Varför mer Silfverbielke?

Christopher Silfverbielke är tillbaka.

Jag lever med honom dag och natt. Tänker som Christopher i det dagliga, i trafiken, i butiker, på restauranger. Inser att några av dem jag ser uppföra sig illa, inte skulle överleva om de mött Christopher.

Intressant.

Än mer intressant är alla de mail och Facebookkommentarer jag och Dan Buthler fått efter våra böcker En nästan vanlig man och Grannen.

Vi pratar hundratals, kanske tusentals nu.

EN har varit negativ, resten skriker efter mer.

Och vi undrar – varför?

Med Christopher Silfverbielke har vi skapat ett monster. En man som fäller kvinnor på band, duperar dem, våldtar dem. En leende, artig, välklädd galning som inte drar sig en sekund för att döda, om någon begår en handling som i hans hjärna är oförlåtlig eller åtminstone omoralisk.

Och av honom vill alla ha mer. Vi får nästan fler mail och kommentarer från kvinnor, än från män, vilket naturligtvis ökar nyfikenheten.

Varför vill ni kvinnor ha mer av Christopher? Vad är det som gör honom oemotståndlig? Att han är snygg räcker ju inte, eller hur?

Och varför vill ni män ha honom lös på gatorna?

Jag lever med Christopher varje dag och natt nu. Det är en synnerligen spännande – och ibland skrämmande – upplevelse. I stunder suddas gränserna ut, han blir jag och jag blir han. Min hjärna tänker i helt andra banor än normalt, bara en yttre beskyddare hindrar mig från att handla som Silfverbielke skulle ha gjort.

Och jag är fortfarande nyfiken – vad är det hos detta odjur ni vill ha mer av, och varför?

Inte minst ni kvinnor.

Kommentarer mottages med stor tacksamhet. Låt oss veta.

 

119 svar på ”Varför mer Silfverbielke?

 1. Vi vill ha mer av honom för att han inte är och tänker som oss andra. Det är sjukt spännande och man börjar själv undra om man har en pervers läggning åt hans håll. Han gör ju allt som man själv inte skulle drömma om och därför blir det ett sjukt sug efter mer Christopher. Väntar med spänning!!!

  • Tiden närmar sig, Carina! Den 26 september är det dags för ”Återvändaren” och du kommer att älska Christopher ännu mer… ;o)

   • Tror som Mathias. Alla retar vi oss på saker i vår omgivning, men där vi andra trycker på tutan eller pekar finger tar CS livet av folk på riktigt.
    Det känns som kvadrilogin skulle passa på film eller TV, är ngt sådant på gång??

   • Har lyssnat på alla böcker på storytel och är helt fast i steken om Silfverbielke. Går det att göra en film om den? Största problemet måste vara att hitta skådespelaren som kan spela Silfverbielke. Tror dock att jag vet en som skulle passa utmärkt, dock är han inte svensk.
    Damon salvatore i vampire diares, tror han heter Ian Somerhalder !!

 2. Jag skulle snarare säga att han lever ur de sidor vi faktiskt bär inom oss, och därför önskar jag mig mer av honom. Alla har vi väl någon gång tänkt att vi önskar skära halsen av någon som vi ogillar, uppträda respektlöst mot myndigheterna och ändå stå på någon form av ”topp” och ha full koll på världen. Att han sedan gör sina brott som en gentleman och mästertjuv gör hela bilden underbart komplett. När jag sänker min knivbärande hand och väljer att gå ifrån situationen, där väljer C.S att skära. Det gör det spännande.

  • Jag tror att du slår huvudet på spiken där, Mattias. Christopher gör det vi andra tänker!

 3. Vi vill ha mer av honom för att han är den ursprungliga formen av vårt själva väsen, vi känner igen oss i honom men dagens samhälle låter oss inte erkänna det! Vi ska vara empatiska, förstående och liberala m a o C.S:s antites. Genom böckerna om C.S får vi, om så bara för en stund, leva ut våra mörkaste sidor. Mer Silfverbjelke åt folket för bövelen……

 4. Vi är många fans av den mannen, varför? Tja som en väninna uttryckte det i lördags på bussen, när hon var irriterad på klientelet där: -Jag går snart ”Silfverbielke” på honom! Det börjar bli ett ”statement” i Skåne”! Det var för övrigt samma väninna som fick mig att läsa dina/era böcker, då jag låg hemma i feber o förkylning o ville ha en BRA bok rekommenderad, -fick mord.net, sedan bara fortsatte det ju! Lägg till Hanna Sundqvist! Stort fan!

