingmottagning.

 14. Mycket av det du i allmänhet skriver, är det som så mången har svårt, att förmedla. På ett lätt och enkelt sätt belyser du det som behöver belysas. Delar i mångt och mycket dina åsikter. Fortsätt så, tack.

 15. Om din mamma jobbat tills hon fyllt 90 så är hon ingen fattigpensionär och har råd med en höjning, så du är fel person att klaga.
  Stefan Löfven tänker mycket mer på pensionärerna än vad alliansen gjorde.

  • Jag önskar att du fick möta min mamma öga mot öga och se hur ”bra” hon i sin rullstol, beroende av hemtjänsten, har det.
   En dag sitter du där själv.
   Men då är Löfven betydligt rikare än du.

 16. Varför inte låta ”DÖ” dö och ställa till en ordentlig oreda i AB Sverige. Nuvarande regering och den påhejande oppositionen behöver bytas ut allihop. De förtjänar inte ens uppmärksamhet. MEN så länge svenska medborgare röstar som de gör ”har alltid varit sosse, röstar alltid på dem”, så länge kan vi andra sparka oss trötta! MP ska förbigås med total tystnad!

 17. Det är bara svenska pensionärer som drabbas av höjda hemtjänstavgifter. Invandrare som aldrig arbetat i Sverige får s.k. Äldreförsörjningsstöd som är som en låg svenska pension (4700 kr netto /mån plus fri bostad), men som INTE räknas som inkomst . Eftersom avgifter för sjukvård, tandvård och hemtjänst sättes efter inkomst får de med ÄFS allt detta gratis. Så en invandrare som aldrig jobbat i Sverige får AFS plus fri hemtjänst., tandvård och sjukvård et c. ÄFS betals fiffigt nog ur svenska pensionsfonder så de som betalt in till dessa får också lägre pension för att betala till invandrarna. Så funkar det nya rasistiska Sverige.

 18. I sak ang. Hemtjänst avgifter håller jag till fullo med. Det som känns tråkigt är uppfattningen om att vår pågående nedmontering av välfärden är relaterad till invandring. Vi har stora problem med svenska medborgare, främst ungdomar som bara drar fötterna bakom sig, de tar inte jobb inom vård och omsorg och de vägrar jobba inom yrken som inte direkt ger en bra lön och fina privilegier, många av dessa söker inte heller utbildningar som de kan försörja sig på utan söker endast efter självförverkligande. Vilka är det då som jobbar inom vård och omsorg? Vilka utbildar sig till undersköterskor? Vilka tar de jobb som inte längre duger åt svenska ungdomar? Det är de som kommer med ingenting, de som tidigt fått lära sig att inget är gratis. Dvs. De personer du antyder kommer leva på skattepengar som svensken arbetat ihop. En liten reality check till dig, vården skulle inte ha arbetskraft om det inre vore för dessa personer.

 19. Dagens yngre generation kommer tacka gudarna att någon arbetat och betalat skatt medan de lallat runt…

 20. Fy fy säger jag bara. Hur kan vi sitta och slå oss för bröstet och tycka att iv har det bra i Sverige??????? Våra gamla lider och tiger medans invandrarna bara skall ha mer och mer och fler och fler blir dom. Tacka fan för att inte pengarna räcker. Och, BERT du borde skämmas du är girig och suger ut pengarna som vi kunde använda till annat. JAg vill bara påpeka att jag är INTE sosse.

 21. Hej
  Jag har kopierat ditt brev och mailat det till sossarna hoppas det inte gör något

  Lasse

Kommentarer är stängda.