Skydda ditt barn på Internet – 2008

En angelägen bok för alla som har kontakt med barn och ungdomar – lärare, fritidspersonal och framförallt föräldrar. Hur kommer det sig att så många föräldrar kan ägna stor del av sin fritid till att stå vid fotbollsplanen när barnen spelar, skjutsa dem till simning, balett och se på när de rider, men lämna barnen ensamma vid datorn när de surfar på Internet? Det är ju där de stora riskerna finns – mobbing och ”fula gubbar”.

Vad ska man göra då? Dra ut sladden? Hindra barnen från att surfa? Nej, det leder bara till att de surfar någon annanstans, i smyg. Istället gäller det att lära sig så mycket som möjligt om Internet, intressera sig för vad barnen gör, vara närvarande medan barnen surfar eller chattar. Den här boken innehåller massor av viktig information om Internet och dessutom ett förord skrivet av drottning Silvia samt intervjuer med barnpsykolog, högstadielärare, representant för polisen och många fler.

Tillsammans med Per Hellqvist, Nordens ledande IT-säkerhetsspecialist, har jag skrivit en lättläst och engagerande bok som alla borde ta del av, både barn och vuxna.

Vill du köpa mina böcker?

Stöd helst din lokala bokhandel och köp böckerna där - så kanske din bokhandel finns kvar imorgon också...
Har de inte boken du vill ha i hyllorna just nu kan de beställa hem den åt dig.
Men böckerna finns förstås även online här: