Om Dag Öhrlund

Jag är en mycket privilegierad människa.
I hela mitt yrkesverksamma liv har jag fått arbeta med det jag älskar mest:
Att söka, dokumentera och berätta en bra historia.

Sedan jag började skriva och fotografera på 1970-talet har jag medverkat i ett stort antal svenska tidningar. Mitt material har också publicerats i mer än 150 tidningar i 30 länder över hela världen. Totalt har jag skrivit, fotograferat och medverkat i drygt 80 böcker

Jag har bott i Hollywood, Kalifornien i några år, rest och arbetat i 30 länder och har ett brett internationellt kontaktnät.

Sedan många år tillbaka medverkar jag regelbundet som krönikör i tryckta och Internetbaserade medier.

Som fotograf har jag haft separatutställningar och deltagit i samlingsutställningar, bland annat på Fotografiska i Stockholm. En av mina bildserier ingår i de permanenta samlingarna på Edsvik Konst & Kultur i Sollentuna.

Men mötet med andra människor är störst.

Jag är en flitigt anlitad föreläsare hos företag, organisationer, myndigheter och skolor. Jag berättar om skrivande, kommunikation, livskvalitet, personlig utveckling och Internetsäkerhet, inte minst för barn. Jag arrangerar dessutom skrivkurser och coachar ett mindre antal blivande författare.

Varje gång jag gör det möter jag nya människor, nya historier och lär mig något nytt som jag kan ta med mig och senare förmedla till andra.

Mina läsare och uppdragsgivare ger mig ständigt nya utmaningar som jag möter med nyfikenhet och glädje.

Blir du en av dem? Välkommen!

Foto: Knut Koivisto