 5. Vi vill att han ska åka på nån riktigt smaskig hämnd, han kan ju inte bara få fortsätta ”finnas” där ute. Vill ha någon slags avslut på ett klurigt ”Öhrlund”-sätt! Det är ju några som borde vara en smula sura på han… 🙂

  • Visst är det många som är sura på honom. Vi får väl se hur det går för Christopher i nästa bok – ”Återvändaren”, i en bokhandel nära dig i slutet av september! :o)

   • ”Vill ha någon slags avslut på ett klurigt ”Öhrlund”-sätt! ”

    Nääää, vi vill inte ha något avslut. Vi vill ha mer och mer och mer….

 6. jag gillade förvisso chris lite bättre i en nästan vanlig man än i grannen.
  mycket för att han i den första boken hade ett klart agenda. att lyckas med fonden och ha kul på vägen. och att han förlitade sig mer på kall planering än tur.
  i grannen är målen mindre på något sätt. saker känns inte lika välplanerade och några saker han gör borde han ha kunnat åka dit för om det inte var för att han bara hade tur.
  men jag älskar ändå chris! hoppas att han skaffar sig ännu större ambitioner i framtiden!
  varför jag älskar chris? för att han har mod, intelligens, fantasi och charm nog för att lyckas med vad han vill när han vill.

  • Jag tror att du kommer att gilla Chris´ planering och driv i den kommande boken ”Återvändaren”!

 7. Med tanke på att Patrick Bateman fyller 50 2014,om jag inte räknat helt fel,kanske ett möte mellan honom och allas vår Silfverbielke skulle kunna framkalla de mörka sfärernas harmoni i hittills sällan skådad omfattning……..?
  Tanken på en koordination Örhlund-Butler-Easton Ellis ger åtminstone mig högst intressanta perspektiv på den uttalade ondskans tillväxt och framgång,men det får väl beklagligtvis förbli en vacker mardröm….?!

 8. Är inne varje vecka och kikar efter en uppföljare, som bara måste komma snart… Finns det något skönare än att ligga på stranden och lyssna på när Sauken berättar om Silfverbielke och hans bravader.. Lyssnar på ”en nästan vanlig man” för tredje gången nu…

  • Bra böcker men varför kalla svinerierna för bravader? Silfverbielke är en vedervärdig människa som förtjänar avsky, inte beundran. Han är ingen hjälte, han är ett as. Hjältar går upp till sitt tråkiga kneg och lever sitt tråkiga liv trots vetskapen km att det inte blir bättre än såhär.

   Silfverbielke förtjänar spott och spe eftersom han behandlar människor illa, han skadar djur och har ingen empati.
   Men det gör inte böckerna mindre läsvärda.

   Vi fascineras av psykopaten därför att h#n följer sina egna regler, skapar sina egna lagar och är kompromisslös. Han säger ”it’s my way or the highway” och vi tycker det är rebelliskt och häftigt. Kanske inte för att vi inte vågar göra samma sak (vi vill inte gå över lik för att nå våra mål) utan för att han struntar i konventionerna.

   Ett problem är att kvinnor som å ena sidan tjatar om jämnställdhet, feminism och patriarkat samtidigt blir alldeles till sig av ett sånt svin som Silfverbielke. De lockas av det förbjudna. Lustigt nog är det i stort sett inga män som lockas av kvinnliga psykfall eller kåkfarare.

   Jag ser fram emot en kommande filmatisering av böckerna om Ecker, Silfverbielke och Johannes men hoppas att ni inte ger huvudrollen till den överexponerade Persbrandt. Det vore bättre med en mer oväntad skådis i den rollen.

 9. Ibland har jag tänkt på att i händelse av film, vem som skulle passa i rollen som Silfverbielke? Svårt, men Alexander Skarsgård ligger iaf högt uppe på min lista. 🙂

 10. Intressant… Måste säga att jag och vill läsa mer om honom, gärna flera till böcker…

 11. Han lever ut de fantasier som många av läsarna bär hemligt inom sig för att det upplevs vara moraliskt fel att leva ut på det vis som Christopher gör. Så när man läser era böcker är det som ni sätter många människors inre fantasier i ord, ord som man själv inte vill uttala men som känns skönt och läsa om eftersom man lätt kan slå ifrån sig att det är bara en bok, men man skulle vilja att det var mer.

