Jordens Väktare – 2011

För första gången på fyra år kommer Dan Buthler och jag nu med en bok som inte handlar om kommissarie Colt och hans kolleger, utan är en thriller i internationell miljö.

När USA:s utrikesminister mördas vid ett statsbesök i Ukraina får Nicholas Shy, överste i Special Security Group och direkt underställd presidenten, i uppdrag att leda jakten på de skyldiga. Ingen tar på sig ansvaret och snart sker fler terrorattentat över hela världen – kasinon, gasledningar och kemiska fabriker sprängs, tåg fulla av människor kraschar, flygplan exploderar och elnät saboteras.

När terroristerna skickar sina krav till CNN, där Shys svenska flickvän Jessica Björk jobbar, sprider paniken sig snabbt över världen och en vansinnig jakt mot klockan inleds. Nicholas och Jessicas förhållande blir alltmer ansträngt när de försöker hålla isär yrkesroller och privatliv. Samtidigt är Jessica livrädd för att den mörka hemlighet hon bär på ska avslöjas – något som skulle förstöra både hennes förhållande och karriär.

”Jordens Väktare” består av 662 sidor spännande läsning i mycket högt tempo. Men boken är inte bara underhållning, utan också vårt inlägg i debatten om miljön, både lokalt och globalt.

Vill du köpa mina böcker?

Stöd helst din lokala bokhandel och köp böckerna där - så kanske din bokhandel finns kvar imorgon också...
Har de inte boken du vill ha i hyllorna just nu kan de beställa hem den åt dig.
Men böckerna finns förstås även online här: