RÖSTER OM

Så här tycker coachingelever och tidigare kursdeltagare:

”Dag skapade ett engagemang och en tro som jag inte visste fanns.
Dag gav verktyg på ett lekfullt och strukturerat sätt, för att bygga en historia. Innan kursen visste jag inte att jag var så hungrig på att skriva. Lysande att vi fick vandra på stranden – lite halvflummigt men med överraskande resultat!”

Nina von Krusenstierna, Kolsva

”Dag är en underbar kursledare som bjuder mycket på sig själv, sitt kunnande och är en fröjd att lyssna på. Det var inte många sekunder jag svävade bort i egna tankar. Dag ger en stark injektion och inspiration till eget skrivande. Säger rakt på vad skrivande innebär och vad som krävs, utan omskrivningar.”

Katarina Landers, Göteborg

”Dag är trovärdig, trygg och klok. Kursen har gett mig stora insikter om vad författarskap handlar om och vad som krävs för att klara av det.”

Magnus Sallrot, Stockholm

”Intressant föredragshållare – trots att jag är jättetrött lyssnar jag för fullt!”

Gun-Inger Kjellander, Hässleholm

”För första gången på flera år var det roligt att skriva igen.”

Hasse Aro, Stockholm

”Dag Öhrlunds kurs fick mig att börja skriva. Tack för det Dag, du har gett mig många fantastiska men inte helt enkla dagar att ta mig igenom!”

Magnus Palmkvist, Stockholm

”Det har nu gått drygt ett år sedan jag anlitade Dag som skrivcoach.
Det har visat sig vara den bästa investeringen jag kunnat göra för mitt skrivande.
Dag har gett mig en tro på mig själv och min förmåga.
Efter varje möte går jag därifrån med ett nytt självförtroende och det enda jag kan ångra är att jag inte ställde frågan tidigare.”

Åsa Bonelli, Stockholm

”Dag är en inspirerande, kompetent, engagerad god lyssnare – och rolig!”

Åsa Johansson, Hakim

”Jag uppskattade vårt möte, inte bara för den inblick du gav i konsten att författa en bok utan lika mycket för det personliga samtalet där jag fick möjlighet att lära känna människan Dag.
Uppskattat.
Efter våra timmar tillsammans så släppte fot- och handbojorna jag själv fjättrat mig i, bojorna som i folkmun kallas för ”prestationsångest” och ”jante”.
Nu förstår jag att alla råkar ut för i princip samma problem när de önskar skriva.
Och det är ju som bekant alltid trevligt att veta att man inte är ensam. Efter samtalen och den goda kycklingsalladen har jag fått lite vind under vingarna och tänker imorgon kasta mig ut från berget och försöka flyga, lite högre och lite längre denna gång. Och när jag märker att jag börjar tappa farten igen, ja då bokar jag in nästa möte!”

Mattias Berlin, Gustavsberg

”En kurs som leds av Dag kan inte bli annat än inspirerande. Många tips och anekdoter förgyllde våra dagar. Roligt varenda sekund.”

Sissel Myrup, Ljungby

”Fick handfasta råd, inget flum och – inga illusioner.”

Louise Hamilton, Göteborg

”Den support jag fått från Dag: lektörsläsning, coachning och allmänt stöd – har varit oerhört inspirerande!”

Sverker Snidare, Stockholm

”Efter att ha träffat och lyssnat till Dag kände jag mig stärkt i mitt spirande författarskap.
Jag ville mer. Jag trodde på min berättelse.
Dags återkommande kommentarer och efterlysningar har starkt bidragit till att jag VILL skriva.
Jag ÖNSKAR detta. Jag GÖR det!
Dag har en förmåga till vänlig närvaro med krav.
Ganska fantastiskt när jag tänker på det.”

Barbro Esbjörnsdotter, Varekil

”Jag ska i ärlighetens namn säga att jag var ganska nervös inför kursen. Inte riktigt lika nervös som jag var när jag åkte till London och Anns kurs där men nästan. Till vilken nytta då, kan man undra? Det är sällan jag upplevt sådan eufori, och då tycker jag mig ändå vara en lycklig person till vardags.
Du gav mig konkreta verktyg för att utveckla mitt skrivande, och delade frikostigt med dig av dina erfarenheter.
Du har hjälpt mig att hitta en mer poetisk och känslosam sida som jag inte visste fanns.
Du inspirerade och motiverade varje deltagare till att förverkliga sin dröm.
Dagarna efter kursen befann jag mig i ett lyckorus, som en nykär tonåring gled jag omkring med ett fånigt leende på läpparna.
Du lärde mig andas – andas ord Se det som en liten ask med komplimanger…”

Ann Hugosson, Habo

”Wow, vilken fin skrivarhelg vi hade tillsammans.
God mat och dryck, underbart boende och fint väder skapade perfekta förutsättningar och ramar. Men det var Dag som inspiratör och alla era andra härliga personligheter, spännande livsöden och glödande pennorna som gjorde helgen till den minnesvärda upplevelse jag bär med mig. Nu är jag taggad att ta mitt skrivande till en ny nivå.
Dag Öhrlund har en förmåga att skapa förutsättningar. Hans egna erfarenheter i kombination med genuint intresse för andras skrivstil och personlighet varvas med värme, humor och uppmuntrande ord. Med många små skrivövningar föder han kreativiteten och funderingar på de stora orden och vill man så finns han där som bollplank när de ska sättas på pränt.
Dag har satt griller i min penna. Jag kom till skrivarkursen med tanken om att fortsätta skriva barnböcker och åkte därifrån med drömmen om en roman.
Dag Öhrlund har både hjärta, hjärna, ord och mening. Jag är så glad att jag får ha honom som inspiratör för mitt skrivande.”