  • I nästa bok förverkligar Christopher ännu fler av dina fantasier! :o)

  • Förhoppningsvis är det få människor som fantiserar om att mörda och våldta, ”slakta blattar”, ta livet av djur mm. Dock ska tilläggas att Silfverbielke inte är ensam om att vara störd i Hörlunds och Butlers välskrivna böcker. Hans gode vän Ecker är ju i stort sett lika vedervärdig.

   Jag tror de skulle göra sig bra som film men ser gärna någon annan än tidigare nämnda i huvudrollen.

 12. Närå, behöver inget mer Silverbielke.

  Däremot skulle jag vilja ha fler av dina Cats-reportage, det vore på tiden.

  • Tack för komplimangen, Martin, den värmer! Men – dessvärre är den tiden över för min del…

 13. Åh…. Christopher Silfverbielke…. långtar så till nästa bok, grymt bra … hoppas filmer snart är på väg åxå (och att de inte förstörs utan blir som böckerna)

  • Kommer snart! 26 september är det premiär för ”Återvändaren”…! :o)

 14. Dessa böcker ger en klar mersmak,älskar karaktärerna,en annorlunda känsla att ena stunden tycka illa om ”Rudde” för att i nästa njuta av hans handlingar.
  Mer av detta tack!!
  /Timpa

 15. Hade gärna sett en uppgörelse mellan Ecker och Silfverbielke, det var lite stake i Ecker också.
  Tack för mycket suveräna böcker! tycker Sauk ger talböckerna ytterligare ett lyft.
  //Håkan

 16. Som bokmal gissar jag att böckerna är en höjdare, men i ljudböckerna med Stefan Sauk som uppläsare MÅSTE upplevelsen bara ligga flera nivåer högre. Har också funderat på om inte det måste få bli film av detta. Tar gärna en biroll nånstans 🙂

 17. Kanske vill man se om han överhuvudtaget har någon gräns… Jag vet inte….men jag tycker verkligen illa om honom. Lyssnar nu på bok två, vet egentligen inte varför jag började med bok två….. Tror att jag hoppas på att någon ska sätta dit honom….

 18. Det som irriterar mig lite är att det är väldigt mycket repetition om man läst 1,2:an. Sen lite väl mycket av sexet som inte är något speciellt, inget man själv inte gjort om jag säger så, så det kan kännas lite tjatigt och mycket repetition även där. Skulle vilja se mera finess, typ som när har begär en bärgare på killens bil som trängde sig, det är riktigt finess!
  Finns en massa roliga saker man kan göra om man har ”tid” vilket Herr Silfverbielke har, så för att ha så mycket hjärna är han lite ”bonnig” ibland.

 19. Det skulle behövas fler Silverbjälkar ute i samhället !
  Nu menar jag inte att man ska våldta kvinnor, absolut inte.
  Men i t.ex trafiken skulle det göra gott om det kom någon och rensade upp bland all inkompetens och sävlighet !

  Och tanten på Ikea, hehe.. Jag skulle i FANTASIN gjort likadant. Förlösande att då läsa om våran Chris som tar steget fullt ut !

  Det är ganska komiskt att hela samhället är proppfullt med imbeciller som man önskar ett möte med denna herre. När han tänker sina mörka tankar gällande samhällets förfall kan man bara nicka igenkännande ! Tyvärr !

  Ser fram mot mycket mer läsning om Chris i framtiden !

  Tack för mig !

 20. Som ovan nämnt ! Böckerna om Chris ÄR FILMMATERIAL !!!

  Snabba cash go o lägg dig !
  Tänk att få se Silverbielke på bioduken ! Gärna gestaltad av en svartögd Kinnaman som gått på gym en tid innan..

 21. Som redan nämnts, vilka filmmanus böckerna är! Och solklar, trots allt, är väl Persbrandt i rollen som Silverbielke! 🙂
  Läser med nöje Återvändaren nu…och håller med Anders, lite mer kan han den gode CS, än att baara sätta på damer och irritera sig på folk. Nog så underhållande iofs, men ändå. Låt honom frottera sig med makteliten, möta sin överman i någon situation, hamna på spännande platser som vi andra inte ens hamnar i närheten…det finns massor.!
  Ps Kan bara föreställa mig hur kul ni har när ni planerar hans äventyr i kommande böcker,blir nästan lite avundsjuk 🙂

  • Nej, snälla!
   Inte den gubben! Han ska ju vara ung och inte en gammal gubbe som jag och micke!

