Tips för att få din bok utgiven

Många vänder sig till mig för att få råd när det gäller manus, lektörsläsning, redaktörsarbete, formgivning, tryck, marknadsföring och allt annat som har med bokutgivning att göra, samt vilka förlag man ska vända sig till och vilka man kanske bör undvika.

Hos mig får du många värdefulla, allmänna tips men jag har också ett bra kontaktnät och kan lotsa dig vidare till duktiga lektörer, redaktörer och formgivare, för att ditt manus/din bok ska bli så bra som möjligt.

Många vill veta hur man närmar sig ett etablerat förlag, om man kan skaffa en agent, vad ett följebrev bör innehålla och hur manuset ska se ut. Andra har funderat över egenutgivning men är rädda för att hamna fel i den djungel av möjligheter som erbjuds.

Några har fått ett avtalsförslag från ett förlag men vet inte vad som är rätt och fel, vad man kan kräva och inte. Vad betyder de olika paragraferna, vad ska man gå med på? Kan man omförhandla trots att man är debutant?

Med en bred erfarenhet från bokvärlden erbjuder jag dig rådgivning på dessa områden, tipsar dig om rätt väg att gå och varnar dig för de fallgropar som finns. Om du bor i Stockholm kan vi träffas över en fika, annars pratar vi per telefon eftersom det är både personligare och effektivare än på mail.

Kostnaden är densamma som när jag coachar blivande författare och hjälper dem att förbättra manus – 900 kronor i timmen, exklusive moms, per påbörjad timme. Inga ”abonnemang” eller dolda avgifter. Du betalar för vad du får, varken mer eller mindre.
Kontakta mig på dagsinbox@gmail.com för tidsbokning om du vill ha rådgivning. Jag kan även ta tider på kvällar och helger om det är lättare för dig.

Några av mina kurselevers omdömen om mig:

”För första gången på flera år var det roligt att skriva igen.”
Hasse Aro, Stockholm

”Dag är trovärdig, trygg och klok. Kursen har gett mig stora insikter om vad författarskap handlar om och vad som krävs för att klara av det.”
Magnus Sallrot, Stockholm

”Dag skapade ett engagemang och en tro som jag inte visste fanns.”
Nina von Krusenstierna, Kolsva

”Jag gick en skrivarkurs för Dag Öhrlund under arbetet med min bok Det enda rätta och den var otroligt inspirerande. Dag bjöd på såväl konkreta skrivtips samt en mängd praktiska råd utifrån sin långa erfarenhet i bokbranschen. Hans avslutande ord om att det allra, allra viktigaste är att aldrig ge upp, har följt mig sedan dess!”
Susanne Boll, Stockholm

”Dag är en underbar kursledare som bjuder på sitt kunnande och är en fröjd att lyssna på.”
Katarina Landers, Göteborg

”Intressant föredragshållare – trots att jag är jättetrött lyssnar jag för fullt!”
Gun-Inger Kjellander, Hässleholm

”Dag Öhrlunds kurs fick mig att börja skriva. Tack för det Dag, du har gett mig många fantastiska men inte helt enkla dagar att ta mig igenom!”
Magnus Palmkvist, Stockholm

”Det har nu gått drygt ett år sedan jag anlitade Dag som skrivcoach. Det har visat sig vara den bästa investeringen jag kunnat göra för mitt skrivande.
Dag har gett mig en tro på mig själv och min förmåga. Efter varje möte går jag därifrån med ett nytt självförtroende och det enda jag kan ångra är att jag inte ställde frågan tidigare. ”
Åsa Bonelli, Stockholm

”Dag är en inspirerande, kompetent, engagerad god lyssnare – och rolig!”
Åsa Johansson, Hakim

”Jag uppskattade vårt möte, inte bara för den inblick du gav i konsten att författa en bok utan lika mycket för det personliga samtalet där jag fick möjlighet att lära känna människan Dag. Uppskattat. Efter våra timmar tillsammans så släppte fot- och handbojorna jag själv fjättrat mig i, bojorna som i folkmun kallas för ”prestationsångest” och ”jante”. Och när jag märker att jag börjar tappa farten igen, ja då bokar jag in nästa möte!”
Mattias Berlin, Gustavsberg

”En kurs som leds av Dag kan inte bli annat än inspirerande. Roligt varenda sekund.”
Sissel Myrup, Ljungby

”Fick handfasta råd, inget flum och – inga illusioner.”
Louise Hamilton, Göteborg

”Den support jag fått från Dag: lektörsläsning, coachning och allmänt stöd – har varit oerhört inspirerande!”
Sverker Snidare, Stockholm

”Efter att ha träffat och lyssnat till Dag kände jag mig stärkt i mitt spirande författarskap. Jag ville mer. Jag trodde på min berättelse. Dag har en förmåga till vänlig närvaro med krav. Ganska fantastiskt när jag tänker på det.”
Barbro Esbjörnsdotter, Varekil

”Du lärde mig andas – andas ord. Se det som en liten ask med komplimanger…”
Ann Hugosson, Habo

”Dag Öhrlund har en förmåga att skapa förutsättningar. Hans egna erfarenheter i kombination med genuint intresse för andras skrivstil och personlighet varvas med värme, humor och uppmuntrande ord. Dag Öhrlund har både hjärta, hjärna, ord och mening. Jag är så glad att jag får ha honom som inspiratör för mitt skrivande.”
Lisa Carpevi, Sollentuna

”Efter bara ett par timmar med Dag var det mycket som klarnat i mitt skrivande och jag fick ny energi och skrivlust. Jag fick även en del andra praktiska tips vad det gäller min bok som gör att jag känner att jag är på rätt väg.”
Pia Widlund, Katrineholm

”Jag hade förmånen att vara med på Dag Öhrlunds ”Ordbävning”, under en härlig långhelg i april på Hotel Tylösand. Om det är dagarna man minns som räknas så kommer dessa tre tveklöst att tillhöra den, annars blygsamma, skaran.
Dag är en mycket bra föreläsare. Förutom att han är engagerad, väl förberedd och påläst så är han underhållande och underfundigt rolig. Dag är en veritabel ordmaskin, och flera av hans ”oneliners” är oförglömliga.
Till detta skall läggas den undervisande delen av kursen, där Dag mycket frikostigt delade med sig av all sin kompetens och erfarenhet.”
Jonas Karlsson, Lund

”Umgicks med Dag under en intensiv men kort skrivarvecka i London … Förutom att ge mycket värdefulla tips och synpunkter på det vi själva skapade, har han en stor ryggsäck med erfarenhet inom många skapande områden som han mer än gärna bjuder på.”
Stefan Lindgren, Lecce, Italien

”Dag har under kursdagarna visat på stor förmåga att utmana alla kursdeltagare att vässa sina pennor i de kreativa skrivövningarna, oavsett vilken genre man skriver i ser jag tydligt att man tar med sig lika mycket skrivglädje och lärdomar om skrivande ifrån kursen, mycket värdefulla dagar för mitt fortsatta skrivande!”
Rebecca Byron Lohk, Stockholm