Lisa Carpevi, Sollentuna

”Efter bara ett par timmar med Dag var det mycket som klarnat i mitt skrivande och jag fick ny energi och skrivlust. Det blev en snabb men ända omfattande coachning vad det gäller strukturen, ordval, antal karaktärer och hur viktigt det är att karaktärerna är tydliga. Jag fick även en del andra praktiska tips vad det gäller min bok som gör att jag känner att jag är på rätt väg.”

Pia Widlund, Katrineholm

”Jag hade förmånen att vara med på Dag Öhrlunds ”Ordbävning”, under en härlig långhelg i april på Hotel Tylösand. Om det är dagarna man minns som räknas så kommer dessa tre tveklöst att tillhöra den, annars blygsamma, skaran.
Dag är en mycket bra föreläsare. Förutom att han är engagerad, väl förberedd och påläst så är han underhållande och underfundigt rolig. Jag skrattade många gånger, såväl högt som inombords. Dag är en veritabel ordmaskin, och flera av hans ”oneliners” är oförglömliga.
Till detta skall läggas den undervisande delen av kursen, där Dag mycket frikostigt delade med sig av all sin kompetens och erfarenhet.
De informella samtalen mellan kursdeltagarna i pauser, under middagar, strandpromenader och andra tillfällen är unika möjligheter att utbyta tankar och erfarenheter med likasinnade. Även i dessa sammanhang var Dag ständigt kontaktbar, och gjorde sitt yttersta för att dela med sig till alla.
Grädden på moset var Hotel Tylösand. Fantastiska omgivningar, bra faciliteter och suverän mat. Hela kalaset till vettiga pengar.
Till dig som har ett manus – oavsett om du är i startblocken, har kommit en bit på vägen eller som jag rent av är på upploppet; Anmäl dig om möjligheten dyker upp!
För min egen del ser jag fram emot ”Fortsättningen” – Hoppas att den kommer!”

Jonas Karlsson, Lund

”Dag Öhrlund överträffade våra förväntningar när han höll helgkursen ”Författa vid Havet” hos oss på Hotel Tylösand i april 2013. Han har under hela samarbetet varit lyhörd, proffsig och väldigt engagerad i alla frågor som berört helgen. Under den aktuella helgen hörde vi bara positiva ord från kursdeltagarna och jag har förstått efteråt att vi tillsammans har skapat ett väldigt lyckat arrangemang! Det är roligt att arbeta med Dag och jag hoppas jag får tillfället att göra det igen!”

Jessika Nilsson, Event- och Temakoordinator, Hotel Tylösand

”Umgicks med Dag under en intensiv men kort skrivarvecka i London där vi förutom att tillgodogöra oss vad som bjöds på i mat- och dryckesväg fick många och helt fantastiska historier berättade. Förutom att ge mycket värdefulla tips och synpunkter på det vi själva skapade, har han en stor ryggsäck med erfarenhet inom många skapande områden som han mer än gärna bjuder på.
Mycket kreativt och inspirerande och jag har längtat tillbaka flera gånger redan.”

Stefan Lindgren, Lecce, Italien

”Dag har under kursdagarna visat på stor förmåga att utmana alla kursdeltagare att vässa sina pennor i de kreativa skrivövningarna, oavsett vilken genre man skriver i ser jag tydligt att man tar med sig lika mycket skrivglädje och lärdomar om skrivande ifrån kursen, mycket värdefulla dagar för mitt fortsatta skrivande!”

Rebecca Byron Lohk, Stockholm

”Jag gick en skrivarkurs för Dag Öhrlund under arbetet med min bok Det enda rätta och den var otroligt inspirerande. Dag bjöd på såväl konkreta skrivtips samt en mängd praktiska råd utifrån sin långa erfarenhet i bokbranschen. Hans avslutande ord om att det allra, allra viktigaste är att aldrig ge upp, har följt mig sedan dess!”

Susanne Boll, Stockholm

”Om du vill lära dig skrivandets konst, få tips och råd och samtidigt ha riktigt roligt – då ska du gå på Dags skrivarkurs!”

Birgitta Bergin, författare, Marbella, Spanien

”Dag är helt osannolik, stimulerande och skarp!”

Louise Hamilton, Göteborg

”Med sin generösa och stödjande syn tar han fram det bästa ur var och en.”

Jan Björkman, Stockholm

”Dag har fungerat som en stor inspiratör för mig.
Flera verktyg och lite råg i ryggen. Tack!”

Lizelotte Edvinsson, Göteborg

”Massor av energi som förs över till oss genom erfarenhet, historier, kunskap och en stor dos humor!”

Caroline Walker, Göteborg

”Alla människor kan inte lära ut och dela, men det kan Dag Öhrlund.”

Anna-Karin Alfjärd, Göteborg