 22. Jag myser när jag läser om Silfverbielke när han är ute och ”städar”, han har, som du själv skriver inte den spärren som många andra har. Vem är inte sugen på att städa ohyffsade wannabe överklasskärringar på Ikea? 🙂 Jag är på ovanligt gott humör!

 23. Kommentar i all korthet:
  Nej, nej och åter nej….ABSOLUT inte Persbrandt !!! Det skulle bli lika komiskt och skrattretande som Tom Cruise i rollen som Jack Reacher!!!!!
  Detta säger jag eftersom boken så uppenbart är baserad på en tidigare pojkvän till mig och det är ENBART för den skull – egenterapi – jag läser böckerna, den satan lyckades inte förstöra mitt liv TOTALT, men nästintill… Han var fullständigt och vanvettigt besatt av mig under många år, och har jag fortfarande inte återhämtat mig helt.
  Kära författarpar, ge inte upp förrän ni hittar absolut rätt skådis till den här rollen!!!

  • Anna, tyvärr är det så, att den dag vi skriver på ett filmkontrakt så säger vi också ifrån oss alla rättigheter till att bestämma någonting. Skådespelargissningarna blir därmed också enbart – gissningar.

   • Skriv bara kontrakt med en särskild klausul om att ni ska godkänna skådisen! (För övrigt är Anna J. en pseudonym för mitt rätta jag, och jag befinner mig dessutom tillfälligt 2 veckor i tjänsten på annan ort än där jag bor, annars skulle jag inte kunna kommentera här, exet har sina tentakler ute överallt och jag skulle aldrig riskera att trigga honom!)
    Ett gott råd till alla tjejer därute – var försiktiga med vem ni träffar; he’s still out there…

    • Som sagt, det är tyvärr inte så det fungerar. Vid ett kontrakt om filmatisering har vi ingen talan när det gäller valet av skådespelare.

     • Jag har googlat som en dåre men jag kan inte hitta info om det blir en film och jag hoppas verkligen det. Det hade vart kul att höra om ni går i de tankarna!

     • Visst går vi i de tankarna. Men det gäller att ett filmbolag också gör det och kan skrapa ihop de 25 miljoner kronor som behövs… ;o)

 24. Och glöm Kinnaman också för det här, han har inte heller det som krävs, inte utseendemässigt i alla fall.

 25. Hur länge ska jag nu vänta på nästa bok? Avslutade ”Återvändaren” igår och blev förskräckt över hur den bara slutade mitt i all spänning. Jag vill höra fortsättningen!!!! Mer Christopher Silfverbielke!

  • Just nu jobbar jag med slutredigeringen av uppföljaren ”Uppgörelsen”, som kommer ut runt den 24 maj! :o)

  • Du är i gott sällskap med många andra och jag tror knappast att du blir besviken när du får ”Uppgörelsen” i din hand… ;o)

 26. Jag kan ju säga att de jag rekommenderat böckerna till är totalfrälsta…och jag kan tänka mig att vi är många ”fans” 🙂
  Lottar du ut ett par inbjudningar till releasepartyt? 😉

  • Tack, Elle! Du följer väl Buthler & Öhrlund och Dag Öhrlund Författare på Facebook? :o)
   Något releaseparty tror jag dessvärre inte att det blir, vi är inte så mycket för sånt…

 27. Tack för tre superbra böcker om Silfverbielke, jag har lyssnat till dem alla och har knappt kunnat slita mig från storyn om den kallhamrade CS samt att lyssna på Stefan Sauk – vilken mästare på att läsa upp böckerna, helt otroligt bra!!! Hoppas han kommer att läsa upp ”Uppgörelsen” också. Väntar med spänning!!

 28. Stort tack, Maria! ”Uppgörelsen” kommer den 27 maj och det är Stefan Sauk som läser! :o)

 29. Jag är verkligen såld på böckerna om Christoffer Silverbjelke. Snälla du fortsätt så länge du orkar. Jag har lyssnat på hela serien om ock om igen. Jag vill ha mer.

