Borde ju hålla käften (10), men: Övergående (?) jämställdhetsproblem eller ren idioti?

Jag läser i lokaltidningen att min kommun vill arbeta för att öka jämställdheten.

Det är bra.

Det senaste superdjärva greppet som kommer att ta oss mot större jämställdhet (eller inte) är dock att byta ut alla slitna skyltar vid övergångsställen mot nya som visar en kvinna som går över. Och om det anläggs nya övergångsställen så ska dessa också förses med en skylt som visar en kvinna.

– För mig är det en självklarhet att vi ska vara jämställda på alla områden som vi kan, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i Trafik- och fastighetsnämnden.

Moa (L). (Foto: Pauline Cederblad)

Moa är förvånad över att nyheten har väckt så stor upprördhet bland kommunens invånare.

Det är inte jag. Folk tycker nämligen att det finns viktigare problem att ägna sig åt.

För om vi nu ska köra hela kränkt- och jämställdhetsspåret ända in i kaklet (vilket jävla idiotuttryck för att komma från politiker) så blir det så här:

Den klassiska skylten är diskriminerande och exkluderande mot alla vita människor och alla som inte identifierar sig som man alla dagar. Vidare är den diskriminerande mot feta, enbenta, enarmade eller på andra sätt handikappade människor. Den antyder också fattigdom genom att mannen på bilden inte har några ägodelar, inte ens en synlig mobiltelefon.

”Fru Gårman”-skylten är diskriminerande på många sätt. För det första mot män och alla könsidentiteter förutom kvinnor. För det andra mot ogifta kvinnor. För det tredje mot alla kvinnor som har mindre eller större bröst än kvinnan på bilden, och mot alla kvinnor som hellre bär byxor än kjol. Den är dessutom rasistisk och antyder fattigdom.

Den här är diskriminerande och exkluderande på en rad sätt mot det tredje könet, de andra tjugofem könsidentiteterna, vita människor och alla som är äldre än tio år eller så. Dessutom antyder den fattigdom och kan tolkas som att pojken är på väg att begå ett sexuellt övergrepp på flickan.

Här antyds det pedofili så att det bara dammar om det. Den är dessutom exkluderande mot små pojkar och mot den svarta rasen. Bland annat.

Nu blir det värre. Kennelklubben, Grisodlarnas Riksförbund med flera kommer att anmäla till Diskrimineringsombudsmannen fort som fan.

Det här är naturligtvis inte ett dugg bättre. Inte nog med att skylten exkluderar alla raser förutom taxar, den exkluderar alla andra djur i vårt samhälle. Den är dessutom objektifierad eftersom könsorganet är synligt utan anledning.

Den här varianten är naturligtvis i högsta grad aktuell, politiskt korrekt och samhällstillvänd. Problemet är att den exkluderar kvinnor i andra klädnader än niqab och burka. Vidare exkluderar den smalare hen (första gången i världshistorien jag har publicerat detta oerhört tramsiga ord!) samt människor med ben och fötter. Och alla djur.

Kränkt (!) blir den vars föräldrar inte hade råd att köpa en gitarr eller skicka iväg sitt barn på någon form av musiklektioner. Likaså kränks de som spelar bastuba, piano, blockflöjt, trummor, ukulele, trumpet, mungiga, saxofon eller slår på tomburkar med pinnar från en sushirestaurang. Skylten är också grovt diskriminerande mot alla som inte kan eller vill spela något instrument. Och mot alla som inte tycker om musik. Och mot alla som har det knapert ekonomiskt (vet du hur mycket en elgitarr kostar??). Därmed kränker den också exempelvis tiggare.

Den här är riktigt jävligt elak. Alla har faktiskt inte råd med en cykel! Framförallt inte en elcykel eftersom bidragen för dessa tycks ha upphört. Bortsett från att skylten är grovt rasistisk – den antyder ju att svarta människor inte har råd med bil – så exkluderar den joggare, skidåkare och fyllon som kryper på alla fyra.

Jahaja. Så bara för att man vill gå som normala människor, ska man behöva bli kränkt av en sådan här skylt. Ett vidrigt exkluderande av majoriteten av gångtrafikanterna, anser jag. Dessutom är den djupt rasistisk eftersom den antyder att alla svarta människor går på det här viset.

Visst, visst, fortsätt mobba oss handikappade, bara. Oj, förlåt! Jag glömde att man inte får säga handikappad längre. Det byttes mot rörelsehindrad vilket sedan ändrades till att man hade ett funktionshinder vilket ändrades till en funktionsnedsättning, vilket också var kränkande och byttes mor funktionsvariation. Samma sak var det för alla rullstolsbundna som i den politiska korrekthetens namn blev rullstolsburna (naturligtvis uppfunnet av en idiot som inte har den blekaste aning om hur det är att sitta i rullstol ofrivilligt). Blev du trött nu? Jag också. Och bara det är ju kränkande.

Den här har naturligtvis inget med övergångsställen att göra, men i varje ickefungerande demokratur borde den sitta precis överallt i hopp om att åtminstone någon idiot ska gå på budskapet.

Med detta utlyser jag en teckningstävling! Rita den perfekta skylten för ett övergångsställe – den som inkluderar allt och alla på ett jämlikt, fair trade-märkt, allergigodkänt, rättvise- och Svanenmärkt, gluten- och laktosfritt, icke-rasistiskt, icke-homofobiskt, icke-antisemitiskt och på alla vis icke-kränkande sätt. Skicka teckningen i ett PM till mig snarast. Första pris får förbli ospecificerat, det kan bli alltifrån en signerad bok till att du får äta lunch med mig. Vi får se.

Rita nu, för fan. Det här är viktigt, anser det svenska samhället. Och du är ju en av dem som bär upp det, eller hur? ;o)