Skydda ditt barn på Internet!

Internet är inte bara söta figurer och roliga spel, utan också ett laglöst land där brottsligheten fått blomma fritt i 15 år och ditt barn vandrar helt oskyddat.

E-mobbing, trakasserier och mordhot hör till vardagen. Barn och ungdomar lockas in i spelberoenden, luras att visa sig på nakenbilder och jagas av pedofiler. På nätet finns ingen polis, ingen censur, inga vuxna nattvandrare.
Internet är en aktivitet likaväl som fotboll, balett eller simning. Därför bör du som förälder, eller du som jobbar med barn, visa intresse och delta.
Du kan nästan dagligen läsa om barn som råkat illa ut – mobbats, hotats eller utsatts för utpressning.

På nätet blir de kränkta och får i värsta fall sina identiteter stulna. Tusentals svenska pedofiler häckar på de mest populära barn- och ungdomssajterna för att bygga förtroenden hos barn de senare försöker träffa och utnyttja. I skolorna ser personalen varje måndag resultatet av helgens Internetaktiviteter. Flickor som blivit fotograferade nakna är hysteriska sedan bilderna spridits ut digitalt. Pojkar som sålt spelfigurer hotas med kniv efter det att köparen blivit missnöjd.

Genom kunskap, kommunikation och gott föräldraskap kan du förhindra att ditt – och andras – barn råkar illa ut.
Dag Öhrlund lär dig hur du gör det. Har du råd att låta bli?
Dag har specialiserat sig på brottsligheten på nätet och har tillsammans med Sveriges främste IT-säkerhetsexpert Per Hellqvist skrivit ”Skydda ditt barn på Internet”.

Efter att ha hört det viktiga föredraget har HM Drottning Silvia skrivit förordet till boken, som varje förälder borde läsa.
Författarna beskriver på ett lättfattligt sätt vad du kan göra för att skydda dig och ditt barn mot dem som är ute för att utnyttja er på olika sätt.

Varmt välkommen till ett angeläget föredrag!

Dag Öhrlund och HM Drottning Silvia
Läs drottningens förord och utdrag ur boken på www.skyddadittbarn.nu