 30. Jag kan ändå se releasefesten framför mig..,, på Stureplan, med inhyrd C.S (kanske han på framsidan av böckerna…:) i lämplig roll för sammanhanget. Synnerligen trevligt eller hur! 🙂

 31. Om man är på ett ovanligt gott humör mer eller mindre varje dag, är det fortfarande ovanligt då?

  Gillar era böcker mycket. Men det här med humöret upprepades bara för många gånger i Återvändaren… Att jag reagerar kan ha att göra med att Sauk betonar det exakt likadant varje gång det kommer. ”Han var på ett…” och så vet man vad som komma skall.

  Ser fram emot nästa bok förresten!

 32. När kommer 5e boken?
  Vet inte hur många ggr jag har lyssnat på alla böcker på storytel. Fastnade direkt för dom!

 33. Aldrig läst samma bok två gånger. Inne på det 4:de varvet av de fyra böckerna om Silfverbielke. Kan inte förklara varför men måste ha mer. Kommer det någon femte bok? Kan han inte rymma med hjälp av sin syrra? Dra en sväng till med kokain, snygga kvinnor och jävlas med folk. Han har så sjukt skön humor. Garvar mycket trots att jag är rakt emot våldtäkter och mord.

  • Kim! Tack för varma ord! Nästa bok om Silfverbielke heter ”Erövraren” och kommer ut i september. Följ gärna nyheterna om den på min facebooksida Dag Öhrlund Författare. :o)

 34. Efter att ha läst samtliga böcker om Christoffer Silverbielke, väntar jag bara på fortsättningern… för den kan inte ta slut på en öppen anstalt – därifrån tar han sig nog (annat vore konstigt). Så fatta pennan snarast – väntar på fortsättningen.
  Tack på förhand. / Ulf

  • Ulf, tack för trevliga ord. Pennan är fattad, jobbet är gjort – ”Erövraren” kommer ut i september! :o)

 35. I september? Lååångt dit! Men jag får tåla mig.

  Tycker som många att detta ska filmatiseras, och ser gärna Ola Rapace som CS.
  Tack för underbar underhållning!

 36. På 1 1/2 vecka har jag läst alla 4 böcker om Silfverbielke.
  Jag saknar egentligen ord.
  Författarna borde få Nobelpriset.
  Har läst 100tals spännande böcker som jag tyckte var otroligt bra innan jag läste dessa.
  Silfverbielkes tankar och kommentarer om och till andra människor är oslagbara.
  Liksom hans planer och handlingar.
  Vill bara ha mer och mer av era böcker om honom.
  Tack för underhållningen!

 37. Hej.
  Blir det någon fortsättning på Jordens väktare? Man vill veta om det fortsätter utan Vargen och blir det något mellan Jessica och Nellie?
  Tack för alla bra böcker!
  /Stig Ove

  • Hej Stig-Ove! Nej, tyvärr inte, just nu har vi fullt upp med Silfverbielkeböckerna…

 38. Men angående skådisar till eventuella filmer om CS,fick inte tex Guillou bestämma vem som skulle spela Arn i dom filmerna? Iaf tycka till.Det skulle vara nån sån inte nån som är välkänd för en massa andra roller och definitiv ingen Skarsgårdare.Har sett för mycket av dom tycker jag.

 39. Hej
  Erövraren var bra men kort. Kommer det någon uppföljare ?
  Kan ju inte sluta så

 40. Mera silfverbielke !!

  Älskar att lyssna på stefan Sauk läsa Silfverbielkeböckerna, att få höra alla hans tankar om människor och vad has sjuka sinne tänker. Ibland kan man ju faktiskt känna igen sig, de dagar man vaknat på fel sida.. En annan grej är ju att han planerar smart och är intellektuell samtidigt, vilket gär det hela ännu bättre. en väl genomtänkt plan som ligger steget före alla andras tänkande.. Love it!!

  • Eftersom du gillar Sauk (precis som jag) kan jag tipsa om bokserien om Avdelning Q skriven av Jussi Adler-Olsen.
   Sauk är i sitt esse även där (som alltid). Inte Silfverbielke-stuk på dessa storys, men riktigt sköna när man väl lärt sig karaktärerna. Ny idol att se upp för är Assad (där Sauk funnit ett helt underbart röstläge och accent). Sauk, med sin radioteater-röst, gör alla karaktärerna rättvisa och författaren har verkligen känsla för metaforer och sarkasm…vilket ju Sauk inte är speciellt dålig på att gestalt.
   Och du, ”Storytel” är ljudböckernas motsvarighet till Spotify. Alla Sauk-läsningar finns där. Ha så kul !!!

 41. Måste säga att jag inte kan få nog av Silfverbielke. Har febrilt följt denne man i alla böcker.

  Men i den senaste boken reagerade jag på dennes kläder. Kan kännas löjligt men aldrig någonsin att någon som är såpass kräsen skulle ta på sig något så förbaskat fult som en kortärmad skjorta. Uppkavlad stilren långärmad kanske men aldrig en kortärmad. Jag reagerade i alla fall på detta, en liten miss (s. 177) på en annars så j*vla genialisk karaktär.

  Tack och bock!

 42. Jag behöver mer. Har precis lyssnat färdigt på hämnaren och fyllts av ångest för att detta kanske var den näst sista boken jag har hört/läst om CS.

  Ni får inte sluta. Behöver sådana här böcker att se fram emot under (åtminstone) de kommande 10-15 åren.

  Sluta inte. Gör mer böcker. Gör film.

 43. Jag kräver en filmtrilogi (minst en serie tv-filmer i värsta fall) om CS´s äventyr tänker mig en dyr påkostad hollywood produktion med någon riktigt bra karaktärsskådis i huvudroll kanske Christian Bale kan göra en slags American Psyko variant igen även om han är lite gammal nu .

  Stefan Sauk gör i övrigt en grym prestation som uppläsare på ljudböckerna har sträcklyssnat på hela sviten och nästan inte kunnat lyssna på andra ljudböcker då uppläsarna ofta bleknar i jämförelse. Fick ni själva påverka valet av uppläsare ? .

  Mer Silfverbielke åt folket 😀

 44. Säger som alla andra… Vi vill ha MER!!

  Lyssnat på hela seriens ljudböcker och måste säga att Stefan Sauk är den särklass bästa läsaren jag någonsin hört… och jag har hört MÅÅÅNGA böcker.

  Så mer Silfverbielke, karaktären är underbart hemsk på alla sätt och vis och de saker ni hittar på för honom är sååå bra! …och om det går bra får Sauk gärna läsa in dom 😀

  PS. har alltså även hört Erövraren… så lägg på en rem med en ny bok 😉

 45. Hej. Jag har praktiskt taget sträckläsa böckerna om Silverbielke. Är nu inne på erövraren och det finns ju ytterligare en färsk bok utgiven om honom. Och enligt en vän som läst den verkar det som att det inte är slut där!! Det är något fascinerande med denne man och alla hans vedervärdiga upptåg. MEN.. Jag börjar smått bli lite förbannad och vill att han åker fast, en gång för alla. Jag börjar bli trött på honom. Undrar hur länge hans sattyg kommer få fortsätta? När får det ett slut? ☺
  Tack för väldigt spännande och välskrivna böcker.

 46. Läst nästan alla böcker om herr silferbielke, har halva ”grannen” samt uppgörelsen kvar.
  Läser dem inte i kronologisk ordning nämligen. Väntar med spänning på sista boken som kommer nästa år.

 47. Ledsen…men Silfverbielke håller inte måttet hos mig. En förutsägbar och tämligen beige bok. Jag har visserligen bara läst en sisådär 450 sidor i bok nr. 1 men jag kunde redan efter 10 sidor konstatera att den var skriven av medelmåttiga deckarförfattare eller ngt liknande. Blir jag inte sugen att läsa vidare efter det att första boken i en svit är avklarad, så är den ingenting att ha. Jag tror mer att det är överklassmiljöerna samt att den är lättläst som lockar folk till läsning. Silfverbielke är en tunn filur. Det märks att ni har tänkt fel när ni har utformat honom. Duger dock som sommarläsning. Kul för er att det är många som gillar honom ändå.

 48. Streckläser böckerna om Silferbielke, otroligt beroendeframkallande! Hoppas och längtar till dess att CS blir film

 49. Tack! Vad mer kan jag säga, böckerna om Silferbielke är fantastiska. Jag blev rek av en kollega att läsa dom, slutade med att jag körde ljudböckerna då Stefan Sauk verkligen skulle läsa/tolka dom bra och jag kan inte göra annat än att hålla med. Sauk gör det fantastiskt bra med alla olika karaktärer (tonlägen/röster) och inte minst dialketerna (Östgöta-poliserna, smålänningar m.m) vilket jag vill ge Sauk en gigantisk eloge för.

  Vidare så tycker jag böckerna är spännande, lätt lästa (..hmm hörda) och att det är rätt skönt med en galning som katalysator i vardagen och som gör allt det där som är utan för samhällets normer och som får ses något bortom vad en vanlig Svensson skulle göra. Han är lite av en dåre/hjälte/idol, sen kommer jag aldrig ta efter honom men som underhållningsvärde är samtliga böcker priceless – läs eller lyssna på dom. Tack för några fantastiska böcker! Mer!

 50. Jag älskar när Kristoffer resar ut bland drägget ute på gatorna
  S-E

 51. Jag älskar dessa böcker, och vill verkligen se att det blir film.
  Men min fråga till er, vad gav er inspirationen till Christopher Silfverbielke?

  Alan powell är skådespelare men men nog mest känd i bandet Anthem Lights. Så ska filmen göras på engelska nån gång så tycker jag att han har en del i utseendet som liknar den man som är på bilden på böckerna. Jag hoppas boken blir film och gärna på både svenska och engelska.

 52. Halloj

  Klar med motvind……så nu frågan:
  Inte slutar väl denna saga iom detta slut???

  Tack D&D för alla spännande timmar med den underbara Sauk…..när blir CS på gott humör igen!!??

 53. Har lyssnat på alla CS böckerna och klart de bästa böcker jag lyssnat på.
  Väntar med spänning på en fortsättning.

 54. Hej.
  Förstår att CD lever och uppföljare kommer efter motvind!?
  I så fall när?

 55. Verkligen dom bästa böckerna jag lyssnat på! Vill aldrig att det ska ta slut då det är så spännande hela tiden. Vet inte om det här med film hade blivit bra då C gör så otroligt många hyss, hade varit kul med en serie istället som blir en långkörare eller åtminstone många filmer som Johan Falk filmerna. Man vill ju inte missa en enda liten detalj om det hamnar på duken! Riktigt bra jobbat! Alla på arbetet har lyssnat intensivt och älskar dom!

 56. Det där har redan jag och en kompis diskuterat och tillsatt vissa roller:

  Håll till godo :

  Christoffer = Jonas Malmsjö
  Hans Ecker: = Ola Rapace
  Veronica = Noomi Rapace
  Mariana Granath = Tuva Novotny
  Jakob Colt = Fredrik Dolk
  Linda Schecker = Eva Rexed
  Henrik Vadh = Kjell Bergqvist
  Anna (systern) = Izabella Scorupco
  Björn Rydh = Claes Ljungmark
  Herbert de Wahl = Per Ragnar

  Vad tycks?

  • Kom på att även Meliz Karlge ( Johan Falk kollegan)
   skulle väl passa som Linda Schecker.

 57. Hej
  Helt fantastiska böcker. När Motvind kom ut så streck lyssnade jag hela boken. Längtar tills nästa bok kommer ut. Någon som vet när den kommer ut.
  Inte helt fel med rollerna där Jörgen Ohlsson.
  Var inne på det med men med Ola Rapace som CS.
  Dag o Dan, helt grymma böcker ni skriver. Hoppas på många fler//

 58. Hej igen

  Måste nämna Stefan Sauk också som läser upp böckerna på ett fantastiskt sätt. Helt rätt man som läser. Bra jobb där//

 59. Har aldrig blivit berörd av någon bok som man blivit av dessa!
  Man har både blivit äcklad upphetsad förväntansfull förfasad och spänd skamfull.
  För att nämna några av känslorna denna serie har förmedlat.
  Ser spänt fram emot en bok till efter Motvind.
  Men som CS säger ”Är brödet slut får man äta limpa” så får man lyssna på något annat under tiden man väntar.
  Eller kanske städa lite! 😉

  Och hatten av till Stefan Sauk som läser med sån inlevelse.

 60. Hej Dag.

  Jag till och börja med tacka för sjukt underhållande, spännande och välskrivna böcker. Nu har jag avverkat alla som till dags datum finns tillgängliga om CS och lider av abstinens. Undrar därför när nästa kommer. För det kommer väl fler???

  Med vänlig hälsning

  Anders Weingard

Kommentarer är stängda.